|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidanje temperature, kada i čime
11.2.2011 19:38:12   
sunshine_ze
Nadam se i ja da ce sve biti ok,najgore mi je ovo iscekivanje da mi jave kako je sta je,a ne mogu ih zvati svakih 5 minuta i prisjedati im na muku,nikad nisam bila panicarka ali ne mogu si pomoci,tako sam slaba na nju,ma ne znam,zivot bi dala za nju..samo da ude sve ok..i ja sam mislila da je ta trodnevna groznica ali sto je na zaraznom ostavljaju,pa to je sok za nju,jos bez mame da bude,joj dusha moja mala,srce mi se slama vjerujte

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1226
11.2.2011 19:44:35   
sandy82
Nisu ni doktori vidoviti, kako se potrefi da koji protumači simptome, tamo će čovjeka i poslati. Od mog brata ćerkica je imala veliki kašalj, promjenila je nekoliko odjela dok nisu skontali šta je i poslali je na infektivno. Uglavnom, gdje god da je, dobiće potrebnu njegu. Čim dobije infuziju, ako joj bude trebala, dijete će se malo oporaviti. Možda neće dugo ostati.

(odgovor članu sunshine_ze)
Neposredna veza do poruke: 1227
11.2.2011 19:45:43   
sandy82
Mislim da te groznice brzo prolaze.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1228
13.2.2011 14:40:25   
Dzenana_G
Imam jedno pitanje, nadam se da ce se neko naci da mi pomogne jer nemam vremena da iscitavam postove.
Moja curica je sinoc imala temp 38,2 dala sam joj malu kasicicu paracetamola, malo obloge i tusiranje mlakom vodom. Skoro 2 sata nakon toga temperatura je spala na 36,9 i ona je zaspala. Danas cijel dan joj je 37-37,2. Nervoyna je i bas vidim da je nesto muci. Treba li da skidam ovu tempraturu ili je to uredu. I da li sam trebala da je vodim doktoru?

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1229
13.2.2011 14:43:45   
Mya_81 RR
Tako niska temp. se ne skida. Samo prati situaciju pa ako bude rasla opet daj paracetamol. Ako i sutra bude imala temp. idite kod dr. u slučaju da je ipak neka upala i da joj treba antibiotik.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1230
13.2.2011 14:43:52   
škorpija
inače temepratura ispod 38 se nikad ne skida lijekovima nego se pusti organizam da se sam izbori, smatram da nema potrebe da idete ljekaru, ali često provjeravaj temeperaturu da ne bi kako ide noć rasla i uzimjate dosta tečnosti

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 1231
13.2.2011 15:00:22   
Dzenana_G
Hvala vam puno user posted image user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1232
13.2.2011 15:31:38   
Anoniman
Sunshine,kako je malena od brata? Nadam se da je sad već bolja sitaucija...javi

Neposredna veza do poruke: 1233
13.2.2011 15:44:43   
sunshine_ze
Drage moje samo da vam javim da su joj povadili nalaze,ima sarlah,ne moram vam ni pricati koliko sam se nasikirala,ali eto hvala Bogu bit ce sve ok..sada nema temperature,ali place stalno,premjestili je na zarazno pa kazu da bi za 2-3 dana mogla kuci..hvala vam svima na pomociuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1234
13.2.2011 20:03:06   
Mya_81 RR
Sunshine, znam da ti je teško što je gore...sve sam to prošla, ali je bitno da se zna šta je u pitanju pa je odmah lakše jer znaš da će se liječiti kako treba i brzo svojoj kućici user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 1235
13.2.2011 20:07:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sunshine_ze

Drage moje samo da vam javim da su joj povadili nalaze,ima sarlah,ne moram vam ni pricati koliko sam se nasikirala,ali eto hvala Bogu bit ce sve ok..sada nema temperature,ali place stalno,premjestili je na zarazno pa kazu da bi za 2-3 dana mogla kuci..hvala vam svima na pomociuser posted image user posted image

Duša mala,sigurno je bez mame,ili?
Da što prije ozdravi i vrati se kući user posted image

Neposredna veza do poruke: 1236
13.2.2011 20:33:03   
Anoniman

drago mi je da su otkrili sto je curici,da malena sto prije dodje kuciuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1237
13.2.2011 20:57:29   
dzeni_nl

drago mi je da je malena bolje i da su otkrili sta joj je.

mi smo isli doktoru i dobili antibiotik, al mi nije jasno za sto je antibiotikuser posted image
jer joj je peslusao pluca i kae da su cista, al da ce joj dat antibiotik i poslije toga ja pitam jel mozda ima upalu grla kaze sad cu pogledat i onda rece da se malo crveni, al nista zabrinjavajuce. al cim smo poceli sa antibiotikom tura je nestala i vise se hvala Bogu nevraca.

primjetila sam da se osula po tijelu, ne po cijelom tijelu, al ima na dosta mjesta osipa. sad se pitam da li je reakcija na antibiotik?

ja sam 1997 godine lezala na urologiji u Zenici kod doktora Sabanovica i poslije cistoskopije sam dobila visoku temp. koja je isla do 41 on mi je dao sve moguce, al temp je samo varirala i nista nije moglo da je skine. a onda je on dosao i rekao mojoj mami gospodjo ja vise nista ne mogu da uradim, ona je od sada u Bozijim i vasim rukama, ako vi znate neki nacin pokusajte da joj skinete. i mama je cijelu noc bila pored mene i stavljala mi obloge od sirceta koje je jedna tetka hitno donjela u bolnocu tako da je do jutra temp spala i kad je doktor dosao iznenadio se i tada je rekao mojoj mami kako je on digao ruke od mene i prepustio me Bozijoj volji i nadao se najgorem.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

Neposredna veza do poruke: 1238
14.2.2011 13:06:03   
sunshine_ze
IZVORNA PORUKA: Gracanka
[
[/quote]

Duša mala,sigurno je bez mame,ili?
Da što prije ozdravi i vrati se kući user posted image

[/quote]

Sama je gore,nedaju nam ni da je vidimouser posted image user posted image ja sam juce zvala pa su mi dopustili da je malo cujem,dusha moja govori mi keka nije meni nista dodji po meneuser posted image user posted image
ma drago je meni sto znaju sta je ali mi nije drago sto je taj sarlah jer koliko sam citala nije to bas bezazlena bolest,ali nadam se da ce sve biti ok.hvala vam drage moje sto pitate i sto nam dajete podrskuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1239
14.2.2011 13:43:55   
Anoniman
A joj,baš mi je žao,i sama imam djevojčicu od 3 god. i samo mogu zamislite kako se osjećate ovih dana user posted image od sveg srca vam želim da to sve što prije bude iza vas!

Neposredna veza do poruke: 1240
14.2.2011 13:45:46   
veeseelaa
Sama je gore,nedaju nam ni da je vidimo ja sam juce zvala pa su mi dopustili da je malo cujem,dusha moja govori mi keka nije meni nista dodji po mene
ma drago je meni sto znaju sta je ali mi nije drago sto je taj sarlah jer koliko sam citala nije to bas bezazlena bolest,ali nadam se da ce sve biti ok.hvala vam drage moje sto pitate i sto nam dajete podrsku

a joj tako mi je žao user posted image  želim brzo ozdravljenje
a koliko godina ima?
pa kako ne može mama s djetetom???? pa ovo je užasuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1241
14.2.2011 14:19:38   
mama75

Drago mi je da je curica bolje. Odmah sam ti rekla da sumnjam na sarlah. Na brini, to vise nije bolest-bauk kao nekada. To je "obicni" streptokok, ospen ili inekcije pencilina i sve ce biti kao rukom odneseno. Eh tetke... najgora smo "vrsta" kad je sekiranje u pitanju user posted image

Neposredna veza do poruke: 1242
14.2.2011 15:14:37   
sunshine_ze
E drage moje,bas su tetke lude izgleda..ali sta cu kad je volim,dusha moja,srce me moje boli za njom..
vesela ne daju mami gore zato sto,po njihovom,nema potrebe jer mala ne doji..ma i meni je to Boze sacuvaj,jer ona stalno place,ali boli njih briga..kazu mi jutros jos neke pretrage ce obaviti pa ce je pustiti kuci..
ih jedva cekam da izadje,kupit ce joj tetka svega.user posted image

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 1243
18.2.2011 23:11:53   
Inayat
Stvarno ne shvatam kako neko tako malom djetetu moze majku zabraniti pored sebe. Ja imam curicu od 2.5 god i ne mogu da zamislim kako bih bila bez nje jednu noc. Pa djete ce se isprepadati samo medju nepoznatim ljudima i jos bolesno.....
javi nam kako je mala? Ljubi je od nas user posted image

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

Neposredna veza do poruke: 1244
7.3.2011 22:00:49   
veeseelaa
moja malena ima temp od juče popodne user posted image user posted image user posted image sinoć smo zaglavili u hitnu jer je pored tempereature povraćala u mlazu, užas
Ona uglavnom čim dobije temp i povraća
U hitnoj su nam dali Ceclor al su me prethodno istraumirali s pominjanjem meningitisa user posted image user posted image user posted image user posted image kao imala je pljuske pa da nije negdje pokupila user posted image kad me srce ne zdrma
Al nakon vadjenja leukocita koji su bili 6,9 meningiti je isključen i bilo kakva veza s pljuskama
Glo je crveno, nos curi.... jutros je imala temp u 10 zatim u 16,30 i evo maloprije opet i to 38,7 - 38,9
paracatamol povrati tako da sam bila prinudjena dati voltaren čepiće (po pola) .... tuširali smo je al bez češića ništa nismo uspjeli
Aman vazda neki belaj user posted image user posted image user posted image user posted image taman smo se kultarisali pljuska

< Poruku je uredio veeseelaa -- 7.3.2011 22:01:22 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 1245
7.3.2011 22:02:19   
veeseelaa
e da danas smo ponovo išli kod dr u DZ i presluškila je pluća, kaže da su čista.... grlo crveno i nos curi... dali su nam neku tekućinu za ukapavat u nos, 3 x dnevno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1246
7.3.2011 22:04:14   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja malena ima temp od juče popodne user posted image user posted image user posted image sinoć smo zaglavili u hitnu jer je pored tempereature povraćala u mlazu, užas
Ona uglavnom čim dobije temp i povraća
U hitnoj su nam dali Ceclor al su me prethodno istraumirali s pominjanjem meningitisa user posted image user posted image user posted image user posted image kao imala je pljuske pa da nije negdje pokupila user posted image kad me srce ne zdrma
Al nakon vadjenja leukocita koji su bili 6,9 meningiti je isključen i bilo kakva veza s pljuskama
Glo je crveno, nos curi.... jutros je imala temp u 10 zatim u 16,30 i evo maloprije opet i to 38,7 - 38,9
paracatamol povrati tako da sam bila prinudjena dati voltaren čepiće (po pola) .... tuširali smo je al bez češića ništa nismo uspjeli
Aman vazda neki belaj user posted image user posted image user posted image user posted image taman smo se kultarisali pljuska

joj draga, bas mi je zao, mogu misliti kako ste se nasekirali!!! user posted image nadam se da ce uskoro biti bolje, ljubimo je punouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1247
7.3.2011 22:05:05   
Skvo RR
Zao mi je vesela...nadam se da ce terapija brzo djelovati. Ljubi curicu.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 1248
7.3.2011 22:41:50   
new mama
Veeseelaa brz oporavak curici zelimouser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1249
7.3.2011 23:00:17   
Anoniman
vesela nadam se da ce curica brzo ozdraviti..

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *