Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 16:12:35
Sonja
pozdrav
sarah draga sad ce to aBd..sretno draga i da sto lakse prodje
bila sam danas na uzv i srela sam Selmu i shvatila da je znam...prava slatka trudnjaca
meni doktorica rekla da mi je plod dosta manji nego sto treba biti i da ne odgovara sedmici 7/8 ..malo srce kuca i sve ostalo je ok ali eto to ne odgovara i moram opet na uzv za 10dana... bas sam se nesto zabrinula.. ja kontam da je mozda ovulacija bila kasnije pa zato.. da li se nekom to desilo i da li znate zbog cega to moze biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 16:53:34
emma.L
Meni je Ema cijelo vrijeme trudnoće bila na donjoj granici a rodila se dan prije termina, zdrava i mala 2,850 kg. Dakle, moguće da ovulacija nije bila točno 14. dan nego kasnije. Srce kuca i to je bitno. Ja sam isto mislila da nešto nije u redu, a dr. mi je rekao da pogledam sebe - pa nisi ni ti neki div (tako mi je rekao, ja rođena sa 2,800 kg i dva cm bila kraća od Eme, isprdak pravi, hehe).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 16:54:18
animagical
sonja, ne brini slabo kome je ovulacija tacna u dan, super za mali srcek srce pocne kucati oko 6 punih sedmica tako da i nije nesto manji
bila sam i ja danas kod dr, ali ne kod divanovica vec pocela uporedo u vojnu, nista mi nije rekao za posteljicu iako sam pitala, samo kao mozda se to jos povuce a dokle ej sada ne saznadoh... mali ej narastao, imamo sliku tabana srce kuca, beba se vrti, plodne dosta, fl30mm, bpd 48mm, ac 137mm... i dalje mirovanje, ali bebi je dobro
sarah, znas kako mi je drago sto je krenulo samo hrabro
< Poruku je uredio animagical -- 18.4.2011 16:56:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 17:15:46
palachinken
Joj, samo cu brzinski: Ušla sad u prodavnicu, trebaju mi duboke platnene patike. I fino teta izvadi moj broj, ja da probam... kad ne moze! Ali ne u dužinu nego u širinu. Pogledam tabane a oni ko buhtlice nadošli. Ne odgovaraju, hvala, doviđenja.
I ja našla kad probavat novu obuću
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:04:11
Skvo RR
Hola zene....kako ste mi.... ja malo mirovala....i plela... Moje standardne aktivnosti..Nisam vise imala nikakvo krvarenje (kuc-kuc)...u cetvrtak idem na kontrolu kod mog dragog doktora... i eto... Rekoh da vam se malo javnem....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:04:41
Selma.A.M
Evo mene sa izvještajem....Bila je neka dr Vesna,u svakom slučaju UZ nije trajao duže od 2 minute na brzinu reče BPD 63, prednjači karlican, nedelja po UZ 24+2, femur 46 (23/24) I ono gotove,e nećeš li ga majci,a ja se vratim i kažem za onu proširenu komoru i vrati ona mene na sto i et kao vidjela sam ja ali nije strašno,da ne dižem paniku bezveze,možda što beba sjedi na guzi pa je to teže malo,ali eto ako hoćeš dođi kod mene na 4D uz da mi to sve ljepo izmjerimo,ja imam ordinaciju na Stupinama,tu čak dobijete i cd sa slikama bebe,ajde reko dajte mi broj pa neka imam........ Sonja, i ti si meni jakoooooo slatka trudnica .......Ne sikiraj se puno mene su tako vraćali prvi put jer sam bila kao 9 nedelja a po uz 7+5 a eto došlo sve na svoje............... Vidim pričao matičnim ćelijama i ja se premišljam isto kao i JelenaT nekako mi sve neodređeno,ali pošto mi je tata umro od tumora nekako bi radi djece pohhranila to.....Nadam se da će uskoro biti ono organizovano u Tuzli pa dasaznam malo više o svemu jer sam skroz slabo informisana................................... Sarah eto da bude lako i brzo aBd....................... Sweet kod mene je citomegalo virus u titru bio 12 202 tako da kažu da je to ok, i oko koliko si bila gore mislim da sam prošla pored tebe opet ko zna ................. Animagical jeeeeee za malog-velikog bebija..................... Palachinken o oticanju mi ne pričaj ja iz patika izvukla pertle jer mi više ne trebaju.........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:22:06
sweet insanity
Selma, bila sam gore oko 11.10( tako nekako). E drago mi je da si mi i ti rekla da govore tak za CMV titar, mislim i dr. mi je rekla da je sve uredno al ja sam ti panicar pa me bas sve zanima da ispitam...fakat se trebam malo iskulirat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:23:59
animagical
ja jedva cekam da odem kod divanovica, da on meni fino raztabiri idem kod njega prije prvog maja jeee za njega skvo, razumijes ti mene...danas me masic pregledao, napisao nalaz i sve za minut i po da se nije pretegao...covjek ni pritisak ne mjeri....niti vaze... da ne pricam o tome da ne pipa noge da vidi jesu otekle, ne cita donesene nalaze...al nek je on meni rekao da je musko pa makar...ko da mustuluk ocekuje. bas sam ljuta. eto.
< Poruku je uredio animagical -- 18.4.2011 18:25:07 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:26:45
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Selma, bila sam gore oko 11.10( tako nekako). E drago mi je da si mi i ti rekla da govore tak za CMV titar, mislim i dr. mi je rekla da je sve uredno al ja sam ti panicar pa me bas sve zanima da ispitam...fakat se trebam malo iskulirat
Ja sam 11 do pola 12 hodala po onom parkingu gdje park sa malcem,suprug išao dati krv za jednu frendicu što je isto obolila od leukemije odmah poslije porođaja,pa sam onako zagledala svaku trudnicu koja je prošla A za te titre i Torch te razumijem ako treba da ti popišem sve nije proble, i ja sam tako isto dok se ne uvjerim da je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:26:52
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical
ja jedva cekam da odem kod divanovica, da on meni fino raztabiri idem kod njega prije prvog maja jeee za njega skvo, razumijes ti mene...danas me masic pregledao, napisao nalaz i sve za minut i po da se nije pretegao...covjek ni pritisak ne mjeri....niti vaze... da ne pricam o tome da ne pipa noge da vidi jesu otekle, ne cita donesene nalaze...al nek je on meni rekao da je musko pa makar...ko da mustuluk ocekuje. bas sam ljuta. eto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:28:43
animagical
ma nije ni pogledao, jos ja pitam a jel posteljica i sada dole na uscu..kaze on odakle ti to,sta ni da vidim i ne rece svasta... al zato ozaren a jel znate da je djecak kontam razguli ciko, boli me briga, slusaj sta te pitam...uh, strpila sam, sta cu, moracu se negdje poroditi, ne mogu divanovica za ruku povesti u bolnicu tako sam ljuta...ja se u 6 probudila iscekujuci da saznam jel bolje posteljica namjestena,on meni sipak.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:35:52
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Ja sam 11 do pola 12 hodala po onom parkingu gdje park sa malcem,suprug išao dati krv za jednu frendicu što je isto obolila od leukemije odmah poslije porođaja,pa sam onako zagledala svaku trudnicu koja je prošla A za te titre i Torch te razumijem ako treba da ti popišem sve nije proble, i ja sam tako isto dok se ne uvjerim da je sve ok
Bas mi je zao za frendicu :( Nadam se da ce ispast sve OK na kraju...cudno mi to kako nakon poroda, nema valjda porod veze s tim A moguce da si me vidjela onda gore imala sam sivu jaknicu i tuniku i crne helanke, svezan rep, onako zapetljan i suncane cvike.... A eto kod mene na torchu IgM negativan kod svega, a IgG kod CMV kako sma ti vec rekla te IgG kod herpes simplexa 1:4965..bit ce da sam to nekad imala , a da nisma ni znala...nadam se da nije bilo u toku trudnoce....
< Poruku je uredio sweet insanity -- 18.4.2011 18:37:14 >
Herpes Simplex je: IgM: RETESTIRATI (0,113- cut off 0,100) IgG: Pozitivan (u titru 1:12 894)
Kod mene je ovakav nalaz torch A frendici kažu da nije od trudnoće već kao imala je te neke predizpozicije pa sada šta će biti,treba da presade joj koštanu srž od brata..... A kako si se opisala mislim da sam te vidjela
A sada vidjoh da je na ovome 8857 u titru,ja sam ih radila do sada 5 puta jer mi je herpes bio pozitivan i sad je ,a ovo je zadnji nalaz,a svaki put mi se titar mijenja i za herpes i za ostalo npr prvi put herpes 0.113,drugi put 100 treći put 0.220 i to sve u mjesec dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:54:26
sweet insanity
Hmm pa kod tebe IgM na Herpes poz??? Kod mene titar taj za Citomegalo 1:11508, I guess da je OK, ako je IgM negativan.....ne znam ja sta znace te brojke, mislim ta kolicina u titru.... Ako me opet vidis, zovi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:57:05
Selma.A.M
Htjela sam ja svaku trudnicu sa malo većim stomakom zovnuti SWEETTTT ali kontam hoćel ko reći da sam prolupala Još sam se dok sam prolazila kraj par njih ono baš upasljivo smiješila kontam valjda skontaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 18:59:06
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Htjela sam ja svaku trudnicu sa malo većim stomakom zovnuti SWEETTTT ali kontam hoćel ko reći da sam prolupala Još sam se dok sam prolazila kraj par njih ono baš upasljivo smiješila kontam valjda skontaju
Heheh, pa iduci puta zovni Znaci i ti mislis da je ovo kod mene OK? Mislim, vidis ti mene hahaha, a dr. mi rekla da su nalazi uredni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:05:25
Selma.A.M
Ako ti išta znači meni je ok joj malo se šalim izvini......Ako je na 8857 titar ok nebi trebalo biti ni 11508 mislim da ima ta neka granica kod njih a po toj količini titra se vidi jeli u skorije vrijeme preležano šta od ovoga.....Jer npr kod mene 0.113 herpes i titru a od 0.100 se smatra kao negativno i čim je spalo na 0.100 oni napisal negativno (retestirati) a do tada sve pozitivno (retestiratI)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 19:09:19
honey bunny
Ženice moje, samo da vas pozdravim, pa da idem dočekati druge goste, uh jesam se naradila danas :( Sweet,Hanice hvala na čestitkama , ostale trudnjače nadam se da ste dobro, Moja bebica me nije htjela iznenaditi danas, pa da zajedno slavimo rođendan , valja još čekati Ljubim vas sve i držte se :)