|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
22.4.2011 23:54:49   
leona81
neka djeca placu na pocetku a neka kasnije, ne mora znaciti da se nesto desilo...moja nekad place a nekad ne...da li neko zna kako funkcionise s vrticem kad idemo na godisnji odmor? da li se placa smanjena cijena?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 976
22.4.2011 23:56:22   
veeseelaa
da li neko zna kako funkcionise s vrticem kad idemo na godisnji odmor? da li se placa smanjena cijena?

moja malena ide u privatni vrtić i kad ja idem na godišnji ništa mi se ne umanjuje al kad oni idu na godišnji umanjuje se nešto, sad koliko neznam, mislim zaboravila sam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 977
23.4.2011 0:01:14   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mamina princezo, nadam se da će svaki naredni dan biti lakši od prethodnog.

Negdje sam čitala da djeca osjete majčinu nelagodu i osjećanja tuge, i zato mnogo teže podnose rastanak bilo u vrtiću bilo kod tete čuvalice, kada su majke tu, za razliku od toga kada ih odvedu očevi ili neko drugi.

neznam, moja malena ide već 10 mjeseci u vrtić i iskjučivo je ja vodim i uzimam nakon posla, jednostavno ne mogu da to ne radim, hoću da znam kakvu je ostavljam i kakvu je preuzimam
Ja to sve pratim
i uopće mi nije teško što je to dio mog "posla", naravno niko me nerazumijeuser posted image
U vrtiću po djecu dolaze i mame i očevi al po moju Ajšu isključivo samo ja
Ne mogu sebi pomoći

< Poruku je uredio veeseelaa -- 23.4.2011 0:05:44 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 978
23.4.2011 19:08:46   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: leona81

neka djeca placu na pocetku a neka kasnije, ne mora znaciti da se nesto desilo...moja nekad place a nekad ne...da li neko zna kako funkcionise s vrticem kad idemo na godisnji odmor? da li se placa smanjena cijena?

Kod moje curice (drzavni vrtic u BL) umanjuje se cijena vrtica samo u slucaju bolesti djeteta uz prilozeno ljekarsko uvjerenje, za svako drugo osustvo nema umanjenja.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 979
23.4.2011 19:20:31   
leona81
mi idemo u privatni vrtic i mislim da za bolest nema umanjenja?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 980
23.4.2011 20:10:10   
amdi
Kod nas ima umanjenja ako dijete ne ide uzastopno 12 radnih dana, uz prilozeno ljekarsko opravdanje, a godisnji imamo isto umanjenje za jedan mjesec 50% a za dva mjeseca 70%.
P.S. Mene brine sto je N pocela plakati sada a ide od septembra u vrtic

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 981
23.4.2011 22:34:26   
leona81
njihov godisnji ili vas?

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 982
23.4.2011 23:27:25   
MicoTico
IZVORNA PORUKA: amdi

Mene brine sto je N pocela plakati sada a ide od septembra u vrtic

Da nije odsustvovala iz vrtica prije toga( npr. zbog bolesti ili sl)?
Evo jedna curica iz cerkcinog vrtica je operisala krajnike i nije bila dugo u vrticu, pa svako jutro gledam njene roditelje kako se pate vec danima sa njom i njenom vriskom kad dodju u vrtic ( u vrtic je krenula zajedno sa mojom, prije 1.5 god).
Ispitaj tete da joj nije neka drugarica s kojm se druzila otisla ili nesto slicno. Ne mora znaciti da joj se nesto lose desava tamo.
Kad je moja curica kretala u vrtic , sve je super prihvatila i nikada nije plakala, ali nas je teta upozorila da se cesto zna desiti da se negativne reakcije ( mislim na odbijanje, plač...) jave i po nekoliko mjeseci kasnije...

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 983
23.4.2011 23:52:48   
veeseelaa

mi idemo u privatni vrtic i mislim da za bolest nema umanjenja?

meni u ugovoru stoji da za pet dana i iznad imam umanjenje za svaki dan po 20%

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 984
24.4.2011 10:25:03   
leona81
mi nemamo ugovoruser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 985
24.4.2011 11:49:12   
amdi

njihov godisnji ili vas?

nas godisnji, a vrtić radi cijelu godinu

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 986
25.4.2011 10:13:44   
veeseelaa

baš me čudiuser posted image  priupitaj, možda su zaboravili user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 987
25.4.2011 10:21:22   
Hannica
Mi danas idemo po ljekarski i sutra bi,aBd,trebali prvi put u vrtic.Nadam se da ce sve proci ok i da nece plakati.user posted image
Inace je jako drustvena,brzo se uklopi sa svima,nadam se da ce tako biti i sutra.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 988
25.4.2011 10:28:16   
veeseelaa
sretno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 989
25.4.2011 10:34:14   
Lulu_08
Hannice sretno! Sigurna sam da će super proći, moja upravo slavi svoj rođendan sa drugarima u vrtiću i njenoj sreći nema kraja!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 990
25.4.2011 10:39:38   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hannica

Mi danas idemo po ljekarski i sutra bi,aBd,trebali prvi put u vrtic.Nadam se da ce sve proci ok i da nece plakati.user posted image
Inace je jako drustvena,brzo se uklopi sa svima,nadam se da ce tako biti i sutra.user posted image

I mi danas idemo po ljekarsko uvjerenje...ustvari po uputnice za bris...konačno smo čvrsto odlučili

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 991
25.4.2011 12:08:18   
leona81
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

nisam ni znala da trebamo imati ugovor a ni vlasnica nam nije nista rekla?

Neposredna veza do poruke: 992
25.4.2011 12:15:27   
ziki
Sretno Nedi i Hanice.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 993
25.4.2011 12:23:13   
hanabanana

nisam ni znala da trebamo imati ugovor a ni vlasnica nam nije nista rekla?

Kako ćeš dati nekome svoje dijete na čuvanje a da nisi prethodno regulisala prava i obaveze?!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 994
25.4.2011 13:17:26   
mamina princeza

neznam, moja malena ide već 10 mjeseci u vrtić i iskjučivo je ja vodim i uzimam nakon posla, jednostavno ne mogu da to ne radim, hoću da znam kakvu je ostavljam i kakvu je preuzimam
Ja to sve pratim
i uopće mi nije teško što je to dio mog "posla", naravno niko me nerazumijeuser posted image
U vrtiću po djecu dolaze i mame i očevi al po moju Ajšu isključivo samo ja
Ne mogu sebi pomoći

I ja cu ovakva biti vec vidim.... uh....
mi smo dakle do sada isli samo taj jedan put jer trebali mso jutros al curica mi kaslje a kako je zimus imala bronhitise rekoh nek ostane kuci bolje je . Kad odemo drug i out prenijet cu utiske. Iduce sedmice kad bude trebala i duze ostajati treba je voditi teta a meni se vec vrti u stomaku....... nije u pitanju situacija da ja ne vjerujem al meni je nekako lakse da ja vidim svojim ocima pa cka i kad je cujem da place lakse mi je jer sam nekako tu nego da mi neko drugi kaze plakla je... znam da sam luda.... vec svi pocinju da mi govore..... nek govore sta me briga user posted image

Menije lakse d aje ja vodim na pocetku dok se ne ustali sa odlascima i nij emi tesko ustajacu ranije spremacu je i voditi prije posla iako ne moram to ja raditi. Kad se malo usteli abd onda mozda da neko drugi pokusauser posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 995
25.4.2011 13:20:23   
mamina princeza
I da ... mi jos nismo potpisali ugovor al je vlasnica u razgovoru pomenula da se potpisuje i neke jos druge stavri da se ispune kao npr sta djte ne jde ada li ima neku alergiju i slicno.

Uprivatnom  vrticu u koji ce moja curica ici kad ste odsutni preko pet-sedam dana onda se msanji cjena za naredni mjesec proporcionalno broju dana koje nije dolazila - bez obzira da li je n aodmoru ili bolesna ili nesto. Tako su mi bar druge mame rekle. I da moze i citav mjesec d ane ide al u tom slucaju placa pola sume za rezervaciju mjesta( u ovom vrticu mjesta vise nema pa se inace rezervisu mjesta ranije 4-5 mjeseci)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 996
25.4.2011 13:21:02   
leona81
pa ona jos oficijelno nije krenula dakle jos traje period adaptacije jer je mala tako da zvanicno krece u vrtic tek iza 1 maja, odnosno 4 maja...ali niko mi nije spomenuo nikakav ugovor samo smo usmeno pricali i jos traje adaptacija, nismo bili sigurni da li ce to dobro podnijeti i navici se...

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 997
25.4.2011 15:16:43   
Nedi
IZVORNA PORUKA: ziki

Sretno Nedi i Hanice.

Hvalauser posted image Uzeli smo uputnicu za bris i sad idemo u lov na kakicu valjda cemo uspjeti do sutra ujutru

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 998
25.4.2011 15:40:01   
Hannica
Nista od naseg vrtica sutra.user posted image Bris nosa nam nije uredan,sad moramo sedam dana neke kapi koristiti pa onda ponoviti nalaz,znaci tek za desetak dana,mozda,krenemo.Ja se taman psihicki pripremila i nista.user posted image
Nedi za koji vrtic ste se vi odlucili?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 999
25.4.2011 15:48:27   
Nedi
Sigurno će i kod nas tako biti, mi tek sutra radimo bris.
Izabrali smo vrtić u Londži pa vidjeti ćemo, a Zvjezdica na Meokušnicama nam je drugi izbor ako nam Radost ne bude odgovarao.  

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *