Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:12:26
Selma.A.M
+Jao žene ovo čudo u stomaku mi se popelo do ispod rebara ma hoću pobudaliti,non-stop podrigujem ,sad mi bila drugarica i dok smo pile kafu ja sam 20 puta štucnula,pa podrignula ............ Animagical ajde prošetaj i za mene.... Joj sad je pao dogovor za prvi maj jedva čekam,kažu da će biti kiša ali nema veze ima gdje stati roštilj i moj stomak .....................Ljudi ja sam vam kao loptica,a da vidite šta sam stvari popisala da počnem kupovati,lakše mi je pomalo nego sve od jednom............................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:17:45
lepetetka
Mene ovaj moj danas nasekirao pravo .... Prvo sam ga haman izgubila u Mercatoru..trči ispred mene toliko da ga prosto više gubim iz vida... A onda je potrčao niz pokretnu traku i na dnu se izvalio na leđa..prepao me pravo...sreća pa se nije udario..Neznam šta da mu radim što se ovoga tiče prosto me izluđuje,...ne boji se ni kada ga prepadam da će ga neko uzeti ili da će se izgubiti, ni čike ni tete,..prosto je slobodan ko ptičica...nema straha sekunde... Kući sam ga izružila i malo i pripucnula, mada sam protiv toga, ali nemogu više, ugrožava sebe....ne znam šta da mu radim više Žene sa starijim klincima imate li vi ovakvih problema ????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:23:55
Selma.A.M
Lepetalaka, uh znam kako je,mogu ti samo reći da je faza i da će proći............ Mene moj sada izlđuje sa nekim čudnim odgovorima,ali na svaku ima odgovor,neće prešutiti nema tih para,ma kao da pričam sa odraslom osobom kada ga šta kritikujem .......... Ali samo se sjeti nekada davno : 1 faza : plač da bi se nosalo 2 faza : skakutanje na rukama 3 faza: hoće da se nosa (opet) 4 faza : ujedanje 5 faza: neda ruku 6 faza : hoće sve sam (a ne može ) 7 faza :neće da jede 8 faza : hoće sam peko ulice 9 faza : 1000 zašto 1000 zato 10 faza : na svaku ima odgovor (mi smo sada u ovoj fazi ) Ovo su samo faze mog diječaka,a svako dijete je različito tako da svako prolazi kroz neke od njih ili kroz sve moguće kao moje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:29:15
Anoniman
ja cu vise nervni slom dobiti od tih faza . Sta god se desava svi u glas FAZA . Moja jos hoda kao da je pijana ali otima vec ruku i bjezi, kako ce tek biti kad bude 100% stabilna na nogama ne smijem ni pomisliti. Onda nece da jede, da li su zubi ili faza nemam pojma ali ja ludim, jer mi cudno da dijete koje je sve jelo i non stop jelo sad nece nista da jede sem suvog hljeba... kazu FAZA . A ne smijem ni pomisliti kad bude aBd i drugo dijete sta ce biti, kad budu u toku duple FAZE
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:31:20
malena27 RR
ola debelice lijepe....
mi bili kod cika dr. sve je hB ok, bebica nam ima 514 grama prema mjerama glave....
treba mi prekontrolisati mjere mislim bebine... mama je do sada dobila 4 kg
GA BDP Hadlock 5,53 cm 22w6d GA HC Hadlock 20.9 cm 23w0d GA AC Hadlock 17,1 cm 22w0d
i da, opet nije 100 % siguran za spol, pupcanik je naravno izmedju nogu bas na mjestu gdje bi se trebalo vidjeti...ali cini se da je u jednom trenutku vidjelo se nesto sto visi
porodicu se a haman necu spol znati
< Poruku je uredio malena27 RR -- 28.4.2011 17:33:21 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:33:30
Selma.A.M
JelenaT to što neće da jede možda su zubu ili je stvarno FAZA ........ Mom je već 4 pune zagazio u petu godinu ali i dalje dobija m odgovore za sve njegove nestašluke da je FAZA..... I tako svi u glas i ja za njima : FAZA,FAZA,FAZA,FAZA,FAZA,FAZA.................... Dok ne izgubi smisao pa mi pukne film jer djeca stvarno ispituju nivo tolerancije kod roditelja tako bar moj,dok ne vidi da je prešao granicu i da mu ne gine kazna onda se povuče u svoju sobu i nakon 5 minuta dođe i kaže mama "gladan sam",da bi opet dobio potrebnu pažnju...................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:46:22
lepetetka
UHhhhhhhh malo mi je lakše kada vidim da i vi imate problema ..ne kažem da mi je drago ... Draga Selma i Jelo i ja od tih silnih faza izludih....doduše nije se ujedao ako ne počne ...Ma stvarno čovjek ne zna šta bi mu pogotovo na ulici ono svi te gledaju blijedo ne da ti dijete ruku hoće samo... Borba prava.... Ma strah me pravo neki dan još veći klipan zamalo pod auto ne odleti...tata mu se skamenio...dobio je pljusku na sred pješačkog.... Baš me strah njegove nepažnje....nekad i kad hoda gleda na drugu stranu, boli njega briga neka se drugi njemu sklanjaju..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:48:21
Anoniman
Malena meni je kasnije ovulacija bila, a i beba je mala . A i tvoja je malo naprednija, tako da su tu negdje, moja kaska jednu sedmicu, tvoja naprednija jednu sedmicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:55:12
lepetetka
Malena sve dobro hvala Bogu !!!! Nego saznaćeš spol ne brini....Ja prošli put saznala pravo rano a sada tek neki dan bilo 100% da je curica Dotad su nagađali da je rozena ali nisu bili sigurni zbog položaja bebe... A ja haman ušla u 8.....a i ja kontala reko rodit ću a neću znati šta nosim Ma samo nek bude zdravo i hairli!!!!!! Ali eto zbog kupovine svi letimo da saznamo šta je...tako da i ja moram u potragu za rozim, ovih plavih nešto imam a nešto sam razdijelila a nešto ću tek razdijeliti , mada dok je u gegama neću se ni zamarati da mora biti sve roze,bebe to začas prerastu... Ali haljinice moram kupovati to mi dečko baš i nije nosao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 17:57:44
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: lepetetka
...nekad i kad hoda gleda na drugu stranu, boli njega briga neka se drugi njemu sklanjaju..
Ista situacija i kod mene JelenaT i meni kad neko kaže FAZA uh kako bi ga uhhhh ali eto svi oni imaju te svoje bubice Melena super za bebija .......... Ja jedva ekam 13 da idem na kontrolu ali imam ja jo dobrih 15 dana
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 28.4.2011 17:59:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 18:00:15
malena27 RR
ma znaju djeca da vladaju svijetom i da smo svi na njih slabi pa iskoristavaju...a muskici izgleda dok ne izadju iz puberteta (nakon 40.godina zivota ) ne razmisljaju ni o cemu vi kad opisujete svoje sinove, ja kontam da pricate o mm
dobro meni rece jedna drugarica: ''ne radjaj drugo dok ne odgojis prvo''
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 18:05:29
lepetetka
Malena samo tako da su živi i zdravi A ako je 90% da je dječak onda je valjda i tih 10% .... Tako je bar meni bilo svi su naslućivali ali eto tek se skoro potvrdilo....Sada moram polahko i ja prebirati robicu i pripremati se za bebicu...i početi kupovati ono što mi fali jedva čekam... Selma imenjakinjo valjda je to do naših imena pa pucaju od energije Al eto i kod Jele....Ma svi oni imaju svoje nestašluke....da ne kažem faze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 18:12:12
lepetetka
ma ja jedva čekam ovo drugo aBd da vidi da se baš i ne vrti sve oko njega....koliko god se trudili da ih ne razmazimo ipak su maze... a i da ima nekoga drugog na vidiku osim mene ....bit će mu zanimacija nadam se... Selma je li tvoj ljubomoran? Ovaj moj nimalo bar zasad a kako će biti neznam.... Kad god bi i kakvu tuđu bebu uzela mazila njega boli briga ni ne gleda me...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 18:21:36
Anoniman
A zato je moja ljubomorna samo tako, ne da meni neda vec nikome da dira, mazi, pa i obraca se nekom drugom djetetu. Zato aBd ide ona meni jos malo u obdaniste.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 18:22:25
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: lepetetka
ma ja jedva čekam ovo drugo aBd da vidi da se baš i ne vrti sve oko njega....koliko god se trudili da ih ne razmazimo ipak su maze... a i da ima nekoga drugog na vidiku osim mene ....bit će mu zanimacija nadam se... Selma je li tvoj ljubomoran? Ovaj moj nimalo bar zasad a kako će biti neznam.... Kad god bi i kakvu tuđu bebu uzela mazila njega boli briga ni ne gleda me...
Uh moj je ljubomoran kada mu prahne i sve zavisi o kome je riječ,sestrinoj maloj neda da priđe meni ma katastrofa,a kada je "tuđe" dijete u pitanju kao svejedno mu je ono kao nije ga briga.....Eh počeo je sada sa maženjem,plače ono kao bebe on kaže kobajagi se igram a to je pretežno kada pričam sa bebijem u stomaku ili kada mazim stomak ono mažem se pa malo se i poigramo Ma bit će ljubomore svako dijete je tako....... Malena i meni je 80% curica jer sjedi i pupčana je između nogu ali dr kaže da bi se vidjelo makar malo da je dječak,tako da ja sam je uzela za ozbiljno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 19:56:22
honey bunny
Hola žene, šta radite? Ja navalila na hurme Pročitala sam da pomažu pri porodu, olakšavaju ga i umanjuju krvarenje maternice. Imaju dovoljno energije koliko je potrebno trudnici da se uspješno porodi i da ima snage i poslije poroda. Ne vari ih želudac, time brže djeluju. U kombinaciji sa vodom odlično djeluju! Eto drage moje da znate šta ćete jesti kada se momenat približi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.4.2011 21:18:53
animagical
malena cestitke na naprednoj bebaci masalah pola kile bebca da vam se pohvalim cknuo nam usisivac prije koji sat tako da smo isli kupiti drugi...to i pegla su bile jedine birine stvari koje su mi usle u kucu i obje crkle...usput kupim i peglu... tako da sam se ponovila-ja za peglu a muz za usisivac,eno ga probava, kaze super vuce ma gorenje je gorenje, ebemu biru ko me nagovori ono u kucu da unesem...kako muz upali on pregori i sve se usmrdilo, evo i sad smrdi, nikad izraciti tako sam ljuta...