|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
14.4.2011 16:22:20   
Anoniman
Slavuj je li place tada, je li vristi...ustvari inace kako ti place...to se cesto desava kod djece koja su ljuta a ne znaju plakati pa na taj nacin ispoljava svoju huju... mi smo prosli tu fazu takodje, samo sto se moja tresla, crvenila, vristala i onda zacenjivala...

(odgovor članu slavuj)
  Neposredna veza do poruke: 476
14.4.2011 16:26:42   
Malenaoduvijek
nisam stvarno zeljela da te prepadnem, to bi ipak mogla biti probava, probaj ti njemu malo masirati stomacic i ako mislis da ima grceve +daj mu espunisan.

i naravno posmatraj ga i ne brini.user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu slavuj)
Neposredna veza do poruke: 477
14.4.2011 16:30:11   
nikita
za grceve su nama pomogli sab simplex kapi !

Imam pitanje : kad se bebi (20 dana malenom) upali bradavica i bas zarveni kako to tretirati?

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 478
14.4.2011 16:35:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nikita

Imam pitanje : kad se bebi (20 dana malenom) upali bradavica i bas zarveni kako to tretirati?

nista ne dirati,nego odmah pedijatruuser posted image

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 479
14.4.2011 17:42:18   
DM

Za ove kapi mi zaova reče da joj je prijateljica(koja specijalizira pedijatriju) rekla da su ih "ispitali" i da su čisti placebouser posted image

OT-pa noa-mislim stvarno

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 480
14.4.2011 17:44:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

Za ove kapi mi zaova reče da joj je prijateljica(koja specijalizira pedijatriju) rekla da su ih "ispitali" i da su čisti placebouser posted image

OT-pa noa-mislim stvarno

ovo je meni doktor rekao za sve ''napitke'' protiv grceva al ja se kunem u baby colic sirupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a jesam li ti falilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 481
14.4.2011 19:01:07   
Amani12
Nama je za grceve takodjer najvise pomogao sirup baby colic.user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 482
14.4.2011 21:56:45   
sporty mamaa
Molim vas za savjet. Maloprije ja pospremala nesto po sobi i moja malena uzela praznu bocicu od sumecih tableta kalcijum. Ja sam mmislila da se igra, no otvorila je onaj cep i istresla iz njega one sitne bobice(lici na secer) i valjda je ona mislila da je secer i to stavljala u usta. Ja sam pokusala da joj izvadim to iz usta, ali me brine da je nesto i pojela.. Sad spava, a ja uopce ne znam je li to nesto otrovno i sta je zapravo u tome??? Please help me....

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 483
14.4.2011 22:00:26   
Nunny
vjerovatno silika gel to se stavlja da izvlaci vlagu 

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 484
14.4.2011 22:03:08   
mama75
Mislim da je to nesto sto kupi vlagu, jer te tablete trebaju da stoje na suhom. Ne bi trebalo biti nista otrovno jer je ipak to pakovanje lijekova za oralnu upotrebu, a neke materije iz ambalaze mogu preci i na sam lijek. Ovo ja nekom logikom idem, a mozda ima neko ko zna sta je to unutra zapravo.

Neposredna veza do poruke: 485
14.4.2011 22:06:02   
sporty mamaa
Malo ste me smirile, e jest ko neki gel, hvala vam....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 486
14.4.2011 22:06:39   
samedi
Htjela sam da postavim anketu ali nesto nece,pa evo mog pitanja:

Primijetila sam kod svoje bebe(11 mjeseci) malu kvrzicu na desnoj strani potiljka,otprilike 2 cm iznad vrata u kosici a i ta strana joj je malo natečena a ne znam od čega,tj.primijetim da su joj žile natečene. Zna li neko šta bi to moglo biti i od čega?Imam li razlog za zabrinutost? Sutra idemo doktoru,šta bih ga trebala pitati u vezi toga? I na koje me nalaze može uputiti da se unaprijed spremim(mrzim biti nespremna kad odem pedijatru,sva se zbunim i zaboravim šta sam htjela pitati). Na koži ne primijetim ništa,samo se pod rukom osjeti.

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 487
14.4.2011 22:15:36   
mama75
IZVORNA PORUKA: samedi

Htjela sam da postavim anketu ali nesto nece,pa evo mog pitanja:

Primijetila sam kod svoje bebe(11 mjeseci) malu kvrzicu na desnoj strani potiljka,otprilike 2 cm iznad vrata u kosici a i ta strana joj je malo natečena a ne znam od čega,tj.primijetim da su joj žile natečene. Zna li neko šta bi to moglo biti i od čega?Imam li razlog za zabrinutost? Sutra idemo doktoru,šta bih ga trebala pitati u vezi toga? I na koje me nalaze može uputiti da se unaprijed spremim(mrzim biti nespremna kad odem pedijatru,sva se zbunim i zaboravim šta sam htjela pitati). Na koži ne primijetim ništa,samo se pod rukom osjeti.

Dobro je da ides kod dr i da ti on da savjet. To moze biti svasta i nista. Ja sam pravi panicar, mene te kvrzice uvijek user posted image Moja kcerka je imala jednu pored uha, kao prema obrazu, kada je imala oko 1,5 godinu. Ja znam da sam se pravo nasekirala kada sam napipala i odmah sutradan odem kod dr. A ona meni ovim rijecima:" vi mame previse pipkate i gledate, pa trazite po internetu odgovore i onda se samo dzaba sekirate.  Nije to nista. Prati, ako bude raslo onda dodji ponovo." Ja od straha jedva da sam smjela to pipati ikako, ali hB nije raslo i vise ni ne znam kada je nestalo. Nadam se da je tako nesto i kod tvoje bebice. user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 488
14.4.2011 22:21:10   
sporty mamaa
Samedi znam da se brines, ali sigurno nije nista strasno. Ja ti zaista ne bih znala reci o cemu se radi, jer se nisam susretala s tim. Sretno i da sve bude  u reduuser posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 489
14.4.2011 22:23:25   
samedi
Hvala vam puno,javicu se sutra sa aBd dobrim vijestima! 

Prohodala 6.6.2011.<3

Neposredna veza do poruke: 490
14.4.2011 22:23:48   
nikita
mi smo nasli to ei-u kad je imao 3mj i prepali se medutim pedij je rekla da su to neke zlijezde koje se mogu pojaviti u razvoju, cak i vecoj djeci a  sto mu je to nateceno , to ne znam user posted image

EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 491
14.4.2011 23:10:32   
vilaa
Dali je normalno da djete (3god) piski samo 2 puta dnevno?
Moj maleni je juce i danas samo po 2 puta piskio.Jeste pio malo manje tecnosti nego inace al me to malo zabrinjava. I da ponekad mu se pojave oni plavi podocnjaci.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 492
15.4.2011 0:15:58   
dinaa
A da odete do pedijatra da pitas o cemu se radi,mislim da je malo da samo dva puta u danu piskiuser posted image i jos ti podocnjaciuser posted image da ti budes mirnija moj savjet je odlazak doktoru.Znam nisam ti pomogla ali ja sam pomalo panicar kad su djeca u pitanju.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 493
15.4.2011 11:57:16   
samedi
Bili smo kod pedijatra,on kaze da su to limfni cvorovi i da je bezopasno,reko samo da vam javim,a ima na obje strane.

Prohodala 6.6.2011.<3

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 494
15.4.2011 15:17:52   
nikita
IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: nikita

nista ne dirati,nego odmah pedijatruuser posted image

isla u ped i kaze maleni dobio djeciji mastitis , obloge stavljat a ako se ne povuce crvenilo inekcije u ponuser posted image

EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 495
15.4.2011 15:21:49   
taurus
nikita to se često dešava kod malih beba, tačno je da su obloge najbolje i to od rivanola da izvuče upalu

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 496
15.4.2011 15:24:28   
nikita
IZVORNA PORUKA: taurus

nikita to se često dešava kod malih beba, tačno je da su obloge najbolje i to od rivanola da izvuče upalu

citlala sam bas juce, to mi je rodice maleni, ma kako  je ona to meni opisala cinilo mi se strasno, ocito neki tezi oblik kad kad mu siku uzme tvrdo jedno 3cmuser posted image a dan prije togqa je primio 2 vakcine, onu sto je trebao pri rodenju  i hepatis b ja mislim pa moze li biti da je od toga?

EI 16.11.2009.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 497
15.4.2011 15:36:23   
M kao Mama
Joj, ovo sa sikama ima u narodnu ime kako se zove, ali ja ne mogu da se sjetim, moja L. je imala i znamda mi je svekrvina mati rekla da stavim glavicu luka bijelog sa vanjske i unutrašnje strane prozora u kojoj beba spava, i da jedn noz zabijem iznad vrata u toj istoj sobi onu u štok, ali sa unutrašnje strane, e sketih se to se zove more, jer izmore djecu, probaj, kad je dijete u pitanju insan bi g.... pojeo.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 498
15.4.2011 15:37:22   
M kao Mama
A, ovi čvorići što se poajve iznad vrata , iza ušiju, i to sam prošla, to se dešava kada boli grlo je dijete prehlađeno, znam da sam bila napola luda kada samjoj napipala te kvgre prvi put,

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 499
15.4.2011 15:38:12   
veeseelaa
a ako curica nosi naušnice može i od naušnice da se stvori kvrgica iza uha, odnosno prema grlu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Prednost pri prijemu u DZ
veeseelaa

Smatrate li da bi bebe do jedne godine trebale imati prednost pri prijemu kod doktora u Domu zdravlja, nad starijom djecom?

Da, uvijek (54%)

Ne, i starija djeca su takodje bolesna (8%)

Ovisi od stanja djeteta (38%)

Broj svih glasova: 142

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *