Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:14:15
Selma.A.M
Evo i nas vrijeme je fujj,opet sam sama cijeli dan ........ Sweet sretno gore i piši nam šta ste radile danas Sanela asja čestitke na 5 mjesecu ,i ja bi rado sirnice malo Hannice i ja sam RH- a malac je bio RH+ pimila sam Rhogam i sada sam 4 puta vadila antitjela,znači od 3 mjeseca sam počela i radim svaki mjesec........ Babilon,ne znam kako kod vas u Sarajevu ali ja kada sam htjela prebaciti karton,otišla sam u ambulantu i pitala mogu li prebaciti karton kod njih (pošto nekada kažu da nema mjesta) i onda otišla u svoju ambulantu,zatražila karton da prebacim ,oni dali i ja odnijela........... Honey hoće li to bebče van ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:17:09
palachinken
IZVORNA PORUKA: drznica
Pitacu i ja svoju dr.sta ona kaze jel trebam u bolnicu ili ne. Opet pitanje za iskusne, vezano za nuhalni...jel to obicni UZV ili je neka procedura? Nisam znala da i to moze naopako da krene. Kakav zapravo treba biti ?
Najobičniji UZV. To je rutinska provjera, doktor izmjeri duzinu nabora i sve sto treba, a često tebe ni ne opterecuje time. Ukoliko primjete neke deformacije, reagovat će. Nemoj se brinuti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:18:39
Anica1
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pitacu i ja svoju dr.sta ona kaze jel trebam u bolnicu ili ne. Opet pitanje za iskusne, vezano za nuhalni...jel to obicni UZV ili je neka procedura? Nisam znala da i to moze naopako da krene. Kakav zapravo treba biti ?
Najobičniji UZV. To je rutinska provjera, doktor izmjeri duzinu nabora i sve sto treba, a često tebe ni ne opterecuje time. Ukoliko primjete neke deformacije, reagovat će. Nemoj se brinuti!
I ja taj pregled imam zakazan 25.05., tada cu biti 12+2. Nisam znala da je to obicni UZ
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:21:43
mea29
IZVORNA PORUKA: Anica1
I ja taj pregled imam zakazan 25.05., tada cu biti 12+2. Nisam znala da je to obicni UZ
obicni UVZ samo ceka da se beba namjesti tako da moze izmjeriti to nesto...koliko sam ja uspjela procitati sa svog nalaza ispalo mi je 1,7 a doktorica kaze da je nalaz uredan.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:27:14
Anica1
IZVORNA PORUKA: mea29
IZVORNA PORUKA: Anica1
obicni UVZ samo ceka da se beba namjesti tako da moze izmjeriti to nesto...koliko sam ja uspjela procitati sa svog nalaza ispalo mi je 1,7 a doktorica kaze da je nalaz uredan.
Hvala ti! Sad je malo lakse, ja sam mislila da je to komplikovaniji pregled.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:35:25
Hannica
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hannice, ja išla nedavno trebalo mi za bolovanje, jadna ti majka, koja gužva! Sto hiljada žena, a sve trudno, pa ko špalir tenkova Elem, išla tad, išla opet da zatvorim bolovanje, a ne dadoše mi nikakvu trudničku knjizicu. Ma joj, otici cu jos jednom za uputnicu pred porod i doviđenja prijatno.
Ja na polikliniku nikad nisam otisla,i nemam namjre.Ja uputnicu za bolnicu uzmem u domu zdravlja na Jaliji.Ustvari mm uzeo i donio u bolnicu kad je dosao po mene i bebu,tako da sam ja te guzve uspjesno izbjegla.Preporucujem ti isto.
Znači moze i od "običnog" doktora? Ne moram ginekologu. To je dobro. Ne volim dole vala nikako.
Moze,moze...vise puta isprobano. Ja sam tu uzimala i uputnice za CTG u bolnici,uputnicu za transfuziologiju,vadila ove obicne nalaze (krvna slika,SUK,urin....) Nazoves,zakazes termin kad ces doci i samo pokupis uputnicu,nema cekanja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:36:33
Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Evo i nas vrijeme je fujj,opet sam sama cijeli dan ........ Sweet sretno gore i piši nam šta ste radile danas Sanela asja čestitke na 5 mjesecu ,i ja bi rado sirnice malo Hannice i ja sam RH- a malac je bio RH+ pimila sam Rhogam i sada sam 4 puta vadila antitjela,znači od 3 mjeseca sam počela i radim svaki mjesec........ Babilon,ne znam kako kod vas u Sarajevu ali ja kada sam htjela prebaciti karton,otišla sam u ambulantu i pitala mogu li prebaciti karton kod njih (pošto nekada kažu da nema mjesta) i onda otišla u svoju ambulantu,zatražila karton da prebacim ,oni dali i ja odnijela........... Honey hoće li to bebče van ?
I jel budu uredni nalazi? Sta ako nadju ta antitjela?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:38:54
ja92
Ja planiram raditi jos nekih 20-tak dana i na bolovanje lagano, poslije produziti s bolovanja na godisnji dok se bebac aBd rodi, a porodiljsko otvoriti od dana rodjenja bebaca, da imamo godinu dana zajedno
Kako neko gore rece, jeste tesko finansijski, ali s finansijama je uvijek tako. Racunanje. A sad sam trudna i pravo mi zao da bar pred kraj malo ne uzivam u tome Setnje, kafice, spavanje do kad zelim.... Uh drage moje jedva cekam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:41:14
honey bunny
Selma, danas idem kod dr.na pregled da vidimo šta je to, šta se skupila u stomaku, ko da joj je prostrano, hahah! Ziki, u pravu si 28 dana, ali ja to zaokružim na mjesec, kontam šta su ona 2 dana,hehe! MEni je porodiljsko od 04.04, a termin mi 01.05. Palachinken, pa ja, mora biti garancija, inače u startu znaš da nešto ne valja, hahah! A dobra ti je mama Ja pravim buredžike, bujrum ko želi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:44:26
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
I jel budu uredni nalazi? Sta ako nadju ta antitjela?
Kod mene je hvala Bogu negativno sve i prvi put evo i sada...A ako bi bila pozitivna? Pa nisam baš razmišljala o tome,ali mmislim da bi te onda poslali da vide koliki je titar antitjela u krvi tj koliko je se raširilo i imalo mogućnost da napadne bebinu krv,pa ako bi bilo malo u tim nekim postotcima onda bi ponovila inekciju Rogham,a ako bi ih bilo više (opet kažem nedo Bog) onda se ako je starija trudnoća izveo hitan CR a ako bi bila manja (2 tromjesečje) onda ima neki postitpak kojim se mijenja krv bebe (nemoj me držati za riječ što se tiče ovog postipka ) ali tako sam ja nešto razumila ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 12:46:41
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: honey bunny
Selma, danas idem kod dr.na pregled da vidimo šta je to, šta se skupila u stomaku, ko da joj je prostrano, hahah! Ziki, u pravu si 28 dana, ali ja to zaokružim na mjesec, kontam šta su ona 2 dana,hehe! MEni je porodiljsko od 04.04, a termin mi 01.05. Palachinken, pa ja, mora biti garancija, inače u startu znaš da nešto ne valja, hahah! A dobra ti je mama Ja pravim buredžike, bujrum ko želi
Honey sretno i javi nam se kada stigneš,možda oni tebe i ostave gore....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:17:26
Gift
haj zenice... danas ste vrijedne bogami..evo vam veliki ja jutros uocila jako vidljivu striju na siki, i bas mi nesto fuj, a hocu ja bez grudnjaka hodat po kuci, sama sam sebi kriva.. sto se tice nuhalnog, meni je dr. rekla da double test radim od 03. do 10.05. a tad cu biti u 15-oj sedmici, a vidim vi to sve ranije radile, pa sad da se ona nije malo preracunala, hocel to biti kasno , jel ko na Gradini u TZ radio nalaze alfa protein i betu, koliko se ceka da budu gotovi? sva sam nesto opterecena tim nalazom, da mi je to vise zavrsit.
< Poruku je uredio Gift -- 27.4.2011 13:18:14 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:28:55
Sensia
Cao Gift,
Ja sam juce sa nuhalnog, hvala Bogu sve ok, ali vidim da su tebi rekli da radis neke testove. Je li to obavezno za sve ili? Jer ova moja je bila sva nekakva smušena ili sam se ja prepala pa mi se tako činilo....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:29:37
ziki
Honey sretno na pregledu, javi kako prođe. Ideš li u bolnicu ili kod nje kući, kako sad ide pošto je sad samo u bolnici(tako sam bar čula)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:34:25
honey bunny
IZVORNA PORUKA: ziki
Honey sretno na pregledu, javi kako prođe. Ideš li u bolnicu ili kod nje kući, kako sad ide pošto je sad samo u bolnici(tako sam bar čula)
Idem kod nje kući, a obratno je. Od sada će samo biti kući, neće je više biti u bolnici NAŽALOST, tako mi je žao zbog toga, ali šta ćeš Čak je napravila i pult za medicinsku sestru, jer ne može sve sama stići.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:39:47
ziki
Užas za to , ja sam mislila da više ne radi u dispanzeru već samo u bolnici/porodilištu. E a ja sve kontam ona će mene opet porađat. Izgleda da ću ja tražit sama da me šalju u Tuzlu, još danas pričam kako i ovdje rade carski, ona prije mjesec radila. Uh baš se nasekirah
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 13:44:21
Gift
IZVORNA PORUKA: Sensia
Cao Gift,
Ja sam juce sa nuhalnog, hvala Bogu sve ok, ali vidim da su tebi rekli da radis neke testove. Je li to obavezno za sve ili? Jer ova moja je bila sva nekakva smušena ili sam se ja prepala pa mi se tako činilo....
p.s. jesu li ti rekli spol
eto vidis ti mjerila nuhalni prije mene...valjda meni nece biti kasno.. za ove nalaze iz krvi, alfa nesto i beta, to moja dr. kaze svima da rade, al ja mislim da nije obavezno, valjda samo u slucaju starijih trudnica il nekih nasljednih bolesti i sl., al ipak malo znam koga da to nije radio, valjda je to od doktora do doktora.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.4.2011 14:06:11
Anoniman
Meni ej dr rekla da se nuhalni mjeri od nekih 11,5 pa do 15,5 sedmica, kao u tom periodu se moze izmjeriti. Mene je bila zakazala u 14 nedjelji za nuhalni, ali posto sam ja imala kontrakcija i otisla na "vanredni" pregled u 12. nedjelji pravo tada je i izmjerila nuhalni. Bila mi je rekla ako hocu da uradim double test, radi se na dipu ili privatno, na dipu je velika neka procedura, a privatno tada se ja nisam mogla uklopiti jer sam trebala do odredjenog nekog datuma uraditi, a nije bilo termina, tj dr nije bila prisutna u tom periodu tako da ja nisam ni uradila. UZ se mjeri nuhalni kao sto vec rekose, meni je radila abrominalno, jer kao sto rekoh imala sam kontrakcije pa nije htjela da dodatno cacka dole, a mogao se fino izmjeriti i abdominalno.