Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sliver ne znam baš koliko sam kompetentna mislim da neće baš preterano moć da vidi. Ja sam sad u drugoj trudnoći išla na pregled i uz na dan očekivane menstruacije, nisam znala da sam trudna, i ništa nije vidjela. U svakom slučaju sretno na UZ
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Drage moje, u cetvrtak idem na prvi UZV , prema zadnjoj to mi je 6 sedmica tacno, medjutim ja imam kasnije ovulacije tako da je prema ovulaciji tek 5 sedmica....molim vas iskusnije, da mi kazete dali je moguce da se ista vidi vec tad na UZV ????
Biće možda gestacijska vrećica, bez ploda unutra.
Curke, bila sam na prvom UZV-u, vidjela se gestacijska i zumanjcana vrecica i dr. kaze da je to dobro, 5-6 sam sedmica, ali imam jedan problem imam veliku cistu na desnom jajniku, velicine 7,43 x 5,13cm Dr. me je malo prepala kaze mogla bi cista ugroziti trudnocu a i ako je budem operisala moglo bi i to ugroziti trudnocu....
Da li je neka od Vas imala iskustva sa tim? Da li postoji neka alternativna metoda da se cista smanji, caj neki?
Ako je pitanje na pogresnom mjestu molim adminnistratore da prebace na odgovarajuce!
Operacije nemoj,cajeve nemoj ni slucajno,mislim na ove neke mjesavine trava i to ako ti neko preporuci,jer u trudnoci je opasno piti i uvin caj,a ne neke druge trave,a sto se tice ciste,to ne mora nista znaciti,masa zena ima ciste i opet do kraja iznesu trudnoce, normalno,sad se cuvaj posto si na pocetku,miruj,ne dizi nista tesko i bit ce sve ok
Operacije nemoj,cajeve nemoj ni slucajno,mislim na ove neke mjesavine trava i to ako ti neko preporuci,jer u trudnoci je opasno piti i uvin caj,a ne neke druge trave,a sto se tice ciste,to ne mora nista znaciti,masa zena ima ciste i opet do kraja iznesu trudnoce, normalno,sad se cuvaj posto si na pocetku,miruj,ne dizi nista tesko i bit ce sve ok
potpisujem, nemoj sad nikakve cajeve. Lezi sto vise i miruj, i TOPLI SE S NOGU. A uz Boziju pomoc beba ce se pricvrstiti i cista ce se povuci.
Hvala cure na odgovorima, bas mi je crnjak sto ja nemogu nista uraditi da popravim situaciju ali eto...onda cu mirovati makar, nece mi tesko pasti Ostaje mi onda samo da se nadam da ce se povuci!
Ja mirujem od 5 sedmice, evo 5 sedmica vec, ja imam problem s grcevima i krvarenjem, krvarila sam preko 15 puta, cak i s ugruskom(na Jezeru sam im dojadila gore ), i tako jedna i moja drugarica i opet je izgurala i ja se nadam da cu aBd. A vjeruj jedan doktor je rekao mom muzu-da Bog da ovo da ostane (kad sam bila 6 hefta) a evo izgurala sam jos pa nadam se da cu i do kraja aBd. Najvaznije je da se ne sekiras i da znas da je sve to Bozije davanje, jer On daje zivot i oduzima ga a ne doktori.
< Poruku je uredio Bebica11 -- 14.5.2011 11:03:20 >
Pozz svima, Juce sam bila na UZ pregledu i svi parametri su ok osim FL. :( Duzina FL je 54.6 sto je kao normalno za 28 sedmica i 6 dana a trudna sam po UZ 30+3. Pravo sam se zabrinula mada dr. kaze kao da to nista ne mora znaciti jer se bebi i dalje intenzivno razvija... bez obzira na to jednostavno to ne mogu izbaciti iz glave stalno mislim o tome i da jos je i rekla da se tolerisu odstupanja do 3 sedmice...
Ako ste imali ovakvo ili slicno iskustvo pomagajte pls
nista ne brini normalna je greska +/- dvije sedmice... nista to ne znaci.... a to je najvjerovatnije greska onoga ko mjeri ili ugla iz kog mjeri...meni su dva uzv u istom danu davala drugacije mjere i nije me to brinulo
Isti slučaj je bio kod mene samo parstranica iza, kod mene je 2 nedelje bila duža butna kost ali se nakon mjesec dana sve zjednačilo...Neka te ne brine dešava se skoro pa kod svakoga.....Normalno je +/- 3 nedelje
< Poruku je uredio malena27 RR -- 24.5.2011 22:33:37 >
hvala punoooooo al sam se stvarno zabrinula, jer i kad sam radila fetalni, aparat nije bio ok, pa dr nije izmjerio nuhalni nabor, da bi mi moja dr rekla da je to sto je i vidio ok da ne moram ponavljat...kao da nesto nije bilo u redu on bi vidio, ma kakav da je aparat :)
uh ... malo mi je lakse, na nekom sam forumu procitala da kod jedne trudnici niti jedna proporcija nije bila u skladu sa nedjeljom u kojuj je bila, pa je opet sve bilo ok na kraju :))
prekosutra idem na kontrolu pa kod svoje dr. pa cu da vidim sta ce da kaze... drzite mi fige :)
drage zenice danas sam bila na uz i jako sam se zabrinula dr mi je rekla da je beba dosta manja u odnosu na sedmicu trudnoce inace po uz je 16+3 sedmica i bpd je 36 FL 19(15+3),AC 97(16)....sad da li je to mnogo strasno jako sam zabrinuta?
drage zenice danas sam bila na uz i jako sam se zabrinula dr mi je rekla da je beba dosta manja u odnosu na sedmicu trudnoce inace po uz je 16+3 sedmica i bpd je 36 FL 19(15+3),AC 97(16)....sad da li je to mnogo strasno jako sam zabrinuta?
iskreno cisto sumnjam da je sta strasno rekao bi ti , mozda je bebi sitna pa zato al nemas brige dok je sve sa bebi o.k
Nemoj se brinuti, moguce je da to varira, mozda na iducoj kontroli budu ok mjere ili cak za sedmicu vece...a moze biti da je bebi sitnija...nista strasno da bi se sekirala
Meni je u 8 mjesecu moja dr. rekla sve u redu, vec iduci mjesec kao beba se ne razvija, kasni 2 ili 3 sedmice...ja nisam znala kako sam izasla iz DZ, odem na kliniku, pregleda me doktor i za 2 minute pregleda, kaze ovo je sve ok, beba normalna.... Moja curica sad ima 18mj i hB zdrava prava....
nicaze, i moja bebica je sitnija nego što te neke tabele kojima oni barataju vele. Kod mene je recimo do ovulacije došlo kasnije jer mi je i ciklus duži nego što knjige kažu da treba biti. Nemoj se sikirati, pa nemaju dvije bebe na ovom dunjaluku koje se isto razvijaju i tabele su samo okvirni pokazatelji i ispod svake sitnim slovima piše da su odstupanja +- 2 sedmice normalna.