Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sweet dobro je meni je bitno da ja osjetim bebu...ma prapale smo se obje asja skace po noci,sanja..pa moram je odvest malo stravu da joj zagasi ko...Ee blago se tebi ti jos malo i izugurala do kraja
I jel znaci nijedna od vas prije poroda tj u 9. mjesecu nije radila analizu sekreta na baje (Klamidiju i Streptokoke B skupine) Ja citala da to treba da se radi jer u slucaju ako je zena pozitivna moze preci na bebu tokom porodjaja al kolko vidim kod nas to ginekolozi ne rade rutinski, bas cu je pitat sad kad odem. Kolko god nemam simptome ako u svakoj knjizi o trudnoci imaju ti testovi kao redovni, cudno mi sto nasi ne rade.....imam osjecaj da ce me dr. samo mrko pogledat kad je ovo pitam
Joj žene moje, ja odlučila otići do FIS Vitez u baby kupovinu i počela po onim spiskovima za novorođenče, pa se živa istravila kako ja ništa ne znam, nit šta treba ni za šta se koristi, pa oplakala
Skontala sam krenuti polako, od stvari koje znam šta i kako, pa nadalje. Ne moram sve danas. Joj baš me neki napad panike uhvatio, valja meni biti mama, necu ja to znat. Smiješna sam sama sebi.
Jutro bubulice, jeste li poranile Ova moja dvaojica jutros kao kokoši ustali,a ja jedva kao da mamuram a nisam ništa pila samo pojela 1 bajaderu sa rumom ............. Honey se ne javlja možda je i krenulo,baš bi voljela da jeste dodijalo mi Joj ubila bi me samo da sam bliže joj će ma ja to zbog nje da se žena kutariše ( eto sad se čupam ) Sweet eto nađe ti grudnjake,ja ih iskreno neće kupovati nikako,poslužit će mi i ovi pamučni EVA RAS Sanela.asja mala je se sigurno prepala pa je sada to muči,duša mala,kako li je bilo njenoj maloj glavici kada je trebala to svariti baš mi je žao...Probaj joj šta navečer odučiti ako znaš,mom malcu pomaže makar mu tri puta pre spvanja proučila Kulhuvala................. Eh malena,Animagical vidim da su imale dernek do pola 2,mašala djeco Palachinken joj mene sada strah kako ću biti mama dvoje djece,kako ću da volim ovo drugo,kada već volim jedno kud i drugo sad .................................... JelenaT mm meni stopala samo masira 10 minuta onda ih kao u šali ono odgurne pa mi još kao dodatak malo savije prste da ja vrisnem i kaže eto gotova masaža
Bravo Selma. Jesil vidjela sto sma pitala za one briseve, obracajul nasi doktori paznju na to? Ja citala svasta i isprepadala se pa kontam ako ne uradim necu ni znat, a ne znam dal rade to nasi ovdje? Imala sma prije 5-6 godina tu streptokoku u urinu, isto kao i E .Coli, sada hB nije nista bilo al radim urinokulturu opet next week jer ne znam radil DZ sutra. A vaginalni bris na tu streptokoku B o kojoj sam citala nisam radila
Bravo Selma. Jesil vidjela sto sma pitala za one briseve, obracajul nasi doktori paznju na to? Ja citala svasta i isprepadala se pa kontam ako ne uradim necu ni znat, a ne znam dal rade to nasi ovdje? Imala sma prije 5-6 godina tu streptokoku u urinu, isto kao i E .Coli, sada hB nije nista bilo al radim urinokulturu opet next week jer ne znam radil DZ sutra. A vaginalni bris na tu streptokoku B o kojoj sam citala nisam radila
Kod nas se to ne praktikuje,ja se i porodila ali nisam to radila ,možeš pitati svoje dr. pa ti možda i da ali moja sigurno neće,jer kao nema potreba,njoj je važno da su one serološke pretrage negativne ,tj WaR(sifilis),Torch i HPV ovo sve ostalo ih ne zanima
Jutro trudnjace, ja sam vam se jutros za cudo bozije uspavala, jbga juce se naradili roko da vas pozdravim pa u nove radne pobjede
PS juce sam isla u dezuru u vojnu jer sam otekla bila nenormalni i kaze mi doktor, u srijedu na kontrolu, da mi da upute da povadim nalaze i za dvije sedmice da se zakaze termin za sekciju, znaci nekad 16 maja, u 37 nedelji, et hehe malo me trema pocinje hvatati...
Jutro trudnjace, ja sam vam se jutros za cudo bozije uspavala, jbga juce se naradili roko da vas pozdravim pa u nove radne pobjede
PS juce sam isla u dezuru u vojnu jer sam otekla bila nenormalni i kaze mi doktor, u srijedu na kontrolu, da mi da upute da povadim nalaze i za dvije sedmice da se zakaze termin za sekciju, znaci nekad 16 maja, u 37 nedelji, et hehe malo me trema pocinje hvatati...
Ehej Gamelli sad će to ,baš mi je drago zbog tebe znam kako ti je ali opet mora nekako,a predamonom je još dobri 3 mjeseca pa me ipak uhvati strah zbog sekcije ,a šta će biti kada počne odbrojavanje to ne znam ....Ima da svaki dan plačem i kukam na ovoj temi pa će me i banovati .......
Nego što tako rano mislim što u 37 nedelji znam da nekima čekaju i do kraja 39 nedelje za CR,jeli što su blizanci ili ???
A gdje je Honey ??? Honeyyyyyyyyyy !!!!!!! Jeli se to ona porodila ???
mi smo bili na kontroli u subotu. Usla sam u 9.heftu.Sve je ok hB,bebi je cenat i pol i srce kuca. Od tog 1 odlaska dr odmah su mi se javile kontrakcije,juce cio dan a danas imam zuckasto-narandzasti iscjedak...izludi me ovo
Auuuu,sto sete se uspavale.Jel moguce.Od jutros samo jedan novi post.Moja Hanci zaspala pa ja odmaram malo i ako ne bi trebala,imam mnogooo posla. Vidim da Gemelli ceka dvojke,nisam je prije primjetila. I mene zanima zasto ide na CR,jeli previse tesko nosit dvojke,kako se osjeca...itd. Ako navratis opet napisi nam ponesto,ima nas radoznalih. Bebice a da ponovo odes doktoru,ili nazovi i pitaj da li treba da se brines oko toga.Mozda je nesto bezopasno.
Izgleda da je rostilj ucinio svoje hehehe niste smjele toliko da jedete Ja sam sinoc sanjala da sam rodila curicu, a nakon par dana i djecaka hehe. Kako mi je bilo lijepo u snu. Porod bezbolan...a zadovoljstvo veliko...pa mogu samo zamisliti kakav je osjecajn kad stvarno postanem mama .
Ja ima 12 dana manje. Bravo za mene. Ma svi to radimo,ja ne mogu proci pored kolica a da ne provirim unutra. A i koja god trudnica prodje ja je odmjerim i kontam u kojem je mjesecu,odprilike.
Ma naci ces,mozese sada naci.Dosta stvari mozes obuci koje nisu trudnicke,razne tunike,haljinice...itd
Honey cestitam i ovdje.Svako dobro vam zelim.