|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.4.2011 11:11:30   
Anica1
Molim drage user posted image sa iskustvom za malu pomoc - idem privatno, sada sam 9 sedmica, karton imam otvoren u Skerlicevoj. Moram li se sada javiti i u Skerlicevu da mi vode trudnocu, mimo privatnika, ili se njima mogu javiti tek na kraju kada budem trebala uputnicu? Nesto ne bi da me cackaju i privatno i gore, voljela bi to izbjeci. A opet ne znam kakvi su kada se trudnica pojavi tek na kraju kada joj treba uputnicauser posted image

(odgovor članu ja92)
Neposredna veza do poruke: 8076
27.4.2011 11:11:31   
babilon
ZeMske, imam jedno pitanje za rodicu... Ja ne znam kako to ide, pa pomislih mozda ce jedna od vas znati.. Naime, prijateljica zeli da promjeni porodicnu ambulantu, preselila iz jednog naselja u drugo, ista opcina, pa je interesuje kako da to uradi? Da ode i sama kaze dajte mi karton zelim se prebaciti u drugu ambulantu ili.....?

HVALA VAM :D

cmokica svima

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8077
27.4.2011 11:14:42   
ja92
Ja sam u 28 sedmici, vodim trudnocu privatno i jos se nisam prebacila u bolnicu. Meni dr. dade informaciju kao MEA29 , kad dodjem u 38 sedmicu aBd preporucit ce mi dr. kod kojeg cu u bolnicu da se prebacim.
Meni to odgovara, jer nikako da udjem u fazon ovih nasih zdravstvenih procedura, najavljivanja i uputnica....

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8078
27.4.2011 11:15:07   
mersiha 77
zenice kakoste sve?

Ja sam jos 2 u 1,ocekujem svoju bebicu svaki dan.

PUSA ZA SVE VAS.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 8079
27.4.2011 11:18:46   
ja92
Ja imam otvoren karton u ambulanti na Vojnickom. To mi sluzi samo za otvaranje bolovanja i uputnice za vadjenje krvi i urina. Od kada sam trudna nisu me niti jednom pregledali, trudnocu vodim privatno. Ja sam uspjela nekako tako dogovoriti s dr. na Vojinickom, pa do sada ide dobro, jer i ja sam istog misljenja , da nema potrebe da me sad zaviruju kako stignuuser posted image

IZVORNA PORUKA: Anica1

Molim drage user posted image sa iskustvom za malu pomoc - idem privatno, sada sam 9 sedmica, karton imam otvoren u Skerlicevoj. Moram li se sada javiti i u Skerlicevu da mi vode trudnocu, mimo privatnika, ili se njima mogu javiti tek na kraju kada budem trebala uputnicu? Nesto ne bi da me cackaju i privatno i gore, voljela bi to izbjeci. A opet ne znam kakvi su kada se trudnica pojavi tek na kraju kada joj treba uputnicauser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8080
27.4.2011 11:19:34   
mea29
Ustvari ja mislim da sve  trudnice sto vode privatno trudnocu mozda zbog tih uputnica ipak moraju ici i u ambulantu - dom zdravlja. To ce vam reci ove iskusnije, ja to ne znam...odgovorit ce vam skvo, ona sigurno to zna :) 

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 8081
27.4.2011 11:21:25   
babilon
Mea procitah da si radila nuhalni i da je sve ok! Tako mije drago zbog tebe nemas pojma :D hihihi! Kaze MM - jeste vi meni zene cudne, haman se i ne znate a radujete se jedna drugoj k'o da ste rodjene sestre :))))

cmokica :D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8082
27.4.2011 11:27:03   
honey bunny
Jutro trudnjače, joj jeste mi vrijedne od jutros, svašta ste nešta ispisale, nisam stigla sve ni pročitati user posted image
animagical i skvo, kako vam muževi nisu uložili reklamaciju punicama?user posted image Ziki, hvala :) Jesil vidjela post što sam ti nuče napisala vezano za bolovanje?
Mersiha, ja već u 40-oj i čekam svaki dan, ali ništaaaaaaaaaaauser posted image , ako ti bude lopovina kao kod mene, načekat ćeš se i tiuser posted image
Veliki user posted image za sve! Opet ja sa velikimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8083
27.4.2011 11:29:56   
sanela.asja
Jutrooo evo imene usla sam u 5-tiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image
Odo da pravim burek i sirnicu pa bujrum ko zeli....Pusa svim mojim user posted image user posted image nadam se da nema nikakvih problema jer ste tolko ispisale da neznam od koje stranice da citam user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 8084
27.4.2011 11:31:03   
palachinken
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Jutro trudnjače, joj jeste mi vrijedne od jutros, svašta ste nešta ispisale, nisam stigla sve ni pročitati user posted image
animagical i skvo, kako vam muževi nisu uložili reklamaciju punicama?

user posted image user posted image user posted image Joj mene kad je ono uhvatio išijaš, pa nepokretna, mrtav ozbiljan pita muž moju mamu, "jelde kod vas je bilo ono tri godine garancije, ja bih nju vratio."
Žena se izgubila na momenat user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 8085
27.4.2011 11:33:18   
Hannica
Jutro.user posted image
Evo i mene. Danas sam pravo uranila,jutros u 8 isla u bolnicu na transfuziologiju vadit nalaz titar antitjela,nadam se da ce biti ok.user posted image
Da li je neko radio taj nalaz i sta ako bude pozitivan?
Sad sam malo citala o ovom nalazu i vidim da vecina zena ako je Rh- u trudnoci vise puta vadi ovaj nalaz,ja s Hanom nisam nikad to radila.user posted image user posted image user posted image Sad sam zbunjena. Jel moze nesto poci naopako?
U petak,aBd, bi trebali ponovo ginekologu,tad cu biti 11+5 i trebali bi mjeriti nuhalne nabore.
Molim Boga da sve bude ok.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 8086
27.4.2011 11:40:14   
Hannica
IZVORNA PORUKA: mea29

Ustvari ja mislim da sve  trudnice sto vode privatno trudnocu mozda zbog tih uputnica ipak moraju ici i u ambulantu - dom zdravlja. To ce vam reci ove iskusnije, ja to ne znam...odgovorit ce vam skvo, ona sigurno to zna :) 

Ja sam i prvu trudnocu vodila privatno i nikad nisam isla u dom zdravlja i ako su me mnogi uvjeravali da moram,navodno nece me primit u porodiliste bez neke tamo trudnicek knjizice.user posted image Ja nisam htjela iz inata,cuj nece me primit...user posted image Pa nece me valjda pustiti da umrem ili me poslati kuci da se sama poradjam.user posted image   Sad odem u dom zdravlja samo kad mi treba neka uputnica,ali ne kod ginekologa nego kod tzv. moje doktorice.user posted image (porodicna medicina i gluposti)

< Poruku je uredio Hannica -- 27.4.2011 11:42:44 >

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8087
27.4.2011 11:44:50   
Anica1
Hannice i ja sam Rh - i doktorica mi je rekla da cemo te nalaze provjere antitijela raditi tek u 20 sedmici. Nakon prvog spontanog sam dobila injekciju Rhogam i vjerovatno cu je opet dobiti.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8088
27.4.2011 11:46:23   
palachinken
Hannice, ja išla nedavno trebalo mi za bolovanje, jadna ti majka, koja gužva! Sto hiljada žena, a sve trudno, pa ko špalir tenkova user posted image
Elem, išla tad, išla opet da zatvorim bolovanje, a ne dadoše mi nikakvu trudničku knjizicu.user posted image
Ma joj, otici cu jos jednom za uputnicu pred porod i doviđenja prijatno.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8089
27.4.2011 11:49:00   
ziki
Honey vidjela sam, al zakon je promijenjen i sad trudnice mogu na bolovanje 28 dana prije termina poroda. Tako je bilo i prije 3 godine kad sam rađala Nemirka. Mene je tad dr na porodičnoj nagovarala da prvo uzmem odmor do termina pa od tremina ravno godinu. Bar sam ja tako upratila al opet ja se u zakon slabo razumijem, ne vidim logiku, a ovo sam čitala na forumu

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8090
27.4.2011 11:53:52   
palachinken
To da navučeš još jednu platu.
Ja kako sam skontala, najbolje mi uzeti godisnji čim užem u 37-u sedmicu, pa mozda bolovanje, a s rodjenjem djeteta otvoriti porodiljski dopust, ako Bog da.

To ako se u firmi slože.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8091
27.4.2011 11:56:05   
mea29
Ja idem u skerlicevu a nemam tu trudnicku knjizicu, trazit cu kad budem isla sljedeci put...nek sam ja pitala za keks, a za knjizicu zaboravila...luda glavo user posted image

< Poruku je uredio mea29 -- 27.4.2011 12:01:49 >

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8092
27.4.2011 12:01:22   
mea29
Ja sam sebi izbrojala od termina koji je 29. oktobra 28 radnih dana, i jos deset dana drugog dijela sto mi ostane od godišnjeg ispadne da cu raditi do 5. septembra...ostat ce mi 11 mjeseci s bebom i jos mjesec novog godisnjeg (tacno godina)...jeste da je finansijski katastrofa ali nekako prizeljkujem te dane pred kraj da uzivam, da ne ustajem u pola 6, letim na posao, nego da ta dva mjeseca aBd provedem u nekom miru, setnjama, i pripremama...ja to jedva cekam iskreno...

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8093
27.4.2011 12:02:08   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Anica1

Hannice i ja sam Rh - i doktorica mi je rekla da cemo te nalaze provjere antitijela raditi tek u 20 sedmici. Nakon prvog spontanog sam dobila injekciju Rhogam i vjerovatno cu je opet dobiti.

Ja sam rhogam dobila poslije prvog poroda jer mi je Hana Rh+.
Ajd valjda ce biti ok,ja se optimista.user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8094
27.4.2011 12:05:51   
Hannica
IZVORNA PORUKA: palachinken

Hannice, ja išla nedavno trebalo mi za bolovanje, jadna ti majka, koja gužva! Sto hiljada žena, a sve trudno, pa ko špalir tenkova user posted image
Elem, išla tad, išla opet da zatvorim bolovanje, a ne dadoše mi nikakvu trudničku knjizicu.user posted image
user posted image

Ja na polikliniku nikad nisam otisla,i nemam namjre.Ja uputnicu za bolnicu uzmem u domu zdravlja na Jaliji.Ustvari mm uzeo i donio u bolnicu kad je dosao po mene i bebu,tako da sam ja te guzve uspjesno izbjegla.Preporucujem ti isto.user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8095
27.4.2011 12:06:12   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gemelli

Ne znam, na tikeru je isto 34 i 1 dan user posted image

ili mozda zbog duzine ciklusa, koji se unese a da nije 28 dana ...

Ja nisam unosila ciklus, a inace je kod mene onaj od 25 dana. A kod tebe isto pise ABOUT 36 days to go dok kod mene pise 41.Ma tu je to hajdeuser posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 8096
27.4.2011 12:07:56   
palachinken
Pih, ja cu na posao 6-7 mjeseci poslije poroda, ako i toliko user posted image   Čizma kapitalizma, pa štaš.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8097
27.4.2011 12:08:55   
ziki
IZVORNA PORUKA: mea29

Ja sam sebi izbrojala od termina koji je 29. oktobra 28 radnih dana, i jos deset dana drugog dijela sto mi ostane od godišnjeg ispadne da cu raditi do 5. septembra...ostat ce mi 11 mjeseci s bebom i jos mjesec novog godisnjeg (tacno godina)...jeste da je finansijski katastrofa ali nekako prizeljkujem te dane pred kraj da uzivam, da ne ustajem u pola 6, letim na posao, nego da ta dva mjeseca aBd provedem u nekom miru, setnjama, i pripremama...ja to jedva cekam iskreno...

živa istina, ja sam se šokirala kad sam skontala da smo i pored muževe dobre plate potrošili ušteđevinu, mada tad sam ja mjesec bila u Gračanici, mjesec u Sandžaku a putovala taxijem jer nismo imali auto. Ali opet jedva čekam trudničko tj porodiljsko da uživam sa Nemirkom i bebom i opet planiram sličan tajming malo tamo malo vamo

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8098
27.4.2011 12:10:07   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: palachinken

user posted image

Ja na polikliniku nikad nisam otisla,i nemam namjre.Ja uputnicu za bolnicu uzmem u domu zdravlja na Jaliji.Ustvari mm uzeo i donio u bolnicu kad je dosao po mene i bebu,tako da sam ja te guzve uspjesno izbjegla.Preporucujem ti isto.user posted image

Znači moze i od "običnog" doktora? Ne moram ginekologu. To je dobro. Ne volim dole vala nikako.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8099
27.4.2011 12:10:41   
drznica
Pitacu i ja svoju dr.sta ona kaze jel trebam u bolnicu ili ne. Opet pitanje za iskusne, vezano za nuhalni...jel to obicni UZV ili je neka procedura? Nisam znala da i to moze naopako da krene. Kakav zapravo treba biti ?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  322 323 [324] 325 326   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *