|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  324 325 [326] 327 328   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.4.2011 14:08:05   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: ziki

Užas za to , ja sam mislila da više ne radi u dispanzeru već samo u bolnici/porodilištu. E a ja sve kontam ona će mene opet porađat. Izgleda da ću ja tražit sama da me šalju u Tuzlu, još danas pričam kako i ovdje rade carski, ona prije mjesec radila. Uh baš se nasekirah

Biće tu još malo, rekla je da će mene uspjet porodituser posted image , e sad ne znam kada tačno odlaziuser posted image Možda uspiješ i ti user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8126
27.4.2011 14:15:04   
Gift
Jelo hvala, ja cu izgleda za nuhalni uhvatit zadnji vozuser posted image
Animagical jesil sta bolje, jesil se makar naspavala..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 8127
27.4.2011 14:23:06   
Selma.A.M
Animagical ima li još mučnine ?
Gift ja sam NN radila u 14+4 nedelji i bio je 2.1mm tako da sam i ja bila pod sumnjom ali eto ne mjere svi doktori u isim nedeljama ...
I da Betu sam ja radila to je gore n biohemiji i čekala sam 3 dana ako se ne varam ali je to bilo prije ove trudnoće tj između jer sam tada imala spontani tako da je se možda šta i promjenilo za  godinu...
Evo malac i ja  sada iz Binga išli se naoružali grickalicama user posted image
Eh što je meni teško hodati,baš sam malaksala i umorna i sve čekam kada ću se srušiti ,pa me baš strah izađi sa malim, da je štitna opet pobudalila nije jer mi je srce mirno ,a ona kad pobudali pobudali i moja tahikardija i aritmija (animagical javi se,jel da da je ovako da se ne brinem) eh kakva mi ke KKS ne znam kakvi su simptomi kada smo malokrvni ajde pišite..........
Vidim neko spomenu striju da mu se pojavila, i ja sam brinula zbg svoji a ima ih oko 15-tak a kada sam otišla da se porodim pa kada sam vidjela svakakvih čuda samo sam rekla mašalaaaaa user posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8128
27.4.2011 14:39:36   
lepetetka
drznice ne brini neće te više čeprkati user posted image user posted image ...kada izmjeriš nuhalni nabor, pošto se on mjeri vaginalno (pretežno) jer se bolje vidi...onda ide preko stomaka...bar je meni tako bilo....samo sam taj jedan put imala vaginalni pregled... Naravno ukoliko nema nikakvih problema..a vidim hvala Bogu kod tebe je to OK pa samo se opusti...
A što se tiče bolnice što se njih tiče možeš doći samo da se porodiš user posted image user posted image nemoj se tim opterećivati...I da te vodi neki dr iz bolnice niko ti ne garantuje da će te on i poroditi, da će biti u smjeni, ili da možda neće otići na godišnji user posted image user posted image Ako si zadovoljna doktorom kod kojeg trenutno ideš ne sekiraj se bezze...nadam se da sam pomogla bar malo user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8129
27.4.2011 14:44:09   
animagical
ej zenice moje okrugleuser posted image ma bolje sam, ne povracam, samo nekako nemam snage, ko kad nisam ni jela, a sve izaslo iz mene...ali nadoknadicu ja to sveuser posted image i dalje sam sva modra po glavi, nije bas proslouser posted image

kako ste vi sveuser posted image ne brinite za taj nuhalni, on je ok sve dok ne prelazi 3mmuser posted image selma sta si kupila, hajd mi cimni badema, nestalo miuser posted image majke mi isklijace mi bademi na usiuser posted image jeste se naspavale, slusaju li djecica? ove bez postojece djece, lezite dok mozeteuser posted image ovako kao i ja..

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 8130
27.4.2011 14:46:27   
Sensia
ma nesto je sumnjala ali nam nije htjela reći da ne pogriješi....bićemo strpljivi do idućeg puta user posted image

bice ti to super pregled jer ces sve vidjeti i rukice i nogice i prstiće..........ma preslatko

Mislim da se nuhalni moze uraditi do 14 nedelje i da kasnije ne moze ali nisam sigurna, ćini mi se kao da sam to negdje procitala....

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8131
27.4.2011 14:47:45   
drznica
IZVORNA PORUKA: lepetetka

drznice ne brini neće te više čeprkati user posted image user posted image ...kada izmjeriš nuhalni nabor, pošto se on mjeri vaginalno (pretežno) jer se bolje vidi...onda ide preko stomaka...bar je meni tako bilo....samo sam taj jedan put imala vaginalni pregled... Naravno ukoliko nema nikakvih problema..a vidim hvala Bogu kod tebe je to OK pa samo se opusti...
A što se tiče bolnice što se njih tiče možeš doći samo da se porodiš user posted image user posted image nemoj se tim opterećivati...I da te vodi neki dr iz bolnice niko ti ne garantuje da će te on i poroditi, da će biti u smjeni, ili da možda neće otići na godišnji user posted image user posted image Ako si zadovoljna doktorom kod kojeg trenutno ideš ne sekiraj se bezze...nadam se da sam pomogla bar malo user posted image

Kako nisi, hvala na ovako detaljnim informacijama user posted image  Nemam hvala Bogu nekih problema, osim sto koristim utrogestan 3x1 jer imam neki manji hematom, pa jedva cekam i njega da se rijesim. Meni napunili glavu kako me nece primiti u bolnicu ako se ne javim odmah. Do sad sam bila 2 puta na uzv u Klarusu kod Amre i stvarno je ok i ona i sestre....ljubaznost i detaljnost. Radila sam nalaze krvi i urina i uredni su. Nadam se da mi vise nista i nije potrebno.

Jos jednom HVALA

Neposredna veza do poruke: 8132
27.4.2011 14:48:28   
drznica
Kako li sam uspjela da ovako citiram hahahah

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8133
27.4.2011 14:50:21   
animagical
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Evo i nas...isla sam jutros raditi OGTT i animagical vadi se nazalost dva puta krv, i dva puta se piski, ja isto nenaspavana, cijeu noc nikako da se namjestim i zaspim, a kad se namjestim i prikunjam Ana zaplace i sve tako u krug, kad mi je jutros zvonio sat u 5.45 ja sva srecna skocila da se spremam, jer mi dosadilo prevrtanje po krevetu, a nikako da zaspem, a moja cura svako jutro se budi najdalje do pola sest, jutros do pola osam odrapila... to ona skontala da ja sam ustala pa ko veli da se ona naspava user posted image

svasta, meni tako nisu radiliuser posted image eh sad jel to meni bilo 6 vrijednosti zbog onog c proteina ili zbog samog secera, ne znam...mogu ti uslikati otpusno da vidis sto ej cudno...6 krvi i 3 piskenjauser posted image hajd bar te nisu puno izboliuser posted image ii kakva ti bi glukoza hehheuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8134
27.4.2011 15:06:08   
lepetetka
Ma ne brini ja idem privatno a u dom zdravlja odem kada mi se ćefne po uputnice za nalaze, što možeš dobiti i od dr porodične medicine, ali ja eto išla ginekologu da izbjegnem one gripe silne po ovim ambulantama...
I kada odem kažem im da vodim trudnoću privatno...pokažem zadnji nalaz...no problemuser posted image ....Ko im je kriv kada su neorganizovani user posted image Ja kada sam otišla kod njih da počnem voditi trudnoću kažu dođi za mjesec...hihiihihihii...pa ja bih tada profulila i nuhalni i sve, pošto sam kasnije otišla nisam htjela baš ni da letim odmah kod dr-a.... Tako ja pravac kod privatnika..mada sam i prošlu trudnoću vodila kod privatnika i zadovoljna sam i pristupom i posvećenom vremenu i svim zaista, bez stresa,,,Po domovima zdravlja su žene jadne zaboravljale gaće obući od silne brzine i požurivanja da vas što prije isfuraju iz ordinacijeuser posted image user posted image user posted image ...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8135
27.4.2011 15:06:53   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Evo i nas...isla sam jutros raditi OGTT i animagical vadi se nazalost dva puta krv, i dva puta se piski, ja isto nenaspavana, cijeu noc nikako da se namjestim i zaspim, a kad se namjestim i prikunjam Ana zaplace i sve tako u krug, kad mi je jutros zvonio sat u 5.45 ja sva srecna skocila da se spremam, jer mi dosadilo prevrtanje po krevetu, a nikako da zaspem, a moja cura svako jutro se budi najdalje do pola sest, jutros do pola osam odrapila... to ona skontala da ja sam ustala pa ko veli da se ona naspava user posted image

svasta, meni tako nisu radiliuser posted image eh sad jel to meni bilo 6 vrijednosti zbog onog c proteina ili zbog samog secera, ne znam...mogu ti uslikati otpusno da vidis sto ej cudno...6 krvi i 3 piskenjauser posted image hajd bar te nisu puno izboliuser posted image ii kakva ti bi glukoza hehheuser posted image

Ja napisa JeleniT odmah poslije animagical da se radi  2 puta ali ona ne stiže pročitati,kad samo uleti i izleti user posted image .....
I kakva bi glukoza? user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8136
27.4.2011 15:10:12   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: lepetetk

,Po domovima zdravlja su žene jadne zaboravljale gaće obući od silne brzine i požurivanja da vas što prije isfuraju iz ordinacijeuser posted image user posted image user posted image ...

Ovako je i kod nas u Tz....Ja sam jednom izašla u papučama i suknji samo nalaze u ruke i trudničku i tašnu na rame user posted image  ,a nebi ni skontala da na stolu za pregled nisam zaboravila peškir pa su poletile za mnom user posted image user posted image user posted image user posted image ...Ma komedija čitava svugdje u državnim.....
Živio privatnik user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 8137
27.4.2011 15:15:21   
drznica
Ja sam bila 8+3 kad mi je rekla da dođem za 3 sedmice i da nesmijem fuliti, vjerovatno zbog tog NN...Mozda saznamo jel user posted image  ili user posted image . Cujem za te strije...ja se stalno zagledam, pocela sam mazati pupu...sad  umjesto bas kontam da kupim Jonson ulje umjesto Pavlovic kreme. Sta predlazete za mazanje?

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 8138
27.4.2011 15:19:33   
honey bunny
animagical, jesi li znala da se bademima možeš otrovati? Pazi koliko ih jedeš, možda si zbog toga povraćalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8139
27.4.2011 15:21:21   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: drznica

Ja sam bila 8+3 kad mi je rekla da dođem za 3 sedmice i da nesmijem fuliti, vjerovatno zbog tog NN...Mozda saznamo jel user posted image  ili user posted image . Cujem za te strije...ja se stalno zagledam, pocela sam mazati pupu...sad  umjesto bas kontam da kupim Jonson ulje umjesto Pavlovic kreme. Sta predlazete za mazanje?

Ja koristim pregnacare kremu za trudnice :) imaš je u svakoj apoteci, meni je superuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8140
27.4.2011 15:26:46   
animagical
IZVORNA PORUKA: drznica

ma udjes u dm i izaberes bilo sta na cemu pise mamauser posted image imas hipp ulje i puter za tijelo, alverde, babylove (ono smrdi)...ja sam se mazala dove mlijekom, nivea mlijekom tamnooplavim, hipp uljem za mame, sada alverde puterom za mameuser posted image praaavo lijepo mirise i kosta samo 6 kmuser posted image meni se svidja sto ne ostaju fleke po odjeci kao od ulja, dodije ono...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8141
27.4.2011 15:50:34   
Sensia
Ja koristim eucerin ulje za trudnice, moze se kupiti u apoteci....sad zasad je super, koza je od njega fantasticna
ali s obzirom da je poskupo a svakim danom stomo sve veci user posted image  moracu malo kombinovati i neke druge mazalice manje skupe

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8142
27.4.2011 15:52:43   
Selma.A.M
Body Butter -Hipp-ov najbolji user posted image user posted image
Animagical što to preskoči moje pitanje o štitnoj user posted image user posted image ,samo par postovo iznad 

Neposredna veza do poruke: 8143
27.4.2011 16:53:36   
Hannica
Evo mene Jopet.user posted image Titar antitjela negativan,i umjesto u petak idem veceras u 9 na kontrolu.ja rekla muzu da nazove doktora da nam zakaze termin jer je rekao da 29.4. dodjemo i da cemo mjeriti Nuhalne nabore,kad je nazvao rekao mu da dodjemo veceras.user posted image Bas mi bezze.Rekli smo mu da sam sad 11+2,kaze nema veze.
Bog zna sta ce on izmjerit.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 8144
27.4.2011 17:03:57   
animagical
selma Boga mi tek sad skontala da si me pitala, malo sam oglupila u trudnoci,a jos fino procitala...u pravu si, ne nrini, da je stitna pobudalila osjetila bi ti njuuser posted image nije neka diskretna zlijezdauser posted image ah pa zeno draga trudna si, i to puno trudna, red je da se umaras, a ja mislim da te to i briga i sekiracija sad stigla pa si sva malaksala...
hanice, nema veze za nuhalni, bolje ranije nego kasnije, ja sam s 11+ isto nesto malo dana radila double test s mjerenjem nuhalnoguser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8145
27.4.2011 17:11:10   
sweet insanity
Evo i mene da se prijavimuser posted image Bilo super na psihofizickoj,babica je divna. Ovaj put je bilo vise upoznavanje onog nakon porodjaja, o dojenju i tak to,ponavljali disanje...ma super. A aBd iduci mjesec krecem u DZ u skolu za trudnice pa izvjezbam i tamo jos disanjeuser posted image Sad sam se najela uh..Sveki donijela gravče na tavče i ja odem po zelenu salatu i navalim.....sad bih mogla nesto slatkouser posted image Sutra idem nalaze radit, uputila me dr, opste prakse da vidimo sta nam aparati kazu ovdje u tz i konacno d ami je neko dao da provjerim i zeljezo i rpoteine u urinu. Selma, ja nemam pojma gdje se vade nalazi u Tz, jel tamo do ulaza u porodicnu ili.....i mozel se poniet urin u bocici iz apoteke? A za koji dan cu nositi i urinokulturu opet jer godinama imam problem s aurinarnim infekcijama:/Ida, od kaada rad laboratorija?

Neposredna veza do poruke: 8146
27.4.2011 17:13:52   
sweet insanity
Idacho bona, imal tebe gdje? Sigurno se jos odmaras od gostijuuser posted image Nadam se da je sve OKuser posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8147
27.4.2011 17:16:26   
Anoniman
Drage moje ma ja procitam gotovo sve, ali ne stignem tad napisati od ovog zvrka pa posle zaboravim. nemam pojma kakva mi je glukoza, sutra gotovi nalazi popodne, tako da vidjecemo. Ma ja se nadam da ce biti ok, nema nikakvih velikih predispozicija da bude povisena jer sam i ja samo 3kg dobila, a beba je sitna, jedino to malo vise sto ima plodove vode, ali ni to nije strasno.

Neposredna veza do poruke: 8148
27.4.2011 17:16:32   
sanela.asja
Sweet nalazi se vade ondje gdje je glavni ulaz,prije porodicne, gdje je ona apoteka na spratu a mozes ponjet urin u bocici samo das tamo da upisu broj na bocici

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

Neposredna veza do poruke: 8149
27.4.2011 17:19:12   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Selma, ja nemam pojma gdje se vade nalazi u Tz, jel tamo do ulaza u porodicnu ili.....i mozel se poniet urin u bocici iz apoteke? A za koji dan cu nositi i urinokulturu opet jer godinama imam problem s aurinarnim infekcijama:/Ida, od kaada rad laboratorija?

Nalazi kks urina idr se rade u Domu zdravlja prvi ulaz sa lijeve strane od skvera kada ideš,vidjet ćeš jedini ulaz koji ima dva reda stepenica podijeljena samo ogradom....
Urin (i sve što ti treba iz njega user posted image ) možeš kupiti onu bočicu 0.60 km i ujutro čim ustaneš mokriti,pa osnijeti tamo ili da ti oni napišu broj na poklopac ili kada ti daju bočicu sa brojem,ti samo skini poklopac sa nje i stavi na svoju  (jer su iste )....Labaratorija u DZ radi od 8h ali bolje ti je da poraniš da bi stigla ja ustanem u pola 6 pa odem jer se okupe penzioneri pa skupljaju knjižice ispred user posted image ......
A kada odeš predaj knjižicu gdje su šećeraši jer brže ide i bude manje svijeta pa trudnice imaju prednost

Neposredna veza do poruke: 8150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  324 325 [326] 327 328   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  324 325 [326] 327 328   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *