Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Od danas, kad me ko pita dokle sam, ja kažem trideseta sedmica! Pa to je oooooooooogrooooooooomno, makar meni
Vidim kod skvo, sweet i animagical fine stvari na pregledu, Gift nam se nasikirala, mogu samo zamisliti kako ti je, a od sveg srca želim da bude sve u redu.
Sporty, daj posalji tih tresanjaaaaaaaaaaaa
Jutro i od mene. Jutros sam vadila krv, sutra ujutru imam zakazano kod ginekologa. Uh strepim od vaganja, ovog mjeseca sam se pravo ugojila, imam i podbradak a pantalone mi samo jedne mogu, lanene sam morala da kupim broj XL a nosila M. Polako me hvata pozitivna trema, uskoro ulazim u 9 mjesec a ima toga za pripremit more. Još famoznu komodu nisam kupila, eto sad skontala da uzmem i mašinu za sudove i tepuh za igranje za po stana pa sve na jedno, dok se skontam beba će se rodit a ja neću stić da po treći put poperem i popeglam stvari, a komplet za izlazak iz bolnice tek ne mogu da nađem da mi se svidi. Gift nemoj se sekirat, da je nešto opasno drugačije bi i dr reagovali. Opusti se i uživaj. Palčinko čestitam trideset_u nedelju. A potove od sprty preskačem, ja jagode samo mogu da gledam
< Poruku je uredio ziki -- 6.5.2011 8:50:07 >
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Palachinken mila hvala ti,ali ja sam jos uvijek tu i jos smo 2 u 1.Tj nema jos nista ovaj moj lijencinica nece van,bar ne jos.hehehehe,presli smo termin jedan dan. Hvala svim zenicama koje su mi pozeljele sve najbolje i sto laksi porodjaj. Javljacu se ja vama dok se ne porodim,a onda cu vam moci nadam se akobogda sve ispricati. Samo se bojim ove prenesene trudnoce,jer sam svasta citala,ali bice akobogda sve dobro. PUSA SVIMA I PISEMO SE.
jutro drage...ja na poslu, pijuckam vodu jer sam se vec najela, ujutro sam strasno gladna :((( ja inace nisam neki strasan ljubitelj voca ali sad jedva cekam da dodju sve te tresnje, breskve i lubenice da ruckim nesto laganije ubi me jestenina, nesto me uhvatila manija, svaki drugi dan pravim tjesteninu, bas mi se jede ali to je pogubno...
Posto sam ja totalno neupucena, a kao da sam nesto procitala izmedju redova, da postoji neka obuka za dojenje, pa ako je tako molim vas da mi napisete nesto o tome :) I mene isto zanima kada se krece na vjezbe za trudnice?
Gift nadam se da si se sada umirila, kako nam je Djana, nadam se da ce se javiti :)
Jutro i od nas!I mi smo jutros išli vaditi nalaze i smmmmmmmmmmrzli smo se(od mraza) a sutra na pregled i vaganje
Animadžikal ,sweet,skvo drago mi je što je sve ok sa bebama
Gift i da ti kažem da sam ja trošila te vaginalete neo penotran u prvoj trudnoći pred kraj osmoga mjeseca da bih pročistila te kanale ali meni nisu nešto pomogle a i peklo me dolje od njih tako da mi je dr.onda dala nistatin koji se meni pokazao 100_x_bolji.
< Poruku je uredio enči80 -- 6.5.2011 9:00:44 >
Palachinken mila hvala ti,ali ja sam jos uvijek tu i jos smo 2 u 1.Tj nema jos nista ovaj moj lijencinica nece van,bar ne jos.hehehehe,presli smo termin jedan dan. Hvala svim zenicama koje su mi pozeljele sve najbolje i sto laksi porodjaj. Javljacu se ja vama dok se ne porodim,a onda cu vam moci nadam se akobogda sve ispricati. Samo se bojim ove prenesene trudnoce,jer sam svasta citala,ali bice akobogda sve dobro. PUSA SVIMA I PISEMO SE.
Sretno!!!
ziki sretno kod doce... uh pa ti ces pravo imati posla, a sve me to ceka osim tepiha i ja se kanim da kupim masinu za sudje pa nikad... uvijek nesto vaznije bude na sto se pare potrose palachinken sretna ti 30. sedmica
mea ja tebi rekoh da se ne pretrpavas tjesteninom a ti nista ne slusas, dobices po guzi
ziki sretno kod doce... uh pa ti ces pravo imati posla, a sve me to ceka osim tepiha i ja se kanim da kupim masinu za sudje pa nikad... uvijek nesto vaznije bude na sto se pare potrose palachinken sretna ti 30. sedmica
mea ja tebi rekoh da se ne pretrpavas tjesteninom a ti nista ne slusas, dobices po guzi
Nema važnije stvari od mašine za suđe iliti mlade. Ona mi je tik iza kompjutera, po bitnosti Kako je volim, sve joj tepam.
Upravu ste, od kad meni mama priča kupi mašinu a ja sve pa ne treba, ono ruku na srce dok se nisam porodila nisam plaho ni kuhala, jednom nedeljno pa se to dalo i oprat, pa porodiljsko imala vremena, onda mi nije ni padal na pamet al sad stigle me godine tj trudnički mjeseci pa užas, em mi Nemirko čim primjeti neku gomilu ko mala svekrva kaže da ima sudova, mada on odmah vuče stolicu da on pere uz rečenicu: "Mama treba li ti pomoć od mene" pa onda koliko god da sam umorna moram da ih perem.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Meni je mašina spas, jer ja stvarno nisam od žena što se znaju organizovati u kući, ne volim ni jedan kućanski posao, radim ih jer moram tako da mi svaka karafeka što pomaže u tom dobro dođe.
Jutro zene, kako ste mi? Ja se evo probudila pa da malo vidim sta ima kod vas pa cu s epod jorgan zavuc gledat sta, hladno u stanu, brrrr. Znatel vi sta znaci to kad je neko s vana zatvoren, a otvoren do ušća ako sma dobro skontala doktora. Znam da je reko zatvorena al otvorena do ušća
Mea, bit će susret grupe za podršku dojenju sredinom maja, prostorije su nam na Dobrinji, i najdraže nam je da nam dođu trudnice (bez obzira koje je dijete po redu ). Na vježbe za trudnice možeš krenuti kad god hoćeš, ali se obično krene u zadnjem tromjesečju da ne zaboraviš do poroda
Danas je kod mene mirnije stanje.Nema krvarenja hB. Jutros sam skontala, boricu se za svaki dan samo da izguram do 12.sedmice, to je jos 2-3 sedmice, nastojacu da budem mirnija, da se bas pricuvam pa sta dragi Bog dadne. Moram se strpiti a vjerujte svaka pojava krvi me istravi.
Gift puno se sekiras, eto ok su sada vrijednosti, a vaginalete cim su ti propisane smijes uzimati. Nemoj se toliko sekirati, vidi sta ja deveram, oblije me krv, stavljam 6 vaginaleta dnevno i opet se bebi bori, smiri se, sve je ok.
Palachinken cestitam na 30. sedmici...meni to izgleda praaavo daleko
Djana bas mi je zao, al vjeruj u toj nesreci ti je veeelika sreca da ces izbjeci uzas kiretaze a posto si zdrava hB mozes uskoro raditi na bebici.Zelim ti sve naj.
Jutro zenice Vidim pisete o dojenju, ja sam mislila da to nije nikakva umjetnost, priblizis dijete grudima i ono samo nadje bradavicu i vuce, hehehe, bar mi je tako izgledalo dok sam gledala druge majke dojilje. Izgleda da je trudnoca i sve ono sto dolazi poslije nje puno komplikovanije. No, ja cu se boriti da dojimo sto duze. Ja sam 15+0 i jucer sam si kupila prve trudnicke farmerice, vec nisam mogla nista drugo nosit, a ovo vrijeme zahladnilo... ja se odmah ponadala suknjama i haljinama... Jucer sam pravila kupusnjacu bas sam je pozelila, posto muz ne voli, pola tepsije sam sirnice za njega. I primjetila sam, ja taaaaako brzo ogladnim, pa to je strasno, 3-4 sata bez jela hocu da padnem u nesvjest kao da nisam jela 5 dana a ne 3 sata... joj pa ja cu biti kao trokrilni ormar do 9.og mjeseca. Cestitam vam mame na novim sedmicama, sve preko 20 sedmica je za mene preedaleko... Danas je lijep dan, barem u Tuzli, uzivajte!
Joj palacinken sto kod tebe idu te sedmice,kod mene ne mrdaju. Ja danas pocela da razmisljam kako cu ja ovu trudnocu iznjeti do kraja,ipak su tu dvije bebe.Hoce li se sta zakomplikovat. Ne znam zasto,ali iznenada mi hiljadu pitanju u glavi. Pa i ova prica o dojenju me nasekira.Kako cu ja dojiti dvije bebe istovremeno. Hanu sam dojila samo mjesec i po,i to jedva. A joj...hiljadu pitanja,a nigdje odgovora.
Hannice, ti si "procepila" s tim dojenjem jednom, bice sve ok , a dvije bebice....to je velika blagodat...hB pa ti je do sada sve ok
Dobar dan..eh moje drage..ja sam malo bolje..juce sam bila ko u nekakvom transu, uzasno...citavu noc me bolio zeludac i glava...
Leonora drago mi je sto su ti nalazi na kraju bili dobri, nadam se da ce i kod mene biti i potpuno se slazem s tobom.. Palachinken cestitake za 30 sedmica Bebice ne mogu ni zamislit kako ti je al drago mi je sto si tako pozitivna, to je dobro, samo nastoj da sto vise mirujes..
Jutro drage..ja cu seovih dana slabije javljati tata mi u bolnici pa imam obaveza Vidim pricate i masini za sudje ja sam je dobila od muza za rodjendan prosle godine i svaki dan mu zahvaljujem na poklonu pogotovo kad nam gosti odu ... Mene glava smara,nespavam nikako u utorak cu na kontrolu pa cu pitat dr. da mi prepise apaurin i sll.da mogu bar ono spavat ko covjek Pozzzz svima
Leonora drago mi je sto su ti nalazi na kraju bili dobri, nadam se da ce i kod mene biti i potpuno se slazem s tobom.. Palachinken cestitake za 30 sedmica Bebice ne mogu ni zamislit kako ti je al drago mi je sto si tako pozitivna, to je dobro, samo nastoj da sto vise mirujes..
Gift vjeruj da i meni naleti dan kao npr juce, bas sam se isplakala...al popijem kamilicu, bolje mi djeluje nego apaurin , skontam-sve je u Bozijim rukama, al nekad popuste zivci...al nemoj se sekirati, hocu da ti kazem da kad ja ovakva guram da cete vi sve izgurati...ja sam najkriticnija ovdje
Jutro drage..ja cu seovih dana slabije javljati tata mi u bolnici pa imam obaveza Vidim pricate i masini za sudje ja sam je dobila od muza za rodjendan prosle godine i svaki dan mu zahvaljujem na poklonu pogotovo kad nam gosti odu ... Mene glava smara,nespavam nikako u utorak cu na kontrolu pa cu pitat dr. da mi prepise apaurin i sll.da mogu bar ono spavat ko covjek Pozzzz svima
Mi smo dobili masinu za sudje od sveki i svekra i tamam je mm "instalirao" meni krenuli ovi belaji tako da on rukuje s njom...ja je jos nijednom nisam upalila al vjerujte da dobro dodje, to sad najbolje osjeti mm jer njega spasava
Hanice vezano za dojenje blizanaca, Suzana je dojila njene dječake dugo i uspješno. Moja drugaica i koleginica je takođe dojila njene dječake, još je kod nje bilo baš zeznuto jer su ranije rođeni, bili mali sa 1700 izašli iz bolnice, pa je kombinovala i po čitave noći dojila jednog sat, drugog sat, 5 min odmora pa opet prvog... al prošlo prva dva mjeseca i išlo dobro. Bitno je da pokušaš, da se potrudiš al opet hvala Bogu pa ima i AD.(Mene mama nije ni zadojila, niti je ja zato krivim, sretna samo što smo preživjele obje, ja sam dojila 17,5 mj i ponosne smo obje na to moje dojenje. )