Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e bas tako to sam skontala hoce da jede sama pa se zamrlja pa joj ispada pa baca pljuje i ostalo ma meni samo neobicno to dijete je jelo sve zivo ja sam njoj od 4 mjeseca pocela davati malo voca,,mrkvice po preporuci pedijatra,,i evo do prije mjesec dana jela je sve sto god joj ponudis ali sada valjda kako je pocela polako da hoda da se pusta postala je aktivnija,,samo neka je kakve belaje praviti pa onda nema vremena za jest misli pobjeci ce joj igracke
Evo i nas na ovoj temi Situacija je ovakva. Nece skoro nista da jede. Pojede ako joj napravim voce sa jogurtom i plazmom, po nekada koji zalogaj supe, a ostalo slabo skroz. Nekada je pocnem hraniti i ona jede i nakon par zalogaja sve povrati. Poslije probam opet da joj dajem ona malo pocne zvakati i samo ispljune. Neznam sta da joj radim??? Nane joj po danu uspiju po nesto i utrpat da jede, ali meni nece nista. Zato bi mlijeka po cijeli dan pila...
slazem se sa skvo i A je znao po cijeli dan samo piti mlijeko,a sada kako bolje jede hB, manje pije mlijeko. Ono sto je po meni najvaznije je da dijete ne treba siliti(jeste da se i meni par puta nalo desiti da ga tjeram,jer citav dan nista ne jede,ali ni to nije davalo rez) imam primjer kod rodice koja djecaka od 4 god i danas mora da natjera da bi jeo.Ona mu trpa u usta a on nece da proguta vec skupi sa strane.bukvalno to dijete nikad nece traziti samo da jede Tako da mislim da se na silu moze samo kontra efekat stvoriti ,jer kao i za sve na sto ih natjeramo cini im se odbojnim
ono sto kod nas i sada pali jeste da ga ne nudim,vec samo donesem tanjiric i sjednem ja da jedem a on sam pridje. Inace voli povrce i salate i trenutno nam je aktuelna krastavica.Ja njemu stavim u zdjelicu krastavice dam mu plasticnu viljuskicu i on to sam jede,a ja izmedju ubacujem hranu
obavezno treba smanjiti grckalice,slatkise i sokice jer kad se toga natrpa nece jesti.pa ja sve to moram kriti i tek nakon jela mu dajem
ja sam Ajdinu davala mlijeko u snu svaki put kad spava i to ga zasiti pa nece da jede.a sad ne dajem mlijeko pa kad se probudi(mislim na spavanje u toku dana)jede bez problema.znaci mlijeko samo u toku noci.tako je kod nas
< Poruku je uredio sabinos -- 16.5.2011 20:23:19 >
evo i nas na ovoj temi vec sedmicu dana ne jede povrce ni meso nikako, samo u supi (tu je izblendano, supa je vodenasta i u njoj se samo vidi tjestenina a ne povrce)... sto se tice dorucka, nema problema, jede puru, jaje, udrobljeni hljeb u mlijeku, mladi sir, jogurt, voce. kiflu tokom dana, ali kad dodje vrijeme rucku, pojede samo supu
evo i nas na ovoj temi vec sedmicu dana ne jede povrce ni meso nikako, samo u supi (tu je izblendano, supa je vodenasta i u njoj se samo vidi tjestenina a ne povrce)... sto se tice dorucka, nema problema, jede puru, jaje, udrobljeni hljeb u mlijeku, mladi sir, jogurt, voce. kiflu tokom dana, ali kad dodje vrijeme rucku, pojede samo supu
Ne sekiraj se, to je sasvim OK. Lana je sada starija od godinu i po, rast se smanjuje, pa i apetit u ovom uzrastu. Po tome što si nabrojala da jede, nemaš problema. Nemoj je siliti i hraniti na fore, jer njeno tijelo najbolje zna koliko joj hrane treba.
evo i nas na ovoj temi moj anel prije 5 dana poceo jelo odbijat nista nece ili uzme pa mrljavi sam vise ne jede nego sta jede . Ima upalu grla i haman zubi idu pa zar moze to toliko da muci da on ama bas nista ne jede . Juce sam se ziva isekirala a ev i danas samo , jutros uzeo malo jajeta , rucko sa nama zalogaj samo pite,, mesa i popio mlijeko flasu i zaspo. Usto , isto nije uzeo dva zalogala hrenovke to trazio i opet mlijeka . Samo tecnosti trazi pije, koka bode kajku(soka vode cajku) . Na tome bi zivio , bas je ofalio primjeti se na njemu mozel mi tko reci koliko to traje ocel proca ova faza ili sta vec nista on nece sta god ga nudim ma jok,odma ko iz topa NECE .kaze..... Vise nisam pametna sta da radim.
Moguce da odbija jesti zbog upale grla,i sve dok je ima imace slab apetit.Dobro je ako zeli caj,vodu.Jesi li probala sa supicama jer su vodenaste?!...Piletina,povrce i rezanci (u supici) su odlicni kod prehlade.
ni kod nas nije nista bolje..jedno vrijeme je fino jeo,pa je onda imao upalu krajnika i nije jeo i jos uvijek ne jede..mlijeko pije i nece da zaspe bez mlijeka,voce nema sanse da pojede,ni ja vise neznam sta da radim,pocela sam mu davati pikovit pa neznam hoce li biti bolje,nadam se da hoce abd
jasmin mila nema on ture al ima upalu grla mozda je unutarnja tura pa trazi tecnosti nisam pametna . Danas i juce zivi na mlijeku i vodi mrve kruha jeo nije mrve jedne Reallove zao mi je mila vidim ni kod vas nista bolje nije. Ja anelu dajem b.complex granule dala nam ped. tjesim se bit ce bolje al svakim danom nama sve gor haman neznammm
Moguce da odbija jesti zbog upale grla,i sve dok je ima imace slab apetit.Dobro je ako zeli caj,vodu.Jesi li probala sa supicama jer su vodenaste?!...Piletina,povrce i rezanci (u supici) su odlicni kod prehlade.
ma kakvi nista ne jede sem mlijeka nistaaaaaa .... kakva supa nece i nece ....ni da ga ja hranim a kamli on
Ja sa ovim imam problema mjesecima, te malo zubici, pa malo upala grla elem moja Lana umanjila jelo kroz...sad "bira" sta ce jesti... Kod mene nije faza, nego bezobrazluk, malo moje greske, sto sam davala sto voli samo da bi jela, sad jede 5 vrsta jela, ne zna sta je kupus, buranija, komadina mesa, bilo koje "normalno" jelo...tuga i zalost
Drage mame, procitah citav ovaj forum "odbijaci hrane" i sve uglavnom pisete od djecici od oko godinu dana. Ali sta da radim ja cija beba, curica, sa 4,5 mjeseci odbija flasicu (ne dojimo)? Vec skoro mjesec dana sve manje i manje pije AD, zadnjih 5-6 dana jeeedva nekako ubacimo u nju oko 450 ml na dan. Premalo, premalo! I ja se pojedoh, ali ne ide. Uveli smo joj rizinu kasicu, malo jabuke i probala je i breskvu sa keksom jednom. To bi kao islo nekako, ali mlijeko koje joj je osnova, nece. Daans smo joj iz ocaja dali AD na kasicicu. Ja se pravo sekiram. Zubica nema jos i onako je kao i uvijek, nema nikakvih promjena u ponasanju, raspolozenju. Probali promijeniti AD, nista nije pomoglo.Cim joj pridjes sa flasicom,nece, bez obzira koje je AD. Caj i vode hoce. Prije smo je mogli nahraniti u snu, sad samo stisne usne ili vrti glavom tamo-ovamo. Ma, grozno. Sta da radim??
probaj joj ubaciti plazmu keks u mlijeko pa joj daj po kasiki il po flaski kako bude htjela keks promjeni okus mlijeka pa mozda joj se svidi imas u DM-u keksa za bebe od 4 mjeseca zove se Plasmon crvena kutija
nebrini se da je gladna plakala bi i vristala sigurno, sad su vrucine pa zato pije vise soka i caja
moja beba neodbija nista, sta sam god od hrane probala dati jede dal povrtne vocne il mesne sve smaze sad pa sad, dok sok odbija flasicu odma gura vani sa jezikom, probala sam raznih sokica dati ali nijedan nece samo caj i vodu pije
da sokice nebi bacala, dodavala sam Plasmon keks pa sam po kasiki davala i tako sa keksom beba sve pojede
Hvala puno za savjet. Nisam znala da ima taj Plasmon keks kod nas, a neki dan gledala na internetu o njemu! Ali, meni pedijatrica rece da ne uvodim keks "nikako", kao to se vise ne radi. A, mi kao bebe odrasli na keksu, ali hajde eto, ja poslusam. Probacu i to, ali mi brate nenormalno da beba, bebica, nece mlijeko na flasicu, pa to bebe piju, odnosno mala djecica i kad im je godina, pa i dvije. Flasica mlijeka pred spavanje i/ili odmah ujutro. Stvarno mi cudno. Jutros sam joj dala mlijeko na kasicicu. Pa eto... islo nekako. Malo, malo i okrene glavu. Svi mi kazu da je dobro sto ne jede puno, jer kao nece biti ona debela beba, ali ja, mama k´o mama, ja bih ipak da je ona deblja, da pije mlijeko u flasici. Makar to!
Kod nas je ovakva situacija: sika je glavna, nju nikad ne odbija , a ovo ostalo mrljavi. Kašice je doskora jeo, sad ih neće ni primirisati, jogurte isto. Jedino što hoće je juhica sa povrćem, pa ja tu stavim sve i svašta i to pojede. Al to je samo jedan obrok u toku dana. Ostalo je sika. Šta da radim?
imam bebu od 7 mjeseci koja odbija da doji, doji samo u toku noci u polusnu kad ne zna sta radi, inace nece......preko dana jede kasice razne uz voce (kasice koje sadrze adaptirano mlijeko), te ima jedan slani obrok (meso, povrce itd),,,,,,, s druge strane kazu da je bebi potrebno ca. 750ml mlijeka.......nisam sigurna koliko joj je ovo sto doji dovoljno.....trebam li joj uvesti adaptirano mlijeko ili ne? Hvala
Evo i mene na ovoj temi,ni moja Adna nece slano nista d ajede.. Ne znam d ali je hzbog zuba,jer joj je nedavno niknula gornja jedinica,a donja dva vec ima.
Voce hoce,i nekad ga bas rado pojede,a nekad jedva,ali pojede. A povrce samo ili povrce s mesom nece nikako d ajede.
Nije ga nikad ni nesto rado htjela,ali sma je ja nekako na prevaru hranila. Kako raste mudrija,pa tako je i ne mogu vis ezavrati.
Kad sma joj probala dati nase supice,ili onog sto mi jedemo,to bi kao htjela pojesti,ali mi je prerano d ajoj dajem nasu skuhanu hranu..Bas ne znam sta da radim. Ni danas nista slano nije pojela...
O vodi d anepricam,nju nece ama bas nikako ni nakakav nacin
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
Ja ne znam vise na koji nacin i kako da ovo moje dijete počne jesti.
Imao je period kad je ko fol imao dva stalna obroka,i onako jedan nesto usput tipa kruška,šljiva isl. A sad samo doji ( ne smeta me dojenje) i to svaka tri sata počevši od 9h ujutro, pa 12h pa 15,18,21h e poslije ovog i zaspi pa dobaci do 02:00 - 03:00h i onda opet svaka tri sata.
Probala sam vec da mu preskočim podoj i dam cvrstu hranu, ali on odbije, zna se bas bas rasplakat i počne trganje majice i trazenje sike sto na kraju i dobije.
Dubravka, ista stvar i kod nas. Moj A hoće samo siku, i ponekad nešto od čvrste hrane. Zadnjih nekoliko noći ne spavam jer on bukvalno "visi" na siki, budi se svako pola sata, malo podoji i zaspi i onda opet nakon pola sata buđenje, sika i tako u krug do jutra. Na izmaku sam snage više. Preko dana uzme malo voća, juhicu i sl. Podoji su vrlo kratki, ali učestali. Kontam da nisu krenuli novi zubići jer je uz sve to i jako nervozan, grize me, kenjka....
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.