Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja nisam zaposlena,ali bi trebala dobijati onu naknadu od nekih 100KM. Porodila se u januaru,jos je nikad nisam dobila..
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
Ja sam se porodila u februaru i rekli su mi da bi 13. trebala biti druga polovina aprila, najdalje do sredine maja. Jer sam na februarskom spisku, a znam da je kleopatra se porodila posle mene, ali je bila na januarskom spisku i dobila je skoro.
Ja nisam zaposlena,ali bi trebala dobijati onu naknadu od nekih 100KM. Porodila se u januaru,jos je nikad nisam dobila..
jeli ti došlo rješenje... prvo dbiješ rješenje a ond anakdadu dobije sa ostalima... ako nije bila u martu, doći će u aprilu za janurar od dana pododa do pvog februara i za februar
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
rodila u no[color=#00vembru a tek me nas spisak stavili za januar znali ko jeli kad bi mogla isplata za januar vidim neki govore da je bila zvala socijalno niko nista nezna 00FF]
rodila u no[color=#00vembru a tek me nas spisak stavili za januar znali ko jeli kad bi mogla isplata za januar vidim neki govore da je bila zvala socijalno niko nista nezna 00FF]
u kom mjeseci ti je stiglo rješenje o naknadi
kad se porodiš moraš predati zahtjeva za nakandu.... prikupiti papire i dostaviti u opštinsku službu onda ti ta služba dostavlja rješenje zavisi ako si zaposlena ili ne zaposlena... rješenje dolazi kada se zahtjev preda u roku do 30 dana najdalje a novac se iplaćuje po dobivenom rješenju u narednom mjesecu za sve mjesec od kada je rješenje na snazi.. znači od dana poroda do toga dana pa onda nastavljaš dalje mjesec za mjesec i tako 12 mjeseci. od dana poroda imaš rok od 60 dana da predaš zahtjev, jesi to uradila
jesam predala sam al kad sam predavala rekli mi da se ne zurim tek u januaru mogu predat tako sam i uradila a rodila sam u novembru al nikakvo rijesenje nisam dobila pa mi bijese nejasno svi pricaju o rijesenjima
jesam predala sam al kad sam predavala rekli mi da se ne zurim tek u januaru mogu predat tako sam i uradila a rodila sam u novembru al nikakvo rijesenje nisam dobila pa mi bijese nejasno svi pricaju o rijesenjima
znaci predala si u roku od 60 dana od poroda
nazovi sluzbu opstine kojoj pripadas da pitas trebala si vec dobiti rjesenje
Pitanje, molim vas: zaposlena trudnica, od kako se udala nije još uvijek promijenila mjesto boravka, još uvijek je prijavljena na općinu gdje joj roditelji žive. Ukoliko sada (na sredini trudnoće je) promjeni mjesto boravka, odnosno općinu, da li joj to može poremetiti primanje porodiljske naknade? Čini mi se da je jedan od uslova za primanje por. naknade bio da ima 6 mj. stalni boravak u određenoj općini
Pitanje, molim vas: zaposlena trudnica, od kako se udala nije još uvijek promijenila mjesto boravka, još uvijek je prijavljena na općinu gdje joj roditelji žive. Ukoliko sada (na sredini trudnoće je) promjeni mjesto boravka, odnosno općinu, da li joj to može poremetiti primanje porodiljske naknade? Čini mi se da je jedan od uslova za primanje por. naknade bio da ima 6 mj. stalni boravak u određenoj općini
Ja sam skoro 3 mjseca pred porod promjenila mjesto boravka i nisam imala problema. Ja mislim da je samo problem ako nisi prijevljen godinu dana u odredjenom kantonu..
Ja sam skoro 3 mjseca pred porod promjenila mjesto boravka i nisam imala problema. Ja mislim da je samo problem ako nisi prijevljen godinu dana u odredjenom kantonu..
I ja sam pred sami porod promijenila prezime i mjesto boravka i bez ikakvih problema izganjala naknadus tim da ti treba potvrda iz MUP-a ako nisi na jednoj općini duže od godinu dana
Ja sam bila na istoj opstini i na istoj adresi ali sam u petom mjesecu trudnoce promjenila licnu zbog prezimena i samo ti treba potvrda iz mupa o kretanju, ako si manje od godinu dana na toj adresi, tj ako ti je licna mladja od godinu dana.
jel mi moze neko pomoci? juce sam dobila rjesenje da cu dobijati pomoc,tj ovu naknadu. ali sam takodje predala papire za pomoc u prehrani,djeciji doplatak i opremu za bebu e sad me zanima ako neko zna kad se dobija to rjesenje za djeciji doplatak,opremu i pomoc u prehrani posto mi na ovom rjesenju pise samo da cu dobijati naknadu.a ako su mi u opstini prihvatili sva dokumenta znaci da imam pravo na sve 4 pomoci.hvala unaprijed
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.