Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 17:19:06
samedi
Evo sad mjerila 37,60 spada,hvala Bogu,od paracetamola ako se opet poveca onda cu dati pola cepica,nadam se da nece...jos uvijek je kenjkava i svako malo place hvala vam na savjetima,sta bih ja bez RR
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 18:53:49
samedi
Zene,jel ja nju trebam buditi da mjerim temperaturu? Evo zaspala je maloprije i strah me da je ostavim samu a ona spava u svom kreveticu u spavacoj sobi a ja sam u dnevnoj za compom.
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:12:14
Anoniman
samedi, nemoj je buditi ni slucajno pusti djete da odmori i malo odspava samo ce biti gore nervoznija. Ti je viri stalno,i pipkaj glavicu dal je vruca. A. kad ima turu kad dodje do 38. sav se zacrveni u obrazima i sam se budi i place. Ako vidis da je vruca polako stavi toplomjer pod pazuh, i drzi rukom njenu rukicu da se nemrda. Jos nesto ja kad A. mjerim tutu, stavim pod ruku i njega nosam dok izmjerim nemoze drugacije Zao mi je drugarice Ako bude imala turu i veceras odvedi je sutra pedijatru na pregled . Pusa vam velika
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:14:24
sunshine_ze
Zao mi je zbog malene ja je ne bih budila vjerovatno je iscrpila tura,dusha slatka jedino ako vidis da bas gori onda joj izmjeri temperaturu.. znam da nisam bas od neke pomoci ali eto.. za malenu i da sto prije ozdravi a ti se probaj,iako je nemoguce,sto manje sikirati..bit ce sve ok.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:16:32
Anoniman
samedi neznam smijesli ti njoj davat ipubrufen ako smijes daji paracetamol na 6 . sati a ipubrufen na 8. sati Ako smijes i ako imas ipb. tu daji al prije procitaj upustvo od ipbr. to ti je super
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:28:21
samedi
probudila se,sama,nisam je budila,eto koliko je spavala,izmjerila temp(felix i ja nju moram nosati drugacije ne mogu mjeriti jer se otima) 38,8 je sada. Dala sam joj pola lupoceta,ne smijem joj dati ibuprof,strah me. Proslo je 4 sata otkako sam joj dala pola kasicice paracetamola i evo sad pola cepica. Kako sad da se ponasam,da li da je stavim da lezi,jer ona evo je digla se uz kauc i hoce da hoda...hoce li joj ispasti cepic?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:39:14
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: samedi
probudila se,sama,nisam je budila,eto koliko je spavala,izmjerila temp(felix i ja nju moram nosati drugacije ne mogu mjeriti jer se otima) 38,8 je sada. Dala sam joj pola lupoceta,ne smijem joj dati ibuprof,strah me. Proslo je 4 sata otkako sam joj dala pola kasicice paracetamola i evo sad pola cepica. Kako sad da se ponasam,da li da je stavim da lezi,jer ona evo je digla se uz kauc i hoce da hoda...hoce li joj ispasti cepic?
pusti je neka hoda, ona da ne moze ne bi znaci da joj temp ne smeta.a ako si joj ubacila cepic fino nece ispasti ne brini.
a ja joj ne bih davala brufen kao sto sam ti vec gore pisala dok se ne konsultujes sa dr.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 19:50:47
samedi
Jutros flasicu 150 ml,poslije toga nije htjela nista,jedva sam joj natrpala malo cokolina jer to hoce,i onda opet nista i sad ovo mlijeko Evo je sad se pokaki,sta cu sad,jel cepic uspio djelovati?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 22:45:14
Mya_81 RR
Jutros flasicu 150 ml,poslije toga nije htjela nista,jedva sam joj natrpala malo cokolina jer to hoce,i onda opet nista i sad ovo mlijeko Evo je sad se pokaki,sta cu sad,jel cepic uspio djelovati?
Bitnije je da pije tekućine...to forsiraj, a za hranu se više manje ne brini, jer kad ozdravi sve će ona to nadoknaditi. Tekućina joj je sad puno potrebnija.
Nadam se da će vam noć biti mirna. Držite se, curke
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 22:57:05
bananica
meni to vise lici na upalu grla, obavezno je sutra odvedi pedijatru veceras obaraj temperaturu, daji joj tekucine da pije voltaren cepice joj mozes dati, samo ne cijeli, odrezi pola dalsy moze i ispod godine ukoliko dijete ima vise od 7kg zelim vam da sto prije temperatura prestane
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.3.2011 10:14:24
samedi
Bili smo jutros kod pedijatra.N. ima jaku upalu grla i sestra joj je izmjerila u ordinaciji temperaturu 39.1.A i cijelu noc nije htjela da se spusti na normalu,najvise se spustila na 38. Dobila je dvije inekcije,jednu za temperaturu a drugu penicilin,i sutra i prekosutra je vodim da primi inekcije a u ponedeljak na kontrolu. Dobili smo i uputnicu za bolnicu ako se stanje ne poboljsa da mozemo otici posto je vikend. Jutros je popila 150 ml mlijeka i dalje nece tj.ne moze da jede. A da stvar bude gora jutros na pregledu vidimo joj i jedan zubic niko,cetvorka donja. Dao nam je i Dalsy i rekao da kombinujemo sa lupocetom. Rekla sam mu da sam joj davala po pola cepica,on kaze da ide citav cepic i da zato nije se spustala temperatura Vidjet cemo,sad sam je pipala i cini se da nema temp nikako nisam joj mogla izmjeriti jer je punjo plakala,spava joj se,nije cijelu noc spavala. Pa kad ustane opet cu joj mjeriti...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.3.2011 10:54:54
Lady26
Bili smo jutros kod pedijatra.N. ima jaku upalu grla i sestra joj je izmjerila u ordinaciji temperaturu 39.1.A i cijelu noc nije htjela da se spusti na normalu,najvise se spustila na 38. Dobila je dvije inekcije,jednu za temperaturu a drugu penicilin,i sutra i prekosutra je vodim da primi inekcije a u ponedeljak na kontrolu. Dobili smo i uputnicu za bolnicu ako se stanje ne poboljsa da mozemo otici posto je vikend. Jutros je popila 150 ml mlijeka i dalje nece tj.ne moze da jede. A da stvar bude gora jutros na pregledu vidimo joj i jedan zubic niko,cetvorka donja. Dao nam je i Dalsy i rekao da kombinujemo sa lupocetom. Rekla sam mu da sam joj davala po pola cepica,on kaze da ide citav cepic i da zato nije se spustala temperatura Vidjet cemo,sad sam je pipala i cini se da nema temp nikako nisam joj mogla izmjeriti jer je punjo plakala,spava joj se,nije cijelu noc spavala. Pa kad ustane opet cu joj mjeriti...
Izvini ali ovo ?! Lupocet se dozira po tezini bebe, moja Lana sa 15 mjeseci moze dobiti samo 2/3 cepica, nikako cijeli... Nama sa pola cepica spusti sa 39 na normalnu temp.... A posto curica ima jaku upalu grla zato tesko spada tura... Bas mi je zao sto se muci, dusa mala... A znaci ipak vam je dao dalsy...sad bar imas dozvolu od dr...SRetnooo
RE: Skidanje temperature, kada i čime 18.3.2011 17:42:28
samedi
Bananice,lady,felix hvala vam Ture zasad nema,nisam joj nista vise danas davala, a i meni je to bilo cudno za citav cepic ali eto. A za dalsy,ne znam ni sama,on je rekao da moze,nadam se da nece trebati
RE: Skidanje temperature, kada i čime 20.4.2011 21:19:35
Makeup
Moja beba od 10 mj vec po 4 put od januara je bolesna sa virusnom upalom grla. Stvarno ne znam kako je dobije i kako je tako osjetljiv. Strah me da ovo nije normalno. Ne jede bas, povraca i lijek mu uopste ne mogu dati kad ima temp. U dvije apoteke sam trazila cepice i nema ih. Danas je treci dan i sutra ga opet vodim na kontrolu. Ja ludim Obicno su mu noge i ruke hladne kad ima temp. i znam da obloge onda ne trebam stavljati. Na dan po 10 puta mjenjam i njemu i sebi odjecu jer me ispovraca....
RE: Skidanje temperature, kada i čime 20.4.2011 22:47:39
samedi
Jesi li ga kupala u mlakoj vodi? Jesi li mu probaal sirup dati spricom? Joj bas zeznuta situacija,pitaj sutra doktora sta mu mozes dati da popravi imunitet i kako da mu das sirup. A povracanje je najgore,uh ne znam sta bih ti pametno rekla osim da se nadam da ce proci brzo
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.