Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
hej imam jedno pitanje za koje cekaju prvo dijete, ali i za one koje ih vec imaju ako se sjecaju naravno, kad ste pocele ili planirate poceti sa nabavkom robice i svega za bebu?
Ima čini mi se tema baš o tome, negdje na podforumu Šta mi treba za novorođenče. Inače, mi ćemo za jedno mjesec-mjesec i po (tad ću biti sedmi mjesec aBd) da krečimo i ispretumbamo namjestaj, polijepim koji dekorativni stiker, sredim to bebi-ćoše, onda idemo u krevetiće, kolica, autosjedalicu pa sitnije i sitnije. Svakako mislim sve to završiti prije velikih težina, svojih i velikih temperatura, ljetnih
tnx...i ja sam tako razmisljala ali rekoh ipak da malo potvrdim kad se pocinje kupovati otprilike :)
animagical, nemoj se brinuti zbog antibiotika. naravno da ih ne treba uzimati na svoju ruku ali veca je korist da ih sad pijes nego da prekines. otkud mu ideja da stavljas termofor? zar nije jedno od pravila da se ne smije pregrijavati dio blizu stomaka? drago mi je da ces razgovarati sa normalnim urologom. sretno i ne daj se, bice to sve ok! izzy, sa sest sedmica se visi gestacijska vrecica, tackica i cuje se srce (i ja sam otisla krajem 6 sedmice pa se toga sjecam). sretno!
ja vas citam neko vrijeme pa sad tek vidim da uletih a da vas nisam ni pozdravila pristojno :) lijep pozdrav aprilusama a bome i svim drugim buducim mamicama.
animagical, nemoj se brinuti zbog antibiotika. naravno da ih ne treba uzimati na svoju ruku ali veca je korist da ih sad pijes nego da prekines. otkud mu ideja da stavljas termofor? zar nije jedno od pravila da se ne smije pregrijavati dio blizu stomaka? drago mi je da ces razgovarati sa normalnim urologom. sretno i ne daj se, bice to sve ok! izzy, sa sest sedmica se visi gestacijska vrecica, tackica i cuje se srce (i ja sam otisla krajem 6 sedmice pa se toga sjecam). sretno!
ja vas citam neko vrijeme pa sad tek vidim da uletih a da vas nisam ni pozdravila pristojno :) lijep pozdrav aprilusama a bome i svim drugim buducim mamicama.
oh jos jedna aprilusa...
ja i kazu nece jos...
Ja mogu samo reci da, kad sam bila na pregledu, 10.sedmica jebila up itanju, vidjela sam to malo stvorenje, male rucice i nozice i sve nesto plutao po stomaku + cula sam otkucaje srca! Za 6.sedmicu nisam sigurna :/
izjadala sam se na prethodnoj stranici kak si to propustila hehehhe ma nista pametno...isto sve...otkucaji poprilicno visoki...beba nemirna...sutra opet
ja i kazu nece jos...
Aha, vidi mašilo me. Ima ona pjesma dubioze kolektiv, šuti i trpi
ja sam bila na prvom pregledu 6/7 sedmica i culi su se otkucaji... izzy samo da znas da se kod nekoga otkucaji cuju malo kasnije...tako da i ako ih ne cujete vjerovatno ce ti zakzati ponovo pregled za iducu sedmicu... sretno i javi se....
ja i kazu nece jos...
Aha, vidi mašilo me. Ima ona pjesma dubioze kolektiv, šuti i trpi
a taman sam razmisljala sta da objavim na fejsu nema mi druge
Meni se u toj sedmici vidjela, ili je čak bila i sedma, kako je to doktor stručno opisao, raketa ali bez astronauta. Zakazao mi opet za dvije sedmice, tad se već bio maji punoglavac koji kolobata ručicama i nogicama
ola debele i anoreksicne procitah da nam hannica nosi blizanceke, cestitam animagical niposto koristiti termofor i ponovi nalaze... ja ova 2 dana sam bila pravo bezveze, neka me tuga spopala, samo sam plakala... jos nisam od jucer osjetila bebu pa se uspanicila pravo... jutros me malo sutno, pa mi ko lakse....
gagach, brzo ces ti, jos malo....
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.4.2011 16:15:28 >
Drage trudnjace, bas ste se raspisale Ja cijeli dan ganjam licnu,cekam je mjesec dana, jedni kazu jedno pa salju vam pa ovo pa ono i na kraju se ispostavi da je greska na mjestu na kom sam prvo bila i to me radi te svoje greske izgleda vozaju 20 dana al hajde da dusu ne grijesim,mozda i nije tako al d anisma uzela stvar u svoje ruke i isla hodat po maticnom uredu, opstini i blah blah ko zna kad bih je dobila....sad su rekli da dodjem u petak pa valjda stvarno bude gotova, cekam je mjesec dana uhhhh Idacha, doktorica kaze da je sve super, beba je naprednija 2 sedice ali kaze da je to uredu sam ce biti malo teza :) Stefania,znaci obje cemo imati junsku bebu aBd
uh kolko ste pisale ali ja nemam vremena sad sve to da citam samo da vam javim da sam jutros bila na komisiji i zakazali su mi CR za 8. april, dan ranije do 9 h ujutro trebam otici da lezim radi pripreme... uglavnom to bi bilo to... jos uvijek nemam neki poseban osjecaj, ni tremu nista samo eto blizi se hvala Bogu... gagach i sarah nadam se da se necemo mimoici gore ja cu toliko biti gore da cu ja mislim i vas docekati i ispratiti samo da sve bude ok ako Bog da odoh sutra jos laboratorijske nalaze raditi i da se ceka petak
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
uh jos me drzi huja za onaj termofor... sad otisla do apoteke, bas reko da vidim jel greska za onaj secer jutros jer je losa laboratorija inace ovdje, sada 6.1... u zivotu i nije ni iza ni prije jela bio preko 4. garant stres.... a gdje i nece malena, ne boj se,a i mene strah kad ga ne osjetim podugo...ma bebe pajaju izzy ja sam isla sa tacno 6,ali meni bila tacna ovulacija pa i bilo stvarno 6 sedmica, na obicno uzv vidio gestacijsku a na 3d i srcek mali...sad to ti nista ne znaci, ne znas kada je bila ovulacija i implantacija pa je dosta da utrvrdi da je matericna trudnoca i da ides kuci pjevajuci sretno i uzivaj pitaj za folnu ako ne kaze kivac-ne znam, to za termofor je nesto sto mi nana ne bi preporucila a ne dr i one znaju da ne treba puno grijati ili sto bi rekli pariti stomak. idiot. mea vidim ti bi vec kupovala super, lijepo je radovati se, ali za pocetak kupuj sebi stvari, i hehe ne treba ti sveska da zapisujes, sama ces skontati kad ti sta treba, npr meni su stare gacice (obicne) sada postale tange najvise sam se zeznula kad kupih jedne farmerke, nikad ih ne nosim- umislila zena da ce joj biti taman a one siroke na kukovima, jedino da mi se kosti rasire jedno pedalj dobre za izleta i tako to...sada trazim opet manje palachinken uh jesam vas danas sve udavila briga me, sta mi mozete zalite se malenoj selma-sta se to tebi draga upalilo? e jesmo neke upaljene...znam koji je strah kad se vidi krv pregledaj ti to dobro....pa javni sta ima novo imal ko prijedlog gdje u sa osim u imtecu i plusu da zagledam kakav laptop red je da se pocastim
Bogata,nego sta. Imam jednu prekrasnu djevojcicu koja vise voli babija nego mamu. A mama je ljubomorna. Njoj je tek 20 mjeseci pa samo zato sokirana svim ovim saznanjima. Nego,sta ima u Gracanici.Nisam bila tamo 100 godina,
Eh što se vi natipkaste dok ja opra prozore, pobrisa prašinu i spakova torbu. Sporija sam od kornjače. Ma ne ma ništa u Gračanici, dosadno je pravo, nikakvih događanja što bi bilo interesantno jednoj trudnici :) Baš neki dan spominjem, u svim gradovima imaju vježbe za trudnice, kod nas ne Nema veze što voli više babija, sad ćeš i ti imati duplo više ljubavi za sebe, hehhe. A jel imaš nekoga u Gračanici ili si onako turistički nekad bila?
uh kolko ste pisale ali ja nemam vremena sad sve to da citam samo da vam javim da sam jutros bila na komisiji i zakazali su mi CR za 8. april, dan ranije do 9 h ujutro trebam otici da lezim radi pripreme... uglavnom to bi bilo to... jos uvijek nemam neki poseban osjecaj, ni tremu nista samo eto blizi se hvala Bogu... gagach i sarah nadam se da se necemo mimoici gore ja cu toliko biti gore da cu ja mislim i vas docekati i ispratiti samo da sve bude ok ako Bog da odoh sutra jos laboratorijske nalaze raditi i da se ceka petak
Super Entinte, neka je sa srećom Bar znaš kada ćeš se ABD vidjeti sa svojom . Nama ostalim valja čekati joššš, a ja sam nestrpljivaaaa višeee....
Entinte još par dana i bebi je tu ... Ajmo proljetne i ljetne bebe u čemu će biti iznijete iz bolnice ? Mog A smo iznijeli u košari ali bio je februar i hladno vrijeme a ovo će biti juli znači ljetna beba
Animagical, znam da je teško, ali pokušaj da se što manje nerviraš. Što se tiče kamenca ja sam čula za jedan super lijek koji je mnogima pomogao. Čaj od korjena divlje jagode. On bukvalno topi kamenac u rekordnom vremenu. Probaj, ništa te ne košta. Što se tiče stavljanja termofora, to vidi sa svojim ginekologom, jer meni je moja doktorica rekla da to uradim kada dobijem trudove, jer pomaže da se otvoriš lakše. Pa vidi to, da ne bi slučajno i to krenulo. Sve na kraju bude dobro, ja sam ti živi primjer, kada sam pomislila da imam najgoru moguću bolest(rak krvi), jer niko nije mogao da objasni nenormalan pad Fe, stvari počele da se popravljaju i sad je sve hvala Bogu ok. I kod tebe će to na jraju biti dobro aBd, samo se smiri i misli pozitivno
Evo i mene opet sa izvjestajem. Jedva sam danas hodala, krsta ubise, pogotovo na lijevoj strani. Izgleda da je bebach bas pritisnuo neki zivac. Nadam se samo da me nece onesposobit za hodanje Entinte, blago ti se. Ti znas tacno kad ces dobiti svog bebacha. A ne bi se bunila da se gore sretnemo i ja i ti i gagach, to je brzo. Ali daj Boze da nam se svima potrefi ove sedmice.
Bok curke, ja idem preksutra na pregled prvi, bit cu trudna točno 6 tjedana, sta mislite hoce li se sta vidjeti?
Ja bih ti rado odgovorila al nemam pojma. Ja cu u srijedu na prvi pregled, ja sam u 11 sedmici i isto se pitam kao i ti
Kod mene se u 6. sedmici vidio samo gestacijski mjesak ali ne i otkucaji srca, pa sam bila narucena opet za 2 sedmice. A u 11. sedmici bi se trebalo da vidi poprilicno, otkucaji srca itekako.