|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
19.4.2011 10:48:29   
taze_mlada
drage moje samo cu kratko da vam se pozalim... naime, ja bih da sam malog u vrtic ali nemam bas podrsku dr ljudi oko mene pocev od MM pa do mojih roditelja (moja mama ga inace cuva)..... a ja mislim da je vrijeme da krene (za par dana mu je abd pune 2 godine).... ali posto sam ja tvrdoglava odoh danas do vrtica da vidim moze li koliko je ova sedmica krenuti ili da cekamo iza prvomajskih praznika.. ganjali smo vec bris, pio antibiotike i kontam haj bar da ne bude da je "dzaba" piouser posted image kontam, vazda ga mogu ispisati... 

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 951
19.4.2011 11:00:12   
R&T@
Ja sam uvijek za opciju da dijete ide u vrtic...

Samo razmisli da li je sada pravi period, jer blizi se vrijeme godisnjih odmora.
U drzavnim vrticima tada spajaju grupe...

A i vi cete, vjerovatno, na godisnji kada se dijete tek navikne na cinjenicu da treba ici u vrtic...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 952
19.4.2011 11:03:54   
veeseelaa
ja sam svoju malenu upisala u vrtić 01/07 prošle godine, baš nekako u vrijeme odmora... al eto nije se ništa poremetilo, i sama sam uzela odmor u vremenu kad je Ajšina teta bila na godišnjem

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 953
19.4.2011 11:05:30   
veeseelaa
kontam, vazda ga mogu ispisati...

ako ga upišes onda istraj, nemoj da posustaneš, bolje za njega da je u vrtiću, vidjećeš vremenom
Kako samo ta djeca lijepo napreduju user posted image
i meni je bilo teško na početku, plač, sekiracija .... al izdeverala sam i sad smo svi zadovoljni

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 954
19.4.2011 11:09:10   
veeseelaa
vidi i moja se mama nudila da čuva moju malenu al ja sam se odlučila za vrtić i tačka!
mm je prepustio sve odluke meni
i tako malena je krenula sa 1,5 godinu u vrtić
Sada ima 2 godine i 4 mjeseca i divno napreduje, stalno mi priča o drugarima iz vrtića
a kad je dovedem u vrtić svi redom se poredaju da je dočekaju user posted image  tako su slatki
divno ih je vidjeti kako se lijepo druže, pa rodjendani, pa razni igrokazi pa odlazak u park koji je zaštićen da ne mogu šmugnuti na cestu
Ma super, vidjećeš kako ćeš biti zadovoljna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 955
19.4.2011 11:12:43   
emma.L
taze mlada, s jedne strane ga možeš upisati nakon odmora (što smo mi uradili) i ubaciti ga u sezonu hladnoća i virusa, a obično svaki pokupe kad tek krenu u vrtić. S druge strane, možeš ga dati sada, ali ga može zbunjivati to smjenjivanje teta za vrijeme odmora.
Mi smo Emu upisali s jeseni i stalno je pobolijevala, ali ja nisam odustajala. Izliječim je i vratim i sve tako, dok joj baš imunitet nije totalno propao pa smo cijeli januar proveli doma i dopingovali se. Prvi ponedjeljak u februaru je MM odveo u vrtić i dok su se ona i teta izgrlile i izljubile, teta je odnijela i on joj ni čizme skinuo nije - dakle, kud ćeš bolji dokaz da joj je tamo lijepo.
A to da se drugi bune, pa evo nakon pola godine mene moj tata zove neki dan i pita zašto je to Ema nesretna u vrtiću user posted image . Moja svekrva se čula s njim i još uvijek ne odustaje od svoje priče da je dijete nesretno i da je silom tjeramo u vrtić, pa tako i druge informira. Naravno, mene to ne brine puno. To je bio razlog da je damo samo na poludnevni boravak pa da je nana uzima nakon ručka i vodi doma na spavanje. Ako imaš tu opciju, možda bi i tvojoj mami bilo lakše.
Eh, sad, mi smo imali problem dok je išla u državni - nikako se nije mogla adaptirati, ali tamo je jedna teta na 30 mališana i valjda joj se nije imala vremena posvetiti. Prebacili smo je u privatni i moje dijete je super - svašta nauči, izigra se, doručkuje i ruča i stvara neke navike koje doma možda i ne bi, osamostaljuje se (kad je s nama i u vrtiću sama hoda, penje se stepenicama, sama jede i to dosta čisto i uredno, sama pere ruke, sama se skida na tutu - s nanom, mogu garantirati bar u našem slučaju, da idemo kojim slučajem linijom manjeg otpora, još uvijek bi je hranila, nosila ulicom, oblačila joj pape i cipele...). Ja sam za vrtić uvijek.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 956
19.4.2011 11:14:30   
R&T@
Zavisi za koji se vrtic odluci, drzavni ili privatni...

Jer mi je palo na pamet da u drzavnim postoje jaslice i mladja grupa...
U jaslicama su djeca koja koriste pelenu...

Moja T. je upisana u junu i bila u jaslicama do septembra...
Tada je presla u drugu grupu, a tek je napunila dvije godine...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 957
19.4.2011 11:20:47   
veeseelaa
ja bi cjelodnevni boravak uzela odmah! jer oni imaju razne aktivnosti i nakon spavanja, zašto da ih dijete propušta?
a i prije će se uklopiti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 958
19.4.2011 11:21:38   
taze_mlada
u pitanju je privatni vrtic gdje i nema bas beba tj zvanicno primaju djecu od 2 godine pa nadalje. ali ima par djecice ko moj user posted image ... djece nema toliko, mislim nije ono slucaj 1 teta na cca 20 i vise djece.... i za pocetak je bio planiran ostanak na 4 sata recimo, do njegovog spavanja (do nekih pola 1-1 recimo) a moja mama je odmah tu tako da i racunam na to da ce ga ona viditi kuci na spavanje za pocetak... 

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 959
19.4.2011 11:23:29   
taze_mlada
vesela: i teta u vrticu je predlozila poludnevni za pocetak.. ali boze moj ako njemu bude pasalo onda nek bude naravno cijeli dan.. jedino ne bih voljela da puno poremeti dnevno spavanje jer je bas zivahan i cini mi se da mu to spavanje bas dobro dodje da napuni baterije user posted image

Neposredna veza do poruke: 960
19.4.2011 11:39:00   
mamabb
Ma vrtić je zakon! Dijete se skroz drugačije odnosi prema nekim siutacijama, ljudima, djeci u odnosu na dijete koje čuva ''neko''.
Da je teško s početka, jeste. U nas je prvih sedam dana bilo baš teško, možda ja teže sve podnoosim nego ona, plakale smo obje. Ja, naravno, kad se vrata zatvore. Još zamislite ja ne radim pa onda grižnja savjesti, zašto nam to treba, a ja slobodna.Djetetu je jednostavno falilo druženje, igranje s djecom tačno se vidjelo da joj ja nisam bila dovoljna i džba što sam sve podredila njoj i igrala se s njom. Ujutro čim progleda počne da se dere iz krevetca ''jupiii, ideemooo tetiii''

04.12.2008.

Neposredna veza do poruke: 961
19.4.2011 11:49:26   
ziki
Ja sam uvijek za obdanište iz 1001 razloga. Moje dijete ide u državni vrtić i ja sam iskreno prezadovoljna, u grupi je sa svojim vršnjacima, sad već čekamo 3 rođendan da pređe u stariju grupu, al mi žao teta. Krenuo je sa 13 mj i bilo je svega al ja o tetama imam samo riječi hvale. Jer teta je sa njim kuburila 4 mj oko spavanja a moja mama i svekra su posle mjesec digle ruke. Ja se na njih ne ljutim, one ga obje vole al su obje sa spondilozom i nisu mogle da ljuljaju po 1-2 sata da zaspe jer je naviko da zaspe dojeći. A o radosti kad ga ujutru dovedem pa se oni grle i jedva dočekaju da ne pričam. U januaru smo imali goste i godišnje nije išao u obdanište mjesec dana, imao je svu moguću pažnju kući, bio centar svijeta kako nama tako i biki i nani al on bi se zaigro i dozivo drugare iz obdaništa. Mi smo nemirka upisali u junu, silom prilika jer je nana otkazala pa je bilo naš odmor pa otišla glavna teta na odmor, mijenjale se al on je bio dobar. Kod nas nije bilo sastavljanja grupa, bar ne jasličke grupe. Možda je bolje da ssačekaš pa posle prvog maja da upišeš dijete da bi imao kontinuitet.  

< Poruku je uredio ziki -- 19.4.2011 11:55:29 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 962
19.4.2011 12:26:54   
leona81
moje dijete se preporodilo, a i mi, otkad ide u vrtic. ona je tek napunila 17 mjeseci a super je podnijela sve to, prvo je ostajala kratko pa svaki dan produzavali i sad bude po 5 sati..iduci mjesec cemo probati da ostaje malo duze. ponasa se super tamo, zaspi sama sto kuci nikad nije radila, jede fino i igra se s djecom a najbitnije je da se druzi i da stice rutinu. takodjer navikla se sad da ranije zaspi uvecer jer se budi rano ujutro sto je bio moj veliki problem prije jer je znala zaspati u neka doba i budit se po sto puta, sad se budi jednom ili dva puta da jede. mislim da je puno lakse dok su manji jer ako se tad naviknu nece im biti problem kasnije a ni kad krenu u skolu. ona jos doji i jako je vezana za mene jer je sa mnom bila po cijeli dan pa malo place kad je ostavim al to bukvalno traje 5 min i kasnije sve bude ok. ja ne radim ali studiram i za mene je takodjer bila dilema da li da je dam ili ne medjutim mislim da smo donijeli ispravnu odluku a i ja imam slobodno vrijeme da mogu da ucim. svaki dan se prosetamo nakon toga jedno sat vremena, dan joj je sad ispunjen za razliku od prije...mi smo joj jednostavno postali dosadni, i igracke i knjige i stan, pocela je da se inati, da bude agresivna i bijesna, da lose jede...i mi smo shvatili da je vrijeme za promjenuuser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 963
19.4.2011 12:39:00   
ivanasa
IZVORNA PORUKA: leona81

moje dijete se preporodilo, a i mi, otkad ide u vrtic. ona je tek napunila 17 mjeseci a super je podnijela sve to, prvo je ostajala kratko pa svaki dan produzavali i sad bude po 5 sati..iduci mjesec cemo probati da ostaje malo duze. ponasa se super tamo, zaspi sama sto kuci nikad nije radila, jede fino i igra se s djecom a najbitnije je da se druzi i da stice rutinu. takodjer navikla se sad da ranije zaspi uvecer jer se budi rano ujutro sto je bio moj veliki problem prije jer je znala zaspati u neka doba i budit se po sto puta, sad se budi jednom ili dva puta da jede. mislim da je puno lakse dok su manji jer ako se tad naviknu nece im biti problem kasnije a ni kad krenu u skolu. ona jos doji i jako je vezana za mene jer je sa mnom bila po cijeli dan pa malo place kad je ostavim al to bukvalno traje 5 min i kasnije sve bude ok. ja ne radim ali studiram i za mene je takodjer bila dilema da li da je dam ili ne medjutim mislim da smo donijeli ispravnu odluku a i ja imam slobodno vrijeme da mogu da ucim. svaki dan se prosetamo nakon toga jedno sat vremena, dan joj je sad ispunjen za razliku od prije...mi smo joj jednostavno postali dosadni, i igracke i knjige i stan, pocela je da se inati, da bude agresivna i bijesna, da lose jede...i mi smo shvatili da je vrijeme za promjenuuser posted image

leona sad ovo citam i vidim ustvari da je i kod mog malenog ista situacija..mislim da mu je kuca dosadila,i ja i igracke i sve oko njega..stalno je sa mnom,evo 15 i pol mj ne znam da se odvojio vise od sata od mene i doji jos uvijek i nisam sigurna da li ce prihvatiti vrtic ali jednostavno mislim da je bolje zbog njega da bude sa djecom nego sa mnom. Doduse meni je posao iskrsao na 4 sata i toliko bih ga i ostavljala,ali i da nije gledala bi da ide u vrtic.Mislim da ce meni teze pasti to odvajanje nego njemu ali moram pokusati...

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 964
19.4.2011 12:39:01   
mamina princeza
Mi bi sutra abd trebali da odemo prvi puta na sat do dva. Trebali smo i ranije al sve nesto se nije dalo te herpes te ovo te ono . Veceras cu zvati ovu vlasnicu vrtica da potvrdimo. Trbali bi onda ici recimo svaki drugi dan pomalo vise i vise pa poslije praznika da pocen od 8-1 nadam se da cemo biti ok. Javim se sa izvjestajem.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 965
19.4.2011 22:01:21   
taze_mlada
dakle, abd iza prvomajskih praznika krecemo a do tada nam je teta rekla da mama dovede malog pomalo, na sat i sl da se malo navikava....

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 966
20.4.2011 13:20:47   
mamina princeza
evo mi smo svoj prvi sat u vrticu odradili ... uh bilo je suza kad je usla i skontala da sam ja ostala vani i svega al dobro. znam iz iskustva drugih da je to normalno i da vecinom prodje kasnije.

Bila je samo sat vremena tako smo se dogovorili s tetom u vrticu da cemo poceti sa sat ili dva pa postepeno pa posije 1.maja pola dana ce ici.

Ona sasvim lijepo prica o vrticu i prije ovog i poslije ovog sata i rekla je da ce opet sutra ici . Samo teropija je jedno praksa j edrugo.... al eto ja se iskreno nadam da ce se navici sto prije.

Meni je dans bilo teze nego njoj stomak me bolio cekal asam je ispred vrtica i izgledal sam kao totalno luda zena. Kad sam je ostavila sva sam se zbunila da sam ponijela njen ruksak sa osbom a u vrticu ostavila svoju tasnu hahahahahah onda sam se vratila da zamjenim :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 967
20.4.2011 13:37:26   
ziki
Mamina princezo drago mi je da je prvi sat prošao, da bude suza bude još kako al oni se brzo smire i zaigraju. Uh kad se samo sjetim a sad milina 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 968
20.4.2011 14:47:35   
Blue rose RR
Mamina princezo, nadam se da će svaki naredni dan biti lakši od prethodnog.

Negdje sam čitala da djeca osjete majčinu nelagodu i osjećanja tuge, i zato mnogo teže podnose rastanak bilo u vrtiću bilo kod tete čuvalice, kada su majke tu, za razliku od toga kada ih odvedu očevi ili neko drugi.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 969
20.4.2011 15:23:17   
amy09
mi smo jutros isli u Vrtic Iskrice,i nazalost nema mjesta pa su nam dali br tel da nazovemo i vidimo gdje ima,sve je puno,isli smo i u jedan privatni kazu nema sanse...uhh..kazu cekat do Septembra,ali meni to ne odgovara...ali ako tako moredne sta cemo cekat cemo,ali i tad isto ce biti dosta djece....kolko djece ima u vasem vrticu u vrticu vase djece(u grupi) mi smo u onoj grupo od 1-3 god(imamo 2 god,2 mj)user posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 970
20.4.2011 15:25:42   
ziki
Nemirko ide u državno obdanište i u jasličkoj grupi je oko 16 djece. Imaju dvije tete od 8:30 do mislim 12:30.

(odgovor članu amy09)
Neposredna veza do poruke: 971
20.4.2011 15:32:26   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Mamina princezo, nadam se da će svaki naredni dan biti lakši od prethodnog.

Negdje sam čitala da djeca osjete majčinu nelagodu i osjećanja tuge, i zato mnogo teže podnose rastanak bilo u vrtiću bilo kod tete čuvalice, kada su majke tu, za razliku od toga kada ih odvedu očevi ili neko drugi.

hvala vam svima.....
ja sma odlucila da je ja vodim na pocetku jer ja sam jos nekako najjaca.... otac je bas slab na nju teta koja je dosada cuva takodje ( ona ce je kasnije preuzimati i cuvati drugu polovinu dana) tako da je oni ne bi imali srca nekako ni ostaviti.
Ja se maksimalno trudim da ona ne osjeti moju tugu i govorim da sam sretna sto je krenula u vrtic i tako to .... uh .... ovo mi je zaista jedna od tezih zadataka kao majci

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 972
20.4.2011 15:33:58   
Blue rose RR
E  moja ti, srce osjeti slabost drugog srca, preko LJUBAVI.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 973
21.4.2011 9:41:48   
Nunu 08
Moj djecak je ove sedmice krenuo u vrtic!I to je katastrofa za njega.A i ja sam ocajna kad cujem koliko place.Ma ne da place on se dere iz petnih zila.Ostavljam ga po 2 sata sad za sad,ostavim ga placuc a tako ga i nadjem.Ne znam vise kako da mu objasnim da cu doci po njega , da tu ostaje da se igra i tako jer to do njega ne dopire...ako neko ima metodu molim vas da mi javite

25.07.2008........na ovaj svijet stigao je moj djecak....

Neposredna veza do poruke: 974
21.4.2011 16:36:23   
amdi
Moja N. je pocela plakati prije sedam dana pri rastanku. Malo sam se zabrinula i pokusavam iz nje izvuci sto vise mogu, sta joj se ne svidja, zbog cega takva promjena, jer ona od prvog dana voli vrtić i raduje se igranju s djecom, voli uciteljice. Nisam jos dokucila, uciteljice kazu da joj se nije nista ruzno desilo, da je to samo prolazna faza, mada ipak u meni radi crv sumnje

(odgovor članu Nunu 08)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *