|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.4.2011 13:50:10   
babilon
Hanci :)) jesam stariji clan, kako sam se udala odmah se ovdje ukljucila, kontam mozda mi se posreci
da ostanem user posted image  ako budem na forumu hahaha :D.

Tek sad, kad sam zaista trudna hihi :) sam se prikljucila, i opisati ne mogu moju radost :D Cestitam ti jos 1 :D predivan je ovaj oblacic, tako dai ja tebi zelim predivnih, prelakih user posted image

Mea29 yaaaay bas mi je drago da ima neko ko je sa mnom u istoj hefti :)). CESTITAM TI OD user posted image SRCAuser posted image na trudnoci :)
Jos ne znam kad mi je termin, posto bih trebala u pon, tj na danasnji dan na pregled pa ce mi tada
cika doktor reci,nadam se :) a mogla bih i ja to izracunati pa da se vodim tim nekim datumom :D

Palachinken, ja ne znam sta je ovo, tacno me panika hvata kad pravo jleto dodje, ima gola da spavam! hahaha.  Uh sto bih mogla palacinke s nutellom :))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5276
4.4.2011 13:51:41   
Hannica
animagical bas mi je zao.user posted image Nadam se da ce biti bolje i da ce neko imati neki prijedlog kako da ti pomogne.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5277
4.4.2011 13:53:06   
palachinken
animagical, imaš li priliku ponoviti nalaze u nekoj privatnoj klinici? Samo te koji te bune?
Što ne nazoveš doktora koji ti vodi trudnoću? Joj jest ti se zanedalo...

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5278
4.4.2011 13:54:46   
mea29
IZVORNA PORUKA: babilon

Mea29 yaaaay bas mi je drago da ima neko ko je sa mnom u istoj hefti :)). CESTITAM TI OD user posted image SRCAuser posted image na trudnoci :)
Jos ne znam kad mi je termin, posto bih trebala u pon, tj na danasnji dan na pregled pa ce mi tada
cika doktor reci,nadam se :) a mogla bih i ja to izracunati pa da se vodim tim nekim datumom :D

evo ovdje izracunaj :)

http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5279
4.4.2011 13:59:00   
animagical
znas kako je, ginekolog te salje urologu jer su bubrezi grozni a ovaj te salje nazad ginekologu i da stavim termofor...idem kod gin u cetvrtak,sad sam zvala... mene je iskreno sokiralo da me ne shvaca ozbiljno, a fino mu onako na sred hodnika govorim da sam piskila krvuser posted image kaze nista kamenac, nije lahko biti majka... idi ginekologu! kontam deda,ajd ebi se tamo takav star i bezobrazan.. ma oticu izgleda kod tawila po nalaze privatno,nema mi druge. nego st acu za antibiotike poboguuser posted image da prestanem, kako mi ovaj rece, ne smijem,a ne smijem ni da pijem na svoju rukuuser posted image joj kako je grozno biti trudnica u nasem zdravstvu...user posted image   svako drugu pjesmu pjeva...

izvinite na kukanju, skupilo mi se basuser posted image
cestitke svim novim trudnicama, da vam ovih 9 mjeseci prodje bez ikakvih problema user posted image

Neposredna veza do poruke: 5280
4.4.2011 14:01:20   
m.i.n.a.
Animagical..ja bih ponovila nalaze ako sumnjas u rezultate..ako se ispostave tacnim doktor ce ti reci terapiju,nemoj se sekirati,otkako sam na forumu bilo je svakakvih puno tezih slucajeva i sve su na kraju sretno zavresile..ja sam imala nizak secer,npr.i cesto nesvjestice zbog toga..kaze doktorica nek vazda imam cokoladu i vode uza se..koliko god sam jela slatko sve do kraja trudnoce nije dva puta mozda bio malo iznad donje granice..a za ove komentare ljepkara na hodniku zacepi usi,ja vjerujem da ipak doktor koji ti vodi trudnocu zna najbolje tok tvoje trudnoce i stanje..eto ako nije rimjetio ni da si trudnica a tako se razbacuje po hodniku..bice to sve dobro,nemoj se sekirati jer ti to vise steti..
Odakle si,mozes li otici drugom doktoru,privatno na jedan pregled pa da ti sve fino objasni..bar na razgovor..

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 5281
4.4.2011 14:01:53   
babilon
odokativno 20.10.2011 hefta tamo vamo :))))

Animagical, ja bih ti isto posavjetovala da opet uradis nalaze, cisto da budes nacisto. A svakako bih i ja, kao sto rece palachinken, nazvala doktora koji ti vodi trudnocu..
Cuvam fige da sve bude dobro!!user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 5282
4.4.2011 14:03:00   
palachinken
samo ti kukaj, zato smo tu!
zato ti i kazem, mozes li nazvati svog doktora(onog sto je nemilosrdan kad su kilogrami u pitanju, kako li se zove user posted image ) da ga pitaš smiješ li taj i taj lijek.
Jer može biti veća šteta od uzroka bola nego od lijeka. A druga stvar, nisi više ni na početku trudnoće, ipak je posteljica formirana i donekle štiti bebača.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5283
4.4.2011 14:11:58   
mea29
IZVORNA PORUKA: babilon

odokativno 20.10.2011 hefta tamo vamo :))))

prije ce biti tri hefte tamo  :) meni je 29.10.2011., znaci tebi sedmicu iza user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5284
4.4.2011 14:12:08   
animagical
posteljica je brzo propusna za penicilin,ampicilin i ostala guser posted image zato se i brinem, a opet gore jadnom djetetu da ja fasujem jos gore s bubrezima... jedan urolog (zena) neki dan se zabrinu, dade antibiotike 4 puta dnevno, ovaj danas muski serouser posted image kaze stavi termofor...a super, pa da ja opet skacem po jezeru u sred noci po apaurin..majke mi oplakala sam, malo mi je svega valjda... pa rekli mi da gynipral pijem jer mi bolovi u bubrezima uzrokuju kontrakcijeuser posted image a sad da pustim bubrege... seljak sovinisticki,eto nek je on radjao...sekundu nisam razmazena, ali me krsta razvaljuju i ispod stomaka, idem u wc preko 20 puta na dan... bas me boli,a njega boli briga user posted image treba od brige jos da dobijem napad, ionako nisam na lijekovima za epi... opet-izvinite, bas me iznervira covjek, nisam bila ovako ljuta ne pamtim

da vam ne kvarim dan, odo da legnem dok me ne prodjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mazite trbe i ne dajte se zezatiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 5285
4.4.2011 14:27:42   
palachinken
animagical user posted image

Neposredna veza do poruke: 5286
4.4.2011 14:35:57   
babilon
haha :D mislim da cu u pon saznati sve detalje, bas se radujem da znam :D

Neposredna veza do poruke: 5287
4.4.2011 14:39:20   
babilon
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio babilon -- 4.4.2011 14:46:16 >

Neposredna veza do poruke: 5288
4.4.2011 14:43:16   
RICI
ANIMAGICAL koliko vidim ti si 17 nedjelja, dakle opasnost za bebu su manje cim udjes u 5 mjesec sto se tice antibiotika. jesi radila urinokulturu to je kod tebe esherihija coli sigurno ja sam stalno s tim deverala, mokrila krvi svaki drugi mjesec dok nisam otisla kod dr Sabanovica on me pregledao dao mi antiibiotik u kesici sa M naziv , navece na prazan mjehur se popije sa dvije dece vode. Legnes spavat i ujutro sve fino izmokris i vise nikad nisam imala problema, a jesam se i brusnicom zaljevala. Nemoj termofor bolje kupku napravi ne puno vrucu i lezi u nju 10 minuta djelotvornije je.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

Neposredna veza do poruke: 5289
4.4.2011 14:52:37   
animagical
urinokulture danas pocela nositi u stari grad, ma obicno budu sterilne... imam i od ranije problema s bubrezima, dosta su osjetljivi jer s jedne strane imam prosirenje pijelona a s druge sam rodjena s dvostrukim mokracovodom....sada imam i kamenac, neki dan kazu u lijevom bubregu (i napisu u nalaz) a danas u drugi nalaz uzv napisu s obje strane i to vise u desnom bubreguuser posted image znas kako ej kod nas ruzno kad si trudnica pa odmah zakljuce da si razmazena i vrate te s hodnika... ali nema veze. aBd ujutru idem na urologiju kod dr. Kulovca, ocekivace meuser posted image da makar sa stelom neko shvati da necu da piskim krv i tackauser posted image a nek se onakvi kao onaj danas igraju svojoj zeni sa zdravljem. vjeruj piskim reko 20 puta dnevno, noc ne racunam, kamen je malo bio krenuo ali dr az enista Bog zna, ima ga jos s obje strane, tako da cu to tesko da ispiskim...pijem i brusnice po tri litre na dan... cula sam da je dobra prolom voda, kontam da probam i to..
hvala rici, palachinken, i sve ostale....gdje je ono prijeratno da se trudnice pustaju reko reda, da im se ustupi stolica... danas ko da kugu nosis a ne bebuuser posted image

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 5290
4.4.2011 14:54:26   
Selma.A.M
Evo da vas i ja pozdravim ...Sunčan dan i jako topao ufff, a tek je počelo šta će biti kada bude juli user posted image ...Ja sam vam sinoć prokrvarila,prvo dvije-tri tačkice na gaćicama pa onda i na tolet papiru,bila sam kod dr imam jaku upalu,ma katastrofa user posted image ...Dobila sam vaginalete i brusnicu da pijem....Još sam se iznervirala fujjjj,danas od neke nerovoze povadila iz kaučai ćoškova male haljine da polako spremam i pererm,odvajam šta će cura moći nositi a šta ne i ima jedno 15 kesa veliki user posted image ,a ostatak je kod svekrve u BN i tako ja nju nazovem da kažem da povadi vreće ovih dana pa kada joj dođemo da pokupim i petem,kad će ti ona meni:
Joj nisam znala šćero da ćeš tako brzo zatrudniti ja posula haljine naftalinom (gasom) da ih ne jedu moljci i miševi user posted image user posted image user posted image ,pa to treba sve istresti pa zračiti  dva-tri mjeseca da izađe miris pa onda prati user posted image user posted image user posted image ...Meni je automatski pozlilo,pa nije to kesa dvije tu ima oko 3 vreće haljina,navlaka za krevetac,posteljine,jastučića ,joj ja bih sada plakala od muke.....
Hanna čestitam na user posted image user posted image ,animagical user posted image user posted image ,jelenaT znam kako ti je,moj je još ajde da kažemo veliko dječak ali muka živa sa njim user posted image ,babilon dobro došla i ljepih user posted image  mjeseci ti želim,gagach,javi nam se poslije ctg-a,a ostale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ----  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ,držite se...

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5291
4.4.2011 15:00:33   
stefania

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: animagical

da vas pitam na brzinu, jel meni moglo zeljezo za mjesec da padne sa 12.6 na 6.8? da nije kakva greska u nalazuuser posted image   mislim, jedem zdravo, pijem prenatal, pasem travu i zaru i sta sve ne... i secer mi je 5 a dr mi rece da ne smije preko 5.1user posted image ko je lud ko normalan...nit slatko jedem nit mirisem nit mi je kad secer bio visok...da mogu reci da sam se npr noc prije nalaza zasladila pa zato....mislim da je greska u mom domu zdravlja, a ja sam s te strane dobro user posted image

jos mi neki ludi dr na sred hodnika ukide antibiotike za bubrege, kaze sta ce ti, nije lahko biti majka(kad je to ON radjao pa zna?!)  i da stavim termofor?! a ja piskim krv i pijem giniprale, danas me bas pucaju kontrakcije od sekiracije a i od bolova vala... gdje cu termofor, ne smijem dugo ni da se tusiramuser posted image sta cu ja sad...a da jos me i pitao sto sam se zapuhala-ne primjeti da sam trudnica a vec se fakat vidi, svaka sedrenicka mahalusa je skontala a on kao doktor ne pozna...  tako sam ljuta i zbunjena

ajd zive bile sta cu ja, pomzite, mene boli kako boli....

ne znam ti mnogo, ali znam da ti zeljeto itekako brzo moze pasti u trudnoci a i da secer moze porasti bez obzira na to jedes li ti slatko ili sta vec..to je tako u trudnoci... zato se kontrolise vise puta i prati po nalazima...zao mi je sto ti ne mogu reci nista o tome jel trebas piti antibiotike ili ne

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 5292
4.4.2011 15:04:59   
stefania

[/quote]

ista sam ti takva, al zeno ne zali para ja otkako sam dobila onaj banana jastuk druga zena majke mi..samo ga jos u hau ne nosim user posted image
[/quote]

Zar je taj jastuk toliki spas? Da se bacim u potragu za tim čudom...

[/quote]

sro se mene tice, jastuk, jastuk, zivio jastuk, ne znam kako da objasnim nek svako proba za sebe, al ja fakat nisam znala sta sam bez jastuka propustala pa vi vidite

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 5293
4.4.2011 15:05:39   
mea29
hej imam jedno pitanje za user posted image koje cekaju prvo dijete, ali i za one koje ih vec imaju ako se sjecaju naravno, kad ste pocele ili planirate poceti sa nabavkom robice i svega za bebu? 

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 5294
4.4.2011 15:13:53   
Anoniman
animagical draga, to sto ti e toliko spalo zeljezo je moguce jer beba sada dosta sebi vuce, meni je za mjesec spalo sa 29,4 na 15,3, secer nije povisen, ne bi valjalo da je veci, a sto se tice tog urologa nemam rijeci...ja bih na tvom mjestu privatno urologu nekom otisla da te fino ispregleda.

Ljubimo vas sve, nemam kad da vas detaljno iscitavam, ana i danas Boze nedaj, a ja odoh se spremati trebala bi na kontrolu veceras, samo cekam da mi dr javi kad veceras.

(odgovor članu RICI)
  Neposredna veza do poruke: 5295
4.4.2011 15:20:14   
gagach

IZVORNA PORUKA: Amam

Evo i mene u kukaonicu....
Noc uzasna i kako koja dolazi cini mi se sve gora,na wc idem 100x,kukovi me bole,a na ledjima ne mogu ni sekunde,tako da se po svu noc okrecem i odpuhujem,uzas,ujutro naravno ustanem nenaspavana,nervozna i onda me zvizne i aritmije,sve u svemu user posted image tuga brate.
Ugodan dan vam zelim....
Ako se ko odluci poroditi,sretno mu user posted image

mozda smo sestreuser posted image sve si me fino opisala

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5296
4.4.2011 15:21:42   
izzy
Bok curke, ja idem preksutra na pregled prvi, bit cu trudna točno 6 tjedana, sta mislite hoce li se sta vidjeti?

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 5297
4.4.2011 15:24:01   
palachinken
IZVORNA PORUKA: mea29

hej imam jedno pitanje za user posted image koje cekaju prvo dijete, ali i za one koje ih vec imaju ako se sjecaju naravno, kad ste pocele ili planirate poceti sa nabavkom robice i svega za bebu? 

Ima čini mi se tema baš o tome, negdje na podforumu Šta mi treba za novorođenče.
Inače, mi ćemo za jedno mjesec-mjesec i po (tad ću biti sedmi mjesec aBd) da krečimo i ispretumbamo namjestaj, polijepim koji dekorativni stiker, sredim to bebi-ćoše, onda idemo u krevetiće, kolica, autosjedalicu pa sitnije i sitnije. Svakako mislim sve to završiti prije velikih težina, svojih i velikih temperatura, ljetnih user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 5298
4.4.2011 15:24:55   
mea29
IZVORNA PORUKA: izzy

Bok curke, ja idem preksutra na pregled prvi, bit cu trudna točno 6 tjedana, sta mislite hoce li se sta vidjeti?

Ja bih ti rado odgovorila al nemam pojma. Ja cu u srijedu na prvi pregled, ja sam u 11 sedmici i isto se pitam kao i ti user posted image

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 5299
4.4.2011 15:25:39   
gagach

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Evo padobranca
Gagach, Sarah kako ste user posted image user posted image user posted image

evo dodjoh kuci ...dogegala sam seuser posted image
ctg kolko tolko uredan...naravno opet je malac divljao kao i njegovi otkucaji ali vise ne zelim da se nerviram...
dobila sam uputnice za bris vagine,cervixa i nosa...i to sutra idem odraditi i ponovit ctg...user posted image
dr kaze da beban nece jos...i da ce mi ginekoloski uraditi kad napunim 40 sedmicu...tako da sjedim i cekam...a beban diktirauser posted image
jooooooooooooooj jest mi dosadilooooooooooooo viseeeeeeeeeeeee

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 5300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  210 211 [212] 213 214   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *