Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 20:48:20
Selma.A.M
Ma sweet meni uvijek godi ....A nemoj uopšte razmišljati o indukciji,a i ako bude pa šta, i ja sam se sa indukcijom porodila pa evo me zdrava-prava ..... A po prirodi sam veliki paničar (ma kako veliki ogroman ) ali na sam porođaj sam odreagovala tako kao da idem kod frizera,vjeruj da sve mi to možemo podnijeti jer da nemožemo nebi ni bilo dodijeljeno nama...Samo se pomiri sa tim da će boljeti,da li jako ili malo zavisi od tebe i tvoje tolerancije bola,a i sabranosti (tj da dišeš) ...Mene npr prije dok sam bila manja pa umirivalo ljuljanje,obično kada su me zubi bolili ja legnem na bok i ljuljam se naprije nazad,e to isto mi je pomoglo tokom porođaja to lagano ljuljuškanje u trenutku napona................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 20:51:09
sweet insanity
Eh i meni je ljuljanje pomagalo kad me bolio trbo kad dobijem, a eto vjezbam i disanje pa cmeo vidjeti. Ma nie mene strah indukcije neg kontam makar od pola da je ukljuce d ane ide od samog pocetka, tj. da se makar donekle sama otvorim:) Sto ti ne ides u skolicu ovu ili si vec isla?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 20:52:10
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ma nama svima tamo čini mi se samo vikend godi,a uvijek treba par dana da se organizuje,tako da stisni se još 10-ak dana ...Ili čekaj pa šetaj sa bebicom,samo meni će trebati dugo da se nakanim sa dvoje,jedva sa jednim stignem izaći,a zamisli kada ih bude dvoje,pa ovo jedno na rukama a ovo drugo samo hoda za mnom i postavlja pitanja... ..Ah ja što sam hodala-hodala sam
A tek ja? Mene vise niko nece vidjati dok djeca ne krenu u skolu.
Nažalost,ja mislim da si upravu
Nisi morala to u oci da mi kazes. Ja sam se nadala potajno da ipak nece biti tako.
Istina boli,jel da
Pa da će ti biti teže nego meni ,iskreno hoće,ali samo svati da nisi ni prva ni poljednja i da Bog da onoliko koliko zna da možeš podnijeti ......Šta bi onda rekle i ti i ja za one koje rode po petero...Ovako šuti i trpi,ja sa dvoje ti sa troje ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 20:52:36
Skvo RR
Ne bojte se indukcije.... ..meni je olaksala..sve trajalo 20 minuta....
Ja malo setkala sa Umcetom do Robota, pa malo u parkic..sada hocu da gledam merlina..i eto.. Ozbiljno razmisljam da li veceras da pravim reformu tortu ili sutra... ..ah dileme slatke...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 20:55:19
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Sve zaboravim da ces na carski pa da ti vjezbice ne bi bile tolko od pomoci al recimo predavanja su fina isto i mozes ispitivat sta god te zanima:)
Išla sam prvi put .....Ja sam bila ona prva generacija ,kada je školica tek pokrenuta A iskreno ja sam više išla zbog druženja ( jako sam društvena ) pa sam išla nebili koga još upoznala ...Ali naučila sam svašta tamo,od disanja kroz prvo i drugo porođajno doba,do tiskanja,pa onda o kegelovim vježbama,a i ubijala sam sedmično pa 5 sati tamo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:05:11
sweet insanity
Ma i ja sam se nafurala i pozitivna sam al kako sam cula onu gore kako vristi kad su se vrata otvorila dok sam cekala doktora, malko sam se pocela brinuti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:05:13
Selma.A.M
Joj Skvo što me nasmija (za školicu i slatko) ....Iskreno meni je pomoglo,pogotovo jer sam bila jako mlada rodilja, pa još veliki paničar,pa hiljadu jedan đavo...Ali sam to tako hrabro podnijela da se iskreno divim sama sebi (ah što se nafali) .... Najvažnije je da znaš šta te čeka i da u određenim trenucima to i pokažeš gore babicama (tipa indukcija,ctg ) i da se trudiš da budeš ljubazna (kulturna) prema meni su sve bile zlatne (ali stvarno) jer sam svaki svoj zahtjev započinjala sa "Izvnite i Molim vas" ih kako su me nosale kao malo vode na dlanu ...E to je ono najvažnije što sam naučila u školici.. A kao što kaže Skvo i psihički budeš spremna.............
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:08:37
sweet insanity
Pa tako se u sustini svima obracam, pogotovu nepoznatima.....al nek si me napomenula. Ma cula sma ja u sustini kako se ti ponasas tako i oni prema tebi, ako suradjujes i oni suradjuju :) Selma, zaboravih te pitat sta bi za maticne celije, jeste li se odlucili?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:10:15
Selma.A.M
Pa tako se u sustini svima obracam, pogotovu nepoznatima.....al nek si me napomenula. Ma cula sma ja u sustini kako se ti ponasas tako i oni prema tebi, ako suradjujes i oni suradjuju :) Selma, zaboravih te pitat sta bi za maticne celije, jeste li se odlucili?
Nismo još jer čekamo sad odluku za kredit, od toga nam zavisi.....A mi smo za,samo eto da se sve sredi sa bankom....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:13:13
Skvo RR
Ma i ja sam se nafurala i pozitivna sam al kako sam cula onu gore kako vristi kad su se vrata otvorila dok sam cekala doktora, malko sam se pocela brinuti...
ta garant nije isla u skolicu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:13:52
Selminja
vecer trudnice recite mi gdje je ta tema "kafica u Tuzli", bas bih volila da upoznam jos trudnica i da se druzimo, vidim da ima dosta tuzlanki. A krenut cu i u skolu kad dodje vrijeme, kad stomo bude veci i porod blizi. Ja sam pravo hasta danas, imam proliv citav dan, valjda sam se negdje prehladila i stomak me boli... pa me strah za bebu, sto god pojedem odmah i izbacim... ali eto bolje je malo, jedem petit keks i banane pa je prestalo, barem se nadam. sta vi koristite protiv proliva?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:16:23
Gift
haj zenice... ja danas malo hodala, hehehe malo vise, umorila sam se pravo.. bila sam u bingu Fisu i vidjela jedna Grecova kolica, pravo lagana, imaju i onu nosiljku mislim za auto i prekrivac, maslinasto zelena..kostaju nesto manje od 400KM, svidjela mi se samo tako, malo je falilo da ih uzmem, al kaze mm de da jos pogledamo.. mada ja se nista ne razumijem, sta mislite valjajul ta grecova sta?
evo ja pravim picu, meni se samo jede slano, slatko jedem al slabo da mi se ono bas trazi i jos sam primjetila da moram imat tacno tri obroka (najmanje), nema da preskocim koji ko prije..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:26:45
sweet insanity
Nismo još jer čekamo sad odluku za kredit, od toga nam zavisi.....A mi smo za,samo eto da se sve sredi sa bankom....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:28:06
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
ta garant nije isla u skolicu...
Ma ej. to nisu bili vriskovi nego krici, bas me izbacilo iz takta. Vise me plasi cega cu se sve nagledat i naslusat. Kontala sma pitat dr da ponesem slusalice pa da makar pjevam i disem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:30:17
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selminja
vecer trudnice recite mi gdje je ta tema "kafica u Tuzli", bas bih volila da upoznam jos trudnica i da se druzimo, vidim da ima dosta tuzlanki. A krenut cu i u skolu kad dodje vrijeme, kad stomo bude veci i porod blizi. Ja sam pravo hasta danas, imam proliv citav dan, valjda sam se negdje prehladila i stomak me boli... pa me strah za bebu, sto god pojedem odmah i izbacim... ali eto bolje je malo, jedem petit keks i banane pa je prestalo, barem se nadam. sta vi koristite protiv proliva?
Ja sma imala negdje tamo u 5.-6. mjesecu proliv i dr. mi je propisala Linex, on se smije u trudnoci. Jela sam kuhana jaja, banane i kokosju supu podravkinu te kifle. Ono sto mi je dr. rekla to je da je bitno da jedes i pijes po male zalogajcice s apauzama da ne preopteretis trbu dok imas proljev. E da, caj od sipka....A tema je na Zajednica RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:30:52
enči80
Joj Skvo što me nasmija (za školicu i slatko) ....Iskreno meni je pomoglo,pogotovo jer sam bila jako mlada rodilja, pa još veliki paničar,pa hiljadu jedan đavo...Ali sam to tako hrabro podnijela da se iskreno divim sama sebi (ah što se nafali) .... Najvažnije je da znaš šta te čeka i da u određenim trenucima to i pokažeš gore babicama (tipa indukcija,ctg ) i da se trudiš da budeš ljubazna (kulturna) prema meni su sve bile zlatne (ali stvarno) jer sam svaki svoj zahtjev započinjala sa "Izvnite i Molim vas" ih kako su me nosale kao malo vode na dlanu ...E to je ono najvažnije što sam naučila u školici.. A kao što kaže Skvo i psihički budeš spremna.............
Ovo podebljano ne vrijedi za sve,za neke nažalost samo šuškavci pale barem je takvo moje iskustvo.Nisam išla u školu ali nekako prirodno ti dođe to disanje a jedino što definitivno ne treba je paničariti i vrištati.Samo gubiš snagu. Što se tiče indukcije ja nisam bila 20 min već haman 2 dana i samo kažem ne daj Bože ponovo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 12.5.2011 21:33:27
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gift
haj zenice... ja danas malo hodala, hehehe malo vise, umorila sam se pravo.. bila sam u bingu Fisu i vidjela jedna Grecova kolica, pravo lagana, imaju i onu nosiljku mislim za auto i prekrivac, maslinasto zelena..kostaju nesto manje od 400KM, svidjela mi se samo tako, malo je falilo da ih uzmem, al kaze mm de da jos pogledamo.. mada ja se nista ne razumijem, sta mislite valjajul ta grecova sta?
evo ja pravim picu, meni se samo jede slano, slatko jedem al slabo da mi se ono bas trazi i jos sam primjetila da moram imat tacno tri obroka (najmanje), nema da preskocim koji ko prije..