Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:35:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
stavi par knjiga da ona to ne vidi
moraću a imamo i mi te vunjene čarape, evo sam ih našla al eto malena hB nema temp, sad sam provjeravala
vesela mi smo ovo isto nedavno predeverali 3 dana trajalo temp.se vracala svako 4 sata..nista nije pomagalo osim cepica prva 2 dana a vec treci sam kombinirala sirup i cepic..cetvrti dan 37,5-37,6 i to je to..al meni su odma rekli da je virus i ako ne prođe temp.za 3 dana da dođemo po antibiotik jer je grlo k'o malo crveno
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:35:31
Visnja RR
na anketama ti napisah...asja je slično imala prije NG...počelo ujutro u nedelju a vec se smirilo u srijedu...bili smo isto na ceclor koji smo joj davali tako kao da mučimo rođeno djete... MM drži a jaona se batrga a ja pouavam ubaciti u usta ...kašika, šprica isto...ona samo popljuje po meni... onda sam skontala da je bolje da je ja držim ...pa joj držim usta zatvorena.... nekad upali a nead samo povrati po nama... ma....užas... al predevera se... nadam se da ce malena vec suzta biti spremna za nestašluke dobro je da nije veca od 38.5 ...nama je isla i do 39
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:50:27
veeseelaa
vesela mi smo ovo isto nedavno predeverali 3 dana trajalo temp.se vracala svako 4 sata..nista nije pomagalo osim cepica prva 2 dana
ma evo i kod nas isto
MM drži a jaona se batrga a ja pouavam ubaciti u usta ...kašika, šprica isto...ona samo popljuje po meni... onda sam skontala da je bolje da je ja držim ...pa joj držim usta zatvorena.... nekad upali a nead samo povrati po nama... ma....užas... al predevera se...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:39:25
samedi
Moja curica ima temperaturu od danas u 11 sati. Prvo sam joj mjerila digitalnim i bila je 37,80,u pola 2 je bila 38,18 a sad sam joj mjerila prvo digitalnim koji je pokazao 38,70 pa onda i zivinim i na njemu je 38,90. Mjerila sam ispod pazuha. Ona puno place jedva joj izmerim,pokusavam je zabaviti nekako ali dzaba,ona place...Slab apetit ima inace ali eto danas je jela malo bolje,ali opet jede i place ne smiruje se. Spavala je 3x po pola sata i onda se probudi.Dala sam joj paracetamol. Ovih dana je imala i malo proliva.Od jutros je 2x kakila. To sam rjesavala rizinom sluzi,sokom od mrkve. Prvi je put da ima temperaturu i izgubljena sam ali totalno. Bas me uplasilo ovo 38,90. Na koliko joj trebam mjeriti temp,svakih sat vremena ili? Sutra definitivno idemo doktoru ali ko ce docekati do sutra...
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:43:54
Lady26
kad si dala sirup? Izmjeri joj nakon sat vremena, a mozes i pod rukom osjetit da li je manje vruca, ili usnama joj dotakni glavicu... A to sto ima proliv i temperaturu mozda je od zubica, kazes da je nervozna i da place, imas li neto za zubice, neki gel ili sl? Masiraj je mlakom vodom, napuni joj banjicu i banjaj je, nece joj nisa skoditi, malo ce joj biti hladno ali ce pomoci u skidanju temperature... Ako imas sirce stavljaj oblogice na none.... Misa mu....
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:44:52
veeseelaa
Bas me uplasilo ovo 38,90. Na koliko joj trebam mjeriti temp,svakih sat vremena ili?
ja čim vidim da ima temp 38 radim sve da je skinem, ako ništra ne pali stavim čepić (pola) voltaren Čim skontam po njoj ili rukom kad je dodatknem da je vruća odmah mjerimo Ako ne pomaže paracatamol stavi joj pola čepića, ja nikako ne čekam, ako paracatamol nije skinuo temp u roku od pola sata deveram nešto drugo Istuširaj je, zamotaj u mokar peškir, masiraj joj nogice da temp sidje u noge pa stavi senf na tabane i obuci joj čarapice
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:51:09
samedi
Joj hvala vam na brzim odgovorima. Ma i ja mislim da je od zubica,joj boze dragi bas je napatise. dala sam joj par. u pola 4 pa cu opet ona u pola 5 mjeriti,bas mi je vruca skroz. imam i gel i kapi za zubice i mazala sam joj i evo sacu opet izvinite na greskama drzim je a ona kenjka ja nemam stajace vode mogi li joj napuniti iz bojlera vodom kadicu
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:54:39
Lady26
Slobodno iz bojlera, da bude mlaka i banjaj je 15-20 minuta ako opet skoci tura, pusti nek se ohladi voda...malo ce joj biti hladno - normalno ali pomoci ce... Imas li jos nesto osim paracetamola? Nama slabo pomaze... Ne znam gdje si, u BiH ili vani? Dalsy je jako dobar i za bolove i za turu, lupocet cepici.... Samo polako nemoj paniciti, moras bit smirena da bi pomogla najbolje svojoj curici...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 15:57:54
samedi
joj nemam nista osim par.sirupa,evo sacu je ostaviti kod nene pa idem u apoteku po cepice i dalsy pa kad se vratim onda u banjicu,hvala lady,vesela bananice u živinicama sam
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:03:13
Lady26
Ide noc, nije lose da imas to pri ruci za svaki slucaj.... A od viska glava ne boli, ili ne daj Boze za drugi put.... ja sam tek neki dan saznala i skontala : Lupocet cepic je ustvari paracetamol i moze se sa sirupom dalsy kombinovati cak i na 4-5 sati ako je tura bas velika...inace sam parcetamol ide na 6-8 sati cini mi se...Dalsy je dosta jaci, njega daju i u bolnicama i ambulantama za turu preko 38,5...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:09:31
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: samedi
joj nemam nista osim par.sirupa,evo sacu je ostaviti kod nene pa idem u apoteku po cepice i dalsy pa kad se vratim onda u banjicu,hvala lady,vesela bananice u živinicama sam
djete ispod godinu dana ne smije ni voltaren ni dalsy bez konsultacije sa doktorom. ne igraj se hglavom da dajes prije nego sto si se posavjetovala, ako ima preko 7 kg dalsy bi jos i mogla ali voltaren niposto
konsultuj se sa doktorom
a probaj sve ovo drugo sto su zenice rekle, banjica, sirce u omjeru 1:2 sa vodom na noge i masiraj je.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:13:05
Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994
djete ispod godinu dana ne smije ni voltaren ni dalsy bez konsultacije sa doktorom. ne igraj se hglavom da dajes prije nego sto si se posavjetovala, ako ima preko 7 kg dalsy bi jos i mogla ali voltaren niposto
konsultuj se sa doktorom
a probaj sve ovo drugo sto su zenice rekle, banjica, sirce u omjeru 1:2 sa vodom na noge i masiraj je.
joj dobro si, ne vidjoh kolika je beba.... Dalsy nemoj onda....a cepice mozes slobodno - lupocet... Ja voltaren nisam dala nikada
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:14:36
samedi
Ma sad bih ja otisla doktoru ali ne rade,a privatnik ima jedan ali ne radi. Odoh sad da kupim lupocet i dalsy za svaki slucaj ako nista drugo ne pomogne. Posto sam joj dala u pola 4 paracetamol,kad joj onda smijem dati dalsy? ako ne do Bog zatreba?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:21:43
Lady26
Ma sad bih ja otisla doktoru ali ne rade,a privatnik ima jedan ali ne radi. Odoh sad da kupim lupocet i dalsy za svaki slucaj ako nista drugo ne pomogne. Posto sam joj dala u pola 4 paracetamol,kad joj onda smijem dati dalsy? ako ne do Bog zatreba?
Sad su me ispravile, nemoj joj davati dalsy bez konsultacije sa dr.... On ne ide ispod godine dana, a nisam vidjela koliko curica ima.... Izvini... Kupi cepice, to smijes slobodno ali samo pola ne cijeli ni slucajno... Cepic na onaj pracetamol mislim nakon 6 sati tek....procitaj upustvo prije svega... A rece ti bebacha jel ti blizu hitna, da odes ili da bar nazoves imas li broj?
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 16:26:50
emma.L
Ja sam isto bacila Dalsy neki dan, ipak je brufen, dajem joj Panadol Baby u slučaju visoke temperature, a kad je malo niža, tuširamo se. Barem nazovi i upitaj za Dalsy. Radije stavi čepić.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 17:01:25
samedi
Evo me iz apoteke,kupila sam dalsy ali joj necu ni slucajno dati jer sam vidjela da je brufen u pitanju a to ni ja ne pijem. SAd je malo manje vruca nisam jos stigla mjeriti evo sad cu,i lupocet cu joj dati pola cepica tamo oko 8-9h ako ne spadne dotad,valjda pomogne banjica i oblozi
RE: Skidanje temperature, kada i čime 17.3.2011 17:08:21
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: MALA1994
konsultuj se sa doktorom
joj dobro si, ne vidjoh kolika je beba.... Dalsy nemoj onda....a cepice mozes slobodno - lupocet... Ja voltaren nisam dala nikada
ja voltarena pola jesam ali poslije godine i to po pola i pred noc i nakon sto mi je dr rekla mozes, na svoju ruku ne.
a kod temp 38 naravno ne, nego preko 39 i ako je bas tvrdokorna i ne da se skinuti niscim drugim
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.