Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:13:37
sweet insanity
A to je kod tebe titar za IgM koliko ja skontah? Mene sam zbunilo sto ti je IgG titar oko 12000 a bio ti je skoro i IgM pozitivan, pa posto je kod mene IgG za CMV oko 11000 uplasish se da nisam u skorije vrijeme tj. u trudnoci dosla u kontalt sa virusom ali kao sto rekoh dr. kaze sve OK sam sam nekad dodsla u kontakt s tim. Sorry fakat , al et paranoja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:23:11
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
A to je kod tebe titar za IgM koliko ja skontah? Mene sam zbunilo sto ti je IgG titar oko 12000 a bio ti je skoro i IgM pozitivan, pa posto je kod mene IgG za CMV oko 11000 uplasish se da nisam u skorije vrijeme tj. u trudnoci dosla u kontalt sa virusom ali kao sto rekoh dr. kaze sve OK sam sam nekad dodsla u kontakt s tim. Sorry fakat , al et paranoja...
Ja se ko danas sjećam kada sam prvi put podigla nalaze Torcha-a koljena su mi zaklecala kada se nisam srušila niz one tri-četiri stepenice na izlazu-ulazu .......Meni je rečeno da je ok,a ja sam radila od početka trudnoće tj od 9 nedelje kada je otišao jedan plod pa sve do ovog mjesca i titar se pomjeri onaj gdje je kao nekada prebolovano i bude pozitivno za samo jednu do dvije cifrice tako da mislim da to ne ide tako naglo i ne gubi se iz krvi... Ne sikiraj se mislim da bi dr ti rekla nešto ako postoji ikakva sumnja,što čisto sumnjam tako da
Honey Bunny samo hvala a bujruma na kolač ništa evo ja ću tebe počastiti još ti poklon dajem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:28:44
sweet insanity
Ma da, u pravu si, bitno je da je IgM negativan..ja fakat ne znam zasto paranoisem oko nicega, treba da uzivam u trudnoci a ne da jos razmisljam o nalazima koji su dobri jos je i dr. potvrdila....... Dosta o mom TORCH-u, nadam se da ces doci na narednu kaficu kada bude organizovana Honey Bunny, ja sam ti jutros nekad cestitala rodjkas al mozda nisi vidjela pa evo da ponovim: SRETAN RODJENDAN
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:35:29
Selma.A.M
Ma samo polako sve će to proći onda dolaze nove brige kada se beba rodi zato nemoj bježati no od čega i ja sam sama takva....Prvo govorila da mi je samo zdravo dijete,pa da mi je lagan porod,pa kada se rodio, kako dojiti,kako se nositi sa ne spavanjem,pa prehlade,temperature,zubići,prvi koraci...Ovo je samo početak svega toga A sada ja razmišljam kada će opet kafica pa da se družimo,a niko se više ne javlja na temu Tuzlanke idemo li na kafu ?? Jesi išla na časove za trudnice u DZ? Ja kontam da se prijavim dok još mogu da se krećem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:48:20
Selma.A.M
Ja ću ih zvati,jer vježbice su utorkom,pa kada one kažu da dodjem.....A jeli ti sada lakše kako si vidjela gdje se taj novi mali život rađa.....Ej žene kada su se vama bebice okrenule u stav glavicom...Prvi put je već u 19 nedelji dubio na glavi,a danas mi ona dr govori kao sjedi u turskom stavu i potjesno joj je....Valjda je htjela reći da ne može da se okrene.....Pa nađoh negdje govore da treba što više vremena provoditi u na koljenima tj pseći stav da beba ima prostora da se rotira
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:56:38
sweet insanity
Pa jest mi malo lakse, babica je to predstavila kao divno i bolno iskustvo, nadam se da ce biti OK. Rekla je da je OK i da mm bude sa mnom jer on ima zelju, a i meni je drago Pa ja ne znam kako to ide, idacha rece da ce do DZ pa cu i ja sa njom da se prijavim. Moguce da se vidimo dole
Meni ce mm uskoro za komp zbog posla, tako da ne znam dal cu veceras navracati vise na rr. Ako ne budem, uzivajte pa se cujemo sutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 20:01:15
Selma.A.M
I ja se nadam da će se rotirati , i ja odo gledati seriju,a sad će i mm sa posla pa da se malo družimo,tako da se tek sutra opet pišemo i čitamo.....Sarah nada se da je već gotovo i da bebicu imaš u rukama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 20:59:39
palachinken
Uh. što ste se raspisale o tim titarima, evo mi titra pred očima od slilnih brojeva i skraćenica
Samo ću da vam mahnem pa odoh čistit kuhinju. Ja se naprosto divim organizovanim ženama kojima poslije pravljenja torte kuhinja ne izgleda kao scenografija ratnog filma. A sebe da ne spominjem. Crna sam od glave do pete, a stomak mi je sav u šećeru u prahu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 22:53:53
honey bunny
Selma da te utješim, kod moje rodice se beba okrenula 15 dana prije poroda :) Kod jedne žene koju su iz Gr poslali u Tz na carski, porodila se putem do Tz u kombiju. Znači beba se okrenula u roku od pola sahata kada su svi mislili da je carski jedino rješenje, zato no sikiriki :) Sve će biti ok:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 22:56:43
idacha
veceeeeeeeee... jel pocela treca smjena?? moji muski polijegali, a ja malko da virnem, ne da mi se jos u krevet, mada sam danas bila katsrtrofa prvi dio dana.. drugi dio ko da me ko osamario, dosla sebi, nova novcata ja blazenog stanja... sarah, draga, sreeeeeeetno i aBd da sve prodje kako treba i sto bezbonije :) drzimo palceve i mislimo na tebeeeeee... honey, mila, sretan rodjos, neka ti se sveeee lijepe zelje ostvare... sweet, necu moci sutra u DZ, ali sam kontala u srijedu... javnem ti se fonom jos sutra, da se dogovorimo.. vidim, pisete o nekim nalazima... ja ih nisam nikada radila... niti mi je iko ikada rekao da bih trebala...
kako su mi ostale bembeloguze?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 22:59:33
idacha
Honey, ja ne znam za PLanet obuca u Tuzli... ako neko zna da ima, nadam se da ce ti javiti, ali ja mislim da nema...
a, to za okretanje bebe... bas se zna desiti da se 15min pred porod okrene maltene.. mojoj snahi se mala okrenula noc uoci poroda.. kaze da je imala osjecaj da joj se cijela utroba prevrnula.. mogu misliti osjecaja.. ipak je to jedna cijela prava beba koja sse okrene totalno... uh...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 23:03:27
Anoniman
Meni je Ana bila od pocetka pa do nekog sedmog mjeseca okrenuta glavom i onda se pocela okretati, sto kaze idacha kao da ti se utroba izvrce, tako nelagodan i cudan osjecaj, tako da je od ulaska u sedmi mjesec do poroda jedan put bila ovako na pregledu, jedan onako, ali tacno svaki put sam znala kad se okrene jer se to kod mene bas osjetilo. Moje dijete je danas jedno drugo dijete nogama po glavi izudarala, a bila u cipelama i to sve zbog svoje huje...ja stvarno en znam sta da radim po pitanju njene ljubomore i huje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 23:09:33
malena27 RR
debelice moje slatke, zamolicu vas za malo paznje.... vjerovatno ste upratile da se organizuje humaitarna akcija prikupljanja novca za oboljeliu Nejru Kuric iz Zenic, rijec je o akutnoj leukemiji i potrebno je sto prije izmjestanje iste u inostranstvo na lijecenje... nemamo puno vremena... posjetite molim vas temu i vidjecete broj racuna na koji mozete uplatiti svoje skromne priloge, koje ce sigurno puno pomoci. potrebno je pola miliona maraka,,, napominjem da se radi o danima! molim vas jos jednom da pokazemo da smo humane i solidarne sa osobama u nevolji, ova mlada zena ima sina od 2 godine.... pomozimo im!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 23:18:47
idacha
evo, ja cu copy-paste sa teme Kafica u Tuzli, pa se javite sve koje mozete...
Tuzlanke drage, sigurno ste cule za pretuzni slucaj nase forumasice koja je tesko oboljela.. hajmo kaficu organizovati i skupiti koliko ko moze... uhar je makar sta...
ja jedino imam mali problem sa vremenom, jer mi je sinu prvi rodjendan, ali pola sata vala za ovo mogu odvojiti.. javite se kada vam odgovara..
Moze li srijeda, u Mercatoru ili bilo kada, gdje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 23:21:01
animagical
honey sretan rodjendan koje tigraste, taj link otvori prvu str kataloga? uu ima izbora, meni se svasta svidja.... iako se ja ovo ljeto vidim jedino u japankama i to obicnim ipanema ili baletankama nogice ko buhtlice, zglobovi za pozeljeti