Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Druga beba nam dolazi 11.08.2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Naše zlato došlo 27.01.2009. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost
Malo me ove mjere od tebe Skvo utješiše.Rezultati sa danjašnjeg UZ: trudnoća po uz 15,5 sedmica BPD 38mm KČS plodova uredni Fl 22mm posteljica straga plodna voda i pokreti plodova uredni
To je sve od podataka,mene prestašilo kao sitni mi ali ako upoređujem sa ovim tvojim mjerama onda su tu negdje,kao jedno ima manju glavu a drugo veću.Ma i otac im je rođen jedva 2kg prešao pa eno ga haman 2metra meni je bitno samo da su narasli ato što su sitnije Bože moj...
Brze ti stari posteljica...ali mislim da je kod tebe okej...ja sam sa II/III docekala 39 sedmicu . Imat ces samo vise kontrola u devetom mjesecu i CTG--a, ja sam sada 17 sedmica i vec mi je doktor rekao da mi je posteljica gruba..
Pitala sam da li mogu sta uciniti..kaze ne...to je jednostavno tako...
pozz posto sam nova na forumu zeljela bi vas nesto pitati....prva mi je trudnoca i bila sam jednom na prgledu dr mi je radila samo vaginalni pregled i napisala srcana akcija + pokreti pioda+ crl 52 klinicka gestacija 10+4 u/z gestacija 12+2 mene sada zanima sta znaci gestacija(uz,klinicka)...unapred hvalaaa
pozz posto sam nova na forumu zeljela bi vas nesto pitati....prva mi je trudnoca i bila sam jednom na prgledu dr mi je radila samo vaginalni pregled i napisala srcana akcija + pokreti pioda+ crl 52 klinicka gestacija 10+4 u/z gestacija 12+2 mene sada zanima sta znaci gestacija(uz,klinicka)...unapred hvalaaa
Nicaze,
CRL - duzina ploda od tjemena do trtice klinicka gestacija - pretpostavljam da je to trajanje trudnoce od zadnje menstruacije,znaci 11 nedelja u/z gestacija - trajanje trudnoce prema uzv-u 13 nedelja
neka me neko ispravi ako sam nesto bubnula :/
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 6.5.2011 23:04:08 >
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
hajde da se i ja upisem:) 22+0 bpd 55 mm fl 37 mm posteljica prednji zid, gr 0 ove protoke kroz ovo i ono necu ni pisati ionako mi nista ne znaci, vazno da je dobro enci evo uporedi iste smo skoro
Neka su oni nama živi i zdravi i napredni a džaba ti ja ću opet prije da se porodim tralalala
Drage moje, u cetvrtak idem na prvi UZV , prema zadnjoj to mi je 6 sedmica tacno, medjutim ja imam kasnije ovulacije tako da je prema ovulaciji tek 5 sedmica....molim vas iskusnije, da mi kazete dali je moguce da se ista vidi vec tad na UZV ????