Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.4.2011 15:38:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nikita
IZVORNA PORUKA: taurus
nikita to se često dešava kod malih beba, tačno je da su obloge najbolje i to od rivanola da izvuče upalu
citlala sam bas juce, to mi je rodice maleni, ma kako je ona to meni opisala cinilo mi se strasno, ocito neki tezi oblik kad kad mu siku uzme tvrdo jedno 3cm a dan prije togqa je primio 2 vakcine, onu sto je trebao pri rodenju i hepatis b ja mislim pa moze li biti da je od toga?
kod Noe je isto bilo al meni su rekli da je to od nekih mojih hormona imala s 2 mjeseca sike ko kod mame meni rekli da slucajno nista ne diram i da ce proci
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.4.2011 16:01:50
taurus
to se dešava zbog hormona, jer je u krvotoku bebe ostalo majčinih hormona iz istog razloga se kod djevojčica može pojaviti malo krvi na peleni, kao menstrualno krvarenje i to je bilo kod moje E
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 15.4.2011 16:04:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: taurus
to se dešava zbog hormona, jer je u krvotoku bebe ostalo majčinih hormona iz istog razloga se kod djevojčica može pojaviti malo krvi na peleni, kao menstrualno krvarenje i to je bilo kod moje E
e tocno tako mi je i objasnila doktorica al poodavno to bi ti si ipak friskija i molim te jest OT al nikako te uhvatiti kako je moja i dadina Nora
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 7:47:19
Nedi
Maleni povraća a najviše me brine što je povraćanje popraćeno turom? Hocu li odmah sad dr ili da sačekam poslijepodne? Povraća od sinoć od 21 sat, povratio je 3 puta nema proljev
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 7:56:16
Mala Selma
ja bih malenog odvela dr. sad, imako smatram da nije nista strasno, vjerovatno je neki visrus "pokupio" Ako mozes otidji sad i vidi sta moze biti. Moj A. je pokupio visur pa je i povracao, imao proljev i temperaturu ali 7 dana nazalost .Po preporuci dr. bitno je da unosi tecnost svaki 5-10 min, ali dijete pojiti tj. davati po malu kasikicu tecnosti.Mi smo dobili infuzije koje se piju ( kupili u apoteci) sa okusom maline i to mu davali! Sretno i nemoj se sekirati, zelim da maleni sto prije ozdravi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 8:02:35
Nedi
Od jutros je popio 250 ml čaja od nane i nije povratio ali ima blago povišenu zemperaturu. A proljev nije nikako ni imao...ma dr nam radi popodne tek to mi je najgore sad s živa pojedeoh
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 8:07:36
N_N
Samo polako, nema potrebe da paničiš. Drži temp. pod kontrolom i daji mu da pije a poslijepodne kod dr. Što kaže m.selma, vjerovatno je pokupio neki virus. Uh baš mi je žao, čitala sam da mu je jučer bio prvi dan u vrtiću Ne dajte se.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 8:09:43
Mala Selma
Pa odvedi ga onda popodne, nece mu nista biti za 6 sati.Samo ga prati, spusti necim temp. ako bude visoka.Meni je dr. danetreba davati puno tekucine da pije ( kao tvoj maleni 250ml) odjednom jer mu moze biti jos vise muka i da mu izazove povracanje, vec pomalo. Nemoj da brigas, to je prolazno stanje, virus je pokupio u vrticu, bit ce on ok
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 8:15:22
HAHA
Jesi li davala šta za temperaturu,sirup vjerovatno povrati,probaj čepić,ako već nisi.Ne brini neće tako brzo dehidrirati,potrebno je da prođe oko 12 sati konstantnog povraćanja,samo daji tečnost ako već hoćeš čekati do popodne.Imaš HIPP 2000 čini mi se da se tako zove dobar sokić kod takvih stanja.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 8:26:45
Lulu_08
Potpisujem HAHA, čepić za turicu, blago tuširanje - godiće i za muku i za temperaturu. Tečnosti ali ne u velikim količinama, već gutljaj po gutljaj svakih 5 minuta. I naravno doktoru posljepodne!
Veliki zagrljaj!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 9:48:15
Lejla Ka
Tako je neki dan moja kči (do duše 6 godina stara) povračala, bez proljeva sa malo temperature čitavo jutro, na svakih sat vremena, i onda se popodne smirilo i prošlo do sutra, s tim da je još dva dana bila dosta iscrpljena. Očito neka viroza. Ona se žalila i na bolove u stomaku, kao grčeve koji su je hvatali i prestajali.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 10:08:13
tekja
Nedi, nemoj mu davati caj od nane, nadrazujuci je i nikako ne tu kolicinu, znam, on ce traziti, ali daj mu samo po par gutljaja, pa za 5 min. opet...sretno, da brzo prodje...mi smo se nedavno bas napatili, dr. nije bila ni od kakve pomoci, samo je slijegala ramenima , doduse V. nije imao temeperaturu...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 18.5.2011 10:16:59
Hanady RR
Ne nana Nedi ona provocira nadraženost želudvca a kamilica izaziva dodatno povraćanje... voda čista, čaj od šipurka i ako možeš otiđi u apoteku i kupi Orsal prah pa daji na kaišikicu po malo. Virus je to definitvno ali svakako kada dođe do proljeva i povraćanja u isto vrijeme treba biti jako pažljiv da ne dođe do dehidracije. daj mu štapića malo da jede...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:22:41
Nedi
Evo nas...prvo da kažem da je i pio tečnost po malo po 20ml. Nije više povraćao, temperaturu je jučer cijeli dan imao 38 nisam je skidala do naveče do spavanja. Nije nikako imao proljev. Ped. misli a i ja isto, da je stomačni virus pokupio u vrtiću jer gricka nokte u zadnjih 10-tak dana (kupila sam onaj lak valjda će prestati). A grlo i nosić je od ranije. Jučer sam izvukla poprilično šlajma i to zelenog, poslije parenja pumpica i izvlačenje. Legio je cijeli dan, jeo pileću supicu, plazma keksić, banane, pio mnogo tekućine čaj od nane i šipka. Nikad još nije legio cijeli dan ni kad je imao upalu pluća . SA ped. sam se čula telefonom i ako ne bude promjena večeras idemo kod nje. Mada jutros izgleda bolje. Nema turu, kiše i izbacuje šlajm....vidjeti ćemo.
Žao mi je što smo tek krenuli u vrtić i odmah moramo pauzirati, a njemu je najveći problem što mu je Valjko ( iz graditelja Boba) ostao u vrtiću
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:29:10
ziki
Drago mi je da čujem da je malenom bolje. Jes bezveze za vrtić što prekida al manje više sva su i sva se na kraju dobro adaptiraju. A za valjka što je osto- super, taman da ima nešto čemu će se radovat kad krene opet
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:35:05
Anoniman
Hej zenice prekjuce primjetim da Adiju nedostaje komadic zuba dvica desna, juce sam ga odmah odvela djecijem zubaru medjutim ona kaze da ne treba nista dirati jer zub nije jos skroz izasao. On se ne zali ne grebe mu usnicu iznutra mislim ono da mu zapinje al mene je sad strah da zubic jos vise ne pukne jer ne izgleda vise u kockastom obliku vec coskovi zubica su tu ali izmedju coskova neostaje pa to izgleda kao u naopacke....Nije pao ali ona misli a se udario igrackom ....Ne znam da li da trazim savjet drugog zubara ili sta da radim ...Bas me ovo zabrinulo jos me strah a ima vece sanse da dobije karijes
< Poruku je uredio MarinaDK -- 19.5.2011 9:39:15 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:40:16
chuci
mojoj fali komadić jedinice gornje, možda pola milimetra sa ćoška. isto od igračke pretpostavljam. a ne znam može li se šta to zakrpiti. moja se koči kad idemo doktoru pa je nisam vodila stomatologu da joj to pregleda ali imam u planu pa ćemo vidjeti šta kaže.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:44:09
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: Nedi
Od jutros je popio 250 ml čaja od nane i nije povratio ali ima blago povišenu zemperaturu. A proljev nije nikako ni imao...ma dr nam radi popodne tek to mi je najgore sad s živa pojedeoh
dijete kada ima problema sa stolicom ili povrčanje, mora se pojiti čajem, znači kap po kap, ovako samo može opet da počne povračati.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:46:52
Anoniman
pa i kod nas nedostaje veoma malo ali ipak sad zub nije zasticen zubnom gledzi ili kako se to vec zove...Mom je skoro 15 mj nije glasa pustio 2 zubarke oko njega skakale cirkusale on se odusevio....Uvijek sam se ovog bojala da ne izbije sebi zubice i bas me to potrefi
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:48:29
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Hej zenice prekjuce primjetim da Adiju nedostaje komadic zuba dvica desna, juce sam ga odmah odvela djecijem zubaru medjutim ona kaze da ne treba nista dirati jer zub nije jos skroz izasao. On se ne zali ne grebe mu usnicu iznutra mislim ono da mu zapinje al mene je sad strah da zubic jos vise ne pukne jer ne izgleda vise u kockastom obliku vec coskovi zubica su tu ali izmedju coskova neostaje pa to izgleda kao u naopacke....Nije pao ali ona misli a se udario igrackom ....Ne znam da li da trazim savjet drugog zubara ili sta da radim ...Bas me ovo zabrinulo jos me strah a ima vece sanse da dobije karijes
Fali i mom komadic jedinice udario se od stol,ali ja se ne opterecujem s tim,svakako mu je mlijecni zub
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 9:58:05
Anoniman
ma znam da je mlijecni ali i to su zubi i koristit ce ih dok ne doju stalni na red ali stvarno ne bi voljela da ima problema i da ga boli ...Nema nista gore neko kad zub i uho bole....