Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 9:19:45
ziki
Vesela nadam se da je malena dobro,
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 22:47:38
veeseelaa
joj evo me, postavila sam anketu al Hanady je u pravu nije pitanje za ankete evo ovdje ću, hvala prije svega svima što pitaju i misle na nas, ljubimo vas
evo ovako:
malena ima temp od nedelje naveče, u hitnoj izvadili leukocite i u normali su 6,9 Dr kaže pluća čista al grlo crveno i nos curi, prepisali nam ceclor Temp se vraća svaka 4-5 sati, dodje do 38,5.... tuširamo, dajemo paracatamol, čepić i sl oborimo temp i ona bude ok 4-5 sati, čak i jede, pije al temp opet dodje I juče smo išle kod dr i ona kaže da su pluća čista, da je razlog grlo Al mene brine ovo što joj se temp vraća svakih 4-5 sati i tako već 2 dana Šta mislite??? jel ovo normalno il da tražim daljne pretrage i koje.... E da bris grla i nosa smo radili prije desetak dana i ok je sve tada bilo
I danas od 14 nije dobivala temp.... a do tada svakih 4-5 sati jel se ovo nekom dešavalo? meni nikad pa sam van sebe Još i to što mi je dr u hitnoj spomenula meningitis me dodatno izludi
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 22:53:15
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
joj evo me, postavila sam anketu al Hanady je u pravu nije pitanje za ankete evo ovdje ću, hvala prije svega svima što pitaju i misle na nas, ljubimo vas
evo ovako:
malena ima temp od nedelje naveče, u hitnoj izvadili leukocite i u normali su 6,9 Dr kaže pluća čista al grlo crveno i nos curi, prepisali nam ceclor Temp se vraća svaka 4-5 sati, dodje do 38,5.... tuširamo, dajemo paracatamol, čepić i sl oborimo temp i ona bude ok 4-5 sati, čak i jede, pije al temp opet dodje I juče smo išle kod dr i ona kaže da su pluća čista, da je razlog grlo Al mene brine ovo što joj se temp vraća svakih 4-5 sati i tako već 2 dana Šta mislite??? jel ovo normalno il da tražim daljne pretrage i koje.... E da bris grla i nosa smo radili prije desetak dana i ok je sve tada bilo
I danas od 14 nije dobivala temp.... a do tada svakih 4-5 sati jel se ovo nekom dešavalo? meni nikad pa sam van sebe Još i to što mi je dr u hitnoj spomenula meningitis me dodatno izludi
a jeste radili crp, u sustini je to najbolji pokazatelj za upalne procese jer krvna slika kada je dijete bolesno nije dobar pokazatelj.
a dok antibiotik ne pocne da djeluje temperatura nazalost raste jer ima zariste, na zalost
bitno je samo da joj skidas.
nadam se da ce curica brzo ozdraviti i nemoj da te iludjuju ti idioti koji pricaju o meningitisu. nisu normalni...
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 22:58:06
veeseelaa
joj znam draga al sve mi odzvanja ona rečenica od dr u hitnoj, al ona je nakon što je vidjela da su leukociti u normali isključila meningitis al svejedno ja opet šizim jel mi nije jasno ovo da svakih 4-5 sati dobiva temp al moj problem je i taj što ona neće da pije sirup pa muku mučim dok joj dam, prosipa, pljuje, kuka, povraća... pa više ni sama neznam koliko je popila a koliko ispljunula, ove dnevne doze i nekako al ove noćne nikako, evo sad joj u 23,30 trebam dati antibiotik i već sam u behutu kako da to uradim
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 22:59:00
Hanady RR
vesela...nisma prije porčitala da A ima turu... Ovako najprije da znaš da leukociti nisu pokazali upualu...a CRp bi sve razjasnio......te antibiotik može smao zaštiti pluća od crvenog grla.... kada nema pokazatelja laukocitima onda je to virus....
Virus može ovako šetati temperaturu 3 sana najmanje a 8 najviše.... od grla crvenog temperatura ide i do 40 stepeni...i vraća se... ali ona jede i pije... te je to virus...
Mislim da ne treba da brineš danas...ali ako sutra nakon popodne ponovo bude temperatura u istom ritmu rasla... ja bih ponovila nalaze... ako su u normali ja bih uzela Rhinostop sirup za djecu...pije se nakon navcršene 2 godine, imaš ga u slobodnoj pordaji...reguliše temperaturu i boris e sa virusom uspješno....
dalje, ako na toj kontorli prkeosutra kažu da je grlo i dalje crveno tražila bih promjenu antibiotika... I tako su vam dlai jedna od ''''blažih'''' koji svakako i ne štiti pluća najbolje....
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:01:34
veeseelaa
ma ako ona opet dobije temp ja odoh sutra kod dr, inače ću crknut, hvala Hanady, u pravu si.... ja bi valjda da odmah nakon prve doze antibiotika (koji je usput blag) malena nema više turu al znaš kakve smo mi mame aj sve mi crne misli padaju na pamet
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:01:41
Malenaoduvijek
joj znam draga al sve mi odzvanja ona rečenica od dr u hitnoj, al ona je nakon što je vidjela da su leukociti u normali isključila meningitis al svejedno ja opet šizim jel mi nije jasno ovo da svakih 4-5 sati dobiva temp al moj problem je i taj što ona neće da pije sirup pa muku mučim dok joj dam, prosipa, pljuje, kuka, povraća... pa više ni sama neznam koliko je popila a koliko ispljunula, ove dnevne doze i nekako al ove noćne nikako, evo sad joj u 23,30 trebam dati antibiotik i već sam u behutu kako da to uradim
imas li onu spricu sto dodje uz paracetamol, fino joj sa strane u usta ubacis i polako neka guta, tako ti je najlakse a nece tako lako pljunuti. i samo polako smiri se i ja najvisemrzim temp ali moramo se boriti s njom. probaj da je malo izmasiras necim ili da joj stavis obloge na nogice, ali jedino ako su vruce ne na hladne.
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:05:12
veeseelaa
mas li onu spricu sto dodje uz paracetamol, fino joj sa strane u usta ubacis i polako neka guta, tako ti je najlakse a nece tako lako pljunuti. i samo polako smiri se i ja najvisemrzim temp ali moramo se boriti s njom. probaj da je malo izmasiras necim ili da joj stavis obloge na nogice, ali jedino ako su vruce ne na hladne.
ma hladne joj i noge i ruke, masiram da temp sidje al ništa i dalje hladne nogice a špricom joj i dajem sirupe al opet ona zeza joj da vidite kako samo kuka, čim prinesem špricu ona kaže "eto nema niše, gotovo" i sve sama sebi govori "ne boj se, ne boj se" da se čovjek u toj muci odvali smijati života mi
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:05:39
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: MALA1994
imas li onu spricu sto dodje uz paracetamol, fino joj sa strane u usta ubacis i polako neka guta, tako ti je najlakse a nece tako lako pljunuti. i samo polako smiri se i ja najvisemrzim temp ali moramo se boriti s njom. probaj da je malo izmasiras necim ili da joj stavis obloge na nogice, ali jedino ako su vruce ne na hladne.
ja ovako sve lijekove djecu dajem uvijek... samo u grlo stavi i puštaj po malo...vjruj lakše je i ne plaču i ne bacaju se al znaš koliko si dala jer je šprica dozirana
i da dodam meningitis ne benevi.... kakav meningitis... pa uputili bi je na daljenj pretrage... nemojd a se sikiraš bezveze... virus samo virus...
nađi moje postove od predprošle godine u ovo doba...kad mi je hanadi imala 14 dana turu ovako kao A...ja mislila H1N1( na toj je temi) al nije bilo, pila zinat nije pomagao...mi uključili rhinostop do sutra sve se saniralo... samo mi dijete još 8 dana ležalo nije mogla hodati iscrpila je tura... ma ne brini...kakav meningitis
< Poruku je uredio Hanady RR -- 8.3.2011 23:08:22 >
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:08:48
Malenaoduvijek
mas li onu spricu sto dodje uz paracetamol, fino joj sa strane u usta ubacis i polako neka guta, tako ti je najlakse a nece tako lako pljunuti. i samo polako smiri se i ja najvisemrzim temp ali moramo se boriti s njom. probaj da je malo izmasiras necim ili da joj stavis obloge na nogice, ali jedino ako su vruce ne na hladne.
ma hladne joj i noge i ruke, masiram da temp sidje al ništa i dalje hladne nogice a špricom joj i dajem sirupe al opet ona zeza joj da vidite kako samo kuka, čim prinesem špricu ona kaže "eto nema niše, gotovo" i sve sama sebi govori "ne boj se, ne boj se" da se čovjek u toj muci odvali smijati života mi
hvala ti draga mamine oči
jesi joj digla malo uzglavlje, da ti visocije lezi.obuci joj dvoje carapice i umotaj joj none da se ugriju trebale bi se onda ugrijati
RE: Skidanje temperature, kada i čime 8.3.2011 23:27:36
Visnja RR
jesi joj digla malo uzglavlje, da ti visocije lezi.obuci joj dvoje carapice i umotaj joj none da se ugriju trebale bi se onda ugrijati
e ovo nisam radila, mislim ovo sa obući dvoje čarapica, probam, hvala još jednom
zato treba uvjek u kuci imati one seoske priglavke od prave ovčije vune ...pa se navuku preko pamečne čarapice i brzo ugriju... najbolje je da idu na golu kožu al bockavo je pa...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.