|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
27.4.2011 12:14:15   
Selma.A.M
Evo i nas user posted image  vrijeme je fujj,opet sam sama cijeli dan user posted image  ........
Sweet sretno gore i piši nam šta ste radile danas user posted image
Sanela asja čestitke na 5 mjesecu user posted image ,i ja bi rado sirnice malo user posted image
Hannice i ja sam RH- a malac je bio RH+ pimila sam Rhogam i sada sam 4 puta vadila antitjela,znači od 3 mjeseca sam počela i radim svaki mjesec........
Babilon,ne znam kako kod vas u Sarajevu ali ja kada sam htjela prebaciti karton,otišla sam u ambulantu i pitala mogu li prebaciti karton kod njih (pošto nekada kažu da nema mjesta) i onda otišla u svoju ambulantu,zatražila karton da prebacim ,oni dali  i ja odnijela...........
Honey hoće li to bebče van ? user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8101
27.4.2011 12:17:09   
palachinken
IZVORNA PORUKA: drznica

Pitacu i ja svoju dr.sta ona kaze jel trebam u bolnicu ili ne. Opet pitanje za iskusne, vezano za nuhalni...jel to obicni UZV ili je neka procedura? Nisam znala da i to moze naopako da krene. Kakav zapravo treba biti ?

Najobičniji UZV. To je rutinska provjera, doktor izmjeri duzinu nabora i sve sto treba, a često tebe ni ne opterecuje time. Ukoliko primjete neke deformacije, reagovat će. Nemoj se brinuti!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8102
27.4.2011 12:18:39   
Anica1
IZVORNA PORUKA: palachinken

Pitacu i ja svoju dr.sta ona kaze jel trebam u bolnicu ili ne. Opet pitanje za iskusne, vezano za nuhalni...jel to obicni UZV ili je neka procedura? Nisam znala da i to moze naopako da krene. Kakav zapravo treba biti ?

Najobičniji UZV. To je rutinska provjera, doktor izmjeri duzinu nabora i sve sto treba, a često tebe ni ne opterecuje time. Ukoliko primjete neke deformacije, reagovat će. Nemoj se brinuti!

I ja taj pregled imam zakazan 25.05., tada cu biti 12+2. Nisam znala da je to obicni UZuser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8103
27.4.2011 12:21:06   
drznica
E super, sad mi je lakse....hvala palachinken...Anice mi jedna drugu pratimo u stopu :)))

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8104
27.4.2011 12:21:43   
mea29
IZVORNA PORUKA: Anica1

I ja taj pregled imam zakazan 25.05., tada cu biti 12+2. Nisam znala da je to obicni UZuser posted image

obicni  UVZ samo ceka da se beba namjesti tako da moze izmjeriti to nesto...koliko sam ja uspjela procitati sa svog nalaza ispalo mi je 1,7 a doktorica kaze da je nalaz uredan.

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8105
27.4.2011 12:26:33   
Anica1

E super, sad mi je lakse....hvala palachinken...Anice mi jedna drugu pratimo u stopu :)))

Tu smo negdje, kada je tebi termin? Meni je 05.12. user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 8106
27.4.2011 12:27:14   
Anica1
IZVORNA PORUKA: mea29

obicni  UVZ samo ceka da se beba namjesti tako da moze izmjeriti to nesto...koliko sam ja uspjela procitati sa svog nalaza ispalo mi je 1,7 a doktorica kaze da je nalaz uredan.

Hvala ti! Sad je malo lakse, ja sam mislila da je to komplikovaniji pregled. user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8107
27.4.2011 12:35:25   
Hannica

IZVORNA PORUKA: Hannica

Hannice, ja išla nedavno trebalo mi za bolovanje, jadna ti majka, koja gužva! Sto hiljada žena, a sve trudno, pa ko špalir tenkova user posted image
Elem, išla tad, išla opet da zatvorim bolovanje, a ne dadoše mi nikakvu trudničku knjizicu.user posted image
Ma joj, otici cu jos jednom za uputnicu pred porod i doviđenja prijatno.
user posted image

Ja na polikliniku nikad nisam otisla,i nemam namjre.Ja uputnicu za bolnicu uzmem u domu zdravlja na Jaliji.Ustvari mm uzeo i donio u bolnicu kad je dosao po mene i bebu,tako da sam ja te guzve uspjesno izbjegla.Preporucujem ti isto.user posted image

Znači moze i od "običnog" doktora? Ne moram ginekologu. To je dobro. Ne volim dole vala nikako.

Moze,moze...vise puta isprobano.user posted image Ja sam tu uzimala i uputnice za CTG u bolnici,uputnicu za transfuziologiju,vadila ove obicne nalaze (krvna slika,SUK,urin....)
Nazoves,zakazes termin kad ces doci i samo pokupis uputnicu,nema cekanja.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8108
27.4.2011 12:36:33   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Evo i nas user posted image  vrijeme je fujj,opet sam sama cijeli dan user posted image  ........
Sanela asja čestitke na 5 mjesecu user posted image ,i ja bi rado sirnice malo user posted image
Hannice i ja sam RH- a malac je bio RH+ pimila sam Rhogam i sada sam 4 puta vadila antitjela,znači od 3 mjeseca sam počela i radim svaki mjesec........
Babilon,ne znam kako kod vas u Sarajevu ali ja kada sam htjela prebaciti karton,otišla sam u ambulantu i pitala mogu li prebaciti karton kod njih (pošto nekada kažu da nema mjesta) i onda otišla u svoju ambulantu,zatražila karton da prebacim ,oni dali  i ja odnijela...........

I jel budu uredni nalazi? Sta ako nadju ta antitjela?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 8109
27.4.2011 12:38:54   
ja92
Ja planiram raditi jos nekih 20-tak dana i na bolovanje lagano, poslije produziti s bolovanja na godisnji dok se bebac aBd rodi, a porodiljsko otvoriti od dana rodjenja bebaca, da imamo godinu dana zajednouser posted image

Kako neko gore rece, jeste tesko finansijski, ali s finansijama je uvijek tako. Racunanje. A sad sam trudna i pravo mi zao da bar pred kraj malo ne uzivam u tomeuser posted image  Setnje, kafice, spavanje do kad zelim....
Uh drage moje user posted image  jedva cekamuser posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8110
27.4.2011 12:41:14   
honey bunny
Selma, danas idem kod dr.na pregled da vidimo šta je to, šta se skupila u stomaku, ko da joj je prostrano, hahah!
Ziki, u pravu si 28 dana, ali ja to zaokružim na mjesec, kontam šta su ona 2 dana,hehe! MEni je porodiljsko od 04.04, a termin mi 01.05.user posted image
Palachinken, pa ja, mora biti garancija, inače u startu znaš da nešto ne valja, hahah! A dobra ti je mama user posted image
Ja pravim buredžike, bujrum ko želi user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8111
27.4.2011 12:44:26   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

I jel budu uredni nalazi? Sta ako nadju ta antitjela?

Kod mene je hvala Bogu negativno sve i prvi put evo i sada...A ako bi bila pozitivna? Pa nisam baš razmišljala o tome,ali mmislim da bi te onda poslali da vide koliki je titar antitjela u krvi tj koliko je se raširilo i imalo mogućnost da napadne bebinu krv,pa ako bi bilo malo u tim nekim postotcima onda bi ponovila inekciju Rogham,a ako bi ih bilo više (opet kažem nedo Bog) onda se ako je starija trudnoća izveo hitan CR a ako bi bila manja (2 tromjesečje) onda ima neki postitpak kojim se mijenja krv bebe (nemoj me držati za riječ što se tiče ovog postipka ) ali tako sam ja nešto razumila ....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8112
27.4.2011 12:45:56   
drznica

Tu smo negdje, kada je tebi termin? Meni je 05.12. user posted image

A meni je 26.11. :) ko zna mozda se sretnemo hhehehe

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 8113
27.4.2011 12:46:41   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Selma, danas idem kod dr.na pregled da vidimo šta je to, šta se skupila u stomaku, ko da joj je prostrano, hahah!
Ziki, u pravu si 28 dana, ali ja to zaokružim na mjesec, kontam šta su ona 2 dana,hehe! MEni je porodiljsko od 04.04, a termin mi 01.05.user posted image
Palachinken, pa ja, mora biti garancija, inače u startu znaš da nešto ne valja, hahah! A dobra ti je mama user posted image
Ja pravim buredžike, bujrum ko želi user posted image

Honey sretno user posted image  i javi nam se kada stigneš,možda oni tebe i ostave gore....

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 8114
27.4.2011 12:49:33   
honey bunny
Nadam se da hoće user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 8115
27.4.2011 12:52:24   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Nadam se da hoće user posted image user posted image user posted image

Čekala sam da to kažeš user posted image user posted image user posted image  ajde sa srećom

Neposredna veza do poruke: 8116
27.4.2011 13:17:26   
Gift
haj zenice...
danas ste vrijedne bogami..evo vam veliki user posted image
ja jutros uocila jako vidljivu striju na siki, i bas mi nesto fuj, a hocu ja bez grudnjaka hodat po kuci, sama sam sebi kriva..user posted image
sto se tice nuhalnog, meni je dr. rekla da double test radim od 03. do 10.05. a tad cu biti u 15-oj sedmici, a vidim vi to sve ranije radile, pa sad da se ona nije malo preracunala, hocel to biti kasnouser posted image , jel ko na Gradini u TZ radio nalaze alfa protein i betu, koliko se ceka da budu gotovi? sva sam nesto opterecena tim nalazom, da mi je to vise zavrsit.

< Poruku je uredio Gift -- 27.4.2011 13:18:14 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 8117
27.4.2011 13:28:55   
Sensia
Cao Gift,

Ja sam juce sa nuhalnog, hvala Bogu sve ok, ali vidim da su tebi rekli da radis neke testove. Je li to obavezno za sve ili? Jer ova moja je bila sva nekakva smušena ili sam se ja prepala pa mi se tako činilo....

p.s. jesu li ti rekli spol user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8118
27.4.2011 13:29:37   
ziki
Honey sretno na pregledu, javi kako prođe. Ideš li u bolnicu ili kod nje kući, kako sad ide pošto je sad samo u bolnici(tako sam bar čula)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8119
27.4.2011 13:34:25   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: ziki

Honey sretno na pregledu, javi kako prođe. Ideš li u bolnicu ili kod nje kući, kako sad ide pošto je sad samo u bolnici(tako sam bar čula)

Idem kod nje kući, a obratno je. Od sada će samo biti kući, neće je više biti u bolnici NAŽALOST, tako mi je žao zbog toga, ali šta ćešuser posted image Čak je napravila i pult za medicinsku sestru, jer ne može sve sama stići.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 8120
27.4.2011 13:39:47   
ziki
Užas za to , ja sam mislila da više ne radi u dispanzeru već samo u bolnici/porodilištu. E a ja sve kontam ona će mene opet porađat. Izgleda da ću ja tražit sama da me šalju u Tuzlu, još danas pričam kako i ovdje rade carski, ona prije mjesec radila. Uh baš se nasekirah

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 8121
27.4.2011 13:44:21   
Gift

IZVORNA PORUKA: Sensia

Cao Gift,

Ja sam juce sa nuhalnog, hvala Bogu sve ok, ali vidim da su tebi rekli da radis neke testove. Je li to obavezno za sve ili? Jer ova moja je bila sva nekakva smušena ili sam se ja prepala pa mi se tako činilo....

p.s. jesu li ti rekli spol user posted image

eto vidis ti mjerila nuhalni prije mene...valjda meni nece biti kasno..
za ove nalaze iz krvi, alfa nesto i beta, to moja dr. kaze svima da rade, al ja mislim da nije obavezno, valjda samo u slucaju starijih trudnica il nekih nasljednih bolesti i sl., al ipak malo znam koga da to nije radio, valjda je to od doktora do doktora.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 8122
27.4.2011 13:46:57   
Gift
ps. za spol je bilo rano prosli put, a sad vidjecemo..a tebi?

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8123
27.4.2011 14:05:59   
animagical
samo da vam svima mahnemuser posted image citacu vas kasnije, jedva se vucem po zemlji...odoh piti kafuuser posted image zaspala sam jutros oko 5 ali sam zato tek prije sat ustalauser posted image  

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 8124
27.4.2011 14:06:11   
Anoniman
Meni ej dr rekla da se nuhalni mjeri od nekih 11,5 pa do 15,5 sedmica, kao u tom periodu se moze izmjeriti. Mene je bila zakazala u 14 nedjelji za nuhalni, ali posto sam ja imala kontrakcija i otisla na "vanredni" pregled u 12. nedjelji pravo tada je i izmjerila nuhalni. Bila mi je rekla ako hocu da uradim double test, radi se na dipu ili privatno, na dipu je velika neka procedura, a privatno tada se ja nisam mogla uklopiti jer sam trebala do odredjenog nekog datuma uraditi, a nije bilo termina, tj dr nije bila prisutna u tom periodu tako da ja nisam ni uradila. UZ se mjeri nuhalni kao sto vec rekose, meni je radila abrominalno, jer kao sto rekoh imala sam kontrakcije pa nije htjela da dodatno cacka dole, a mogao se fino izmjeriti i abdominalno.

(odgovor članu Gift)
  Neposredna veza do poruke: 8125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  323 324 [325] 326 327   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *