|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
7.4.2011 11:59:23   
babilon
uh, en vidjeh da si iz Zenice :)

onda cu tako i uraditi, sutra odoh krv povaditi, a onda cu kasnije otici da izvadim krvnu grupu.
Toplo se nadam da me doktor nece nalijepiti sto cu mu doci bez krvne grupe :)))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5776
7.4.2011 12:00:53   
palachinken
Ma i ne treba ti još krvna grupa. Sve i da si RH negativna, rano je da se pojave antitijela. Sačekaj ti osiguranje.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5777
7.4.2011 12:01:38   
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical

cao zeneeeeeeeeuser posted image user posted image nisam nista citala, nemam vremena moram se srediti,imam date s divanovicem u 1user posted image idemo na slikanje, da vidimo jel nam naraslo sta ovo nase malouser posted image ljubim vas, javnem se dok dodjem

Obavezno  kako mi je dječak :)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5778
7.4.2011 12:07:52   
Hannica
Glavni razlog zasto moras znati krvnu grupu i RH faktor je ovo.....
Zaštitna injekcija daje se svakoj Rh negativnoj trudnici nakon poroda u roku od 72 sata ukoliko je novorođenče rođeno sa Rh pozitivnom krvnom grupom. Na taj način sprečavaju se štetne posljedice koje mogu nastati kod sljedeće trudnoće, a koje mogu bitno narušiti zdravlje majke i bebe. Zaštitna injekcija u našim apotekama košta oko 100 KM, a troškove nabavke snose same porodilje.
Posto ti imas jos vremna do poroda,ne brini,nece se doktor ljutiti.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5779
7.4.2011 12:09:03   
Hannica
Palchinken jel se meni mescini ili je ta tvoja djevojka na avataru maloprije bila okrenuta na suprotnu stranu.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5780
7.4.2011 12:12:31   
palachinken
Jest, metnem joj, pokušavam je namjestit da ne bude prevelika (čekam doručak pa se ni na šta drugo ne mogu koncentrisatuser posted image )

To je  Juno, meni jedan od dražih filmova user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 7.4.2011 12:13:09 >

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5781
7.4.2011 12:15:17   
enči80
Hannice brže se vidi stomak kod blizanaca,barem je meni tako bilo a također ih možeš prije i osjetiti.Ja sam ih osjetila u 14.sedmici i evo već sada me ubiše a pogotovo kada mi se nasade na mjehur...užas

Amam zato sam irekla da kupi većim trgovačkim centrima jer u manjim prodavnicama stoji u otvorenim kesama po godinu dana pa je bolje uzeti ondje gdje je veći promet.Kupovala sam ja onu iz apoteke ali slaba mi a na ovaj način bude crven čaj pa ko hoće neka proba.Usput,blago se tebi još 9 dana...

Animagical Sretno!!!
Jelena ndam se da je danas bolje stanje sa bubrezima.

Meni je danas pravo slabo,hem mučnina hem nesvjestica...a kažu imaš to u prva 3mjesecauser posted image
Ostalimuser posted image velikiuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5782
7.4.2011 12:22:03   
sarah
Stefania, zamisli kako mene tek srklet fata user posted image
I da, ja sam vam od danas zvanicno u 10. mjesecu. Zavidim sama sebi user posted image
Babilon, mozda ti je bolje onda da sacekas da sredis zdravstveno osiguranje jer krvna grupa i RH faktor ti moraju biti upisani u zdravstvenu knjizicu i to radis samo na transfuziologiji, a nisam sigurna mozes li to uraditi kod njih bez knjizice uz doplatu. Znam da privatno mozes uraditi taj nalaz ali je skuplji i ne moze ti biti priznat u knjizicu. A krvnu sliku i ostale labaratorijske nalaze mozes uraditi privatno u poliklinici Sunce ili Sanasi, ma imas ih koliko hoces. Samo i te nalaze ces raditi do kraja trudnoce nekoliko puta. Tako da ti u svakom slucaju treba zdravstveno osiguranje.
Entinte nam je u bolnici, smjestili su je. Samo ne zna hoce li joj sutra raditi CR jer jos nije vidjela svog dr.
Lana je takodje u bolnici, danas bi trebali izaci. Ona i beba su dobro ali slabo ima kolostruma pa bebu dohranjuju.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5783
7.4.2011 12:23:08   
tukica
evo raport i od mene... bila sam na komisiji, i opet onaj strasni ginekoloski, mada sada nije toliko boljelo, a i bili su maximalno ljubazni prema meni, sto me je blago receno sokiralo, i onda su shvatili da beba niti se valjda spustila niti moze proci prirodno, tako da sam vam ja na carskom u ponedjeljak, tj. u nedjelju moram leci u bolnicu, a u ponedjeljak carski... moram vaditi labaratorijske nalaze sutra abd i to je to user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5784
7.4.2011 12:25:01   
palachinken
hihihihi Lana je gagach user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5785
7.4.2011 12:27:11   
Anoniman
Babilon na poliklinici sanasa mozes da izvadis sve, samo na google ukucas cjenovnik sanasa i saberes koliko ce te doci ti tvoji nalazi, oni su od jeftinijih u Sa, a sto se tice krvne grupe sacekaj dok ne regulises zdravstveno jer to nije hiće.

Ja sam jutros malo bolje, nocas me opet boljelo, ali trebalo bi da krene na bolje jer jutros mi bila treca injekcija i vec dva dana zinat. Ljubimo vas sve, ovaj harambasa se unervozila pa odoh je smirivati, od jutros nervozna samo tako.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 5786
7.4.2011 12:31:33   
sarah
IZVORNA PORUKA: palachinken

hihihihi Lana je gagach user posted image

A vidi mene user posted image  Omaklo se u trudnoci user posted image
Mislila sam naravno na gagach.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5787
7.4.2011 12:49:45   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Meni su tri ginekologa i cetiri urologa sto sinoc, sto danas naglasili da uva izaziva spontani, da se tek u devetom mjesecu smije piti ali u bas malim kolicinama. Meni su rekli da persun pijem, ali jednu casu na dan da razgodim na tri puta.

ej moje žene, ja kad god dođem na forum imam roman da iščitam :)) Meni nije jasno kako to doktori jedni govore ovo jedni ono.
Ja kada sam ležala u bolnici, svaki dan mi donosili 2 litra uvinog čaja da pijemuser posted image bila sam u 7 mj. Svaki puta mi kaže dr.da pijem puuuuunooo čaja od uve, jer je najbolji za urološke probleme, eto.
De mi recite vi koje ste sa Tk, koliko je plata kada si na porodiljskom? Neki govore 50% neki 70%, a neki čak 90% plate, i'm confuseduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5788
7.4.2011 12:57:28   
babilon
Hvala zene svima na pomoci :). user posted image user posted image
Pogledala sam Sanasu, ovo sto moj doktor sve trazi nece izaci ispod 100KM :) hm.

JelenaT - zelim ti da ti dan bude lagan i bez bolova :* user posted image

Sarah - vidim po tickeru da bi taj bebac "vec trebao biti tu" hehehe :D ima li kakvih naznaka :D

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5789
7.4.2011 13:07:07   
Sonja
drage moje sorry nemam vremena daa iscitam sve..
mene nesto od jutros boli stomak kao da cu dobit :(((
mada me i u prvoj trudnoci tako bolilo opet me nesto strah..sutra idem ujutro doktoru i nadam se da ce sve biti ok..
pusa za sve stomacice

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5790
7.4.2011 13:16:31   
honey bunny
I mene je boljelo u početki i dr. mi rekla da je to širen je maternice. Tako da se ne trebaš sekirati, to je normalno :)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 5791
7.4.2011 13:37:42   
palachinken
Imala sam i ja nekih žiguckanja u početku, i to kad duže/brže hodam ili tek tako bez nekog uzroka.  Sve normalno user posted image , samo lezi i odmori.

honney bunny
pa vidi tebi tickera, do kraja stigao maltene! Jel spremna torba?

< Poruku je uredio palachinken -- 7.4.2011 13:38:41 >

Neposredna veza do poruke: 5792
7.4.2011 13:39:14   
Anoniman
Babilon a kad opet ides na kontrolu kod doktora, kad ti je rekao?

Neposredna veza do poruke: 5793
7.4.2011 13:47:15   
babilon
Imam zakazano sad u pon, 11.4, to sam prije zakazala, ali eto jucer mi se ovo desi, ali iskreno, necu da se sikiram, bezveze da sebi doprinosim dodatne probleme. Bice dobro aBd :D samo pozitivno :D user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5794
7.4.2011 13:53:53   
Anoniman
Babilon a da sacekas sa svim nalazima dok ne regulises knjizicu, ako si sigurna da ce biti za dvije sedmice to nije kasno. Jer i da odes privatno sutra izvaditi nece ti sve biti gotovo do ponedjeljka pa opet neces moci ponijeti dr, a ako hvala Bogu bude sve ok u pon na pregledu ne vjerujem da ce ti zakazati opet tako brzo, mozda imas fore da saceks zdravstveno pa onda. Koji doktor te vodi, gdje ides?

(odgovor članu babilon)
  Neposredna veza do poruke: 5795
7.4.2011 14:01:34   
babilon
Ma nekako mi je danas kao bio "ljut" kad sam ga nazvala da vidim kako cu uzeti ove tableete, pa me malo strah da me ne naruzi... a na kraju krajeva, kontam da mu kazem da imam administracijski problem i cekam da mi se zdravstveno rijesi pa da izvadim krv.

Inace sam bila prvi put na pregledu 24.3, tada sam bila 10 sedmica, sve super bilo hB, od maternice + jajnika + plodova voda + beba.... i rekao mi je da sa nepunih 13 sedmica dodjem cisto na pregled zbog toga sto se u tom periodu gleda da li beba (ne daj Boze) ima predispozicije za downov sindrom..

Inace idem kod Dr.Divanovica, dosta mojih prijateljice je vodilo i vodi trudnocu kod njega. I meni je super bio na pregledu. Joj ovi me hormoni drmaju izgleda, sva sam isprepada i zaplakat sad pa sad :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5796
7.4.2011 15:50:43   
lepetetka
Drage moje user posted image kako ste mi sve poredom? Malo vas čitam kada imam vremena i evo radujem se da je Gagach dočekala svoju bebicu želim joj sve najbolje od srca user posted image user posted image user posted image A i ostalim trudnicama ovakav redoslijed poroda,....ma suuuuuuuper Gagach zavidim ti zaista na porodu, kada se sjetim svog znoj me oblije, ali nadam se da će naredni ići lakše i brže aBd user posted image user posted image
Meni pomalo otvrdne stomak pa se malo prepadnem znam da je to sve dio trudnoće ali opet me strah da nešto rano ne krene...ne do Bog....
Eto sve vas pozdravljam i ljubim a ovim novim user posted image user posted image želim ugodnu i lijepu trudnoću...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5797
7.4.2011 16:09:27   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: palachinken

Imala sam i ja nekih žiguckanja u početku, i to kad duže/brže hodam ili tek tako bez nekog uzroka.  Sve normalno user posted image , samo lezi i odmori.

honney bunny
pa vidi tebi tickera, do kraja stigao maltene! Jel spremna torba?

Jašta, heheh! Davno je spremila i ostavila kod vrata da je ne zaboravim, hihihi. Sad samo čekamo da bebi pokuca :)

Neposredna veza do poruke: 5798
7.4.2011 17:38:55   
animagical
juhuuuuuuuuuuuuu mi bili kod doktorauser posted image bebic je narastao i pokazao nam sve, nogice, rukice, prstice, pa je gutao plodnu vodu pa se gurao pa svasta user posted image pa je pokazao i cunuuser posted image  
samo smrc na jezeru me oni lafo gledali ono po noci a niko nije vidio da je posteljica na uscuuser posted image tako da je dr rekao da je krvarenje mozda i zbog low lying placenta i cerviks se skratio neka tri mm....
sta ima kod vasuser posted image
babilon jesi i ti kod divanovicauser posted image fini cikouser posted image ...ma nije on ljut, hehe on je raja, samo ne voli da se zene puno brinu, ne shavataj ti taj njegov ton puno ozbiljnouser posted image a nemoj u sanasu ziva bila, jeftiniji ti je al tawil u importane centru,ja njima idem za vadjenja krvi kad ne mogu da cekam na dipu,  ima cjenovnik na netu ili eurofarm u uniticu, ja danas bila, bas nisu skupi vaginalni bris im 15 km....

Neposredna veza do poruke: 5799
7.4.2011 18:00:08   
babilon
Animagical user posted image  za user posted image  bas mi je drago to cuti hihihi :D
Ja u pon idem, nadam se dobrim nalazima aBd! Inace me stomak skoro pa prestao boliti sto mi je super drago!
A Divanovic mi je kao sto sam rekla super bio na prvom pregledu, toliko sam se odusevila njegovim blagim pristupom da mije abs drago bilo.

Svasta mi je napisao da izvadim: HbsAG, AntiHC, TPHA, TSH, KKS, Fe, SUK, HgbA1C, Urea, Kreatinin, Hepatogram, Urin

Moram vidjeti koliko bi ovo para izaslo ako se odlucim ipak sutra da vaidm krv..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  230 231 [232] 233 234   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *