|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  280 281 [282] 283 284   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
18.4.2011 16:12:35   
Sonja
pozdrav

sarah draga sad ce to aBd..sretno draga i da sto lakse prodje

bila sam danas na uzv i srela sam Selmu i shvatila da je znam...prava slatka trudnjacauser posted image

meni doktorica rekla da mi je plod dosta manji nego sto treba biti i da ne odgovara sedmici 7/8 ..malo srce kucauser posted image i sve ostalo je ok ali eto to ne odgovara i moram opet na uzv za 10dana...
bas sam se nesto zabrinula..
ja kontam da je mozda ovulacija bila kasnije pa zato..
da li se nekom to desilo i da li znate zbog cega to moze bitiuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 7026
18.4.2011 16:16:58   
sweet insanity
Sarah vidim krenulo konacno, neka je sretnouser posted image
Ja i bebi u stomki pravimo evo Bolonjeze da hapimo....tako mi se jeduuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 7027
18.4.2011 16:27:18   
Anoniman
Sarah srecnoooooo... da sto brze i bezbolnije prodje... Ljubimo vas user posted image

(odgovor članu sarah)
  Neposredna veza do poruke: 7028
18.4.2011 16:50:26   
Sonja
meni niko ne odgovarauser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7029
18.4.2011 16:53:34   
emma.L
Meni je Ema cijelo vrijeme trudnoće bila na donjoj granici a rodila se dan prije termina, zdrava i mala user posted image  2,850 kg. Dakle, moguće da ovulacija nije bila točno 14. dan nego kasnije. Srce kuca i to je bitno. Ja sam isto mislila da nešto nije u redu, a dr. mi je rekao da pogledam sebe user posted image  - pa nisi ni ti neki div (tako mi je rekao, ja rođena sa 2,800 kg i dva cm bila kraća od Eme, isprdak pravi, hehe).

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 7030
18.4.2011 16:54:18   
animagical
sonja, ne brini slabo kome je ovulacija tacna u dan, super za mali srcekuser posted image srce pocne kucati oko   6 punih sedmica tako da i nije nesto manjiuser posted image

bila sam i ja danas kod dr, ali ne kod divanovica vec pocela uporedo u vojnu, nista mi nije rekao za posteljicu iako sam pitala, samo kao mozda se to jos povuceuser posted image a dokle ej sada ne saznadoh... mali ej narastao, imamo sliku tabanauser posted image srce kuca, beba se vrti, plodne dosta, fl30mm, bpd 48mm, ac 137mm... i dalje mirovanje, ali bebi je dobrouser posted image

sarah, znas kako mi je drago sto je krenulouser posted image samo hrabrouser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 18.4.2011 16:56:26 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7031
18.4.2011 17:15:46   
palachinken
Joj, samo cu brzinski:
Ušla sad u prodavnicu, trebaju mi duboke platnene patike. I fino teta izvadi moj broj, ja da probam... kad ne moze! Ali ne u dužinu nego u širinu. Pogledam tabane a oni ko buhtlice nadošli.
Ne odgovaraju, hvala, doviđenja.

I ja našla kad probavat novu obuću user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7032
18.4.2011 18:04:11   
Skvo RR
Hola zene....kako ste mi....
ja malo mirovala....i plela...user posted image user posted image user posted image user posted image  Moje standardne aktivnosti..Nisam vise imala nikakvo krvarenje (kuc-kuc)...u cetvrtak idem na kontrolu kod mog dragog doktora... i eto...
Rekoh da vam se malo javnem....user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7033
18.4.2011 18:04:41   
Selma.A.M
Evo mene sa izvještajem....Bila je neka dr Vesna,u svakom slučaju UZ nije trajao duže od 2 minute na brzinu reče BPD 63, prednjači karlican, nedelja po UZ 24+2, femur 46 (23/24)
I ono gotove,e nećeš li ga majci,a ja se vratim i kažem za onu proširenu komoru i vrati ona mene na sto i et kao vidjela sam ja ali nije strašno,da ne dižem paniku bezveze,možda što beba sjedi na guzi pa je to teže malo,ali eto ako hoćeš dođi kod mene na 4D uz da mi to sve ljepo izmjerimo,ja imam ordinaciju na Stupinama,tu čak dobijete i cd sa slikama bebe,ajde reko dajte mi broj pa neka imam........
Sonja, i ti si meni jakoooooo slatka trudnica .......Ne sikiraj se puno mene su tako vraćali prvi put jer sam bila kao 9 nedelja a po uz 7+5 a eto došlo sve na svoje...............
Vidim pričao matičnim ćelijama i ja se premišljam isto kao i JelenaT nekako mi sve neodređeno,ali pošto mi je tata umro od tumora nekako bi radi djece pohhranila to.....Nadam se da će uskoro biti ono organizovano u Tuzli pa dasaznam malo više o svemu jer sam skroz slabo informisana...................................
Sarah eto da bude lako i brzo aBd.......................
Sweet kod mene je citomegalo virus u titru bio 12 202 tako da kažu da je to ok, i oko koliko si bila gore mislim da sam prošla pored tebe opet ko zna user posted image .................
Animagical jeeeeee za malog-velikog bebija.....................
Palachinken o oticanju mi ne pričaj ja iz patika izvukla pertle jer mi više ne trebaju.........

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 7034
18.4.2011 18:22:06   
sweet insanity
Selma, bila sam gore oko 11.10( tako nekako). E drago mi je da si mi i ti rekla da govore tak za CMV titar, mislim i dr. mi je rekla da je sve uredno al ja sam ti panicar pa me bas sve zanima da ispitam...fakat se trebam malo iskuliratuser posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 7035
18.4.2011 18:23:59   
animagical
ja jedva cekam da odem kod divanovica, da on meni fino raztabiriuser posted image idem kod njega prije prvog majauser posted image jeee za njegauser posted image skvo, razumijes ti mene...danas me masic pregledao, napisao nalaz i sve za minut i pouser posted image da se nije pretegao...covjek ni pritisak ne mjeri....niti vaze... da ne pricam o tome da ne pipa noge da vidi jesu otekle, ne cita donesene nalaze...al nek je on meni rekao da je musko pa makar...ko da mustuluk ocekuje. bas sam ljuta. eto.

< Poruku je uredio animagical -- 18.4.2011 18:25:07 >

Neposredna veza do poruke: 7036
18.4.2011 18:25:15   
Skvo RR
U cetvrak je ,,,jedva cekam...user posted image user posted image user posted image ..a nije ni meni drzavni vidio to za grubu posteljicu...user posted image

Neposredna veza do poruke: 7037
18.4.2011 18:26:45   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Selma, bila sam gore oko 11.10( tako nekako). E drago mi je da si mi i ti rekla da govore tak za CMV titar, mislim i dr. mi je rekla da je sve uredno al ja sam ti panicar pa me bas sve zanima da ispitam...fakat se trebam malo iskuliratuser posted image

Ja sam 11 do pola 12 hodala po onom parkingu gdje park sa malcem,suprug išao dati krv za jednu frendicu što je isto obolila od leukemije odmah poslije porođaja,pa sam onako zagledala svaku trudnicu koja je prošla user posted image user posted image
A za te titre i Torch te razumijem ako treba da ti popišem sve nije proble, i ja sam tako isto dok se ne uvjerim da je sve ok user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7038
18.4.2011 18:26:52   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: animagical

ja jedva cekam da odem kod divanovica, da on meni fino raztabiriuser posted image idem kod njega prije prvog majauser posted image jeee za njegauser posted image skvo, razumijes ti mene...danas me masic pregledao, napisao nalaz i sve za minut i pouser posted image da se nije pretegao...covjek ni pritisak ne mjeri....niti vaze... da ne pricam o tome da ne pipa noge da vidi jesu otekle, ne cita donesene nalaze...al nek je on meni rekao da je musko pa makar...ko da mustuluk ocekuje. bas sam ljuta. eto.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7039
18.4.2011 18:28:43   
animagical
ma nije ni pogledao, jos ja pitam a jel posteljica i sada dole na uscu..kaze on odakle ti to,sta ni da vidimuser posted image i ne receuser posted image user posted image svasta...  al zato ozaren a jel znate da je djecakuser posted image kontam razguli ciko, boli me briga, slusaj sta te pitam...uh, strpila sam, sta cu, moracu se negdje poroditi, ne mogu divanovica za ruku povesti u bolnicuuser posted image tako sam ljuta...ja se u 6 probudila iscekujuci da saznam jel bolje posteljica namjestena,on meni sipak.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 7040
18.4.2011 18:35:52   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ja sam 11 do pola 12 hodala po onom parkingu gdje park sa malcem,suprug išao dati krv za jednu frendicu što je isto obolila od leukemije odmah poslije porođaja,pa sam onako zagledala svaku trudnicu koja je prošla user posted image user posted image
A za te titre i Torch te razumijem ako treba da ti popišem sve nije proble, i ja sam tako isto dok se ne uvjerim da je sve ok user posted image

Bas mi je zao za frendicu :( Nadam se da ce ispast sve OK na kraju...cudno mi to kako nakon poroda, nema valjda porod veze s timuser posted image
A moguce da si me vidjela onda gore imala sam sivu jaknicu i tuniku i crne helanke, svezan rep, onako zapetljan i suncane cvike....
A eto kod mene na torchu IgM negativan kod svega, a IgG kod  CMV kako sma ti vec rekla te IgG kod herpes simplexa 1:4965..bit ce da sam to nekad imala , a da nisma ni znala...nadam se da nije bilo u toku trudnoce....

< Poruku je uredio sweet insanity -- 18.4.2011 18:37:14 >

Neposredna veza do poruke: 7041
18.4.2011 18:49:48   
Selma.A.M
Toxoplasma gondii je:
IgM: Negativan
IgG: Pozitivan (36,9)

Citomegalo virus je:
IgG: Pozitivan ( u titru 1:8857)

Rubella virus je:
IgG: Pozitivan (12,8)

Herpes Simplex je:
IgM: RETESTIRATI (0,113- cut off 0,100)
IgG: Pozitivan (u titru 1:12 894)

Kod mene je ovakav nalaz torch
A frendici kažu da nije od trudnoće već kao imala je te neke predizpozicije user posted image  pa sada šta će biti,treba da presade joj koštanu srž od brata.....
A kako si se opisala mislim da sam te vidjela user posted image  

Neposredna veza do poruke: 7042
18.4.2011 18:54:16   
Selma.A.M

Citomegalo virus je:
IgG: Pozitivan ( u titru 1:8857)

A sada vidjoh da je na ovome 8857 u titru,ja sam ih radila do sada 5 puta jer mi je herpes bio pozitivan i sad je user posted image ,a ovo je zadnji nalaz,a svaki put mi se titar mijenja i za herpes i za ostalo npr prvi put herpes 0.113,drugi put 100 treći put 0.220 user posted image  i to sve u mjesec dana

Neposredna veza do poruke: 7043
18.4.2011 18:54:26   
sweet insanity
Hmm pa kod tebe IgM na Herpes poz???
Kod mene titar taj za Citomegalo 1:11508, I guess da je OK, ako je IgM negativan.....ne znam ja sta znace te brojke, mislim ta kolicina u titru....
Ako me opet vidis, zovi user posted image

Neposredna veza do poruke: 7044
18.4.2011 18:57:05   
Selma.A.M
Htjela sam ja svaku trudnicu sa malo većim stomakom zovnuti SWEETTTT ali kontam hoćel ko reći da sam prolupala
Još sam se dok  sam prolazila kraj par njih ono baš upasljivo smiješila kontam valjda skontaju user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7045
18.4.2011 18:57:43   
Skvo RR
i ja sam cmv i tokopl. dobila da uradim..ali ne moze se prvatno i mrsko mi na klinicki..garant necu ni otici.....ne mogu se gore guzvati.

Neposredna veza do poruke: 7046
18.4.2011 18:59:06   
sweet insanity

Htjela sam ja svaku trudnicu sa malo većim stomakom zovnuti SWEETTTT ali kontam hoćel ko reći da sam prolupala
Još sam se dok  sam prolazila kraj par njih ono baš upasljivo smiješila kontam valjda skontaju user posted image user posted image user posted image

Heheh, pa iduci puta zovni user posted image Znaci i ti mislis da je ovo kod mene OK? Mislim, vidis ti mene hahaha, a dr. mi rekla da su nalazi uredniuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7047
18.4.2011 19:05:25   
Selma.A.M
Ako ti išta znači meni je ok user posted image user posted image  joj malo se šalim izvini......Ako je na 8857 titar ok nebi trebalo biti ni 11508 mislim da ima ta neka granica kod njih a po toj količini titra se vidi jeli u skorije vrijeme preležano šta od ovoga.....Jer npr kod mene 0.113 herpes i titru a od 0.100 se smatra kao negativno i čim je spalo na 0.100 oni napisal negativno (retestirati) a do tada sve pozitivno (retestiratI)

Neposredna veza do poruke: 7048
18.4.2011 19:09:19   
honey bunny
Ženice moje, samo da vas pozdravim, pa da idem dočekati druge goste, uh jesam se naradila danas :(
Sweet,Hanice hvala na čestitkama user posted image , ostale trudnjače nadam se da ste dobro, Moja bebica me nije htjela iznenaditi danas, pa da zajedno slavimo rođendan user posted image , valja još čekatiuser posted image
Ljubim vas sve i držte se :)

Neposredna veza do poruke: 7049
18.4.2011 19:12:45   
Selma.A.M
Jao honey bunny sretan rođenda sve najbolje i da uskoro ugledaš svoju bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 7050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  280 281 [282] 283 284   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  280 281 [282] 283 284   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *