Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 10:10:47
veeseelaa
slažem se Marina a i estetika je bitna, o mliječnim zubima takođe treba voditi brigu a jel dr mogla bar da poravna zubić, kontam da ga ne žulja jer ipak se radi o oštećenju .... nadam se da kontaš šta govorim
< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.5.2011 10:13:40 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 10:15:17
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
slažem se Marina a i estitika je bitna, o mliječnim zubima takođe treba voditi brigu a jel dr mogla bar da poravna zubić, kontam da ga ne žulja jer ipak se radi o oštećenju .... nadam se da kontaš šta govorim
ma nista nije uraila i ja sam mislila a ce ga malo izbrusiti jer sad ima kao 2 spica sa strana i veca je sansa a jos vise pukne mislim ne primjeti se to bas sa da bode u oci ali eto on grize igracke , krpe ne moguce mu je objasnit a pazi ipak je njemu 15 mj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 10:27:48
Hanady RR
Marina...mojoj djeci nisu nikada do sada ''pucali'' zubići, ali mojoj kolegici je malena sa 18 mjeseci slomila jedinicu desnu padom...ostalo je pola zuba totalno krivog i odvela je zubaru. Odgovorj je bio mliječni zub se može popraviti, može skinuti karijes ali ne i nadograđivati jer se čeka da ispadne. Otišla je još kod 2-3 stomatologa jer joj estetski išao na živce taj zubić a baška što je mala stalnim diranjem jezikom u početku jezik isparala pa je bilio i niko ga nije ni nadorgadio niti izbrusio...izbrdusio se nakako sam od sebe i sada malena ima takav zubić na koji su se svi navikli pa i ona sama...a njena mama jedva čeka ispadanje zubića
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 11:15:11
dinaa
I mojoj curici fali cosak gornje jedinice,ona je pala i slomila ,zubar nam rekao nista dirati mlijecni je zubic ispast ce svakako.U pocetku je stalno dirala jezikom,a sad ima skoro cetiri godine i nema znakova karijesa ili bilo sta drugo na zubicu,bijel je ko biser ,zato ne brini nevjerujem da ce se lomiti ili pucati jos vise.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 19.5.2011 11:47:57
Nedi
A jojjj mi danasnaručeni kod zubara sve troje...mama i tata na pregled i čišćenje i N na pregled a maleni bolestan....jest me stid da otkažem a kako sam samo tražila da mi izađu u susret da budemo zadnji da nas ne požuruju da maleni vidi kako je to lijepo...
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 13:12:21
peky
molim hitno za savjet......maloprije stavim majcu bebacinu tamnoplavu u vrelu vodu koju sam pomjesala sa faksom i ostavim je tako jedno pola sata da stoji( nisam mogla u masinu nemam dovoljno vesa a treba mi majca za veceras) i kad sam je isprala sve ostale crvene fleke od faksa!!!!
kako ih sad ukloniti, jel se to uopste moze skinuti sa odjece??????????? pokusavala sam sa vrelom vodom - ne moze.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 13:28:45
Anoniman
koka i po , ako je ospa ono zacrvenelo oko onda vodi ga kod doktora , znam da su mene iz vrtica zvali da moj sin to imao i morala sam ga odvest kod doktora danam da kreme i tek sto mi je doktor potvrdio da je sad u redu mogla sam ga odvest u vrtic ponovo , to je neka kao zarazna infekcija kako se zove da me ubijes ne bi znala to sada prevest
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 13:36:42
Anoniman
Taurus ne znam koliko si upucena maleni od koke i ona imaju bljuzgavice pa od toga osipca na oku izasla... ja bih ga odvela Koko dr, mozda sto ja problema sa vidom imam pa kad su oci u pitanju bas panicim
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 13:46:36
koka i po
u pocetku je bilo jako crveno(ja mislila da ga je propuh uhvatio)sada blijedi i pokazuje se bijela tackica u sredini....pa sad ...i mene malo brine al kontam blijedi ......
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 13:52:46
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po
Moj S.ima ospu na samoj beonjaci oka .. trebam li se zabrinuti ? ili ga mozda odvesti doktoru?
Odvedi ga odmah ocnom jer oko je veoma osjetljivo moze doci do upala ako ceska i dira , mislim da ne idem u detalje, moje licno iskustvo je da sam imala jecmirak na unutrasnjem kapku i imala sam bas problema jer je doslo do upale , dobila sam kapi i kremicu ali eto do toga nije moralo doci da sam odmah reagovala
< Poruku je uredio MarinaDK -- 1.6.2011 13:54:40 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 1.6.2011 15:09:20
iv@ncica
draga mozda je konjuktivitis, ali bilo bi sluzavih krmelja i osjetljivosti na svjetlo, te svraba...ali posto vi imate pljuskavice i tocku unutar oka..ne zezaj se , oko ne diraj...vec kod dr., i ni slucajno kamilicu- nama rekli da je to vrsta ambrozije i da zna jos vise zla napraviti, obicno dadnu mast i kapi tobrex...a mozda ne bude lose pa bude samo sterilna gaza i prokuhana voda pa ciscenje lagano prema unutrasnjosti oka-ne prema van..znas da se mi s tim non-stop mucimo, pa znam da je muka i zarazno zna biti, ne dirati oci..stalno perite ruke...cesto mjenjaj posteljinu..pogotovo jastucnicu..dok ne prodje....ostavi se promaje...i pazi da ne ide mu ruka oko nosa pa u oko..radi sirenja baja..sretno pa se javi..cmokkiccc
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.6.2011 9:28:07
Anoniman
Ma sve sam deterdzente, sredstva ca ciscenje i tako te stvari posakrivala na visoka mjesta , gdje nadje ovaj losion pojma nema...Noge mi se odsjekle a kad skontam ja sam fasadu na nasoj kuci pojela
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.6.2011 13:04:53
vila_7
mlijeko je dobar lijek za te stvari- moj brat je bio pojeo ne znam,neku otrovnu travu, i povracao , i baka mu do hitne dala mlijeka i dr.rekao da mu je to spasilo zivot