Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
deste ja evo sa pregleda, grozno sam nasikirana..alfa feta mi je malo povisen pa moram ponovit za 3 sedmice ostalo je kaze sve dobro mada mi ne rece koliki je nuhalni nabor i ovo ostalo nista ne kontam a ide ovako: BPD 33 FL 16 ABD 27 Femur 16 prednjaci karlica sve ostalo nesto BO il ne znam pocitat... nista ne kontam a i kad mi je rekla da je alfa povisena kod mene vise ni slike ni tona pa je nisam nista ni mogla pitati..
deste ja evo sa pregleda, grozno sam nasikirana..alfa feta mi je malo povisen pa moram ponovit za 3 sedmice ostalo je kaze sve dobro mada mi ne rece koliki je nuhalni nabor i ovo ostalo nista ne kontam a ide ovako: BPD 33 FL 16 ABD 27 Femur 16 prednjaci karlica sve ostalo nesto BO il ne znam pocitat... nista ne kontam a i kad mi je rekla da je alfa povisena kod mene vise ni slike ni tona pa je nisam nista ni mogla pitati..
Kono, ne sikirli. Ja nisma radila tu alfu pa ne znam sta je to. A mjere ove (sad sam gledala svoj UZ nalaz iz 16 sedmice jer nisam bila ovdje u 14 nego u Austriji, a njihove mjere mi je tesko razaznat. Po ovom mom i tvom sasvim mi djeluju mjere OK za 14. sedmicu. MEeni je u 16. bilo
BPD 37 femur 19 ABD 33 Kod mene prednjaci glava, kod tebe je znaci beba okrenzta guzom za sada ali ima vremena da se okrene, a ako se ne okrene kazu ide cr mada ne mora znacit. To O.B. znaci da je uredno.
ja sam sva nikakva..ova alfa valjda ukazuje na tumore jetre..malo je povisena, nije da se zabrinem, al dr. kaze da trebam ponovit nalaze..kako da se ne brinem
Ja cini mi se nisam radila niti jednom te proteine. Niko mi nije davao. Doduse mozda bi mi i dala da sam bila tu....Stvarno mi je zao sto si se nasikirala. Ja se sikiram oko gluposti, a mogu mislit kako je tek tebi Pokusaj ostat pozitivna do iducih nalaza, mada znam lako je govorit, a teze ucinit ali pokusaj.....drzim fige da sve bude OK!
hvala Sweet ovaj UZ mi je prosao tako brzo i nekakvoj magli...bebicu nisam kako treba ni videla, dr. je mjerila i kaze dobro ovo dobro ono, al ja nista nisam mogla vidjet, prosloi put sam mensecini bolje vidjela bebu nego sad.. sad sve nesto pojedinacno i kratko.. eh da misli da je
Gift mogu ti do sutra pisati da se ne sikiraš,jer sam prošla kroz slične brobleme Proteini bili povišeni,pa su mi rekli kao bubrezi ne valjaju (ja povilenila ) Zatim Beta mi se nije duplala nekih 3-4 dana,kažu (spontani) ma ja se pomirila sa svima..Ali evo po svemu ja sam ok sada .....
Evo ja ću ti ovo postaviti A moderatori neka briu kasnije AFP je povišen najčešće kada je bilo neko krvarenje u trudnoći, ali može biti i znak nekih anomalija kičme i prednjeg trbušnog zida. AFP je tada značajno povišen, iznad 2 umnoška medijane (2 MoM). Za razliku od slučajeva kod kojih postoji sumnja na hromozomopatije, kod kojih skrining NE TREBA PONAVLJATI, u slučajevima kod kojih je AFP povišen ispitivanje se može ponoviti nakon nedelju dana. Ukoliko je nivo u opadanju, znači da se radilo o prolaznoj pojavi, koja je najverovatnije rezultat prethodnioh krvarenja u amnionskoj šupljini.
Obavezno je kod ovakvih nalaz povišenog AFP-a uraditi detaljan ultrazvučni pregled u referentnom centru za prenatalni ultrazvuk, da bi se dodatno potvrdilo nepostojanjeanomalije ploda.
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 5.5.2011 12:13:15 >
Ja sam bila dobila uputnicu da ponovima za 14 do 16 dana ali ja sam dvanaesti dan otišla.... Ono kažu da daju vremena da se to smiri tj povuče pa da se zna jer ovako teško da bude kakvih promjena za 7 dana ....... Znam kako ti je,ja sam preplakala čini mi se prvih 18 nedelja dok se nije potvrdilo da je sve ok.....Ali trenutno ti ne mogu ništa reći osim da pokušaš razmišljati pozitivno (meni je pomoglo ) inače bi pukla
Ništa mila morat ćeš čekati,pa kada uradiš nalaze opet i bude sve ok možda te zbog tvog mira pošalje na ekspertni ultra-zvuk .....U svkom slučaju greške se u tim nalazima često podkradu.....Koliko žena tako prođe kroz taj pakao,paš zbog double i triple testa.......................... A šta piše na nalazu,koliko je povišena alfa ?
Joj djevojke ja nista ne razumijem sta vi pisete, ja sam stvarno zatucana, a ni doktorica mi nista od toga nije ni spomenua, ne znam ni sta je alfa, ni beta, ni double test, ja sam u 8 sedmici radila nalaze krvi i urina, koji su bili uredni, u 10 sedmici radila prvi ultrazvucni pregled i u 13 sedmici sam snimila nuhalni nabor. Sljedeci pregled mi je zakazala u 20 sedmici. Sad se pitam da li sam i ja to trebala raditi? Pa valjda bi mi doktorica rekla? E svasta.
Draga gift jedino sto ti ja ovako zatucana mogu reci da se ne sekiras zbog bebe i da razmisljas pozitivno, drzim ti fige da sve bude uredu.
Joj djevojke ja nista ne razumijem sta vi pisete, ja sam stvarno zatucana, a ni doktorica mi nista od toga nije ni spomenua, ne znam ni sta je alfa, ni beta, ni double test, ja sam u 8 sedmici radila nalaze krvi i urina, koji su bili uredni, u 10 sedmici radila prvi ultrazvucni pregled i u 13 sedmici sam snimila nuhalni nabor. Sljedeci pregled mi je zakazala u 20 sedmici. Sad se pitam da li sam i ja to trebala raditi? Pa valjda bi mi doktorica rekla? E svasta.
Draga gift jedino sto ti ja ovako zatucana mogu reci da se ne sekiras zbog bebe i da razmisljas pozitivno, drzim ti fige da sve bude uredu.
Pravo da ti kazem ni ja nista od tog ne znam, niti sam šta radila od tih silnih testova, double triple tralalal i hvala Bogu pa je tako. Ne razumijem se ni u lijekove ni u vaginalete, nisam ništa pila ni gurala u sebe do sada i voljela bih da tako ostane. Vjeruj svom doktoru - da je bilo šta potrebno, rekao bi ti i ranije. Ja na pregled idem svakih 6 sedmica, nema potrebe da se češće viđamo, jer je dosad hvala Bogu bilo sve u redu. Mjeren mi nuhalni u 13. sedmici, vadila 2x nalaze, radili mi titar antitijela (ja sam rh-) i to je to.
Žene, jel vi "pripremate" bradavica za dojenje? Šta mislite trebam li ih početi mazati nekom od onih kremica za bradavice. Sad se od-do premažem bademovom masti, pa zahvatim i njih , a kotam da bi tamo oko devetog mogla početi sa nekom intenzivnijom njegom?
Mea hvala..nastojim razmisjlat pozitivno al ne ide..evo me cijelo vrijeme samo trazim ove povisene vrijednosti AFP po netu..i kontam da uradim sad i triple test i 4D i sve moguce, ne bil mi neko rekao da je aparat na Gradini pogrijesio A nisam ni ja znala sta je double test dok mi dr. nije dala da uradim..uglavnom vadi se krv i mjeri ova AFT i BhCG + nuhalni nabor...moja dr. to daje svima da urade, ali nisu svi dr. isti..
Žene, jel vi "pripremate" bradavica za dojenje? Šta mislite trebam li ih početi mazati nekom od onih kremica za bradavice. Sad se od-do premažem bademovom masti, pa zahvatim i njih user posted image , a kotam da bi tamo oko devetog mogla početi sa nekom intenzivnijom njegom?
Neko sistematsko pripremanje nije potrebno, a realno nije ni moguće, jer bi za neku "kvalitetnu" pripremu bilo potrebno da neko doji
Izbjegavaj temeljito pranje sapunom jer to isušuje kožu. Bradavice na areoli (krug okolo) imaju male žlijezdice koje proizvode karakterističnu masnoću kojom se bradavice premazuju i tako samonjeguju. Neko potencijalno "vježbanje" bi bilo da ih nakon tuširanja ili kupanja grubljim frotirom istrljaš do granice ugodnosti (ne smije te boljeti, i ako bi osjetila da se zbog toga dešavaju grčevi u stomaku ili blage kontrakcije odmah prestani i nemoj više). Možeš koristiti tanke slojeve bademove masti (čiste) ili ovih kremica od lanolina koje su namjenjene za bradavice u toku dojenja, ali zaista tanko, i ne svaki dan.
Najbolje ćeš ih pripremiti tako da se što više informišeš o dojenju, da naučiš šta je to potrebno na samom početku kako bi bila što manje ovisna o pomoći medicinskog osoblja u porodilištu vezano za dojenje.