Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Tukiceeee, tu si Kad si sutra gore? I ja idem pa cemo se mozda sresti
Tu sam ja sam sutra tek od 1, u toj mi je smjeni dr. Nemam pojma ni sta cu ni kako cu prvo cu ga sacekati, pa kontam da me on pregleda, pa mozda na ctg... kad si ti gore?
meni kao da se dole noge rastavljaju svaka na svoju stranu, kad bi mi neko ponudio mil.dolara da ih rasirim, mislim da bih se raspala... eeeeee rahljava sam ja neka trudnica...
Tu sam ja sam sutra tek od 1, u toj mi je smjeni dr. Nemam pojma ni sta cu ni kako cu prvo cu ga sacekati, pa kontam da me on pregleda, pa mozda na ctg... kad si ti gore?
Ja trebam oko 12 sati kod dr., ali cu prije toga da uradim ctg da ne bi cekala jer znam da ce me poslati da uradim i ctg. Zato sam se prosli put toliko zadrzala jer je guzva na ctg-u. Mozda ti je bolje da i ti prije 13 sati uradis ctg pa da onda sacekas dr. i odmah mu pokazes i nalaz ctg-a. Mozda se onda i sretnemo gore.
pa muza uhvati...i neke nadje i praska trebace mu, da to malo pred porod oprasi neka se ne hvata vucije poze nego koncic nek traz ja koliko jos imam da cekam,sve ce mi dole zarasti, ima nevinost da opet gubim
Ja da vam se pohvalim...bila kod dr i punih 20 nedjelja i udebljala se 1,5kg , ali sam zato psole dr otisla na cevape, pa na sladoled da nadoknadim malo
Inace dr kaze baban je dosta nisko, glava mu na grlicu, grlic malo skracen, ali nije strasno, da to pratimo ako se bude skracivao onda i serklazu ili neku terapiju...moram urino kulturu vaditi tri jutra...teski smo 250grama i dobili smo sliku ćune . Zna li koja od vas kolike duzine treba normalan grlic biti?
Ljubimo vas, odoh sa ovim mojim harambasom skakati polomi me pa se cujemo psole kad je smjestim u krevet.
jelena ako ti sta znaci moj cerviks je bio u 10 sedmica 42mm eh sad to je bilo normalno za tada...za 20 sedmica...jel isto? veeeeliki za anu i malog bracu
pa muza uhvati...i neke nadje i praska trebace mu, da to malo pred porod oprasi neka se ne hvata vucije poze nego koncic nek traz ja koliko jos imam da cekam,sve ce mi dole zarasti, ima nevinost da opet gubim
Samo ti zezaj Nego ja sam sebi danas kupila dva ananasa, jedan za danas, drugi za sutra ne bi li malo ubrzalo. To mi nekako jednostavnije
neka,neka trazices ti koncic i praska i sve kad ti prodje termi ja imam jos 157 dana i glupi ticker nece da prebaci u peti mjesec,makar da se vizuelno bolje osjecam hajmo zene, zdjela ananasa i pred avaz-uz stepenice,niz stepenice! a ja cu na klupu i da navijam
Ja trebam oko 12 sati kod dr., ali cu prije toga da uradim ctg da ne bi cekala jer znam da ce me poslati da uradim i ctg. Zato sam se prosli put toliko zadrzala jer je guzva na ctg-u. Mozda ti je bolje da i ti prije 13 sati uradis ctg pa da onda sacekas dr. i odmah mu pokazes i nalaz ctg-a. Mozda se onda i sretnemo gore.
Eeeee pametna ti ta Mogla bih i ja oko pola 12,12 doci, pa uraditi ctg prvo... Pametna plavuso Sta bih ja bez tebe
ANIMAGICAL koliko vidim ti si 17 nedjelja, dakle opasnost za bebu su manje cim udjes u 5 mjesec sto se tice antibiotika. jesi radila urinokulturu to je kod tebe esherihija coli sigurno ja sam stalno s tim deverala, mokrila krvi svaki drugi mjesec dok nisam otisla kod dr Sabanovica on me pregledao dao mi antiibiotik u kesici sa M naziv , navece na prazan mjehur se popije sa dvije dece vode. Legnes spavat i ujutro sve fino izmokris i vise nikad nisam imala problema, a jesam se i brusnicom zaljevala. Nemoj termofor bolje kupku napravi ne puno vrucu i lezi u nju 10 minuta djelotvornije je.
Monural vrecica i pije se samo jedna,ali ne znam smiju li Animagical bas mi je zao,bas te zeza,za nalaze nisam pametna a penicilinski antibiotici su jedini sigurni u trudnoci .
IZVORNA PORUKA: stefania
ista sam ti takva, al zeno ne zali para ja otkako sam dobila onaj banana jastuk druga zena majke mi..samo ga jos u hau ne nosim
Zar je taj jastuk toliki spas? Da se bacim u potragu za tim čudom...
sro se mene tice, jastuk, jastuk, zivio jastuk, ne znam kako da objasnim nek svako proba za sebe, al ja fakat nisam znala sta sam bez jastuka propustala pa vi vidite
Odoh sad trazit po netu jastuk ali ja mislim vise da su to meni nervoza i strah (koji tjeram9 pred porod
IZVORNA PORUKA: gagach
IZVORNA PORUKA: Amam
Evo i mene u kukaonicu.... Noc uzasna i kako koja dolazi cini mi se sve gora,na wc idem 100x,kukovi me bole,a na ledjima ne mogu ni sekunde,tako da se po svu noc okrecem i odpuhujem,uzas,ujutro naravno ustanem nenaspavana,nervozna i onda me zvizne i aritmije,sve u svemu tuga brate. Ugodan dan vam zelim.... Ako se ko odluci poroditi,sretno mu
mozda smo sestre sve si me fino opisala
,ko bi ga znao . Entinte vidim ja dobro to tebi ide,ma brzo ces ti iz bolnice aBd,samo da sve bude ok Tukice nisi jedina,meni sve na um padne kako cu kad porod krene dignut noge na onom stolu i rasirit Babilon dobro dosla . koje idu na pregled sutra -sretno. Ove koje su bile,kako upratih poprilicno ste dobro i vi i bebe
cao drage , bila sam danas na kontroli...nista se ne desava iiiiiiiiii rekla mi dr da dodjem u subotu ili ponedjeljak opet i spominjala je oxi test. ja to nee bih, nadam se prirodnom porodu i to prije subote. sta vi mislite? za sve
Bogata,nego sta. Imam jednu prekrasnu djevojcicu koja vise voli babija nego mamu. A mama je ljubomorna. Njoj je tek 20 mjeseci pa samo zato sokirana svim ovim saznanjima. Nego,sta ima u Gracanici.Nisam bila tamo 100 godina,
Eh što se vi natipkaste dok ja opra prozore, pobrisa prašinu i spakova torbu. Sporija sam od kornjače. Ma ne ma ništa u Gračanici, dosadno je pravo, nikakvih događanja što bi bilo interesantno jednoj trudnici :) Baš neki dan spominjem, u svim gradovima imaju vježbe za trudnice, kod nas ne Nema veze što voli više babija, sad ćeš i ti imati duplo više ljubavi za sebe, hehhe. A jel imaš nekoga u Gračanici ili si onako turistički nekad bila?
Dolazila kod jedne prijateljice turisticki.Meni je bas lijep gradic,ostao mi u lijepom sjecanju.
mi cemo bebana iznjeti u kosari koja dodje uz kolica isto...sve sam pripremila i zapakovala da mm ne mora da petlja po tome jer bi vjerovatno haos napravio i nesto zaboravio joj moram pelene kupiti...ono malo pakovanje...
sarah e moja saarah...ja sam se iskreno nadala da ce krenuti ove sedmice a sada sam nesto ubjedjena da cu presisati termin... joj vidis ananas moram kupiti sutra hahahahha jao sad mi se jede
tukice hahahahhaha nedam ja tebe...ma nema sta, ti ces siguuurnoooo ove sedmice rijesiti donje krajeve
animagical kako bi to super bilo povucem i ispadne sluzni cep
jelo 250 grama cistog bjesa bas mi je drago da je sve u principu ok...
E baš mi je drago da ti se svidjeo :) Ja sutra idem na kontrolu, večeras je zadnja doza gyniprala :) Uskoro mogu očekivati bebicu Mislim da neću izdržati još do 1.maja, ja ću to potjerati prije, heeheheh. Ima da hodam ko luda
Ma kad mi je rekla glava mu vec nalegla na grlic odmah mi je entinte pala na pamet, nasmijah se ja na onom stolu...reko gdje je ovaj moj pozurio... Nadam se da nece biti gagach bijesa inace stvarno cu u ludari da zavrsim, jer ovo je nepodnosljivo...uh...i dalje mirovanje, sto vise dizanje nogu u vazduh , ali bez sexa naravno, kaze ne moze ni vrh, a ne do pola ...tako da cu ja treci put gubiti nevinost na jesen tao nekad ... da odem oftalmologu, ima li mi ko kakvog dobrog preporuciti?
Gagach, ne gubi nadu, nikad se ne zna, mozda stvarno bude ove sedmice. Pa tek je ponedjeljak Tukice, vidis kako ja samo dobre savjete dajem. Najbolje ti je tako da uradis da ne bi cekala. Ja sam zadnji put cekala oko 40 min na ctg. Jelena, ja idem inace oftalmologu Seficu koji se nalazi u Ferhadiji. Stariji doktor i mislim da je ok, a ima i dobru opremu. Ako ne nadjes boljeg mozes njemu. Lejla, pa kakav je to oxi test?
nego da vas obavjestim da je radioaktivni oblak dosao na nase nebo i da ako bude kise ne bi trebalo da se krecemo vani i dok traje tajj krkljanac preporucuje se trudnjacama da se tusiraju bar dva -tri puta dnevno...naravno ako budu morale izlaziti po kisi...sve dok je suho nije strasno... u to ime odoh da se istusiram
vece, zenice.. u pauzi od raskrcivanja ovog haosa od kuce, da vam mahnemo... moji muski spavaju i hB na tome.. vjerovatno ce imi opet cijelu noc da festuje, ali eto, bar sada spava-.. mi smo se danas toliko nahodali da sam se izmorila ko ne pamtim kad... poslije bas kazem ko da mi je za nuzdu bilo i to jos po onoj vrucini... ma, genralno sam nesto haos fuj danas, sve me boli, nervozna, umorna... ali, sutra je novi dan, nova nafaka... jelena, za bebija malenog... i za pregled.. i za 1,5 kg.. ja Bogami, po mojoj vagi dobila oko 3 kg za mjesec.. ima sutra dr da bljuje vatru na mene.. sweet, super i za tvoj pregled.. milki stomkuuuu puno ja vala jedva cekam da bar udjem u 9ti aBd, pa da mogu iscekivati... meni je vec dojadilo, majke mi..
kako ostale zenice? ima li nam terminusa aprilusa??