Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
drage zenice danas sam bila na uz i jako sam se zabrinula dr mi je rekla da je beba dosta manja u odnosu na sedmicu trudnoce inace po uz je 16+3 sedmica i bpd je 36 FL 19(15+3),AC 97(16)....sad da li je to mnogo strasno jako sam zabrinuta?
iskreno cisto sumnjam da je sta strasno rekao bi ti , mozda je bebi sitna pa zato al nemas brige dok je sve sa bebi o.k
felix, poDapisujem te
nicaze, postoji starost ploda po uz, ali i po zm(zadnji menzes)...zato je stepen tolerancije uvijek +- 2 sedmice...sve sto se krece u ovom rasponu je sasvim normalno, zato no sikiriki...tvoja bebi je sasvim ok ...obim glave ok, grudni kos odgovara sedmici trudnoce, a bebi je bogdu kraca od idealnog, ali i dalje sasvim normalna
Muka ziva - izabrala sam doktoricu koja ce me poradjati i otisla kod nje na pregled. 29. sedmica, beba teska 1700 grama - moram se paziti secera, raditi ogtt i sl... dan kasnije odem kod doktorice koja mi je do sada vodila trudnocu beba teska 1350 grama!!!! malo dobila...... ima li iko da je imao slicno iskustvo? btw., jedna kaze pazi se secera, a druga uzimaj sto vise fruktoze... LUDIM
I kod mene bebica manja nego sto bi,,trebala biti,,.A na proslom pregledu bila taman.Kazu to najvise zavisi od doktora koji mjeri.Trudna sam 29,5 sedmica po zadnjoj mengi, a 27,5 po UZ. Moja cura ima predivne obraze i najsladji nosic,jljubila sam sliku citav dan. Evo i ostalih parametara BPD 7,02 0FD 8,99 HC 25,34 AC 24,61 FL 5,55 Mama se ubucila 10kg, imam jos 2kg fore do kraja trudnoce ...busim kasiku.
Evo detalja sa mog prošlosedmičnog pregleda Sedmice 34+5 BPD 90mm Femur 67mm
Draga moja izgleda da smo nas dvije u istoj sedmici, i meni je termin 02.07.2011. danas bila na UZ. na Jezeru. Evo mjera koje odgovaraju ( sveukupno) 37 sedmici.
BDP 95 odgovara starosti 39 sedmica i 4 dana ( mamin glavonja ) Femur 71 odgovara starosti od 36 sedmica.
A da napomenem da je danas po ZM tek 35 sedmica i 6 dana ( sutra ulazimo u 9 mjesec tek)...
Cao, ja imam rok 1.7 bila mi je prije 14 dana teska oko 2700 g. nadmasila je za dvije hefte vise. a u petak imam kontrolu zadnju pa cu vidjet kolko je teska sigurno ima vec preko 3 kg. a ulazim u 37 heftu ...cuvajte se trudnice poz.