Galicia
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Emica_sa IZVORNA PORUKA: Galicia Ja sam rekla mm, sve sto JA placam mora biti moje ime na tome, i isto tako vazi i za tebe. Tvoje auto ti placas onda je tvoje, moje auto je moje i naravno ja ga placam i ima da bude na mene. Obadva su auta osigurana na mene i njega, sto znaci da mozemo voziti obadva auta u slucaju ne znam ni ja cega. Stan svoj nemamo, pod kirijom smo, ali namjeravamo kupiti nesto u narednih godinu dana. I tad ce biti 50/50, sto znaci 1/2. Ja sam realna sto se tice toga, svako onaj ko placa i ulaze svoj dinar u nesto neka njeno/njegovo ime stoji iza toga. Tudjim zlatom se ne valja kititi, mada ima i takvih. E ovo je ispravno A šta bi bilo ne daj Bože da samo tm radi a da si ti domaćica? Šta sad kuća koju on kupi svojim novcem nije tvoja? A dogovorite se, što ima slučajeva, da ti odgajaš djecu i tako nemaš vlastita primanja, al uložiš itekako puno vremena, truda, ljubavi i živaca u tu porodicu, kuću i sve ostalo. Svako ulaže, neko novac, neko živce, trud, ljubav... i baš zato sve postaje naše...opet, samo moje mišljenje, ništa više. Ja nikad ama bas nikad se ne bih udala a da nisam radno sposobna, to jeste da nemam posao. Nikad ama bas nikad ne bih kupovala nekretnine, auta itd a da nemam posao. Ja volim da radim i da znam da imam posao, a samim tim i sebi gradim buducnost, stvaram sebi/nama itd. To ide lancano jedno s drugim, da ne nabrajam. Ja licno, opet kazem, da se nikad ne bih mogla usuditi da se udam i da odem na tudje a da nisam u radnom odnosu i da ne doprinosim finansijski u nas dom itd.