Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Silver citam sad tvoje postove pa ako mi mozes reci kroz koliko dana si prvi put otisla na ultrazvuk kad si saznala da si trudna?? hvalaaa
Nemas potrebe ici prije 6.sed.trudnoce jer se skoro nista i ne vidi zato je najbolje da sacekas da napunis bar 6 jer ces vidjeti i majeno srce kako kuca
pa da.to sam nesto citala da treba sacekat....ma meni iskreno da je otici samo da mi neko potvrdi trudnocu da mogu reci roditeljima i da planiram sta i kako dalje,jer 24.6 sam planirala sa mamom u Bugarsku na more pa bi bilo lijepo sto prije da im kazem,....uffff...
da to jest istina tek kad si trudna narucuje se izmedu 8 in 12 sedmice...barem tako je kod moje ginek. a praksa je inace takva. ja sam bila u petak na kontroli ima beba oko 3 kg..sad sam tacno u 37 sedmici. u utorak imam ctg i onda opet kontrolu kod moje ginek.
ja kad sam saznala preko urina da sam trudna isla sam i izvadit krvni test to ti je garancija takode..ako zelis da saznas sto prije. ja sam isla odma nakon zaostanka tri dana menstruacije i u krvi je pokazalo vrijednost hormona...isla sam jednostavno u kliniku i sama platila
< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.6.2011 16:29:07 >
Sandrich ja cim sam uradila test(nakon dan kasnjenja) otisla sam na ultrazvuk 2 dana poslije jer sam i dobila (preko trudnoce) al trajalo samo dan pa mi nista nije jasno bilo i NARAVNO nista se nije vidjelo, tek 5. DAN NAKON KASNJENJA menge se vidjela mala tackica u maternici
eto ako ti ista pomaze, prije 5-6 dana nakon kasnjenja menge ne idi
17+2 Posteljica prednji zid,nulti stepen zrelosti. Plodne vode dovoljno prednjaci zadak BPD 3,9cm OFD 4,7cm HC 14,2 cm AC 11,1 cm Femur 2,3 cm Morfologija i pokreti ploda uredni
Cure bila sam na prvom uzv (malo ranije jer mi je rizična trudnoća, imala sam jedan missed ab. prije dvije godine) Stanje ovako 5+4, vidi se gestacijska i žumančana vrećica i embrio 3,2 mm bez srčanih otkucaja, kontrola za 7 dana Nekako sam nemirna, sta vi mislite da li je ovo ok Pusa
Starost po PM : 34 nedelja Prednjači dio : glava Količina plodove vode : dovoljno Srčana akcija : + Lokacija placente: straga Zrelost placente : III stepen
BPD : 83 / 33+5 nedelja HC : 297 / 32+6 nedelja ( nije glavato i hB moždane komore ok ) AC : 297 / 33+5 nedelja FL : 64 / 33+2 nedelja
eh ovako, mi smo danas po zadnjoj menstruaciji 16 plus 1
UZ: glava(ovo ne kontam, samo pise glava,mozda prednjaci ili ), posteljica prednji zid, plodova voda fizioloska , KSC -plus, cervix 34mm, T shape AC 112- 17 w O d BPD 34 - 16 w 4 d FL 22 - 16 w 0 d HC 121- 16 w 0 d
po ultrazvuku 16 w 4d, spol jos ostaje nepoznat jer dr nije bila sigurna
imamo malo kontrakcija , dobili smo i plymicol mast, jel je iko koristio?