Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:08:42
Anoniman
Ja nisam bila ni na jednoj njihovoj prezentaciji sto ne znaci da necu nekad i otici, ali slusala sam ih i gledala u par tv i radio emisija i oni kao oni mi ni malo ne ulijevaju povjerenja, isto kao da ni oni nisu sigurni u ono o cemu pricaju i sta tvrde. Voljela bih ako ima gdje neko istrazivanje da je izvrseno, neki link nekog dr koji potvrdjuje lijecenje maticnim celijama da vidim ili da cujem za neki slucaj gdje je to uspjelo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:10:16
idacha
evo i mene... dok mi imi spava, a mm obavlja obaveze, da vam mahnemo Tarik i ja :)
vidim, pricate o maticnim celijama. ja cu ako Bogda pohranjivati sada.. sa imijem sam propustila to da ucinim, ali sam sada rekla obavezno.. zlu ne trebalo, neka ih, posebno sto ne planiram vise djece, ovo mi je posljednja mogucnost...
kako ste nam vi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:10:54
malena27 RR
jelena cryo save je banka maticnih celija, znaci tu se pohranjuju maticne celije... a kad zatrebaju ne daj Boze, onda sam nadjes centar u kojem se lijeci oboljela osoba, znaci cryo save ne lijeci, nego samo vrsi cuvanje... i dostavlja ih u centar u kojem se lijeci oboljela osoba....u BiH nazalost nema takvih centara, ali svakako se uvijek teska oboljenja i lijece u inostranstvu....
< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.4.2011 14:15:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:12:16
palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja nisam bila ni na jednoj njihovoj prezentaciji sto ne znaci da necu nekad i otici, ali slusala sam ih i gledala u par tv i radio emisija i oni kao oni mi ni malo ne ulijevaju povjerenja, isto kao da ni oni nisu sigurni u ono o cemu pricaju i sta tvrde. Voljela bih ako ima gdje neko istrazivanje da je izvrseno, neki link nekog dr koji potvrdjuje lijecenje maticnim celijama da vidim ili da cujem za neki slucaj gdje je to uspjelo.
Upravo i ovo je meni. Oni kao "firma". Nekako sve mi eksperimentalno. Možda trebam dublje istraživati. Ne znam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:17:21
mea29
vi markicama pricate, kod nas to koliko znam nema. Mea ko ti vodi trudnocu?
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Sretan rodjendan i od nas , ja nisam za tortu, ja bih nesto slano
O kakvim vi markicama pricate, kod nas to koliko znam nema. Mea ko ti vodi trudnocu?
Ja sam bila samo jednom kod dr. u 10 sedmici i to u Skerlicevoj kod Nermine Kulenović...i sad mi je 21. 04. zakazala snimanje nuhalnog nabora...imam dr. za porod medjutim posto radi u vojnoj sada je nastala ta peripretija sa uputnicama zato sam otisla u Skerlicevu da vodim trudnocu regularno zbog bolovanja i sl. ali kako nisam imala nikakvu preporuku kod koga da idem otisla sam kod te, i bila je prilicno cudna, vec sam pisala da me nije uputila apsolutno ni u sta, na kraju se smilovala jer sam bila kao popisana i snimila mi ultrazvuk i to jedva kad sam rekla pa ja ne znam jesam li uopste trudna inace bih morala cekati na to...kasnije sam cula da u Skerlicevoj radi neka Rada koja je detaljnija pa cu vijdeti da se sljedeci put narucim kod nje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:20:32
Anoniman
MAlena znam ja da su oni samo presdtavnici, da oni ne lijece...ali i kao predstavnici misli da bi trebali malo biti upuceniji u ishode lijecenja maticnim celijama, ali opet naglasavam nisam nikad licno sa njima sjedila i pricala, vec samo ono sto sam na tv i radiju pratila i sto su odgovarali na postavljena pitanja... sjecam se jednom u Zabranjenom forumu aman svaki odgovor im je bio moze biti bude, moze biti ne bude. Nekako se postavljaju kao prodavaci sa teleshopa, a ne kao predstavnici tako po meni velike stvari. Nisam jos odlucila ni za ni protiv, jos smo u fazi razmisljanja, hvala Bogu i ako se odlucimo ne moramo kreditom finansirati, tako da se ne razmisljam sto se tice finansija, vec citala sam priej dosta po nedu dosta doktora su za, a dosta i protiv... Izgleda da meni treba konsultacija sa molekularnim biologom. A ako Bog da ja jos planiram djece (samo da mm ovo ne procita ). Tako i ako me ne ubijede sada da ih uzmem i pothranim, mozda kad se odlucim za trece dijete mozda tada. Hvala vam u svakom slucaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:32:57
idacha
i ja imam broj predstavnika navedene firme, koji ordinira na podrucju TK, pa se sve kanim ovih dana da je pozovem i saznam sve detalje.. Takodje, ocekujem i da mi Visnja javi kada se nude organizovalo neko kao predavanje-seminar o svemu tome, ovdje kod nas.. nikada nije na odmet informacija vise, ali smo se mi svakako odlucili na pohranjivanje...
joj, zenice, ja danas opet bljaksi... kud i ovo vrijeme, nit sunce, nit kisa... ne zna se sta ce prije... a, na mene to djeluje fujasto.. najvise mrzim ovaj osjecaj kada bih ja NESTO, a ne znam sta..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:45:01
sweet insanity
Mi smo bili sa tetom, odlucili se, popunili sta treba i cekamo da nam stigne prva faktura da uplatimo (za maticne pricam) Btw. Stel vi radile ovaj TORCH? Jesam dosadna s njim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 14:56:26
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Btw. Stel vi radile ovaj TORCH? Jesam dosadna s njim
Meščini da sam ja pisala da sam ga radila, ali na moju inicijativu, jerbo imam mačku kao kućnog ljubimca. Vratili se svi nalazi negativni, pa sad mužek čisti macin pijesak, hoće se onesvijestit svaki put hahahahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:01:09
sweet insanity
Ma ja sad pokupila nalaze i dr. mi rekla da su nalazi dobri. IgM na sve negativno , a IgG pozitivno kod citomegalo virusa i herpes simplex-a i to kao znaci da sma nekad abila u dodiru sa tim i da sam stvorila imunitet, al ja se zagledala sto mi za CMV igG pise u titrz 11508, nekkao mi brojka povelika, al hajde dr. bi mi valjda nesto rekla.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:01:55
sarah
Trudnjace, kako ste danas? Evo mene jos uvijek 2u1, ali izgleda ne jos zadugo Jutros sam ugledala ruzicasti iscjedak na gacicama i onda mi krenuse blagi bolovi u nepravilnim intervalima koji traju jos uvijek. Tako mi je i u cetvrtak krenulo, ali je prestalo veoma brzo. Medjutim ovi danasnji bolovi traju evo vec od jutros. Bila na kontroli, otvorena 1 prst a grlic skracen za 50 %. Dr misli da ovo nece prije sutra ali da pratim stanje i ukoliko se bolovi intenziviraju da se javim a inace ujutro opet kontrola pa ce me mozda ostaviti. Ctg i UZ su uredni. Sad su mi bolovi vec neko vrijeme na 7 minuta ali ne traju duze od 20-30 sekundi i skroz su podnosljivi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:07:35
senka27
IZVORNA PORUKA: sarah
Trudnjace, kako ste danas? Evo mene jos uvijek 2u1, ali izgleda ne jos zadugo Jutros sam ugledala ruzicasti iscjedak na gacicama i onda mi krenuse blagi bolovi u nepravilnim intervalima koji traju jos uvijek. Tako mi je i u cetvrtak krenulo, ali je prestalo veoma brzo. Medjutim ovi danasnji bolovi traju evo vec od jutros. Bila na kontroli, otvorena 1 prst a grlic skracen za 50 %. Dr misli da ovo nece prije sutra ali da pratim stanje i ukoliko se bolovi intenziviraju da se javim a inace ujutro opet kontrola pa ce me mozda ostaviti. Ctg i UZ su uredni. Sad su mi bolovi vec neko vrijeme na 7 minuta ali ne traju duze od 20-30 sekundi i skroz su podnosljivi.
Sretno ljepotice da prodje sve u najboljem redu...i sto brze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:12:33
ziki
Sarah da bi da te sa hairom ispratimo ne smijem ni da kažem al meni to liči ko da će u narednih 12 sati bit. Mada ove sad bebe su muhnatli, ne sviđa im se vanjski ambijent
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:18:47
rrrr77
Pozdrav drage moje, Mi smo se odlucili za uzimanje dijela pupcanika radi izdvajanje maticnih celija razlika je nekih 200 eura vise od samog uzimanja krvi ali je i mogucnos lijecenja bolesti veca. Ja imam broj zastupnika cryo save za TK-a pa ako nekog zanima moze pozvati dogovoriti termin za razgovor i informisati se o svemu sto ga interesuje. Naime kada se odlucis da zelis pohraniti maticne celije uplatis avans od 210 eura na racun cryo save nakon toga dobijes set za pohranjivanje i ugovore koje trebas potpisati sve to nosis kad podes u porodiliste, istog dana kada se akobogda porodis njihov zastupnik mora preuzeti uzorak i slati ga avionom u dvije banke u kojima se pohranjuje. Pod uslovom da su maticne celije uspjesno pohranjene tada placas ostatak novca od oko 2000 eura. Kod nas nije bilo dvoumljenja hocemo li pohraniti ili ne odluka je pala cim smo saznali da sam trudna, po mom misljenju djetetu je bolje ostaviti ovo nego primjera 100 000 KM, sto nas narod rekao zlu ne trebalo, a mislim da i nije neka velika prepreka novac koji je potreban za izvajanje jer toliko kredita dizemo za ovo ili ono.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:29:48
stefania
IZVORNA PORUKA: sarah
jeeee sreeetnoo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 18.4.2011 15:34:36
stefania
samo da dodam da se i ja slazem s rrr u vezi maticnih celija, i mi smo uzeli onaj paket ali jos nisam vidjela za kredit u banci, ali u svakom slucaju to mi je nekako prece od drugih stvari..neka celija nek stoje...ne dao Bog... a da proputimo tu priliku i neckamo se zbog 4000km ne bih sebi sutra oprostila...sto se tice profesionalizma ekipe iz crio savea ja mogu samo reci da sam ja do sada bila veoma zadovoljna njihovim odnosom..ne znam za vas ali eto ja i mm tako