Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a za proceduru pretpostavljam da ide isto kao i za zaposlene. nazovi općinu kojoj pripradaš i traži date prebace kod nekoga vezano za porodiljsku nadoknadu. ta teta (vjerovatno je teta) ti objasni šta ti sve treba
meni je mm predavao to nakon poroda, mislim da se ne može prije ni predati ali opet ti provjeri. znam da sam ja ranije otišla izvaditi potvrdu mjesta boravka jer to svugdje traže i kopirala ličnu kartu (da i ja nešto uradim)
čini mi se da ti treba otpusno pismo iz bolnice ali nisam sigurna
i ja sam tada bila na birou i oni su mi sami savjetovali da odem tražiti naknadu, ali kad mi je počela nabrajati kud sve moram hodati i šta mi treba od papira... i još mi kaže neće to tako brzo biti, ja odustala.... ne znam da li se šta promjenilo od tada ali ja stvarno sa bebicom u naručju nisam mogla niti mi je padalo na pamet da hodam ... ali kao što kaže chuci nazovi pa provjeri to ti je najsigurnije... koliko se sjećama i nije neki veilki iznos ali ako već možeš sebi to izganjati zašto ne ?
Pozdrav, moze li mi neko samo odgovoriti sta je sta naknadom ako si na birou? Da li se ista dobije? i koja je procedura? Hvala
Ja sam također na birou,primam 120 KM.Sa otpusnicom iz porodilišta trebaš otići na biro,oni ti tamo popune papire koji ti trebaju , s tim ideš u općinu kojoj pripadaš i to je to.Ja sam se porodila krajem novembra u decembru već dobila rješenje,a u januaru dvije isplate.
mene isto zanima može li nezaposlena majka koja je na birou dobiti naknadu,iako je se tek prijavila na birou? i 2. mogu li žene koje su na birou ali osigurane preko muža dobiti tu naknadu za nezaposlene?
mene isto zanima može li nezaposlena majka koja je na birou dobiti naknadu,iako je se tek prijavila na birou? i 2. mogu li žene koje su na birou ali osigurane preko muža dobiti tu naknadu za nezaposlene?
naravno, ako ispunjavas druge uslove tj. da imas prebivaliste u KS najmanje godinu dana...
almaa jesi ti sigurna,netko kaže da moraš biti na birou najmanje 9 mjeseci da bi primao tu naknadu?ali opet mi čudno,šta je s onim ženama koje su tek završile školovanje i upisale se na birou i pred porodom su?
kako to?kako onda država zna da si nezaposlena ako nisi na birou?
Ako se ne prijaviš na biro na vrijeme (recimo radila si, više ne, imaš rok od ne znam koliko dana da se javiš na biro, ako zakasniš ne možeš se više prijaviti na biro ali si nezaposlena).
i ja sam tada bila na birou i oni su mi sami savjetovali da odem tražiti naknadu, ali kad mi je počela nabrajati kud sve moram hodati i šta mi treba od papira... i još mi kaže neće to tako brzo biti, ja odustala.... ne znam da li se šta promjenilo od tada ali ja stvarno sa bebicom u naručju nisam mogla niti mi je padalo na pamet da hodam ... ali kao što kaže chuci nazovi pa provjeri to ti je najsigurnije... koliko se sjećama i nije neki veilki iznos ali ako već možeš sebi to izganjati zašto ne ?
od papira ti treba bebin rodni list, tvoja cipsova prijava i kopija LK, potvrda da si na evidenciji nezaposlenih...to je samo za naknadu i dobije se na 3 mjesta od toga na trecem i predas...a sad ako si htjela one silne dodatke i ostale vidove pomoci koje opstina daje...onda se i ima hodati...mi smo samo naknadu uzeli jer na ostalo ni nemam pravo jer imam auto
Ja sam također na birou,primam 120 KM.Sa otpusnicom iz porodilišta trebaš otići na biro,oni ti tamo popune papire koji ti trebaju , s tim ideš u općinu kojoj pripadaš i to je to.Ja sam se porodila krajem novembra u decembru već dobila rješenje,a u januaru dvije isplate.
i kod mene isto ovakos tim sto su meni u februaru dosle 3 isplate
< Poruku je uredio rose -- 6.4.2011 22:35:28 >
mene isto zanima može li nezaposlena majka koja je na birou dobiti naknadu,iako je se tek prijavila na birou?
naravno, ako ispunjavas druge uslove tj. da imas prebivaliste u KS najmanje godinu dana...
almaa jesi ti sigurna,netko kaže da moraš biti na birou najmanje 9 mjeseci da bi primao tu naknadu?ali opet mi čudno,šta je s onim ženama koje su tek završile školovanje i upisale se na birou i pred porodom su?
i ja mislim da nije vazno koliko si na birou jer ne daje ti biro pare vec opstina..
i vodi računa draga da je rok 60 dana od dana poroda da ove dokumente podneseš... ja mislim u piu se ova potvrad čeka nekoliko dana...pa nemoj da kasniš...
kako to?kako onda država zna da si nezaposlena ako nisi na birou?
Ako se ne prijaviš na biro na vrijeme (recimo radila si, više ne, imaš rok od ne znam koliko dana da se javiš na biro, ako zakasniš ne možeš se više prijaviti na biro ali si nezaposlena).
mozes se privati na biro ali nemas pravo na zdravstveno...mm se tako prijavio (u svojoj 33-oj godine bez dana upisanog u radnoj knjizici) i ja ga osigurala zdravstveno preko sebe (morao u bolnicu) dok sam bila prijavljena na proslom radnom mjestu...nakon toga je imao jedno zaposlenje s prijavom i odmah nakon toga se prijavio na biro i od njih dobio zdravstveno
ima druga opcija...potvrda s fakultetaq o redovnom skolovanju umjesto potvrde s biroa
i vodi računa draga da je rok 60 dana od dana poroda da ove dokumente podneseš... ja mislim u piu se ova potvrad čeka nekoliko dana...pa nemoj da kasniš...
samo sam copy paste text od ranije...
da vidis ima i ova opcija da NISI na evidenciji zaposlenih i u PIO da nisi ni kod njih
mozes se privati na biro ali nemas pravo na zdravstveno...mm se tako prijavio (u svojoj 33-oj godine bez dana upisanog u radnoj knjizici) i ja ga osigurala zdravstveno preko sebe (morao u bolnicu) dok sam bila prijavljena na proslom radnom mjestu...nakon toga je imao jedno zaposlenje s prijavom i odmah nakon toga se prijavio na biro i od njih dobio zdravstveno
Ahaaaaa, u tome je fol. Hvala na pojašnjenju. Skoro mi je jedna osoba rekla da ne može da se prijavi na biro (baš mi bilo čudno ), vjerovatno je onda mislila na to zdravstveno.
znam ovo.samo me je ono gore zanimalo o roku koliko se mora biti na birou,nije za mene info nego za kolegicu koja je na birou odnedavno tek i treba ubrzo rodit i rečeno joj da nema pravo na naknadu za nezaposle jer mora biti na birou najmanje 8-9 mjeseci koliko li već da bi mogla primati tih jadnih 100 km
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.