Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 22:34:45
Anoniman
kad vec u mlijeku da vas pitam jel iko davo detetu AD vise od 6 mesec?!i Ja mojoj dvojici bi tako do 6-7 meseci onda na kravlje prelazila al bebi planiram i dalje do 1 god ili do 2 god nesto postajem skepticna u ova mlijeka kravlja sve nekako vestacka i trava i mlijeko sta mislite vi ?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 22:36:00
teacher75
IZVORNA PORUKA: triputmama
kad vec u mlijeku da vas pitam jel iko davo detetu AD vise od 6 mesec?!i Ja mojoj dvojici bi tako do 6-7 meseci onda na kravlje prelazila al bebi planiram i dalje do 1 god ili do 2 god nesto postajem skepticna u ova mlijeka kravlja sve nekako vestacka i trava i mlijeko sta mislite vi ?
ja mislim da se daje do godine a da se nakon godinu uvodi kravlje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 22:36:38
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: nikita
Vec par dana EI ujutru i na vecer popije samo 50 ml Aptamila a do tada je pio i ujutru i na vecer po 250ml, veceras sam mu dala mlijeko sa cokolinom umjesto Aptamila ali ni to nece. Zanima me sta dati dijetetu prije spavanje koje nece da pije bocu? Cvrstu hranu jede super, njemu je 18mj
U mene je situacija suprotna,Alan ne pije puno Aptamila odjednom popije 150ml ali zato pije 4-5 puta dnevno,bez obzira sta jede i koliko pojede on opet trazi hapu kad mu padne napamet,a stariji je od tvog bebija 14 dana.Ja ponekad mislim da mu je puno,ali probala sam da mu pravim vise po 210,ali on nece da popije sve,pa sam bas zbunjena
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 22:37:50
Nunichi
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: nikita
Vec par dana EI ujutru i na vecer popije samo 50 ml Aptamila a do tada je pio i ujutru i na vecer po 250ml, veceras sam mu dala mlijeko sa cokolinom umjesto Aptamila ali ni to nece. Zanima me sta dati dijetetu prije spavanje koje nece da pije bocu? Cvrstu hranu jede super, njemu je 18mj
imamo isti problem, lana ne pije mlijeko od kako je prestala dojiti, znaci vec 4 mjeseca. kravlje mlijeko nije nikada htjela a ja joj AD nisam nikad ni davala. zato joj za veceru pravim ili griz ili cokolino, ili nesto slicno. za dorucak je uglavnom pura ili udrobljeni hljeb na puteru sa jajetom i mladim sirom. tokom dana nekad pojede jogurt. nekada za dorucak pojede sa mnom malo mladog sira. eto, to je sve sto unese od mlijecnih proizvoda tokom dana
I Zara mjesecima ne pije mlijeko, popije ako spava kod majke ili nene, a u nasoj kuci ni pod razno. Nema sanse da joj mm ili ja damo flasicu, to je histerija odmah. Jos uvijek doji navece, ali ja to ne brojim. Ja sam probala sve moguce varijante s mlijekom, ali nece pa nece. Forsiram jogurt i ostale mlijecne proizvode i nadam se da ce faza proci.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 22:38:12
Honey3
nikita mozda je to trenutno samo faza,jer moja E evo tri jutra nece flasicu nikako(inace je samo ujutro pila) a to se desavalo vec par puta,mislim da je do zubica i onda opet pocne a inace nece nikakve hapice sa mlijekom jedino jogurt,pa joj je evo casa sa jogurtom stalno na stolu da pije usput
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 23:10:12
bananica
IZVORNA PORUKA: triputmama
moja je u 13.mjesecu odbijala piti AD, pocela je piti oko 50ml,tako da sam jednu noc nasula meggle u flasicu, popila je 300ml i tako sam ukinula Aptamil
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 11.4.2011 23:26:03
new mama
Ja isto mislim da je to faza,vjerovatno zbog zubica,moja A jedan period nije htjela mlijeko,pa ne znam da li bi popila jednu flasicu od 150ml dnevno i to ukupno,ja sam joj cak nekad znala kad zaspi dati flasicu,,ono na foru pa pocne piti,ali sam je u tom periodu forsirala sa jogurtom i dr. mlijecnim proizvodima,ma samo da nesto unosi,ali hB sad se promijenilo ,zna popiti 3-4 flasice dnevno
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:25:25
slavuj
Neznam kako da pocnem i kako da objasnim problem. Naime moja beba ima 9.5 mj. Napredna,solidno jede isto tako spava,vesela,pomalo TERS. E problem je u tome sto se zadnjih nekoliko dana grci,ne kolike i bebi grcice nego se bas grci nesto slicno kao kod tvrde stolice. Stisne sakice i toliko se zgrci i bude sav crven to traje po par sekundi.Danas citav dan to radi. Ja neznam vise sta da mu radim,nema nikakve znakove neke smetnje(stomacic normalan mekan,stolica redovna). Imam osjecaj da tako izrazava svoje nezadovoljstvo.Nemogu biti pametna to me bas pocelo zabrinjavati. Svaki savjet je dobrodoso!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:29:33
veeseelaa
i sama si rekla da je ters, ako jede i kaki redovno nemoj d abrineš mora da dušici nije nešto po volji u datom momentu i moja je malena znala tako ponekad
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:33:13
slavuj
Ma joj ponekad je ters,nije uvijekal me zabrinjava to da nebi doslo do zastoja protoka krvi u mozak (tako sam negdje citala ). To me najvise brine jer vidim da mu nista nefali.Hvala na brzom i umirujucem odgovoru.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:34:12
Nedi
Vidjela sam da je jedna bebica tako privlačila pažnju jer je željela biti uz mamu 24/7 čim bi mama u wc ona se počene grčiti jer onda mama odmah skoči i uzima je u "onaj položaj koji voli"
Nadam se da je i kod ovaj slucaj i da nije nista drugo
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:38:21
veeseelaa
ili da odete do pedijatra, porazgovaraj malo s njim, da se smiriš kakav protok krvi??? nikad čula Moj maleni od brata se tako stalno ponaša, ima 3 mjeseca stvarno to nisam nikad čula
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:45:10
slavuj
Vesela to sam nekad u nekom casopisu citala.Ako se nastavi ovako ponasati odvescemo ga (mada ja izbjegavam ljekare koliko god mogu). Nedi moguce da zeli privuci moju paznju,jakooooooooo je vezan za mene,iako to radi i kada sam ja tu. Umirile ste me,hvala vam mnogo.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:49:25
Lejla Ka
Jel primjetiš da nešto uzrokuje početak takvog ponašanja ili to grčenje nastane iz čistog mira. Čini li ti se da to radi svjesno ili nesvjesno? Da li ga možeš prekinuti nekim dodirom, ili obračanjem?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 15:54:45
slavuj
Iz cista mira pocne,ustvari nedvno je imao tvrdu stolicu i malo se napinjao da kaki i cini mi se da od tada to radi. Ja bih rekla svjesno,ali nekad i dok se igra to uradi.Nemogu ga prekinuti dok ne "zavrsi" svoje.To traje jako kratko 4-5sec. Jedino prestaje kad malo puhnem u njega. Dok ga ja uzmem on je vec zavrsio.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 16:01:30
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: slavuj
Neznam kako da pocnem i kako da objasnim problem. Naime moja beba ima 9.5 mj. Napredna,solidno jede isto tako spava,vesela,pomalo TERS. E problem je u tome sto se zadnjih nekoliko dana grci,ne kolike i bebi grcice nego se bas grci nesto slicno kao kod tvrde stolice. Stisne sakice i toliko se zgrci i bude sav crven to traje po par sekundi.Danas citav dan to radi. Ja neznam vise sta da mu radim,nema nikakve znakove neke smetnje(stomacic normalan mekan,stolica redovna). Imam osjecaj da tako izrazava svoje nezadovoljstvo.Nemogu biti pametna to me bas pocelo zabrinjavati. Svaki savjet je dobrodoso!
a neuroloski je sve ok sa bebom?
< Poruku je uredio MALA1994 -- 14.4.2011 16:03:14 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 16:06:16
slavuj
Pa sve je ok,koliko ja znam.Sad si me bas zabrinula,ostala sam bez teksta. Nije imao kikake smetnje do sada. Nadam se da ipak samo ispoljava svoje nezadovoljstvo. Ako nastavi svakako ga vodim dok. A mozes li mi napisati jos neke simptome tih napada ili neki link. Hvala
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 14.4.2011 16:11:52
Malenaoduvijek
JA ti rekoh nemoj se zabinjavati zato sam i pobrisala ono sto sam prvobitno pisala.
jeli se trza beba rukicama ili je to cisto napinjanje? ako je napinjanje nemoj se brinuti, a ako su neki trzaji ja bih ipak porazgovarala sa nekim.
nemam ti linkova nikakvih samo sopstveno iskustvo zato te i pitam i nemoj da se puno brines ja sam jedna od onih sto se opekla na mlijeko pa puse i u jogurt sto se kaze u narodu.
znas da kod beba kada su male imaju trzaji koji se zovu moorov instinkt do treceg mjeseca, kada dignes naglo bebu i pustis a ona digne rukice u zrak.to se poslije treceg mjeseca ne bi smjelo javljati.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Portali za grupnu onlajn kupovinu selebriti
Da li kupujete preko ovih portala i da li budete zadovoljni kupljenim proizvodom ili uslugom?
Inače, to su portali namijenjen grupnoj kupovini koji svojim kupcima nude nevjerovatne popuste od 50% do 90% za atraktivne usluge i proizvode u Vašem gradu.
Da (53%)
Ne (47%)
Broj svih glasova: 93
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!