|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.5.2011 13:58:16   
palachinken
Hvala LejlaKa na ovako detaljnom objašnjenju. Namjeravam početi sa iščitavanjem tema o dojenju, onako štreberski skupiti informacije.
Nadam se da će biti neke koristi i od škole za trudnice. Ja sam onako baš tvrdoglavo odlučila da dojim i ima da uspijem, nema plana B user posted image
Znam da u Sarajevu imaju te grupe za podršku dojenju, pa ako budete blizu Zenice, voljela bih prisustvovati.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9126
5.5.2011 14:01:57   
Lejla Ka
Pa nije ni Zenici Sarajevo preko svijeta? Da ti negdje oko 21. 05. ispalniraš izlet u Sarajevo sa mužem?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9127
5.5.2011 14:05:27   
palachinken
Subote su nam radne, nažalost, pa nigdje ne mrdamo.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9128
5.5.2011 14:11:32   
ziki
Stfanija sretan rođendan, puno sreće, zdravlja, lubavi. Najljepši pokloni sti stiže za nekih cca 40 danauser posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 9129
5.5.2011 14:14:15   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Subote su nam radne, nažalost, pa nigdje ne mrdamo.

Reci šefu da moraš u Sarajevo user posted image Izdat ćemo ti zvaničnu ispričnicu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 9130
5.5.2011 14:19:19   
palachinken
Eh da je user posted image
Sad će meni, aBd, škola za trudnice, nekad slijedeće sedmice počinje user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9131
5.5.2011 14:21:20   
sweet insanity
Stefania sretan rođkašuser posted image Sve najbolje ti zelimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9132
5.5.2011 14:22:29   
hatepsut
Evo mene s neba pa na temu "razgovori u ocekivanju bebe" user posted image
Palachinko,u vrijeme kad sam ja bila trudnica 2001/2002g nije bilo skola za trudnice (mozda i jeste ali meni niko nije pomenuo) da ti ne pricam o netu u to vrijeme..a K. sam dojila godinu dana.nisam se ni osvrtala na ono "nedaj mu flasicu nece ti htjet dojit" K. je pio caj (protiv grceva) na flasicu i normalno dojio.K. je bio dobra beba user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9133
5.5.2011 14:25:29   
ziki
Palačinko bitno je da si ti sa sobom odlučila da želiš da dojiš. Počni da čitaš polako a kad beba dođe samo smireno. Ne znam kako je u Zenici, meni je babica dolazla da kupa bebu nekih 15 dana i usput rješavala nedoumice oko dojenja, ploča i sl. Bitno je te ne okružuju osobe koje će ti stvarat nervozu bilo pričom ti to ne možeš ili potenciranjem da svako to može(ne znam koje je gore) Dojenje je super, ostvariš sem takvu vezu sa bebom i "svaki dan dojenja je pobjeda"(mamina posla)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9134
5.5.2011 14:28:11   
palachinken
Hvala vam žene!
Odoh ja čitati priče o dojenju user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9135
5.5.2011 14:29:43   
hatepsut

IZVORNA PORUKA: ziki

Palačinko bitno je da si ti sa sobom odlučila da želiš da dojiš. Počni da čitaš polako a kad beba dođe samo smireno. Ne znam kako je u Zenici, meni je babica dolazla da kupa bebu nekih 15 dana i usput rješavala nedoumice oko dojenja, ploča i sl. Bitno je te ne okružuju osobe koje će ti stvarat nervozu bilo pričom ti to ne možeš ili potenciranjem da svako to može(ne znam koje je gore) Dojenje je super, ostvariš sem takvu vezu sa bebom i "svaki dan dojenja je pobjeda"(mamina posla)

Pih,da je Bogdom u Zenici ovako.meni je babica u prvih mjesec dana dolazila 1x u sedmici,do 6mj 1x mjesecno i onda za 1. rodjendan.dodje izvaga bebu ne stignem je sve ni pitat ona ode.bebu smo mm i ja kupali nisam nikom dala.e ne znam dali se nesto s babicama sad promjenulo.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9136
5.5.2011 14:38:14   
Lulu_08
Samo da vam javim da krvarenje i dalje traje, bila sam kod doktorice, preporuka je da sacekam do ponedeljka, tada uradim testic i ako bude pozitivan dodjem kod nje. Jer najvjerovatnije je u pitanju bio hemijska trudnoca. A prerano je za UZ (4+3)... Tako da su mikroskopske sanse....

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 9137
5.5.2011 14:44:23   
ziki
IZVORNA PORUKA: hatepsut

Pih,da je Bogdom u Zenici ovako.meni je babica u prvih mjesec dana dolazila 1x u sedmici,do 6mj 1x mjesecno i onda za 1. rodjendan.dodje izvaga bebu ne stignem je sve ni pitat ona ode.bebu smo mm i ja kupali nisam nikom dala.e ne znam dali se nesto s babicama sad promjenulo.

E nisam napisala podatak da je to bilo u privatnoj režiji, jer u Gračanici patronažna ne dolazi, bar meni nije, a o njezi pupka niko nije imo pojma ni mama ni svekrva jer u mom kraju(Sandžak) em žene ostaju duže u bolnici em dolazi patronažna svaki dan dok pupak ne otpadne. A da budem iskrena ja sam imala fobiju od držanja bebe a ne kupanja.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 9138
5.5.2011 14:58:29   
palachinken
Ja dobila neku mrežicu (hvala još jednom posudjivačici user posted image ) što se fiksira na kadicu za kupanje, pa se na to fino beba nasloni, kažu baš pomaže kod kupanja.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9139
5.5.2011 15:05:18   
ziki
Mrežica je super, ja sam uspjela da je nabavim kasnije kad je Nemirku bilo 3 mj a tad sam se bila uveliko uštelilauser posted image i da dodam jednu sitnicu za onaj spisak što obećah i nikad ne napravih toplo preporučujem sling nosiljku za bebe. Kad se već prisjećam tih stvari sa spiska posuđenog

Neposredna veza do poruke: 9140
5.5.2011 15:09:31   
sheri

Hvala LejlaKa na ovako detaljnom objašnjenju. Namjeravam početi sa iščitavanjem tema o dojenju, onako štreberski skupiti informacije.
Nadam se da će biti neke koristi i od škole za trudnice. Ja sam onako baš tvrdoglavo odlučila da dojim i ima da uspijem, nema plana B user posted image
Znam da u Sarajevu imaju te grupe za podršku dojenju, pa ako budete blizu Zenice, voljela bih prisustvovati.

imas ti mene za podizanje morala, nis ne brini! dojit ces ti, no sikirikiuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 9141
5.5.2011 15:10:27   
palachinken
To je ona krpa user posted image jelde? Ja sam svakako namjeravala neki kengur ili nesto tako, ustvari budući tata se naložio da svoju plinzecu tako nosa, onako povremeno da se korfči kroz grad user posted image , a meni će trebati niz-uz stepenice.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9142
5.5.2011 15:11:55   
palachinken
IZVORNA PORUKA: sheri

imas ti mene za podizanje morala, nis ne brini! dojit ces ti, no sikirikiuser posted image

user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 9143
5.5.2011 15:12:28   
Skvo RR
Hola zene..
ja bila malo na gledanju bebaca..user posted image ....lijepo smo se izmahali...Vidim kuckalo se..pa sam kupila malom bebacu par stvarcica..polako navlacim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja ve kupujem za 9 mjeseciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..vala glupo mi ono za pocetak gegice i budalastine...to cu zadnje...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nasla sam mu kosuljicu, plover, trenerkicu..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako su mi ostale trudnice?

Djana, da sta mislis o vadjenju krvi?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9144
5.5.2011 15:13:19   
leonora
Gift znam da je lako reći nemoj se sekirati, a nije lako to sprovesti u djelo, i sama sam prošla kroz to i vjeruj mi da se ne vrijedi unaprijed puno brinuti i nervirati... Ja sam radila kvardiple test-koji je navodno još napredniji od tripla-mjeri 4 vrijednosti ,kad sam bila 14+6 nedelja i sve vrijednosti su bile ok osim tog istog alfa feto proteina koji je kod mene bio jakooooooo nizak, evo maloprije pogledah u nalaz 13.8, zamisli. Doktorica mi je odmah kad je vidjela poslala na amniocentezu, uh, kad nisam tad poludjela od brige, neću nikad... Niska vrijednost alfafetoproteina može da ukazuje na Downov sindrom, što se ne može 100% isključiti ultrazvukom, već samo amniocentezom, koju i uradih i hvala Bogu dobih dobar nalaz, da je beba zdrava. Zašto mi je bila takva nenormalna vrijednost afp nisam saznala i neću vjerovatno, tako da ti ti nalazi što vadimo i ne govore ništa tačno, stotine su primjera i na forumu, tako da se ne brini, još kod tebe se da vidjeti ultrazvukom ukoliko ne daj Bože postoje neki nedostaci uslijed visokog afp-a, a kad je rečeno da ti je sve ok na uz-kičma i ostalo, mislim da nema razloga za brigu. Ja sam prije tih testova iz krvi radila i 4d ultrazvuk i nalaz je bio super, da bi nekoliko dana poslije kad uradih i kvardiple iz krvi dočekao taj šokkkk. Moja doktorica šalje da se radi taj test sve oko 30 godina pa na dalje i meni je kao mogući rizik u uputnici stajalo- godine, a 29 sam imala tad, a oni me tretirali kao da sam baka, haha. Na kraju krajeva, ne vidim ni svrhu rađenja tih nalaza, zbog svog iskustva, a sama sam i prije trudnoće i čim sam ostala trudna htjela uraditi sve što treba da vidim je li sve ok, ali kad uradiš nalaz i nešto ne bude ok, a onda ti kažu ne mora to ništa značiti, nije to sigurno, zapitam se zašto se onda to i radi, nema logike. Samo pozitivno, ja vjerujem da je i kod tebe sve u najboljem redu.
Stefania sretan roćkas ti želim, i sve najbolje... uskoro stiže bebach, tvoj najljepši ovogodišnji dar...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9145
5.5.2011 15:14:50   
mala86

Palačinko bitno je da si ti sa sobom odlučila da želiš da dojiš. Počni da čitaš polako a kad beba dođe samo smireno.

uh ja poludim kad cujem "moja mama nije dojila,sestra nije dojila necu ni ja sigurno" Boze dragi ko da to ide tako
i nije uspjela,ma nije se ni trudila user posted image
i neki dan cujem-ja sam dijila 10 dana bolje da ni to nisam user posted image

palacinko samo naprijed bit ce to super

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 9146
5.5.2011 15:17:04   
Skvo RR
Gift...sada citam..zao mi jeuser posted image ..ja se iskreno nadam da je lazna uzbuna....

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 9147
5.5.2011 15:20:52   
Skvo RR
ja nisam uspjela uspostaviti dojenje nakon 20 dana..privatno sam placala svaki dan patronaznu da dolazi..i da mi pomogne..ali nisam uspjela..vi za vi gornje price moja mama nije dojila...
uma je vukla, ali bezuspjesno...dakle imala i zelju i motiv i mislila da to mogu, ali nisam uspjela i nisam spavala, i plakala i namjestala se i placala zenu i sve oko sebe nervirala i bebu drzala u nekim trenutcima gladnu.. i na kraju sam 20 dana odustala...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9148
5.5.2011 15:33:33   
henna ze
vidi mojih zeničanki starih koka..kad ugledah malu 86 na temi mal ne padoh i nesvijest reko evo je a mašilo me!!
palačinko samo da ti kažem.beba će da sisa siku..pa vidi nas odred čitav za podršku dojenju..a ako ti ne budeš mogla imam ja ( crni humor- al hajd)
ja sam išla na kurs za trudnice..tad je vodila rahmetli teta Behisa..i puno, puno mi je pomogla..njeni savjeti mi i danas odzvanjaju u glavi..nek joj je vječni rahmet

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9149
5.5.2011 15:36:35   
mala86

IZVORNA PORUKA: henna ze

vidi mojih zeničanki starih koka..kad ugledah malu 86 na temi mal ne padoh i nesvijest reko evo je a mašilo me!!
palačinko samo da ti kažem.beba će da sisa siku..pa vidi nas odred čitav za podršku dojenju..a ako ti ne budeš mogla imam ja ( crni humor- al hajd)
ja sam išla na kurs za trudnice..tad je vodila rahmetli teta Behisa..i puno, puno mi je pomogla..njeni savjeti mi i danas odzvanjaju u glavi..nek joj je vječni rahmet

a ja kad sam vidjela seri user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ulazim i kontam kako nisam upratila user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 9150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *