|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.4.2011 14:49:12   
malena27 RR
ja odoh da sredim gospodju tundru... za svaki slucaj da se dr. ne iznenadi user posted image user posted image user posted image user posted image

cucemo se veceras...poslije uzv sigurno cu negdje s muzekom prosetati ili otici mojima na kafence user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8251
28.4.2011 14:52:56   
ja92
HANICA za podizanje zeljeza provjereno dobar feroglobin. Imas ga u ampulama i sirupu. Ja pijem ampule jer mi je zeljezo bilo lose i tesko da bi ga ikakve trave same podigle.
A dobra kombinacija od ovih prirodnih preparata je naribati jednu cveklu,jednu mrkvu i jednu jabuku. U tu smjesu iscjedis pola limuna( vitamin C omogucava bolju apsorpiju Fe)i dods kasiku meda. Cak je i ukusno za jestiuser posted image  Probaj meni pomoglo.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8252
28.4.2011 14:54:04   
ziki
Hannice probaj sok od cvekle da napraviš, pominjaćeš me, nema ukus cvekle jer ga limun eliminiše. A ne moraš sad 1 kg pravit, probaj od 1 cvekle, izvagaj toliko limuna i šećera pa ako ti se svidi udri muškiuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8253
28.4.2011 14:54:43   
Anoniman
Hanice takodje i grozdjice user posted image

(odgovor članu ja92)
  Neposredna veza do poruke: 8254
28.4.2011 14:55:58   
Selma.A.M
Malena27 RR sretno na UZ pa nam se javi sa izvještajem čim stigneš....
Honey baš ti je lijena ta beba user posted image
Hannca kod tebe slično kao i kod mene,ja odem u kupovinu ali se vratim sa nekim neplaniranima stvarima tipa igračke,crtići,sličice user posted image
Palachinken user posted image user posted image
A ja odoh malo da se mazim sa ovom svojom velikom bebom user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 8255
28.4.2011 15:01:17   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Draga animagical i meni je izgledala da je velika user posted image , a vidjeces masala kako bebi raste. Jer mi imamo istu, bubu iz TL user posted image . Sto se tice tih pelena one se koriste umjesto pampersa, ako neces da koristis pampers onda kupis te i peres ih. i treba ti vise od 10 komada jer bebi dok je mali svako 2-3 sata ga presvlacis pa skontaj koliko pelena na dan ti treba, pa dok operes, osusis, ispeglas i ostalo user posted image . nadam se da sam pomogla user posted image

mislila sam koristiti platnene u kombinaciji s pampersom, tipa-pampers kad negdje idemo i preko noci? ne znam iskreno nikoga ko je koristio platnene...zato pitam. voljela bih bar kaD smo kuci preko dana da stavljamo platnene, nekako mi fine djeluju, ali ove sto izgledaju kao pampers su bas skupe.... ove tetra sam kupila neke pcelica maja velike su, reko da vidim kuci jel valjaju, da nisu male...pa cu kupiti jos...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8256
28.4.2011 15:05:21   
sweet insanity
I ja sam bas razgovarala sa babicom i ona kaze da s emogu koristiti oboje iako je kaze ona stara skola pa navija za pamucne ali jednako su OK i pampersice. Ja kazem bas sam kontala prvih mjeseci kombinovat tetra pelene i pampers tako kad negdje idemo, cisto dok je mala da joj koza dise sto vise moze pa vidjet cemo kako ce ici svo to pranje, susenje itd....ako vidim da ni od pampersa nema osipa, polako cu prelaziti na nj.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8257
28.4.2011 15:07:59   
Anoniman
Animagical pcelica maja su se meni najbolje pokazale, super su pravo, ako ces koristiti obicne onda racunaj da ti trebaju za svako presvlacenje po dvije tetra, jedna svedska i jedne menlin gacice. Ja sam koristila obicne u pocetku, a pampers sto kazes kad gdje idemo i nocu, jer ti sa obicnim pelenama dijete uvijek trebas presvlaciti, cak na sta-dva ako ne i cesce jer malo dijete piski stalno i non stop je mokro, tako da sam ja odustala i presla samo na pampers tj one DM jer su mi se oen najbolje pokazale. Eko razgradive su, kad skines pelenu dijetetu suva guza znaci da dobro upija, a kad stavis platnene djetetu je uvijek mokra guza, a kako je bila zima mene strah bilo da se dijete ne prehladi. Jer ti pipni punu pampers pelenu ona je suva jer upije, a pipni tetra pelenu ona se cijedi, mene je iz tog razloga strah bilo prehlade.

Neposredna veza do poruke: 8258
28.4.2011 15:08:01   
ziki
animagikal pogledaj temu o platnenim pelenama, jedna naša forumašica je i šila iste, mogu ti na pp poslat link, a nekoliko je i koritilo. Znam da imaju 3 veličine S, M i L. E sad od koliko do koliko kg bebe nemam pojma, ja sam koristila pampers pa baby love

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 8259
28.4.2011 15:09:17   
sweet insanity
I kakve su ti baby love? Ja sam se razmisljala i oko toga ali sma za bolnicu kupilada ponesem pampers newborn, a nekako mi skroz fino djeluju te dm-ove, jos su i jeftinijeuser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8260
28.4.2011 15:09:50   
mea29

Eh drage, samo da se javim, kod mene sve isto, posao, kuca, jedva cekam ovaj praznik da duskam par dana...nesto jedva cekam da saznam spol, zarazile ste me ovom pricom o kupovini :)

animagical i ja planiram koristiti platnene pelene, ali vidim vecina koristi ove druge. Joj ni sama ne znam, kako cu ni sta cu...

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 8261
28.4.2011 15:11:02   
sweet insanity
Ma ista sam ti, sve imam osjecaj da necu imat pojma ni o cem pa me najednom panika uhvati:/

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8262
28.4.2011 15:19:24   
Hannica

Ovo moze.user posted image
Probat cu taj sok s cveklom i limunom.Nekad sam uzimala u apoteci sok o cvekle ali je bas ruzan,ne mogu ga nikako.
Mrkvicu stalno grickam ko zeko,jabuke takodje,med i limun takodje mogu proci.Ma smucakt cu nesto valjda.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8263
28.4.2011 15:23:50   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Hannica

Probat cu taj sok s cveklom i limunom.Nekad sam uzimala u apoteci sok o cvekle ali je bas ruzan,ne mogu ga nikako.
Mrkvicu stalno grickam ko zeko,jabuke takodje,med i limun takodje mogu proci.Ma smucakt cu nesto valjda.

Znala sam da sam glavno zaboravila: suhe marelice tj. kajsije. One su top.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8264
28.4.2011 15:26:21   
sweet insanity
Ja sam evo zvala mm da vidim kakvi su nalazi pa mi je ukratko rekao da je urin OK kolko vidi, zeljezo cak 15 a hgb 125 a bilo je 113. Jesam pila prosle sedmice fructalov sok od cvekle i sinoc sam doduse oko22h jela malo zelene salate al ne vjerujem d amalo salate moze toliko povecati zeljezo...vjerujem da bi bilo normalno i daje nisam jela jucer i sinoc jer ipak ne apsorbuje se to toliko iz hrane. Eh jesam prenatal zamijenila hipp natalom ali ga nisma pila od jucer ujutro pa tek danas nakon vadjenja nalaza sam popila jer se ne preporucuju ti dodaci piti 24 sata prije vadjenja nalaza....Jedino su mi trombociti opet nizi..149 ali hajde bili su 100 tako da sma zadovoljna time sto ne opadaju. Bit ce mi to ispitivat ako ostane nakon trudnoce...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8265
28.4.2011 15:29:06   
Lejla Ka
http://zdravzivot.com.hr/clanak/142/nedostatak-zeljeza-najcesci-oblik-anemije

I opet kažem lagana anemija je uobičajena za trudnoću.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8266
28.4.2011 15:38:20   
ziki
Ja sam koristila pampres 1 i 2 i bila prezadovoljna a onda 3 katastrofa, dok su mi baby love bile odlične. Sad mi priča koleginica da je u DM-u kupovala ove pampers i da su xy puta bolje nego one po supermarketimauser posted image Ja planiram opet ovako 1 i 2 pampers a onda baby love jer mi provjereno. Opet sve zavisi kako se i bebina guza ponaša, kako će joj godit. Zato je najbolje uzet jedno pakovanje od neke 43 pelene pa vidjet(imaju i manja pakovanja al ovo bude 3-4 dana pa da imaš vremena da ocijeniš)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 8267
28.4.2011 15:40:59   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

I ovo moze....ma moze sve vocno,ali povrce....user posted image
Povrce mogu samo svjeze,cim se skuha ili nesto uradi s njim ne ide nikako.
Lejla znam da je blazi oblik anemije normalan u trudnoci.I u prvoj trudnoci sam imala taj problem,ali doktor nije mnogo obracao paznju na to,pila sam heferol i bilo je ok,i sam doktor je rekao da je to normalno.Ali sad mi je bas napomenuo da se trebam potruditi da popravim krvnu sliku zbog toga sto nosim dvojke i problemi bi mogli nastati u kasnijem stadiju trudnoce.Ipak su to dvije bebe,nije bas isto.user posted image
Hvala ti na savjetima,i ostalim zenicama takodje.user posted image
Sta bih ja bez vas.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 8268
28.4.2011 15:47:44   
djoisa
http://www.valens.hr/dodaci-prehrani/vitabiotics/feroglobin.html

meni je ovo najbolji sirup za zeljezo...ne pada tesko na zeludac..i ima super okus...nije nesto ni skup koliko se sjecam

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8269
28.4.2011 16:06:55   
Bebica11
zenice evo i mene

sad s novim simptomom-zgaravicauser posted image , iz mene kao da gori, kao da sam progutala kesu mentol bombona pa goriii...inace,mirujem i sve je ok.sutra idemo na kontrolu aBd,nadam se da ce sve ok bitiuser posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 8270
28.4.2011 16:11:26   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

I ovo moze....ma moze sve vocno,ali povrce....user posted image
Povrce mogu samo svjeze,cim se skuha ili nesto uradi s njim ne ide nikako.
Lejla znam da je blazi oblik anemije normalan u trudnoci.I u prvoj trudnoci sam imala taj problem,ali doktor nije mnogo obracao paznju na to,pila sam heferol i bilo je ok,i sam doktor je rekao da je to normalno.Ali sad mi je bas napomenuo da se trebam potruditi da popravim krvnu sliku zbog toga sto nosim dvojke i problemi bi mogli nastati u kasnijem stadiju trudnoce.Ipak su to dvije bebe,nije bas isto.user posted image
Hvala ti na savjetima,i ostalim zenicama takodje.user posted image
Sta bih ja bez vas.user posted image

hannice, odmah radi na zeljezu laganini s hranom,dodacima, skontaj sta ti godi, sta ne...imas spiskove pune hrane, najbolje je meso(ne smijes dzigericu) i ribu jedi. Sardine npr imaju 5mg zeljeza,nema te zeleni da se najedes da toliko naberes odjednom..integralna peciva, C vitamina, ZARE...zeno beri sad zare dok je sezona ili kupi na pijaci...meni je pita od zare njam a brzo dize Fe

Ja nazalost sam imala DUUUGU borbu s anemijom zato ODMAH prevencije radi navali na hranu jer poslije zna biti pravo gadno

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8271
28.4.2011 16:13:34   
Anoniman
Sardine npr imaju 5mg zeljeza

Sardine ne smiju u trudnoci, samo bijela riba.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 8272
28.4.2011 16:26:04   
Bebica11
uglavnom ako zena ne voli bas povrce, nije ono jedini izvor zeljeza, ima puno bogatih izvora kao npr meso, suhe gljive, razne zitarice i sjemenke, al sve uz pofinu dozu C vitamina trebalo bi da bude okuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8273
28.4.2011 16:29:09   
animagical
jelo i sve ostale, hvala na savjetima, treba mi stvarnouser posted image ma i mislila sam te platnene onako za po kuci, kad je zgodno svako malo se presvlaciti, cisto da odmorim malu guzuuser posted image tako da cu uzeti jos koji paket ovih tetra i te ostale karafekeuser posted image a pampers moras i ako neces, sta cu, opet je najlakse... valjda cemo se nekako snaciuser posted image
moje maleno izvodi vratolomije po stomakuuser posted image user posted image user posted image mi odosmo malo setati, svima huguser posted image
i muzek je oprao prozore, pa je fin praaaaaaavouser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8274
28.4.2011 17:07:08   
lepetetka
Animagical sretno s platnenim!!!! Svaka čast na ambicijama ali razmisli još malo prije nego se zatrpaš platnenim pelenama....Pogotovo ako nemaš nikoga blizu da ti pomaže oko bebice...Male bebe zahtijevaju puuuuuuno vremena, pogotovo ako su nestašne kao što je moj mali bio pa se po noći budio svako 1 h ili 1,30min...
Ja sam jedva gledala na oči a ne da su mi padale na pamet platnene,pranje i peglanje istih , a dnevno ti treba more jela ti je rekla, svako malo moraš bebu presvlačiti..
Pored dojenja/hranjenja na flašicu šta već budeš a iskreno ti želim sreću s dojenjem jer ja nisam uspjela pa me je i ta dodatna obaveza oko flašica, pravljenja klope-rashlađivanja zaje....
A siperci su mi trebali pošto je maleni puno bljuckao hranu, a i kasnije je balio....ja sam ih isto imala more user posted image user posted image ..samo su mi bili praktičniji oni što se ne vežu iza nego su na dugmić ili čičak, ja sam se uvijek plašila tih vezica bilo na sipercima ili na kapicama, malo su skuplji ali praktičniji...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 8275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  329 330 [331] 332 333   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *