|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
26.2.2011 14:52:04   
R&T@
A da joj serviras povrce kao voce?

Onako samo kuhani komadici, razlicitih boja, iscjeckani na tanjiru...
bez nekih posebnih dodataka...

Meni su zakon ona Ledo mix pakovanja smrznutog povrca... samo istresem u vrelu vodu...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 601
26.2.2011 15:38:42   
iv@ncica
ooooohhhoo  evo  i  mene  kod  vas..nakon  21  mjesecauser posted image ..pa s to  kazete  na  to  da je moj  djecak  do  sad  unazad 1-2 mjeseca  sve ..ama bas  sve  jeo...rucao  bi  u  vrticu..pa  opet  kuci..ne  obilno..aliu  cim  bi  vidio  hranu   sjeo  bi i  probao... volio  je  i  sad  voli  probati..ali  sad  nece  da  jede  i  odbija  vecinu  hrane....odavno  ima  zubice i  super  zvace. nikad  nije  pljuvao  hranu...od   6-tog  mjheseca zivota  zine  punim  ustima  kao  veliki  i  jede...u  vrticu  tete  prvo  njega  nasopaju  pa  onda  djecu  koju  treba  naganjati...i  od  nedavno,  od  jedne  viroze i  od  kad  nam kutnjaci  izbijaju, ima  dana  kad  ama  bas  nista  nece..pogotovo  ono  sto  ide  kasikom,  juhe,  corbe, kasasto  sve  odbija....mozda  mu je  dodijala  i ogadila  se  mixana hrana..jer  im  u  vrticu  sve  smixaju..cak  meni  ponekad  nespojive  stvari..a  on je sad  vec  veliki  pa  i  konta  i  bira  i  ogadilo  mu se  nakon  svega,  a i  malokrvan je..ali  do  prije  te  viroze  mu  nije  smetalo  nista..voce odavno  nece i  ja  mu  ga skasam  pa  na  prevaru  dam,  a  sad necve  ni  to..a  kupovne kasice  vocne  hoce...a  ostale  mu   nikad  nisam  ni  nudila  kupovne..vecinom  mu  sve  pravim....ja  mu  kuci  odavnooo  ne  mixam  vec  zgnjecim  vilicom  ili  iskomadam......  hoce  d ajede   sam  svojom  rukom,  sve  sto  nije  keljasto...slatko  hoce i  sve sto  moze  uzeti  u  ruku..msilim  da  je  poceo  birati,  da mu se  ogadilo  sve  kasikom  i  sve  sto  oni  mixaju  u  vrticu...tamo  pojede  namaze  i  kruh  i  ono  sto  nije  kelja  meljauser posted image ..npr.  sad  u  petak  nije  htio  kaze  jesti  nista  za  rucak..a  bila  im  pura  i  juha  smixaneuser posted image ..oni  su  im mixali  u  jaslicama  kad  su  tek  dosli  , jer  su  bili maleni  i  sad  je  to  ostalo  takouser posted image ...poceo  je  da  prati i gleda sto  jede..i  ako  mu se  svidi  uzme  sam  kasiku   i  navali..evo  sad je jeo  saft  i  pire...sam i sve je  pojeo..a  inace  nikad  nije   jeo  bocu...dojio  je  i sve ostalo  na kasiku  jeo...milijeko  nece  ni  pod raznoi...samo  nekad  u  cokolinu  ili  keksu..a  it  o   odbija  sad...e  sad  znam d a mu je dodojalo  mixanje  na  kasiku..on  hoce  da  raspoznaje  boje,  texture  i  okuse..ali  je  i  malokrvan i rastu mu  zubi...i  ja  vise  ne  molim  i  ne  ganjam ga ..ako  hoce  hoce..ako  ne  odmakne  od  stola....stavim  mu  viljusku, tanjur  i  rucak   u  dnevni  boravak   na  stol,  sok ili caj u  casu  sa  slamkom  lvetu  da  sve radi  sam i  nema  prosipanja,  i on  kad bude  spreman  sam  dođe  i  pojede  koliko  moze..nekad  1-2 kasike,  popije  koliko  moze  na  slamku  i  sam  se  obriseuser posted image ,  jer  sam  ga  jednom zagalamila i  kad  je  viudio  da  ga ne  molim,  i  da  sam  mu  sve  stavila..poceo  je d a  me kopira  kako  mu ja  dajem, pojede,  popije,  obrise  se  i  mice  od  stola  mko  covjek  i ok pustim  vise  i  ne  obracam  vise  paznju..jer  sam  osjetila  da  tako  privlaci  paznju   cim  ga  moljakam  i  trcim  s  kasikom  za  njim,  ili  ga  morim s  hranom,  i  citala  sam  da  mi   da mi vraca  malo  sto  ga vodim  u  vrtic ,  privlaci  paznju  na  sebe, i to  je  bolna  tocka  roditeljha..kuci  je  sam  u  vrticu  njih  15,nasla  sam  dobar clanak    pa  cu  ga  staviti  tu ;))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 602
26.2.2011 15:46:48   
R&T@
Dobro dosla na temu faze dvogodisnjakauser posted image user posted image user posted image

Mislim da on nije "ODBIJAC" samo "PROBIRAC"...user posted image

Evo takva jedna sjedi pored mene i sama jede corbu jer damica ne zeli da je ja hranim... mislim da vec ima dovoljno, ali u usima i kriluuser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 603
26.2.2011 19:53:47   
Romali
Eh evo mi najmrže teme, ali tu smo redovni.
Baš što kaže Tajra, to nije odbijač, nego probirač. Moje dijete već odavno nema doručakuser posted image
Samo prolazi čokolino( u koje mu stavim med, da barem malo ima smisla), ponekad jaje, ponekad peksimeti/uštipci i .... nema više. Jeo bi on Linoladu, Nutelu i sl.ali to izbjegavam davati ujutro.
I ako ne doručkuje, nije mi jasno kako ne ogladni do ručka user posted image

Ponekad sam traži da ruča, ali najčešće je to tjeranje i peglanje da pojede barem 10-ak kašika.

Večera je isto problem, ali tada sam kući pa imam vremena da izmišljam, kuham i pečem i više stvari pa ipak nešto pojede.

Najozbiljnije razmišljam da ga prestanem 'tjerati' i samo ga pustim da shvati da je gladan i da mora jesti.

Nekako mi najteže pada što on ništa 'nepoznato' ne želi probati. Do kada ovo trajeuser posted image ?

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 604
26.2.2011 20:35:21   
leona81
IZVORNA PORUKA: tajra

A da joj serviras povrce kao voce?

Onako samo kuhani komadici, razlicitih boja, iscjeckani na tanjiru...
bez nekih posebnih dodataka...

Meni su zakon ona Ledo mix pakovanja smrznutog povrca... samo istresem u vrelu vodu...

probala sam to vec gadi joj se sirovo ili kuhano...ne znam kako joj se gadi kad nije ni probala a i ono sto je probala joj se gadi...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 605
28.2.2011 13:08:02   
iv@ncica
ne  znam  sto  je  to..ali  je  stavrno  faza  dvogodisnjaka..sreca  pa  je  do  sad  relativno  barem  to  bilo  ok....ali  kad  je  napokon  poceo  bolje  spavati  i  manje  po  noci  zezati...okrenu  se  u  zezanju  s  hranomuser posted image ..ma mora  biti  nesto..

evo  jedan  dobar  link  o  malim  odbijacima ;)

Kako  izbjeci probleme s  hranjenjem-KLIK

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 606
1.3.2011 16:00:49   
leona81
super link...mi smo jeli jucer i prekjucer po 2 ustipka za dorucak od pirea:) i malo povrca hipp nekoliko kasika za rucak...to je novina, i dalje nije odusevljena povrcem i necu je siliti...stavim na sto i neka uzme ako hoce...tako je ustipke uzela:)

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 607
1.3.2011 17:36:57   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Romali

Nekako mi najteže pada što on ništa 'nepoznato' ne želi probati. Do kada ovo trajeuser posted image ?

Ponekad mi se cini da ce trajati beskonacno dugouser posted image  
Ja sam na rubu sloma zivaca user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 608
15.4.2011 23:51:49   
kaktuscic
Jesu li ovo djeca pocela jesti???user posted image Vidim da tema nije posjecena zadnjih mjesec dana... Nadam se da je niko vise nece posjecivati.

Kod nas ima napretka, nekako smo usli u fazon... Na trpezarijskom stolu je laptop isper malog i svi crtici koje voli, i uz crtani pojede skoro svaki obrok, doduse to su samo tri obroka, ali nije vazno, prije nije bio ni jedan.
Za dorucak jede: jaja, nutelu, argetu, palentu i proso, sir i kajemak u mlijeku, nekad med i puter, abc sir; za rucak: svaki drugi ili treci dan neka corbica sa mesom i povrcem (ako je jede 2 dana za redom, narednu sedmicu nece je nikao) ili krompir pire sa cufticama, grah, rizu; za veceru: cokolino, plazma (ili wellness) s bananom u mlijeku, to dvoje se smjenjuje, rijetko ali bas rijetko da hoce nesto drugo pojesti.
Eh ovo sam htjela napisati, mi poslije dorucka obavezno idemo vani, kakavo god da je vrijeme, makar malo prosetamo, odemo do nekog trznog... kad se vratimo pojede monte (najecesce i uvijek trazi jos) ili neku vockicu (ali nije odusevljen, jede tek onako... i uvijek malo) onda ide podoj i spavanje. Poslije spavanja (oko 2 sata spava) mu nista ne nudim nekih sat vremena i onda ga ponovo posadim pred laptop i krenem trpati u njegauser posted image on naravno gladan i u pocetku samo otvara usta i guta, ali uopste u mene ne gleda, samo bleji u crtani, ali opet mu ne mogu podvaliti nesto sto ne voli jesti... Joj nekad kad malo pojede znam ga  i ucijeniti, tipa pustit cu ti boba graditelja ako jos ovo pojedes i on pojede. De mi sad recite koliko grijesim? Trebam li ga ucjenjivati ako nije jeo? Radite li vi to isto? Sta me ceka poslije?
Jos ovo moram reci, neki dan se izmotava u stolici za ruckom, smije se i nece da otvori usta, i mm ga ozbiljno pogleda i rece mu: hajde brze jedi i ne zezaj se vise, sve to da pojedes! On tako mirno krenu jesti i nastavi gledati crtani i pojede pravo puno, ja se shebala...

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 609
16.4.2011 12:12:56   
leona81
ja se vise ne nerviram, ne ucjenjujem, ne derem se niti prijetim, prije sam probala sa nagradom ili kaznom ali nije imalo efekta...  vise je ne tjeram da jede...i otkad to ne radim jede puno bolje, bitno je da svi sjednemo za sto i jedemo i da damo njoj da sama jede...takodjer napredak se osjeti otkad ide u jaslice jer i tamo jede i to kuhanu hranu, npr meni nikad nije htjela supicu a tamo je jede...ili kupus s mesom i sl...pocela je jesti ali pomalo pitu, tijesto od pice, ustipke na sve nacine, povrce, tjesteninu, neke mlijecne proizvode pogotovo zuti sir i abc sir...nekad pojede piletinu a nekad ne...valjda ce sve ovo proci...neko povrce joj smijesam u ustipke krompir ili spinat npr, jaja takodjer mijesam u razna jela i tako ih pojede...slatko smo skroz smanjili i samo ponekad dobije nesto slatko...mlijeko ne pije ali jos dosta doji a i stavljam ga npr u ustipke i cokolino...sto se tice kupovnih kasica jede samo one hippove sa kravljim sirom i jogurtom i hippovo povrce ona tjestenina sa brokulom u vrhnju, tako da i kroz to dobije mlijecne proizvode. cak sam probala cokoladno mlijeko ali nece...

ne jede nikako u izvornom obliku jaja jer joj se gade, crveno meso ni pod razno i ribu. nema sanse da pojede to...ne znam zasto odbija meso ili bilo sta sto je pomijesano s mesom...uzas

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 610
17.4.2011 23:46:13   
kaktuscic
A ni ja se ne nerviram... niti ga mogu natjerati, ne znam ni kako bih? Meni je jedini problem kad ne jede to sto visi na mene, odnosno doji, i sto je nervozan jer je gladan. A ja se ne brinem da ce mu sta biti zato sto ne jede, ni moj brat ni mm do puberteta nisu jeli nista pa evo ih sad oboica ogromni, i sto je nejvaznije nikad nisu dr. vidjeli, a ja jela cio zivot sve sto mi se servira pa mi svasta nesto fal...
A mi smo imali fazu kad meso nije htio nikako, ja nisam mogla da vjerujem da je mljeveno meso mogao "odvojiti" od rize u ustima i ispljuvati, ej pa to je proces da ga kasikom izdvajas, ali on je to fino u ustima izdvojao! A sad hoce i meso, ribu ponekad... mozda jednom mjesecno, a sta cu mu ja, nudim mu pa ako hoce...
Meni je problem ova ucjena jer znam da je to veoma losa metoda..., a danas je recimo pojeo tanjir corbice (onoliko koliko sam i ja pojela) jer sam mu prvo pustila jedan crtani, on je trazio drugi i kad sam mu rekla pustit cu ako ces jesti, krenuo je i sve pojeo....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 611
17.4.2011 23:58:23   
gvendolina
I mi imamo problema sa hranom i cini mi se da kada ga ne tjeram bolje jede.Vise ga ni ne nudim,vec uzmem tanjir i ponesem za sto.Njemu kazem izvini sad mama mora jesti i on onda sam sjeda na stolicu i govori "Ajdin ruca"user posted image nekad hranimo bebe i mede,a nekad se zaigra pa i ne skont adok ga hranimuser posted image
Ali to sve nekako ide periodicno juce je citav dan jeo samo puru za dorucak i pio mlijekouser posted image user posted image   I u takvim slucajevima ne znam sta da radim i nista ne pali.Danas je isto tako slabo jeo i ne mogu da vjerujem kako nije gladanuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 612
18.4.2011 0:13:33   
kaktuscic
E to je i kod nas super prolazilo da ja krenem jesti i onda on navali, a da ga prije ni ne ponudim. Ali mi sad imamo neki ritam i on tacno zna sta ga sledujeuser posted image ujutro sam uzima japotuser posted image (laptop) i govori kator tom i jest, znaci on zna sta ide poslije umivanja i pranja zuba, tako isto i za rucak... ali recimo ako popije jogurt pola sata prije planiranog rucka, ili sok, odma nece da jede, tako da sve ostalo nudimo poslije rucka ili neposredno poslije dorucka. Ja znam da je on gladan i da ce pojesti ono sto mu nudim, ali cesto ga moram ucjeniti, kao da je navikao vec da ce nesto drugo dobiti ako mi kaze da nece jesti... ne znam...

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 613
22.4.2011 14:02:31   
Lady26
Sta raditi sa djetetom od 16mjeseci koje drzi zalogaj u ustima i po 10-15min...a drzala bi i duze, da je nekako ne prekinem....?! Drzi zalogaj i totalno me stavi na ignore....Ovo je samo sto se tice hrane na kasiku....a ono sto joj je ponudjeno u zalogajima, da uzme rukom ili da joj ja da dam rukom uredno sazvace i pojede...
Da, ovo radi samo meni, teti pojede normalno i dorucak i rucak...kasikom naravno.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 614
22.4.2011 14:20:51   
koka i po
IZVORNA PORUKA: Lady26

Sta raditi sa djetetom od 16mjeseci koje drzi zalogaj u ustima i po 10-15min...a drzala bi i duze, da je nekako ne prekinem....?! Drzi zalogaj i totalno me stavi na ignore....Ovo je samo sto se tice hrane na kasiku....a ono sto joj je ponudjeno u zalogajima, da uzme rukom ili da joj ja da dam rukom uredno sazvace i pojede...
Da, ovo radi samo meni, teti pojede normalno i dorucak i rucak...kasikom naravno.

ovo meni lici na neki psiholoski protest koji nije usko vezan sa hranom i hranjenjem.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 615
22.4.2011 14:25:20   
Lady26
Nego....?
Ja je hranim samo 1 obrok, onaj u 6h poslijepodne i evo ovu sedmicu jede virsle, salamu, pitu, jaje (to bi uvijek pojela)....
Vec mi je muka od danasnjeg hranjenja...
A od sutra je sa mnom 11 dana, pa vidjet cemo...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 616
22.4.2011 14:25:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

ovo meni lici na neki psiholoski protest koji nije usko vezan sa hranom i hranjenjem.
al meni lici da je zajuser posted image , da nece kao za inat namjerno da joj jede....

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 617
22.4.2011 14:29:25   
Lady26
Ja je jesam i ruzila, i vikala na nju, silila da jede....prije 10ak dana...kad nisam znala da joj je od zubica....ali sad zaista fino s njom, pustim joj sto voli gledati, ali ona se zableji u to i mene ignore....ja ugasim ona nastavi se zabavljati s necim drugim....
A kad joj dajem zalogaje to mi jede uredno...znaci nece kasikom, od mene....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 618
22.4.2011 14:30:42   
Anoniman
ne voliteuser posted image user posted image user posted image user posted image salim se....
Neznam unitai se vidis i sama namjerno te zezi.....

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 619
22.4.2011 14:49:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: koka i po

al meni lici da je zajuser posted image , da nece kao za inat namjerno da joj jede....

ovo se zove igra nadmudrivanja...ko je jaciuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 620
22.4.2011 15:02:58   
megi
Lady evo nas opet na istoj temi

nismo ni mi nesto posebno na ti sa hranom, odnosno kako koji dan
i ja kao gvedolina postavljam sto nosim i njen tanjir ona krene odmah nece adna da jede, ja joj kazem ne moras hoce mama i ja krenem rucati nekad i ona krene uz mene nekad bas nece
jucer je valjda izgladnila i jela je odnos umakala u saft od japraka, pomalo sam joj podvalila i tikvice i rize, a cim joj ubacim i meso uz to ona pljune i fino mi kaze
mama sta mi to dajes user posted image
a neki dan smo cijeli dan jeli topu i za dorucak i rucak i veceru
ma joooj stvarno nekad ne znam sta bi s njom

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 621
22.4.2011 16:30:36   
Mya_81 RR
PRENOS POSTOVA

IZVORNA PORUKA: isabella
zdravo voljela bih cuti vase misljenje i iskustva,,moja curica za 3 dana puni godinu...prvi zubic joj je nikao u 10 mjesecu i nakon njega u roku od mjesec dana jos 4 zubica,,bez temerature ili bilo kakvih popratnih simptoma,,,samo izgubila je apetit totalno,,mlijeko pije i sokice i vodu ali slabo skroz ostalo pokusavala sam joj davati svasta pojede jedan zalogajcic i to je to pedijatar kaze 'sve je to od zubi' ali dokle ce to trajati dijete je aktivno zivo iscrpit ce organizam tako ne jeduci,,,,,,,,user posted image

IZVORNA PORUKA: tekja

...eh isabella, oko godine zivota to uglavnom i pocinje..rastu, upoznavaju svijet oko sebe i gube interes za hranu, jos ako je prohodala, eto ti moguceg uzroka...

...ne znam koliko ti kolicinski pije mlijeka, ako je adaptirano, mozda je zasiti jer je jako, njima je i tecnost cesto dovoljna da popune stomacice i osjecaju se sitim...
mozda da je pokusas animirati dok jede, tipa crtici, pjesmice, igracke...
...jos je mala za neki imunitetski pripravak, a nije naodmet da znas da kolicina pojedenog nije toliko ni vazna, koliko raznovrsnost ishrane i redovni obroci...a, mozda ima takav metabolizam, jede malo ali cesce?!user posted image

Na zalost nemam uspjesnu formulu, da imam, primijenila bih je najprije na svojoj bebiuser posted image

I da, iscitaj malo temu Mali odbijaci hrane, sve ce ti se kazatiuser posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 622
25.4.2011 13:22:42   
mamica emica
Izabela, možda su sokići problem. I oni često mogu da zasite djecu. Pokušjnjoj davati samo vodu danju, a mlijeko ujutro i uveče

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 623
27.4.2011 13:20:41   
isabella
e evo ja sam otkrila sta mi curica hoce da jede gospodjica mala hoce mrkvu samu skuhanu onako na kolutice to jede u jednom dahu a ostalo sto joj ponudim drzi u ustima ja drugi zalogaj stavim onda sve to ispljune,,,do ludila me dovodi u njeno hranjenje ukljucene su i komsije user posted image jedni ju zabavljaju drugi hrane ,,,,,,,,,strasno a sokice sam pocela izbjegavati mada sam joj jedan dnevno davala......

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu mamica emica)
Neposredna veza do poruke: 624
27.4.2011 13:31:41   
tekja
isabella, da probas i drugo povrce i voce da joj tako serviras, komadice, kruzice, kockice - mozda Naida, velika djevojcica hoce da jede SAMAuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *