|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
8.5.2011 22:27:19   
taraG
Ma i ja sam nikakva, nemam volje ni pisati! Bojim se vadjenja tih nalaza, pa se jos gore ne mogu smiriti! Pijem evo AD i sve kako mi je psih. rekao, samo da ne bude, daleko bilo, nesto fizicki! Malo me brine sto svi govore kako su ovi AD zastarili i zasto mi ih je psih. propisao, ja se nadam da ce imati nekoga efekta! Malo mi se krene vrtiti, ne znam vise da li je to stvarno ili od straha da mi ne dodje opet onako lose! Pusa vama svima! Drzite se! Posebno mojim curama Elma, Black i Blur i bebac! Nova i tebi, ti mi dodjes kao olaksanje, otprilike smo u isto vrijeme dosle na forum, a tebi je bolje, aBd da i meni bude dobro! I Jani, Dalmatinki, Anzi i svim ostalim!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2301
9.5.2011 11:11:33   
lajlac
Na samom početku pozdrav svima!!! Ne znam odakle da počnem, u svemu ovome sam nova.
Prije nekoliko mjeseci sam izgubila sebi blisku osobu, sve sto je bilo vezano za nju predstavaljalo je meni sigurnost i oslonac. Dozivjela sam shock, jer sam bila prisutna za vrijeme smrti. Nakon određenog vremena, cinilo se da sam svo to desavanje racionalno prihvatila, iznenadjujuce mirno. U medjuvremenu sam dozivjela jos jedan shock, ali drugacije prirode. Opet napominjem, svaki problem s kojim sam se suocila prihvatila sam i postupila onako kako treba, stalozeno i mirno. Svoj prvi napad panike sam dozivjela prije 4 mjeseca, kratko je trajao, cak se nije razvio nikakav strah poslije. Drugi napad panike sam dozivjela na poslovnom putovanju, ali mislim da je taj napad bio podstaknut strahom od letenja, jer sam citavo vrijeme dok sam bila u inostranstvu mislila hocu li se vratiti sigurno :))) znam da je glupo, ali je tako.
Uglavnom, kad sam se vratila s putovanja, dozivjela sam treci napad i nakon toga razvila anksioznost.
U početku me bilo strah od ponovnog javljanja napada, sada me nije strah toga, strah me jednostavno da mi ne bude gore i da taj strah, nije vise bitno cime je podstaknut, ne preraste u nesto gore, kao npr ludilo, nemogućnost da zivim normalan zivot, da izgubim smisao zivota. To nije toliko intenzivno, ali me strah da se stanje ne pogorsa, to je moj najveći strah. Ne bojim se umiranja, bojim se da ne ostanem zavisna od nekoga.
I dan danas se pitam, zasto se sve ovo desava onda kada mi treba biti najljepse u zivotu. Imam dobar posao, zavrsila sam fakultet, imam divnog decka, roditelje, nemam problema. Imala sam ih ranije, i bili su uzasno stresni, ali zasto sada kada sam rijesila svaki svoj problem? zasto tijelo ne moze da se opusti? Inace sam osoba koja je uzasno osjetljiva, koja se ne zna svadjati, koja mari za druge ljude, koja se uvijek zrtvuje i u tome kao da uzivam, ne smeta mi. Imala sam svojih kompleksa ko i svak u adolescenciji, za neke stvari se nisam znala izboriti, ali vremenom se sve to mijenjalo. Moj zivot je bio stresan, ali sada i nije toliko.
Molim Vas da mi kazete jeli se ovo vama desava? Vidim na postovima da jeste i gore ponekad. Ali da li mi se moze nesto desiti, mogu li poluditi kao sto mislim?
Ne pijem nikakve lijekove zasad, borim se iz dana u dan. Nisam trazila niciju pomoc, ali imam ljude u koje imam povjerenja i koji me DONEKLE smire. Ali taj strah se vraca, nervoza u zelucu i ostalo.

Svaka cast svima, hrabri ste i ja iskreno mislim da cemo sve ovo mi savladati, ali da treba vremena.
Unaprijed zahvaljujem
Molim vas da me ohrabrite i razuvjerite.

Lajla

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2302
9.5.2011 13:06:53   
BlackMagicWoman
lajlac, dobrodosla u ovo malo odabrano drustvo ... cini mi se da nas je iz dana u dan sve vise i vise, nazalost ... nece spoluditi, ne brini, ja ovo govno imam vec par godina i jos nisam poludila, iako ne koristim lijekove, bar se nadam :P kao, sto kazes, sve smo mi dosta osjetljive, i imamo strah od zavisnosti, zato ovome i pridajemo puno paznje i tako ga hranimo ... mislim da se vecini ovo stanje javi bas kad prodje neko vrijeme od sokova, kad osjecas da si dobro, e onda te spuca povratna, kao neki trip ... vjerovatno zato sto glumimo jake i ne pokazujemo osjecanaj iako ih imamo i previse ... kad se zali treba zaliti, nema potrebe trpiti, jer poslije ce biti gore ... i ja prvom napadu nisam pridavala paznje, ali vec drugi, treci i jbga, ote se kontroli, bas sto kazes prvo mucnin eu zeludcu, pa sumnjala d aj ezeluda cu pitanju, pa onda ostali simptomi i dok svaki nisam posebno pregledala i ustanovila da je u redu, tek tad sam shvatila d aimam ovo, ali vec je bilo u neku ruku kasno ... ti si eto na vrijeme shvatila, nasla nas, i sad nastup borba, moras biti jaka i odmah to iskorijeniti ... ovdje nas ima mnogo i sigurno ce ti svaka svojim savjetom pomoci, jer svaka ima razlicite simptome i iskustva ... zelim ti svu snagu da uspijes ...tarice, elmasa, dizite se, nema padanja ... pusa svima

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2303
9.5.2011 13:32:09   
Elmasa
Lejlac,
na pravoj si adresi. Kao sto ti rece Black, mi smo ''odabrane''.
Pa da, draga nasa, sve to kulminira u trenutku kad svi stresovi splasnu ili nestanu. Bas kad rijesis neke stvari i prebrodis, i kad napokon imas sve predispozicije za biti sretan i zadovoljan, spici te ovo.
To jos vise tisti i ta cinjenica kvari raspolozenje. Jer pitas se stalno ''Zasto bas sad''? kad je kao najgore proslo.

Svaka od nas ovdje je imala razlicite šokove, stresove, ali na svaku je isto djelovao. Trpile smo, pravile se jake ( sve ovo sto si opisala sebe, takve smo sve ovdje, vidjet ces ).
Da samo znas kako sam ja zavoljela ove zene/djevojke. Ne zna se koja je bolja. To su sve jedne dobre dusice, osjetljive, nesebicne, kakva si upravo i ti.

Tijelo pamti. Ne kaze se dzaba. Draga Lejlac, budi hrabra i ne odustaj. Bori se. Svaka od nas vodi borbu i ne predaje se, jer duboko u sebi vjeruje da ce ovo prevazici, i to nas spasava. Bude nekada dobrih dana, nekada tezih, ali nauci to prihvatiti.
Ne pokusavaj pobjeci od tog stanja, shvatit ces da je jedini nacin da ga prihvatis, jer ako budes bjezala, sustit ce te opet. Mi je ovdje zovemo Kucka user posted image Moras joj pokazati zube, rezati na nju, biti hrabra i voljeti sebe.
Ako se pokunjis, poocnes kukati i sazaljevati se, jedva ce docekati da te poklopi.

Da, svaka od nas ovdje ima razlicite simptome ( nije kod svakoga isto ). Neko ima nesto vise izrazeno, neko manje, neko nesto ima, neko to uopste nema. Sve zavisi od osobe. Ali poenta i cilj je isti : jedna drugoj pomagati i jednostavno biti tu za onu drugu.
Naravno da cemo te ohrabriti i biti tu za tebe.
A ustvari ti i jesi hrabra i jaka, samo to moras izvuci iz sebe!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2304
9.5.2011 13:41:12   
koka i po
IZVORNA PORUKA: lajlac

Na samom početku pozdrav svima!!! Ne znam odakle da počnem, u svemu ovome sam nova.
Prije nekoliko mjeseci sam izgubila sebi blisku osobu, sve sto je bilo vezano za nju predstavaljalo je meni sigurnost i oslonac. Dozivjela sam shock, jer sam bila prisutna za vrijeme smrti. Nakon određenog vremena, cinilo se da sam svo to desavanje racionalno prihvatila, iznenadjujuce mirno. U medjuvremenu sam dozivjela jos jedan shock, ali drugacije prirode. Opet napominjem, svaki problem s kojim sam se suocila prihvatila sam i postupila onako kako treba, stalozeno i mirno. Svoj prvi napad panike sam dozivjela prije 4 mjeseca, kratko je trajao, cak se nije razvio nikakav strah poslije. Drugi napad panike sam dozivjela na poslovnom putovanju, ali mislim da je taj napad bio podstaknut strahom od letenja, jer sam citavo vrijeme dok sam bila u inostranstvu mislila hocu li se vratiti sigurno :))) znam da je glupo, ali je tako.
Uglavnom, kad sam se vratila s putovanja, dozivjela sam treci napad i nakon toga razvila anksioznost.
U početku me bilo strah od ponovnog javljanja napada, sada me nije strah toga, strah me jednostavno da mi ne bude gore i da taj strah, nije vise bitno cime je podstaknut, ne preraste u nesto gore, kao npr ludilo, nemogućnost da zivim normalan zivot, da izgubim smisao zivota. To nije toliko intenzivno, ali me strah da se stanje ne pogorsa, to je moj najveći strah. Ne bojim se umiranja, bojim se da ne ostanem zavisna od nekoga.
I dan danas se pitam, zasto se sve ovo desava onda kada mi treba biti najljepse u zivotu. Imam dobar posao, zavrsila sam fakultet, imam divnog decka, roditelje, nemam problema. Imala sam ih ranije, i bili su uzasno stresni, ali zasto sada kada sam rijesila svaki svoj problem? zasto tijelo ne moze da se opusti? Inace sam osoba koja je uzasno osjetljiva, koja se ne zna svadjati, koja mari za druge ljude, koja se uvijek zrtvuje i u tome kao da uzivam, ne smeta mi. Imala sam svojih kompleksa ko i svak u adolescenciji, za neke stvari se nisam znala izboriti, ali vremenom se sve to mijenjalo. Moj zivot je bio stresan, ali sada i nije toliko.
Molim Vas da mi kazete jeli se ovo vama desava? Vidim na postovima da jeste i gore ponekad. Ali da li mi se moze nesto desiti, mogu li poluditi kao sto mislim?
Ne pijem nikakve lijekove zasad, borim se iz dana u dan. Nisam trazila niciju pomoc, ali imam ljude u koje imam povjerenja i koji me DONEKLE smire. Ali taj strah se vraca, nervoza u zelucu i ostalo.

Svaka cast svima, hrabri ste i ja iskreno mislim da cemo sve ovo mi savladati, ali da treba vremena.
Unaprijed zahvaljujem
Molim vas da me ohrabrite i razuvjerite.

dobrodosla...
koliko sam shvatila da su se tvoji problemi poceli javljati tek nakon nekoliko godina od tvog stresnog iskustva.
nesto slicno se i meni dogodilo.
necu da pisem na siroko ali odgovor tvog tijela je normalan odgovor na nenormalne situacije u zivotu.strah koji se javlja je ustvari podsvjesni strah od gubitka,dali samokontrole ,cistog razuma i sl.
neces poluditi...to ti garantujem...jedino luda osoba za sebe moze reci da je normalna i nije svjesna svog stanja.ti si itekako svjesna ,sto znaci da jos uvjek normalno funkcionises.
hocu da ti kazem da je to sto ti se desava NORMALNO I IZLJECIVO.
potrazi strucnu pomoc.u mom slucaju jedino je ona pomogla.naoruzj se strpljenjem jer ce tvoja borba biti duga i teska ali ces izaci kao pobjednik.
samo ako TI TO BUDES HTJELA.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2305
9.5.2011 14:44:07   
lajlac
Hvala cure, malo mi je lakse. Javim se kasnije sa svojim pricama i iskustvima dok zavrsim s poslom. Drago mi je da postoji ovaj forum.
Hvala na podrski

Lajla

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2306
9.5.2011 16:48:16   
lajlac
Ej tu sam ponovo...
Stid me priznati jednu stvar, molim vas da me ne osudjujete.
Prijavila sam se na ovaj forum jer zelim razmijeniti iskustva, jer iskreno mislim da na ovaj nacin mozemo uociti da nismo sami s ovim problemom, da ima dosta ljudi koji prozivljavaju a da cemo time lakse sve prebroditi.
Kao sto sam rekla stid me razgovarati o ovome jer sam tek diplomirala psihologiju, znaci po struci sam psiholog, trebam biti mozda ovdje najtrezvenija, ali to nisam. Strah me savladava u pojedinim trenucima, a u onim u kojim ne dozvoljavam sjetim se toga. Koliko je to sramotno? Nabacila sam sebi osjecaj krivnje, na to sam sad pomislila i imam osjecaj da me neka panika lagana uhvatila, mislila sam da cu eksplodirati.

Lajla

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2307
9.5.2011 17:00:54   
Elmasa

Ej tu sam ponovo...
Stid me priznati jednu stvar, molim vas da me ne osudjujete.
Prijavila sam se na ovaj forum jer zelim razmijeniti iskustva, jer iskreno mislim da na ovaj nacin mozemo uociti da nismo sami s ovim problemom, da ima dosta ljudi koji prozivljavaju a da cemo time lakse sve prebroditi.
Kao sto sam rekla stid me razgovarati o ovome jer sam tek diplomirala psihologiju, znaci po struci sam psiholog, trebam biti mozda ovdje najtrezvenija, ali to nisam. Strah me savladava u pojedinim trenucima, a u onim u kojim ne dozvoljavam sjetim se toga. Koliko je to sramotno? Nabacila sam sebi osjecaj krivnje, na to sam sad pomislila i imam osjecaj da me neka panika lagana uhvatila, mislila sam da cu eksplodirati.

Ne budi smijesna. user posted image Nit cemo te osudjivati nit te ima biti cega stid.
Mi smo ovdje poprilicno otvorene i iskrene, i nema mjesta iskrivljavanju, umanjivanju, a kamoli nekom stidu. Jer sve isto prolazimo i znamo - kako je.
Zato lejlac neka imamo i jednog psihologa medju nama.user posted image user posted image

Samo ti pisi, i pomozi sebi. Sto kaze @koka i po, niti malo nije sramotno potraziti strucnu pomoc ako ne mozes sama. To je sve normalno. Sebi pomoci i to zeljeti.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2308
9.5.2011 17:13:39   
lajlac
Citam na postovima ranijim, i ti elma imas 25 god?

Lajla

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2309
9.5.2011 17:16:57   
Elmasa

Citam na postovima ranijim, i ti elma imas 25 god?

Da.user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2310
9.5.2011 17:19:08   
lajlac
Mislim da sam totalno promasila profesiju, nisam u stanju baviti se sama sa sobom a ne s drugim ljudima. Katastrofa :))) Ali opet kazem, i doktor bilo opce prakse, bilo hirurg bilo neuropshijatar uvijek pita i drugog doktora iz svoje struke za savjet i misljenje onda kada mu je to potrebno. Ne smijem se tim opterecavat. Sve je ovo doslo nenadano, prije sam bila jaka, mislila sam nista me u zivotu ne moze natjerati da pokleknem, desi se prije par mjeseci da smrt u porodici i puh odjednom. borit cu se s ank i strahom koliko mognem, ako i dodje do goreg valjda ce mi pomoci neka terapija, a tu ste i vi cure, koje nadam se, redovno posjecuju forum i uvijek imaju nesto za reci.

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2311
9.5.2011 18:02:07   
blur 77
Lajlac, neka ti straha i panike, nego eto nas svih kod tebe na psihoterapijuuser posted image , tako da neces imati mjesta za svoju kad vidis koliko nas ima. Malo se salim...Dobrodosla u nas klub user posted image
Panika i strah se mogu javiti svima, nevezano za profesiju i obrazovanje. Ja sad srecom ne moram na posao, koji je vezan za odnose sa ljudima, ne znam kako bih, ali ima zena koje obavljaju posao i pored anks, i to vrlo kvalitetno.
Elmasa, draga,user posted image
Jos smo sa vamai, citamo vas i bodrimo, posebno moje curice koje ce abd brzo mojim stopama, moze Magic, Tara, Anza, Elmasa, Nova?
Nova, hvala na podrsciuser posted image
Gdje nam je Sreca?
Pozdrav cure

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2312
9.5.2011 19:11:04   
lajlac
Hvala na svemu.
Ja sam na samom pocetku svega ovoga, nekih mjesec - dva, ne vise.
Ne znam tacno koliko se vi borite s ovim stanjem. Pitam se hocu li izdrzati, ako ovo potraje duzi period, hocu li se znati nositi, hocu li otjerati ljude oko sebe, hoce li moj zivot izgubiti smisao. Mislite da cu izdrzati i da ce na kraju sve biti ok?
Strah me da me ovo stanje toliko ne obuzme da necu moci vise normalno funkcionisati... Tuzna sam zbog toga
Ali opet se trznem i kazem, dosta nas ima i moram nastaviti dalje jer zelim biti ona od prije. Nikad nisam bila puno društvena, imala sam svoj red i mir u kuci, vezala sam se za decka koji mi je oduvijek potpora, uzivjela sam u sitnim trenucima, ispijanje kafice sa mojim prijateljicama, druzenje s mojom sestrom, momkom i sve to ova konstantna uznemirenost kvari i tjera me da stalno mislim na to kad ce proci, hoce li proci i sl.
Jeli se vama isto desavalo?

Lajla

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2313
9.5.2011 19:23:59   
Elmasa
Cuj jeli nam se desavalo?!user posted image
Pa u tome i jeste fazon : sto osjecas da vise nisi ona stara ti.
Imas osjecaj kao da ne dises punim plucima, ne uzivas svakom celijom, vec te uvijek nesto tisti, uznemirava, plasi?!

Pa to je to stanje, draga Lejlac.
To najvise i frustrira i zalosti. Jer stalno imas osjecaj da ne uzivas u nekim stvarima kao sto si prije.

Ja sam u ovome od jula prosle godine. Imala sam tako jake napade, da sam mislila da cu zauvijek ostati u tom stanju, da umirem, da mi samo ostaje da brojim dane. Ali vjeruj mi, morala sam potraziti strucnu pomoci, povaditi nalaze ( jer strah te tjera da to sve uradis ), i naravno nalazi su svi bili dobri, znaci to je poremecaj koji se lijeci dugo i mukotrpno, ali se lijeci i izlijeci. Imas ovdje primjera koji su uspjeli.
Ja sam poslije toga, jedno 3 mjeseca bila super. Kao da sam se vratila ona stara ja. I onda mi se ponovo vratilo sranje. Stres, nezadovoljstvo, iznevjerena ocekivanja... Sve je to uticalo da se vrati.
ALi sta mogu. Ima dobrih i ima losih dana. Naviknes nekako...

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2314
9.5.2011 19:30:57   
lajlac
Koja je terapija najadekvatnija? znam da je to sve individualno, nekome neki lijek pomaze, drugom drugi, ali sto je sto se prepisuje u tim slucajevima, i da li terapije postizu efekat, da li u potpunosti oslobode napetosti? trebam li se bojati adikcije ili bilo cega? ja sam inace mrsavica :) tjeram se da na silu jedem nekad, uvijek sam takva bila neovisno o svemu!!!
Nemate pojma koliko mi sve ovo znaci...

Lajla

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2315
9.5.2011 22:36:31   
jana mk
Pusa cure mojeeeee,uh vidim nove clanice pozdrav i pusa tebi lajlac dobrodosla ti nama u NASU ZEMLJU CUDA ,user posted image user posted image user posted image user posted image jbg ovo nase stanje i jest cudno svi smo ti nekako cudni sve se nama desi sto druge prekace hihiihhihihihihihihi,ja bila nikakva da vam se pohvalim user posted image user posted image user posted image pre mesecnog da vam nepricam i neponavljam se ko baba neka uvjek isto ko da sam s marsa pala sva si nekako volje za zivot nemam dosla tetica u goste i tih dana bila sam bas nikakva ,i sad cujte mene prodje juce tetica i ja ti bolje juce danas super jbg nepamtim kad sam poslednji se put osjecala ovako dobro ma koja anksioznost zaboravih na nju cak i vjesti gledam crna hronika hiihihhihihi ,i dobila volju za nesta pospremit po kuci svi danju rade ja nocu da te bog sacuva ali sta je tu je hiihihih i to je kod mene obrnuto ko sta sam ja izgleda sva naopaka krenem ti ja brisat prasinu pa uz toga i sebe testiram ,kazem ajd da vidim dal bi me bilo strah opet ono cega sam se bojala i pocnem se prisecat prvi strah :koci mi se ruka sacekam nereagujem znaci presla uspesno ,idem drugi strah sad ce me panican strjefiti sacekam prodje me vrucina al se stabilizovala i onda krenuh ajd crnjake da ispitam sta bi bilo kad bi bilo i sjebah stvar poceh se sva uznemiravat i rekoh cek da mojim curama ja napisem moj test hihihihihihihihihih nemojte probat ja ga nisam presla pala jos na treci strah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma neka bude kako bude sta mogu vise mi dosadila i ova anksioznost il nek prolazi il neznam sta da je radim al ocito mi sjebala najbolje godine to mi najvise krivo bar da je nas uhvatila tamo oko 95 godine zivota pa nece dugo trajati ihhihiihhihihihihi ma sve vas ljubim i grlim ljepe moje cure nego gde nam blur da mi to ne imamo noviteta a nismo upoznati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2316
9.5.2011 23:05:55   
sanchez
user posted image pusa drage moje sta mai kako ste mi ja sam ko ovo vrijeme malo gore pa malo jos gore ha ha ha dobro nam dosla nasa draga Lajla joj jes mi drago da imamo jednog naseg dr pa ne moram placati seanse .Blur kako si mi ti kako mi je bebica vrti li se .Elmas draga sta se radi kako si ti .Anza pa sta ima kod tebe .Kako na vas utice vrijeme .Ja sam bila 3'4 mjeseca super ko grom ali sad sam neso user posted image bljak dobro sam ali sam nesto razdrazljiva a nije pms.Ali procice znam ja .Jebem ti aneksijoznost.Ali sta bi .Prije par noci gledala sam lud zbunjen normalan i toliko sam se ismijala
Kaze didimilovic Izetu
Izete moram ti propisati neki antidepresiv ti si totalna budala
imas simptome aneksijoznosti ,i manijacke manire.
Pa sam se tako ismijala e reko jebiga didi pa zar smo svi totalne  budale koi pijemo ad.CRNI HUMOR.
Toliko ljubim vas sve redom nedajte mi se evo sad imamo i  strucnu pomoc.
Nasu lajlu.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2317
9.5.2011 23:10:17   
nova_
Pozdrav i od mene. Draga Lajlac, sta da ti kazem a da ti cure vec nisu kazale. Ne plasi se da ces poludjeti jer sigurno je 100% da neces. Sve smo se na pocetku ovog sranja, da izvinis, toga plasile. Meni se desavalo kad sretnem nekog i vidim da prica sam sa sobom pomislim da cu i ja tako, ili ne daj Boze kako cu izgubiti kontrolu, poludjeti i svi ce pricati o tome i sazalijevati me. Ma mogla bih do sutra pisati o strahovima koji su me mucili. Sada je to hvala Bogu iza mene, i nadam se i molim dragog Boga da tako i ostane. Ja sam relativno brzo (nakon 4 mjeseca samostalne borbe) potrazila pomoc psihijatra jer nisam mogla funkcionirati normalno, a morala sam raditi. Nakon prve posjete dr sve je hvala Bogu krenulo na bolje. Slusala sam njegove savjete i napredovala. Bilo je i bude kriza, vremenom sve rjedje i slabijeg inteziteta, a vec dugo sam jako dobro. Znam da se ponavljam sa ovom pricom, stare clanice vec znaju sve, ali ponavljam zbog tebe jer nadam se da ce ti pomoci. Ne plasi se jer moze se prevazici. Ako ne mozes sama potrazi strucnu pomoc, bolje je nego da se mucis. Meni je sad zao sto sam se mucila 4 mjeseca, jer imala sam jak otpor prema odlasku psihijatru (moja glupost). Uglavnom, sve mi smo slicnog senzibiliteta i zato nam se ovo i desava. Najbitnije je da ima izlaza i da se moze prevazici. Na tebi je da izaberes na koji nacin ali samo se ne predaji i ne gubi nijedan dan uzalud. Sto prije nesto poduzmes prije ces biti bolje. Ovaj forum je pravo mjesto za tebe jer nas je mnogo i nadam se da ce ti nasa iskustva a i saznanje da nisi sama u tome biti od koristi. Slobodno pisi i pitaj sto god te interesira, uvijek ce biti neko da ti odgovori i pomogne savjetom. Pusa velika tebi i svim dragim curama!!!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2318
10.5.2011 8:23:12   
lajlac
Hvala svima. blur 77 na podršci, hvala i na dobrodošlici od strane jane mk i sanchez :))))
Ponovila sam gradivo, malo sam se plasila psihotičnih stanja, ali takvo nesto ne mozemo razviti, malo mi je lakse, cisto da znam sto mogu ocekivati, sto ne. Mislim da je to jako bitno. Jucer sam razgovorala s doktorom i doktor mi je neznajući  u kakvom sam stanju rekao da mnogo ljudi prolazi kroz tezak period i da je anksioznost jedan od najcescih stanja. Mnogi o tome ne govore ili ne pridaju paznju previse, sto je jako dobro za njih jer ce takvim nacinom razmisljanja ubjediti sebe da je prolazno i da nemaju o cemu brinuti.
S obzirom da sam tek diplomirala, mnoge stvari su mi nepoznate, imam znanja ali nemam iskustva, a ovo drugo je najbitnije. Sad se manje krivom osjecam sto sam psiholog, a sto je mene ovakvo nesto pogodilo, kao sto sam rekla pomalo me stid toga.
Sta je najgore sto nam se moze desiti? Da se ovakvo stanje produzi i postane intenzivnije?
Da li je farmakoterapija uopce efikasna?

Veliki pozz svima

p.s. Ima li nas iz Hercegovine?

Lajla

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 2319
10.5.2011 8:23:41   
lajlac
Zahvaljujem i nova_ :)

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2320
10.5.2011 9:19:29   
blizanac77
Lajlac, dobro došla! Ja sam dugo u ovom začaranom krugu, ali razlog tome je što nisam tražila pomoć. Mislila sam da ukoliko kažem kakve me misli muče, odmah će me strpati u ludnicu. I to je onda kraj, jer bi se desio najgorio scenario koji me je užasavao.  Onda sam krenula sa razgovorima i terapijom, ali opet nisam do kraja iznosila svoje strahove, jer sam doktoricu znala privatno. I na kraju sam otišla kod dr. Capin i počela KBT i skinula se sa AD nakon 2,5 godine terapije. Sada sam već 1,5 bez terapije i sada sam na putu da se oporavim.. Znači, potraži pomoć od nekog neutralnog i on će te usmjeriti na adekvatan put ( bilo medikamentima ili razgovorima, ili oboje). Zaista ne vidim razloga za stid što ti se desila anksioznost, a ti si po struci psiholog. Pa i doktori ponekad pokupe virus:-). Super je što to nisi skrivala i dalje.... Svi smo mi ovdje nekad bolje, nekad lošije, ali smo žive i normalne... pune nekih strahova koje nam kvare kvalitet života, ali ga ipak živimo... definitivno smo sve osjetljive, veliki emotivci koji pokušavaju biti jaki.... Nego, podijeli s nama teoriju koju ti znaš iz svoje struke... Evo mene je pravo "popravila" rečenica da  "psihotična stanja ne mogu biti razvijena".... Toliko od mene za ovaj put. Svima pozz, meni je veliko zadovoljstvo čitati vaše postove. Odoh malo raditiuser posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2321
10.5.2011 11:46:06   
lajlac
Strah i misli ponekad budu toliko intenzivni, crni i pesimistični da čovjek ima osjećaj da će poluditi, da će puknuti, da će se sve obistiniti odjednom. Nameću se neke misli Bože sačuvaj, da ne govorim, užas jedan. U tom trenutku misliš da te poslije svega ništa više ne može smirit, strah te da takvo nešto ne postane tvoja svakodnevnica, ali svih 24 h. To je taj osjećaj jeli tako?
Pretpostavljam da se to svima dešava... ili da se to desilo.
Ne treba tako razmišljati, opet nekako se uspijemo smiriti. Ja nekako razmišljam ovako: sve je to posljedica shocka, akumuliranog stresa, koji se mora negdje iscrpiti, tijelo ne trpi kako kaze Elmasa, ali jedno je sigurno: sve prođe.
Razlog zbog čega mi osjetimo više i razlog zbog čega nam treba više vremena da ovakvo nešto prebrodimo, jeste naša preosjetiljivost, nedostatak samopouzdanja i vjere u sebe.

Lajla

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2322
10.5.2011 14:24:45   
Elmasa

Strah i misli ponekad budu toliko intenzivni, crni i pesimistični da čovjek ima osjećaj da će poluditi, da će puknuti, da će se sve obistiniti odjednom. Nameću se neke misli Bože sačuvaj, da ne govorim, užas jedan. U tom trenutku misliš da te poslije svega ništa više ne može smirit, strah te da takvo nešto ne postane tvoja svakodnevnica, ali svih 24 h. To je taj osjećaj jeli tako?
Pretpostavljam da se to svima dešava... ili da se to desilo.
Ne treba tako razmišljati, opet nekako se uspijemo smiriti. Ja nekako razmišljam ovako: sve je to posljedica shocka, akumuliranog stresa, koji se mora negdje iscrpiti, tijelo ne trpi kako kaze Elmasa, ali jedno je sigurno: sve prođe.
Razlog zbog čega mi osjetimo više i razlog zbog čega nam treba više vremena da ovakvo nešto prebrodimo, jeste naša preosjetiljivost, nedostatak samopouzdanja i vjere u sebe.

Da, to je taj slavni osjecaj.
I mene je najvise strah da mi ne postane svakodnevnica. Kao i vecinu nas na kraju krajeva. Sve je to isto u principu.

Misli jednostavno odu na tako ta glupava razmisljanja. Samo odjednom, nesvjesno ili svjesno izazvana necim.
Evo recimo ja sinoc pogledala Dr.House-a ( a bila prestala user posted image ), i meni je vec lose bilo. To je tako nekome smijesno bilo, al meni.....
To je smrtno ozbiljno.

Ti si nas psiholog. Vidis kako sve znas. user posted image user posted image

< Poruku je uredio Elmasa -- 10.5.2011 14:25:06 >

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2323
10.5.2011 19:26:54   
lajlac
Kako ste mi cure? ja se i dalje cudom cudim pa zar je moguce da nam se ovo desava? hehhehehe da puknes od smijeha. Tako se ruzno osjecam, psiholog sam, ucila sam o ovom stanju, a opet ga nekad ne mogu kontrolisati. Nabacujem krivicu na sebe i odgovornost bezveze.
Meni jedna stvar nije jasna, ako mozete da mi objasnite. Kako ste prezivjeli mjesece, a pogotovo godine s ovakvim stanjem? Hocu li i ja izdrzati ako mi bude gore, pitam se, ne znam vise ni koliko sam jaka... :(
Ali zaista, kako ste izdrzale? To mi nije jasno...
Npr, danas sam poslije posla bila na seminaru, citavo vrijeme sam bila uznemirena, lupa srce, igra zeludac, ali se nisam prepala, samo je neugodno, ali se borim. Ne dam se zasad.
Ja se vama svima divim, stvarno jesam.
Kratko sam vrijeme s vama, tačnije od jucer :))) a vec mi puno značite....
Voljela bih da sam na fejsu, ali nisam zbog decka mi, pomalo je ljubomoran pa da vas vidim. Ako dolazile u Hercegovinu, bilo gdje javite mi se...
Sad kad razmislim ne poznajem ni jednu osobu da je iz mog kraja, a da ima ovaj problem...

Lajla

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2324
10.5.2011 20:03:32   
Bambi09
sanchez, jana, nova, tara... ma da vas ne nabrajam sve jednostavno saljem vam svima jedan ogrommaaaaan user posted image
nije me bilo odavno kod vas, izvinite mi se zbog toga user posted image user posted image user posted image user posted image
eh trebat ce mi jedna fina noc da pregledam "kartone" pa da utvrdim dijagnoze... user posted image user posted image user posted image
ma plaho sam vas pozeljela user posted image user posted image user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *