|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
25.2.2011 10:48:53   
ivanak

IZVORNA PORUKA: Mik Mik

Pročitala sam sve postove ne bih li našla nešto što nisam probala, nisam ništa našla. Moj sin (2 god i 8 mj) već 9 mjeseci jede svaki dan samo makarone samo sa puterom. Ranije je baš sve jeo ali nakon 2 dana nakon što sam počela ponovo raditi on je prestao i nikada vise nije htio da jede nista osim makarona. Mislila sam da je do djevojke koja ga je cuvala. Ona je dobila otkaz a ja sam nakon 6 mjeseci rada napustila posao da bih bila s njim, međutim  nema nikakvog napretka. Vodila sam ga kod pedijatra i psihologa koji su mi rekli da je dijete zdravo u svakom pogledu ali da sam ja previše brižna mama. Rekli su mi da je on razvio takvu strategiju protiv mene i da manipuliše sa mnom i da tačno zna šta može a šta ne. Savjet su mi dali da se ne brinem više toliko oko njega. Ja sam sva zbunjena gledala u njih i u sebi kontala "ma nemate vi pojma", da ga zanemarim???. Rekli su mi svako moje nutkanje hrane će stvoriti samo kontra efekat i on će odbijati još više hranu. Znači da mu uopšte ne nutkam, ne pitam, apsolutno ništa vezano za hranu. Treba samo da kada mi jedemo da ga stavimo za sto i on će odlučiti da li će jesti ili ne. Ja sam ih poslušala i ja to sada tako radim. Stavim ga za sto on naravno odmah kaze "neću ja to jesti" i ja kažem u redu je, tata i mama će jesti. Ono što nisam mogla ispoštovati je da mu ne dajem ništa drugo, jer je on tada jako nervozan i plače. Dovodio me je milion puta do te granice kada sam mislila da ću poludjeti tog trenutka ali sam nekako uvijek izdržala, sama ne znam kako. Kada neće da jede to što mi jedemo ja mu skuham makarone i on to jede ali gleda uvijek šta mi jedemo. On dođe u iskušenje i hoće da proba, nekada nešto uzme i proba ali odmah pljuje čim osjeti da je drugačiji okus. Ja se samo nadam da će jednog dana početi da jede sam od sebe. Ja sam vremenom prestala da mu nudim hranu, prestala sam da ga hvalim kada nešto pojede, znači ne pridajem značaj ničemu više vezano za hranu. Tako su mi rekli da mi mame koje smo previše brižne napravimo problem i djetetu i sebi i onda se pitamo zašto neće jesti. Nadam se da ću barem utješiti one mame koje prolaze slično kao ja. Molim samo boga da će jednoga dana ovo prestati. Inače je medicinski zdrav, jako veseo i nestašan dječak. Željezo mu je jako nisko ali su mi rekli da to nije zabrinjavajuće. Ja se samo nadam da su oni u pravu, jer ja ne znam više niti jedan način kojeg nisam pokušala.

draga ne znam šta bih ti rekla, jer moj je isti takav. ima samo određenu hranu koju bi jeo i to je to. svaki put kad mi jedemo, stavimo ga da jede s nama, on samo udara po pljatu i to je to. ako što zađe na usta dok se zabavlja to ti je to, ali opet nakon par kašika opet ništa.
Ja majke mi ne znam šta da radim... kuham, bacam, šta ja mogu... sam se nadam da će sve biti u redu.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 576
25.2.2011 11:36:14   
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75

proba i lana vecinu stvari ali joj to ne moze biti obrok, tako da moram posebno da kuham povrce sa mesom, ona to nece da jede ako nije izblendano, pojede mozda jednu kasiku i to je to. kad izblendam pojede citav tanjir. od mesa u komadu hoce samo cevape, koje joj naravno dam jednom u sto godina. a kod nas je za rucak uglavnom snicla, zalogaijici, gljive ili pileci batak ili filet, a ona to nista ne voli osim kad joj izblendam.gljive naravno jos ne smije ni da proba. kad je tjestenina onda moze s nama osim ako nije s gljivama. tako kad sve saberem, mozda jednom sedmicno moze s nama nesto pojesti, naravno da joj to izblendam

Pojede li jos ista uz to?
Ja svojoj praktikujem komadice sredine hljeba (bar 1 krisku), znaci iskomadam na zalogajice, u kasiku uzmem iz zdjele sta je za rucak i na to stavim komadic hljeba i pojede...(nadam se da sam ok objasnila)

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 577
25.2.2011 11:50:36   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26

proba i lana vecinu stvari ali joj to ne moze biti obrok, tako da moram posebno da kuham povrce sa mesom, ona to nece da jede ako nije izblendano, pojede mozda jednu kasiku i to je to. kad izblendam pojede citav tanjir. od mesa u komadu hoce samo cevape, koje joj naravno dam jednom u sto godina. a kod nas je za rucak uglavnom snicla, zalogaijici, gljive ili pileci batak ili filet, a ona to nista ne voli osim kad joj izblendam.gljive naravno jos ne smije ni da proba. kad je tjestenina onda moze s nama osim ako nije s gljivama. tako kad sve saberem, mozda jednom sedmicno moze s nama nesto pojesti, naravno da joj to izblendam

Pojede li jos ista uz to?
Ja svojoj praktikujem komadice sredine hljeba (bar 1 krisku), znaci iskomadam na zalogajice, u kasiku uzmem iz zdjele sta je za rucak i na to stavim komadic hljeba i pojede...(nadam se da sam ok objasnila)

hljeb voli sam onako, tako da joj ne umacem.kad bi jela s hljebom pojela bi sigurno duplo manje, ovako jede hljeb povremeno izmedju obroka, ili kiflu

< Poruku je uredio teacher75 -- 25.2.2011 11:51:23 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 578
25.2.2011 11:57:02   
Amani12
Moj A. takodjer najcesce hljeb ne jede uz obrok vec posebno,izmedju obroka ili uz neki sir i pavlaku,ali uz corbice i variva ne.
Doduse ja hljeb skoro nikako ne jedem pa nekako mi to zajedno tako volimo bez hljeba.
On jedino odbija i ne voli nikako sokice,ni pod raznouser posted image
Sve ostalo moze,samo nek se rucka,poguzija moja mala,ali eto,sokove nikako ne voli.

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

Neposredna veza do poruke: 579
25.2.2011 11:59:16   
Lady26
Aha pa dobro, znate najbolje...ma ne umacem ga ni ja, njega stavim na vrh (da se ne "pokvasi"), prvo njega osjeti u ustima, a kad je umocen u bilo sta gadi joj se...
Pojede mozda malo manje nego prije, al znam da je sita i da je pojela kompletan obrok kad jede sa hljebom, cak ga i sama trazi ako ja zaboravim uz obrok da joj dam, a blendano ono totalno joj se gadi user posted image user posted image , strese se sva...jos uvijek neke stvari "obradim" mikserom ali bas me briga, uglavnom zvace i nece kasastu hranu user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 580
25.2.2011 11:59:33   
Anoniman
eh ja odlucila da promjenim plocuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jutros je dobila mlijeko,poslije toga dala sam joj multivitamol i sad se gledamo ja ne spominjem dorucak al vidim joj na faci da joj je nesto cudnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jer do sad bi se 17 puta posvađale jer bi ja izvalila iz frizidera sve sto ima i nudila joj...spominje jaje a ja se pravim luda..

Neposredna veza do poruke: 581
25.2.2011 12:02:25   
Lady26
Goooooo mama....navijamo za tebe user posted image user posted image user posted image user posted image
Samo da pocnu jesti....
Nadam se da necu zbog sebe posjecivati ovu stranicu...al cisto sumnjam, djeca su prevrtljiva  user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 582
25.2.2011 12:03:58   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Aha pa dobro, znate najbolje...ma ne umacem ga ni ja, njega stavim na vrh (da se ne "pokvasi"), prvo njega osjeti u ustima, a kad je umocen u bilo sta gadi joj se...
Pojede mozda malo manje nego prije, al znam da je sita i da je pojela kompletan obrok kad jede sa hljebom, cak ga i sama trazi ako ja zaboravim uz obrok da joj dam, a blendano ono totalno joj se gadi user posted image user posted image , strese se sva...jos uvijek neke stvari "obradim" mikserom ali bas me briga, uglavnom zvace i nece kasastu hranu user posted image

mislim da je kod lane problem sto je kasno dobila zube, pa tek ima 2 zuba gore a dole jos nema nijedan, tako da ne moze bas puno sazvakati i malo pojede kad je u komadu, volim izblendat pa da znam da je puno pojela. znam da se najela jer ni ja vise ne bih mogla pojesti, a i ja jedem slabo hljeb za razliku od mmuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 583
25.2.2011 12:04:17   
Majčica
IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: Majčica

dadada, ne znam sjecas li se, ali mi imamo slicnu djecu, samo sto moj jede kod tete a kuci vrtimo nekoliko vrste hrane. Desi se dan da pojede i nesto drugo, ali to nije bas tako cesto, samo sto sam se ja sad opustila malo kakva sam bila. Jedna starija zena mi je rekla da je bitno da samo nije gladan i meni je to sad neka vodilja, jer je  imoj uzasan kad je gladan - vristi tako kao i tvoj, baca hranu a nervozan je toliko da ja ne mogu vjerovati da je toliki krmaluk u njemu ( i pored tolike gladi odbija hranu koju mu nudim). Probaj se opustiti i praktikovati ovo sto ti je Mik Mik rekla - ja ovo ne praktikujem u potpunosti, posto mu najcesce pravim rezervnu varijantu za slucaj da nece ono sto mi jedemo, ali ga ne silim vise. I ne pustam ga da gladuje, a to je mozda velika greska, ali kod nas jednostavno ne pali - previse bude nervozan.
ama znam...i sama sam bila popustila...dala mu fore...i opet cu...ali isto tako nekad mi pukne film...sve je kriva ona supa od prekljuceuser posted image ...da je on tada odbio ne bih ja pisala na ovoj temi jucer...bilo bi ko i inace...nego, znas s kojim je odusevljenem jeo...ko da je iz biafre izasao...da se meni plakalo od muke...i onda sam uradila grsku...ovo sto je mik mik napisala...hvalila sam ga...pljeskala...ma cirkus napravila...kontajuci da ce i njemu biti drago...da ce skontati, e vidis mami je drago ja cu je opet i sutra jestiuser posted image ...e jest sipakuser posted image

Znam, i sama to radimuser posted image Ponadas se, sta ces, to je normalno. Ja mu sad nudim stalno ono sto imam, tj sto sam pravila, ako nece, idemo dalje, ali bez izgladnjivanja, pa taman i 3 dana zaredom jeo dzigaricu, koja mu je npr favoriteuser posted image jer izgladnjivanje kod mog ne pali, bude tako kao i tvoj, nervozan, zivcan i sl. I nikakva pravila ne vrijede, ako je danas jeo bez pogovora, za sutra se nista ne zna. Nezgodno je takvo dijete i bilo kome ostaviti, jer on ni mojoj mami nece jesti, isto kao ni tvoj tvojoj, mislim ponasace se isto kao i sa mnom (ako ne i goreuser posted image ).
I jeste individualno, sto pali kod jednog djeteta, ne pali kod drugoguser posted image

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 584
25.2.2011 13:34:53   
reallove
ja se dugo nisam javila na ovu temu..poceli smo malo bolje da jedemo..jede i slanu hranu,mlijeko pije 2x300ml,naravno dodje mu dana da nece nista ama bas nista da jede,ali bolje je hb,ne smijem da se zalimuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 585
25.2.2011 13:43:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Amani12

Moj A. takodjer najcesce hljeb ne jede uz obrok vec posebno,izmedju obroka ili uz neki sir i pavlaku,ali uz corbice i variva ne.
Doduse ja hljeb skoro nikako ne jedem pa nekako mi to zajedno tako volimo bez hljeba.
On jedino odbija i ne voli nikako sokice,ni pod raznouser posted image
Sve ostalo moze,samo nek se rucka,poguzija moja mala,ali eto,sokove nikako ne voli.

anel ne voli isto sokove , kad mu ja napravim domace user posted image nema sanse al kupovno nista ne odbija pa ni kasice vocne, povrtne,mesne.
Voce nece nikako da jede nema sanse pa,mu dajem vocne kasice kupovne.
Mi slabo pijemo mlijeko user posted image bas mi cudno , a pio ga ko vodu sad mu se gadi na mlijako .
Sinoc jedva popio malo pred spavanje spavao citavu noc, ujutro  u 7. napravim mlijeko nece spavao do 9.
Ustanem reko ocel anel mlijeko on se premisljauser posted image napravim i popije malo al tjesim se  jede ostalu hranu malo bolje .

(odgovor članu Amani12)
  Neposredna veza do poruke: 586
25.2.2011 13:58:22   
škorpija
ma to sa izgladnjivanjem nema smisla, opogotovo ako diejte jede 5-6 vrsta hrane i da ja sad hoću da jede špinat (a i ja ga mrzim) i da mu ne dam ništa drugo ako neće šinati, to mi je baš bezezez.

felix vjerovatno mu se mlijeko gadi zato što je bolestan, ajdin je tako zamrzio mlijeko preko noći poslije jednog gadnig vriusa sa proljevom i povraćanjem, gadi mu se i danas i ne tjeram ga d apije

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 587
25.2.2011 14:04:35   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: noa

eh ja odlucila da promjenim plocuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jutros je dobila mlijeko,poslije toga dala sam joj multivitamol i sad se gledamo ja ne spominjem dorucak al vidim joj na faci da joj je nesto cudnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jer do sad bi se 17 puta posvađale jer bi ja izvalila iz frizidera sve sto ima i nudila joj..pominje jaje a ja se pravim luda..
.s

sto me nasmijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image daj djetetu jajeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 588
25.2.2011 15:12:56   
leona81
moja je jucer za cudo drago pojela pola teglice povrca s puretinom...prvo nije htjela probati pa sam joj jedva ugurala u usta da proba i onda je jela nije pljuvala? jutros je pojela 2 komadica hljeba, 2 komadica stiropora alnaturinog, 3 komadica sira i kasnije pola jabuke i 2 put dojila, jednom valjda jer je bila gladna a drugi put pred spavanje...popila malo caja i za nagradu dobila jednu kinder cokoladicu i to je to.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 589
25.2.2011 22:46:10   
mama75
Ticerko tvoja Lana je 3 mjeseca mladja od moje kcerke. Ja njoj vec odavno dajem isto sto i mi jedemo. I ja koristim vegetu. I ja moram da blendam hranu. Svaki dan pravim supice, nekada stavim samo tjesteninu, nekad povrce razno pa izblendam, a sve su na mesnoj vodi ( iskuham pile ili koljenicu i to zaledim u male kutije). Ako je nestalo toga, moze i komadic putera da se ubaci. Przenu hranu bas i ne jedem cesto. A ako je nesto "suhlje" npr musaka, ja fino dodam prokuhane vode i izblendam joj to za rucak. Makarone kada pravim isto radim. Ako je sos sa gljivama mozes djetetu dati makarone sa sirom i pavlakom. Ja sam se potrudila da sebi to max olaksam. Na zalost, problem "odbijanja hrane" sam rijesila blendanjem. Mnogi me ruze, i meni je nekada problem, npr ako rucamo u restoranu onda joj moram neke corbice narucivati i sl. ali meni je jednostavnije da izblendam i ona to pojede za 5 min, nego da se peglam po sat vremena i na kraju ostane gladna. Valjda ce do skole nauciti da zvace user posted image

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 590
25.2.2011 22:51:40   
mama75

eh ja odlucila da promjenim plocuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jutros je dobila mlijeko,poslije toga dala sam joj multivitamol i sad se gledamo ja ne spominjem dorucak al vidim joj na faci da joj je nesto cudnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jer do sad bi se 17 puta posvađale jer bi ja izvalila iz frizidera sve sto ima i nudila joj...spominje jaje a ja se pravim luda..

Joj i ja sam ovo pokusavala sa starijom kcerkom, ali nikada mi nije upalilo. Ona se onda navikne da nista i ne jede. Uh... kako je ovo teska tema user posted image    Ja ujutro kada ustanem pa pomislim na dorucak, peglanje, nagovaranje... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 591
25.2.2011 22:54:44   
leona81
moje dijete npr mrzi sve sto je izblendano i zivjelo bi samo na sisi...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 592
25.2.2011 22:57:23   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

pa kako ti jede teglicu, i tamo je izblendanouser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 593
25.2.2011 22:59:36   
mama75
Ah "kika" nam je posebna prica. To nam je izvor hrane, utjeha kada place, igracka kada joj je dosadno... Nekda me bude bas stid kada mi pocne podizati majicu u javnosti i derati se "daj kiku" user posted image Inace kex, cokoladu, voce to ne moram blendati, jede ma koliko tvdo bilo. Ali slana hrana user posted image Srecom izmislio neko i taj blender user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 594
25.2.2011 23:20:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

Joj i ja sam ovo pokusavala sa starijom kcerkom, ali nikada mi nije upalilo. Ona se onda navikne da nista i ne jede. Uh... kako je ovo teska tema user posted image    Ja ujutro kada ustanem pa pomislim na dorucak, peglanje, nagovaranje... user posted image user posted image user posted image

pojela je jajeuser posted image user posted image user posted image user posted image nakon sto me vodila do frizidera i ponavljala jaje,jajeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 595
25.2.2011 23:32:13   
leona81

jede samo povrce od 12 mj one obroke a to su veci komadi mrkve, rize i sl...ili one teglice sa tjesteninom sto imaju komadice tjestenine i povrca u sebi, ja joj nekad jos dodam tjestenine ili rize da joj budu komadici a ne kasa... i od voca jede samo one s jogurtom i kravljim sirom jer su jako guste a sve ostalo ni pod razno, samo voce u izvornom obliku, sjeckano na komadice...

Neposredna veza do poruke: 596
25.2.2011 23:33:22   
teacher75

jede samo povrce od 12 mj one obroke a to su veci komadi mrkve, rize i sl...ili one teglice sa tjesteninom sto imaju komadice tjestenine i povrca u sebi, ja joj nekad jos dodam tjestenine ili rize da joj budu komadici a ne kasa... i od voca jede samo one s jogurtom i kravljim sirom jer su jako guste a sve ostalo ni pod razno, samo voce u izvornom obliku, sjeckano na komadice...

moja nije htjela ni da okusi te povrtne kasice, a vocne sam joj kupila samo par puta u pocetku i kad smo isli na more

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 597
26.2.2011 10:15:37   
leona81
moja je jela svu hranu skoro dok nije napunila godinu, na pocetku dohrane je jela super i to sam joj ja sve pravila dok nije pocela odbijati pa sam kombinirala sa kupovnim kasicama i na samom kraju smo ostali na samo 3 vrste povrtnih i 3 vrste vocnih kasica. sto se tice voca ona stvarno jede sve svjeze tako da se ne zalim ali mi odbija svjeze ili kuhano povrce, isto tako meso, jaje i mlijecne proizvode. sto se mlijeka tice pojede ga u cokolinu a i doji ali ne znam sta da radim sa ostalim...

Neposredna veza do poruke: 598
26.2.2011 10:19:09   
teacher75

moja je jela svu hranu skoro dok nije napunila godinu, na pocetku dohrane je jela super i to sam joj ja sve pravila dok nije pocela odbijati pa sam kombinirala sa kupovnim kasicama i na samom kraju smo ostali na samo 3 vrste povrtnih i 3 vrste vocnih kasica. sto se tice voca ona stvarno jede sve svjeze tako da se ne zalim ali mi odbija svjeze ili kuhano povrce, isto tako meso, jaje i mlijecne proizvode. sto se mlijeka tice pojede ga u cokolinu a i doji ali ne znam sta da radim sa ostalim...

a da joj probas izblendati povrce i meso? znam da si rekla da nece izblendano inace al mozda da joj ubacis nesto sto voli pa da preuzme ukus

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 599
26.2.2011 14:36:09   
leona81
ne voli nista od povrca...probala sam i sa slatkastim okusima, nece...nema sta nisam dodavala, nece da proba uopste, miris joj se kao gadi?

Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *