|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
31.5.2011 11:59:47   
D_K
IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ja sam jučer izašla iz bolnice. Moja beba od 6 mjeseci je imala MRSU. Porodila sam se u Općoj bolnici, po rođenju je imao Stafilodermiju koju smo izliječili Pliva septom i Hibibosom, bez antibiotika. Međutim sada se vratila, bili smo u bolnici 7 dana, radili mu incezije i drenaže, primao Vankomicin 3 puta dnevno.Svako previjanje i čiščenje rane za mene je bio nervni slom, a moje pile malo je plakalo, vrištalo, urlikalo. Ne dao dragi Bog nikome. Sada primamo baktrim i moremo svaki dan na previjanja i kontrole. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e dusa draga.. user posted image user posted image user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 351
31.5.2011 12:09:05   
N_N
Šta je sa Općom bolnicom i ovom bakterijom? Je li prisutna i u ovoj bolnici?

I nogom u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 352
31.5.2011 12:12:05   
balasgirl
Jeste, jer već tri žene koje su se porodile tamo (njihove bebe) su fasovale mrsu i evo moj bebi četvrti. To je koliko ja znam, A koliko još ne znam ..........user posted image user posted image user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 353
31.5.2011 12:14:38   
assmiras
Boze sacuvaj, pa ovo postalo pravilo, pokupiti mrsu u porodilistu..... kao najnormalnija stvar a onda mjesecima zezancije oko toga...... user posted image

Naša malena je dosla 05.02.2010.,
Selma, mamino sunce.....

A nas drugi cvijet 15.05.2012......

Neposredna veza do poruke: 354
31.5.2011 12:19:25   
N_N

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Jeste, jer već tri žene koje su se porodile tamo (njihove bebe) su fasovale mrsu i evo moj bebi četvrti. To je koliko ja znam, A koliko još ne znam ..........user posted image user posted image user posted image

Bože sačuvaj!!!
Jako mi je žao što vam se to desilo, nadam se da će bebi biti brzo izliječen user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 355
31.5.2011 17:59:22   
srcalo
evo da se i ja javim, porodila sam se u vojnoj prije mijesec i po, i moja beba je dobila mrsu, stafilokok aureus, doktori kazu da je to neki laksi oblik mrse i nije opasan, uglavnom cekamo nalaze ponovljenog brisa pa cemo vidjeti..ne do Bog nikom...i stvarno zalosno sto se prema tome bolnice odnose tako neozbiljno a stvar itekako ozbiljna....pozdrav

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 356
1.6.2011 9:03:21   
kleoopatra
ne mogu da vjeruejm da se i u vojnoj pojavila 

22.02.2010. Sara

(odgovor članu srcalo)
Neposredna veza do poruke: 357
1.6.2011 10:34:01   
balasgirl
Sa mnom u sobi je ležala bebica kojoj se već treći put vraća mrsa, bebi je 9 mjeseci. Primala je istu terapiju kao i moj maleni. Gledati tako malene bebe kako se pate, vrište i koliko ih boli svako čišćenje i previjanje, to je toooooolika tuga i bol za svaku majku. Ja ne znam kako sam u pameti ostala. Najgore od svega je to zataškavanje, kao nije to beba u bolnici pokupila, sigurno ste je vodili u kafić user posted image , mislim nevjerovatne izjave. A o odnosu  sestara na dječijoj hirurgiji da ne pričam.

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu kleoopatra)
Neposredna veza do poruke: 358
1.6.2011 10:56:08   
R&T@
user posted image user posted image user posted image user posted image

U kakvom drustvu mi zivimo...
Sve nam je vaznije od zdravlja...
Fuj...user posted image

Balasgirl, zagrljaj tebi i tvojoj bebici...da se sto prije rijesite te napasti
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 359
1.6.2011 15:06:37   
balasgirl
Ja sam iskreno zadovoljna jedino odnosom dr. Zvizdića prema meni i mojoj bebici, jer je on jedini pristupio problemu na pravi način i meni kao roditelju objasnio šta i kako dalje. Ostali doktori kad je "vizita" (ako se to uopće može nazvati vizitom) čak ni ne uđu u boks nego onako "s vrata" pitaju kako je bebica. Sestre su grozne (osim dvije i glavne sestre) galame na majke, bukvalno se iživljavaju na bebicama, a kad je ne dao Bog nešto zovneš, doći će ti za dva sata. Uvjeti su grozni, ja sam svaku noć provela na stolici, osim zadnju noć kada je druga majka što je bila sa mnom u sobi otišla kući, pa sam ja dobila krevet. Posteljinu i sebi i bebi mijenjaš sam. Samo te sabur drži i nada da će beba biti ok, ma visila bih i na plafonu, a ne na stolici. Čistačice su posebna priča. Kupatilo koje je namijenjeno pacijentima i majkama koriste za svoje potrebe (pušenja i ispijanja kafa). Kada sam ujutru uletila na brzinu da se istuširam, nakon 15 sec čistačica urliče na vrata: "Izlazi, ne možeš se sad tuširati, hoćemo kafu piti." Jao kad sam joj vrisnula, mislim da će me zapamtiti za sva vremena. Moja beba je povraćala dva dana, ako je ne zamolim da obriše pod, ona to neće ni uraditi, a kada je na hodniku nešto prosuto (ne znam šta je bilo u pitanju) čistačica je izvukla jednu posteljinu iz ormara, prebrisala to i ponovo vratila posteljinu u ormar među čiste. Doktor (neću ga sada imenovati) prilazi sa kriškom eurokrema i iznad moje bebe jede (mljacka li mljacka) dok njega jadnička previjaju i čiste mu ranu. Naravno, ostali pacijenti te gledaju kao šugu, kao da si ti sam dao svom djetetu bakteriju, bune se što ste na odjelu zajedno sa drugim pacijentima. Sve u svemu, najlošije iskustvo. Kao da nije dovoljna briga i strah za dijete, pored svega toga.  

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 360
24.6.2011 12:57:18   
Almaa
balas, tako mi je zao sto si morala prezivjeti ovo iskustvo, zelim ti od srca da se nikada ne ponovi vise i da bebi pude dobro ako Bog da.

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 361
29.6.2011 1:48:22   
delfin
e sad možda je i glupo pitanje, al nisam baš upratila da li su sve koji su dobili mrsu rodili na carski ili ima i onih koji su prirodno rodili user posted image  

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 362
29.6.2011 9:06:08   
mamina princeza
i mene ovo interesuje s obzirom da sam od prijateljice koja se nedavno porodila na jezeru cla da moze na bilo koji nacin da se porodis. ona se porodila prirodno a od dr kou poznaje dobila savjet da djete deteljano stalno pregleda bas zbog moguce MRSA.

Inace imala sam slicno iskustvo kao safran i druge zene koje su lezale na pulmologiji . Mi smo lezali prije mjesec dana .. uzas .. higijena bas na niskom nivou. Daju ti onaj baktericid i kao eto prsci gdje stignes i to je od njih dovoljno. vala dragom bogu pa nismo ni ja ni curice fasovale neku dodatnu infekciju tada

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 363
13.9.2011 11:55:39   
Hanady RR
Drage moje....
kako je MRSA zaista postala veliki porblem u našim porodilištima a o istoj se u javnosti jako malo govori...pozitvini novinari dnevne novine ( koju za sada neću imenovati) su se obratili našem portalu sa inicijativom da napišu priču koja će potvrditi sve porbleme koji se javljaju našim porodiljama i bebama.

Zato vas molim da one koje su svježe porođene i kod kojih jeste konstatiran problem mrse kao i kod beba da se jave našoj administratorici Višnji RR...možete putem PP poruka ali isto tako možete meni pa da vam pošaljem njen broj telefona da se dogovorite.

Izlava novinarima može biti i anonimna, oni moraju imati tačan izvor naravno al mogu u novinama sačivati vašu anonimnost zato vas molim da za dobro svih naših budućih mama i beba podjelite svoje iskustvo i tako konačno u javnosti otvorimo temu msre i pokušamo na ovaj način regiarti na popravaljanje stanja...ovo bi bio naš doprinos boljem sutra u porodilištima.

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.9.2011 11:56:30 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 364
13.9.2011 12:01:06   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: delfin

e sad možda je i glupo pitanje, al nisam baš upratila da li su sve koji su dobili mrsu rodili na carski ili ima i onih koji su prirodno rodili user posted image  

Ne zavisi od vrste poroda. I kod prirodnog poroda ima zaraženih.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 365
13.9.2011 12:05:56   
Bebica11
Uh strasno, bas me strah poroda samo zbog MRS-e, a ima evo u zadnjih mjesec 2 nase forumasice su je dobileuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 366
13.9.2011 12:06:35   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: delfin

Ne zavisi od vrste poroda. I kod prirodnog poroda ima zaraženih.

Ja sam se porodila carski na jezeru i nisam imala mrsu,a nije ni beba

Hello, it's me...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 367
13.9.2011 12:10:07   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Uh strasno, bas me strah poroda samo zbog MRS-e, a ima evo u zadnjih mjesec 2 nase forumasice su je dobileuser posted image

alp znaš koje su...molim te uputi ih Pp porukoam na ovaj post.
Zaista ako žele anonimnost ćemo sačuvati i mi i novinari...i njihovu i bebinu naravno...ali o ovome moramo početi pisati i govoriti...jedna drugoj malo možemo pomoći sve ovo konačno mora na veće insatnceuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 368
13.9.2011 12:12:07   
*pcelica*
Citajuci ove postove tacno me jeza hvata. Takav problem a tako da se zataskava strasno. Svim trudnicama koje trebaju da se porode u ovim nasim bolnicama zelim sto laksi porod i da ne pokupe ovu bakteriju. Stvarno tuzno user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 369
13.9.2011 12:12:19   
Bebica11
Hanady pitaj i na temi bebe 0-1, tamo pisu a ja cu poslati ovima koje znam pp

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 370
13.9.2011 12:15:24   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Zaista ako žele anonimnost ćemo sačuvati i mi i novinari...i njihovu i bebinu naravno...ali o ovome moramo početi pisati i govoriti...jedna drugoj malo možemo pomoći sve ovo konačno mora na veće insatnceuser posted image

Slazem se sa Hanady. Javnost trba biti upucena u desavanja u nasim bolnicama. Mnogo je buducih majki koje nemaju net ili neposjecuju ovakve forume i nisu upoznate sa tom bakterijom a ipak je nase zdravlje i zdravlje nasih bebica najvaznije.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 371
13.9.2011 12:15:29   
Almaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hanady svaka castuser posted image , sutnjom ne postizemo nista...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 372
13.9.2011 12:17:32   
Skvo RR
Ja sam se porodila prirodno i kupamo se preventivno u samponu plivasept.Ima se kupiti sam u apoteci na socijalnom.Za sada hvala Bogu nema. Ali svaku piknicu tretiramo octinseptom  i bivacinom, po uputstvu patronazne. Moj je prijedlog da novinari kontaktiraju npr. patronazu na Otoci, pa neka im one kazu. Upucuju majke na tretiranje svega, tako da zasigurno je ima.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 373
13.9.2011 12:17:33   
Hanady RR

Hanady pitaj i na temi bebe 0-1, tamo pisu a ja cu poslati ovima koje znam pp

stavila sma i tamo ovu inicijativu...
ja očekujem da se jave neke naše porodilje...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 374
13.9.2011 12:19:10   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja sam se porodila prirodno i kupamo se preventivno u samponu plivasept.Ima se kupiti sam u apoteci na socijalnom.Za sada hvala Bogu nema. Ali svaku piknicu tretiramo octinseptom  i bivacinom, po uputstvu patronazne. Moj je prijedlog da novinari kontaktiraju npr. patronazu na Otoci, pa neka im one kazu. Upucuju majke na tretiranje svega, tako da zasigurno je ima.

user posted image

preniet ćemo i ovo i uputiti ih ako već ovaj izvor informacija nisu obradiliuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *