Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:34:52
Anoniman
Ovo izvinite i molim vas mislim da je osnov kulture, da nije potrebna skolica za to. Ja nisam isla na vjezbe jer sam u medicinskoj skoli prosla kroz sve to, jer smo na praksi obucavane kako porodilji pomoci pri porodu. Sto se tice indukcije ja bih sad potpisala da mi je daju cim prvi bol osjetim. Ja sam gotovo puna dva dana bila pod bolovima na tri minuta i nisam bila ni prst otvorena i onda su mi u 22.45 ukljucili indukciju i u 1.15 ja se porodila, sa indukcijom jeste da boli, ali boli brate i bez indukcije . tako da je sve individualno od trudnice do trudnice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:41:27
enči80
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ovo izvinite i molim vas mislim da je osnov kulture, da nije potrebna skolica za to. Ja nisam isla na vjezbe jer sam u medicinskoj skoli prosla kroz sve to, jer smo na praksi obucavane kako porodilji pomoci pri porodu. Sto se tice indukcije ja bih sad potpisala da mi je daju cim prvi bol osjetim. Ja sam gotovo puna dva dana bila pod bolovima na tri minuta i nisam bila ni prst otvorena i onda su mi u 22.45 ukljucili indukciju i u 1.15 ja se porodila, sa indukcijom jeste da boli, ali boli brate i bez indukcije . tako da je sve individualno od trudnice do trudnice.
Potpis na ovo ali ja sam bila baš poseban slučaj,meni su dali 3 gela i indukcije i to je sve trajalo od nedjelje navečer do utorka ujjutro.Nšto sam se skroz sporo otvarala.mada je to sve individualno.U mene se rodica porodila u kombiju ,nije izdržala do bolnice ma nije ju pošteno ni zaboljelo ali sam zato ja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:47:10
enči80
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
U sustini dakle sa indukcijom bolovi jaci al kraci, a bez nje duzi i slabiji?? Ja to nekako tako skontah
U većini slučajeva je tako,ali eto ja izuzetak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:55:31
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gift
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Gift meni se Gracova kolica nikako nisu pokazala, raspala se posle 3-4 mjeseca.
e steta bas bi se zeznula...joj ja stvarno se ni u sta ne razumijem al zato cu ovdje dosadivat s pitanjima dok ne naucim..
Sweet bujrum...
Joj rado bih al stid me Em sam sad jela (al to nije problem) em kasno da sad nekom banem na vrata tek tako, a nismo se ni upoznale Bit ce vremena aBd i za toga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 22:02:07
Gift
Sweet da mi je kuca u malo boljem stanju ja bi sad navaljivala, mada nije ostalo nimalo pice al makar na sladoled ..ali de dogovorite slijedecu kaficu u tz, pa da se druzimo konacno..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 22:06:13
sweet insanity
Pa eto Selma je za koliko znam , a i ostale su mi prosli puta rekle da ce biti dok se ne porodim pa vidjet cemo:) Al posto nas dijeli jedan sprat,mozes sic il se ja popet kad god ti bude stimalo :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 22:09:45
Selminja
Hvala sweet probacu i s cajem... Hej vas dvije jeste smijesne dijeli vas sprat i jos se niste upoznale... Ja sam neki dan skuzila trudnicu u mojoj zgradi, doslo mi da je zaustavim i kazem, hej bona i ja sam trudna od dragosti... I ja sam ZA za druzenje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 22:36:06
enči80
Sweet evo mojih trenutnih imena za djevojčice: -Asja -Ajša -Sara(Sarah) -Ema -Esma -Lana(Lina),morat tu smanjit na 2
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 22:38:54
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: enči80
Sweet evo mojih trenutnih imena za djevojčice: -Asja -Ajša -Sara(Sarah) -Ema -Esma -Lana(Lina),morat tu smanjit na 2
Mi smo isto htjeli Lana al smo vidjeli da puno cujica ima to ime sada u Tuzli pa smo odustali i ostali na Iris ili Nela i jos s enismo 100% oslucili. Lana je meni super ime, takodjer Sara, Sarah (i to je bio moj prijedlog al mm-u se nije svidjelo), Ema mi se isto svidja, ma sva su na svoj nacin lijepa