|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
2.4.2011 19:15:48   
sporty mamaa
Evo da vas i ja pozdravimuser posted image user posted image Vidim ima prehladenih, nazalost i ja sam medu njima. Vise stvarno ne znam je li ovo prehlada, alergija ili vec sta, a nikako otic doktoru. Ma otisla bi ja, ali kod nas u ambulanti uvijek rade neki stazisti koji kad im kazes sta ti je, ili pisu uputnicu ili rovare po knjigama da bi ti nesto dali. Majko mila, pa ako kazem da kasljem i grlo me boli, zar ne moze doktor opce prakse to preslusati nego odma svrljati uputnicu specijalisti?? A tek kad kazem da sam trudna, ko da za trudnice ne postoje lijekovi niti ista, stvarno su bezze....
Meni je najgori ovaj kasalj, koji traje vec prilicno duuuuuugo, a ne koristim nista za njega, iskasljavam odavno i gnoj ali pomalo, pa ne znam ziva sta da radim, da li da ipak odem u ambulantu ili da nesto kupim na svoju ruku?? Ako je neko imao slican problem molim vas savjet....user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5101
2.4.2011 21:10:18   
gagach
vidi ovih trudnjacaaa sto su se ulijenile vecerasuser posted image  uzivate u muzevima ha? user posted image

a sta mi je sa aprilusama? one muku muce...iscekuju i vjerovatno rondaju ...bar ja tako...nervozna sam za poluditi...sada sam u fazi da ne mogu ni sjediti a ni lezati...samo tersamuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 5102
2.4.2011 21:11:11   
animagical
gagach jel to zadnja tri mjeseca vucja pozauser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5103
2.4.2011 21:18:49   
tukica
Ja sam toliko isfrustrirana, da odoh malo prosetati i ako se nista ne promjeni uskoro, nabavicu majicu:  100 GODINA GRAVIDNOSTI!!!user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5104
2.4.2011 21:33:34   
gagach
tacno tako frustracija vlada....ne znam sta bih od sebe....i ja cu sada prosetati...

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5105
2.4.2011 21:34:17   
gagach
IZVORNA PORUKA: animagical

gagach jel to zadnja tri mjeseca vucja pozauser posted image
otprilikeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 5106
2.4.2011 21:41:43   
gagach
Evo mojim aprilusama da se zabave i probaju...bar da vrijeme ubiju hahahauser posted image

Narodni “recepti” za izazivanje poroda

Svoje maleno blago u sebi nosite već devet mjeseci, premašili ste termin, ali vaša beba naprosto ne želi izaći? Ako više ne možete dočekati vidjeti svoju bebu isprobajte narodne “recepte” za poticanje poroda. Naravno, prije nego što se odlučite za bilo koju od ovih tehnika, posavjetujte se s liječnikom, osobito ako ste imali komplikacija u trudnoći.

Vodite ljubav

Nakon 40 tjedana trudnoće velike su šanse da se nećete osjećati posebno seksi, no mnoge žene tvrde da im je seks pomogao izazvati porod. Neka istraživanja čak tvrde da sperma može stimulirati kontrakcije. Samo pripazite da seks ne prakticirate nakon što vam vodenjak pukne jer postoji rizik od infekcije.

Jedite pikantnu hranu

Pikantna hrana može izazvati porođaj. Iako nema konkretnog znanstvenog dokaza koji bi potvrdio teoriju, navodno pikantna hrana stimulira želudac i crijeva koji pak svojim kretanjem mogu pokrenuti maternicu i izazvati porod. Neke majke su uvjerene da im je pikantna hrana pomogla, no dobivanje trudova na pun želudac i nije baš najpametnija ideja, osobito kad je riječ o pikantnoj hrani

Šetajte

Odlazak u šetnju može pomoći ubrzati stvar. Hodanje će povećati pritisak na djetetove glave na vrat maternice i pomoći pravilno ga namjestiti za porod. Ovo je jedna od najsigurnijih metoda poticanja poroda. Nema nikakvih mogućih štetnih posljedica ako lagano prošećete, za svaki slučaj obavezno sa sobom nosite mobitel. Neke majke tvrde da više od šetnje pomaže hodanje po stepenicama.

Hopsajte na lopti

Pokušajte “hopsati” na pilates lopti. Sjednite na loptu i kružite bokovima u krugovima ili u osmicama. To pomaže usmjeriti glavu čeda prema zdjelici. “Budući da je lopta napuhana, prilagođuje se vašem tijelu taman toliko da ne stvara pritisak na osjetljivu međicu tijekom trudova. U tom položaju moći ćete također kružiti bokovima. Ako je porod započeo na zadak, možete rabiti loptu za porod tako da dođete u polučučeći položaj što pomaže da se vaša zdjelica otvori kako bi se čedo moglo namjestiti u pravilan položaj”, piše autorica Kelly J. Towsend u knjizi “Duhovni pristup rađanju”.

Jedite ananas

Zaboravite na konzervirani ananas ili sok od ananasa, već odaberite svježi ananas koji bi vam mogao pomoći potaknuti porod. Ananas sadrži kemikaliju bromelain koja pomaže omekšati cerviks (grlo maternice) i ubrzati stvar.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5107
2.4.2011 21:56:33   
Anoniman
Sporty ja sam tako sa Anom kasljala i imala sam osjecaj da gnoj, a ne klasicni slaim iskasljavam i meni je pomogao sirup od bijelog sljeza to mi dr propisala i posle dviej kasike bila kao nova, jer koliko se sjecam pije se ujutru i uvece.

Apriluse user posted image , joj jedva cekam, a vjerujem tek vi, meni je deveti mjesec bio najgori jos sam 9 dana prije termina rodila.

Ljubimo vas sve user posted image

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 5108
2.4.2011 22:01:24   
gagach
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sporty ja sam tako sa Anom kasljala i imala sam osjecaj da gnoj, a ne klasicni slaim iskasljavam i meni je pomogao sirup od bijelog sljeza to mi dr propisala i posle dviej kasike bila kao nova, jer koliko se sjecam pije se ujutru i uvece.

Apriluse user posted image , joj jedva cekam, a vjerujem tek vi, meni je deveti mjesec bio najgori jos sam 9 dana prije termina rodila.

Ljubimo vas sve user posted image

kako diiivno devet dana prije terminaaaaaaa...hocu i jaaaaaaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5109
2.4.2011 22:03:03   
Anoniman
Sad sam uprav skontala da je tebi 11 dana do termina i podjem da napisem da ti zelim devet dana prije kao i meni kad ti vec napisala user posted image ...hajde sec na fb trebas mi nesto da te pitam user posted image

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 5110
2.4.2011 22:12:54   
Amam
Samo da vam mahnem na brzaka.
Poslije jucerasnjeg dana ,jutros odem kod mdr,i malo se s njom konsultovala,inace dobila sam i neki osip po licu i smedje tackice AAAAAAAAAAA,user posted image i jos k tome jutros povratim.
Malo me zenasmirila kaze da mi je moguce od sunca jer imam svijetlu put,da si uzmem neku zastitnu.
Ako se nastavi nizak pritisak da odem u porodiliste gdje bi me beli i ostavili a kaze da ju guzva uzasna,pa cu se tako zaljevati tecnoscu,sve u svemu ok,je,bolova jos nema user posted image dobro.
Laku noc idem spit,budna sam od 6 h ujutro

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5111
2.4.2011 22:25:03   
gagach
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sad sam uprav skontala da je tebi 11 dana do termina i podjem da napisem da ti zelim devet dana prije kao i meni kad ti vec napisala user posted image ...hajde sec na fb trebas mi nesto da te pitam user posted image
pa nema teee

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5112
2.4.2011 22:28:06   
animagical
ima,ima vidi ti to opetuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5113
2.4.2011 22:33:32   
gagach
IZVORNA PORUKA: animagical

ima,ima vidi ti to opetuser posted image
i vid mi se muti

Neposredna veza do poruke: 5114
2.4.2011 22:44:29   
sanela.asja
i vid mi se muti
hoce to ko mjenja puno poze user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5115
2.4.2011 22:48:16   
gagach
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

i vid mi se muti
hoce to ko mjenja puno poze user posted image user posted image user posted image
eeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeee sta ti je to?user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 5116
2.4.2011 22:49:46   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Amam

Samo da vam mahnem na brzaka.
Poslije jucerasnjeg dana ,jutros odem kod mdr,i malo se s njom konsultovala,inace dobila sam i neki osip po licu i smedje tackice

I meni su s eu zadnjih mjesec dana pocele pojavljivati smedje flekice na licu, ulavnom u predijelu jagodica. Djeluje kao d aimam bijele podocnjake, a ispod smedje , bas onak blaga pigmentacija...danas ne pita doktoricu za to al kolko sma cula da se to cesto desava u trudnoci.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5117
2.4.2011 23:04:15   
lejla31
a sta mi je sa aprilusama? one muku muce...iscekuju i vjerovatno rondaju ...bar ja tako...nervozna sam za poluditi...sada sam u fazi da ne mogu ni sjediti a ni lezati...samo tersamuser posted image
IZVORNA PORUKA: gagach

hvala Bogu nisam jedina user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5118
2.4.2011 23:07:07   
sarah
IZVORNA PORUKA: RICI

A sad koja si ti bila od onih zenica crna plava, bilo vas je dosta...

Ona najljepsa user posted image
Ja sam ti bila ona plava ako se sjecas (pramenovi) sa frizurom Victorije Bekam user posted image
I ja sam ti opet gore u utorak na kontroli, pa mozda se opet sretnemo user posted image
Joj apriluse, shvatam kako vam je. I ja sam mnoooogo neurozna, tako da cas hodam, cas nesto kupujem, cas kuham, cas jedem, ali slabo mirujem, nemam zivaca... Ali kontam mogu izdrzat do termina, ali ako ga presisam sta onda?
Gagach, fino si ti ovo napisala, samo cu se praviti da ovo prvo sto si napisala ne vidim user posted image
A sto se tice hopsanja na lopti ja to redovno radim u zadnje vrijeme pa cemo vidjeti rezultate.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 5119
2.4.2011 23:11:32   
sarah

Evo mojim aprilusama da se zabave i probaju...bar da vrijeme ubiju hahahauser posted image

Svoje maleno blago u sebi nosite već devet mjeseci, premašili ste termin, ali vaša beba naprosto ne želi izaći? Ako više ne možete dočekati vidjeti svoju bebu isprobajte narodne “recepte” za poticanje poroda. Naravno, prije nego što se odlučite za bilo koju od ovih tehnika, posavjetujte se s liječnikom, osobito ako ste imali komplikacija u trudnoći.

Vodite ljubav

Nakon 40 tjedana trudnoće velike su šanse da se nećete osjećati posebno seksi, no mnoge žene tvrde da im je seks pomogao izazvati porod. Neka istraživanja čak tvrde da sperma može stimulirati kontrakcije. Samo pripazite da seks ne prakticirate nakon što vam vodenjak pukne jer postoji rizik od infekcije.

Jedite pikantnu hranu

Pikantna hrana može izazvati porođaj. Iako nema konkretnog znanstvenog dokaza koji bi potvrdio teoriju, navodno pikantna hrana stimulira želudac i crijeva koji pak svojim kretanjem mogu pokrenuti maternicu i izazvati porod. Neke majke su uvjerene da im je pikantna hrana pomogla, no dobivanje trudova na pun želudac i nije baš najpametnija ideja, osobito kad je riječ o pikantnoj hrani

Šetajte

Odlazak u šetnju može pomoći ubrzati stvar. Hodanje će povećati pritisak na djetetove glave na vrat maternice i pomoći pravilno ga namjestiti za porod. Ovo je jedna od najsigurnijih metoda poticanja poroda. Nema nikakvih mogućih štetnih posljedica ako lagano prošećete, za svaki slučaj obavezno sa sobom nosite mobitel. Neke majke tvrde da više od šetnje pomaže hodanje po stepenicama.

Hopsajte na lopti

Pokušajte “hopsati” na pilates lopti. Sjednite na loptu i kružite bokovima u krugovima ili u osmicama. To pomaže usmjeriti glavu čeda prema zdjelici. “Budući da je lopta napuhana, prilagođuje se vašem tijelu taman toliko da ne stvara pritisak na osjetljivu međicu tijekom trudova. U tom položaju moći ćete također kružiti bokovima. Ako je porod započeo na zadak, možete rabiti loptu za porod tako da dođete u polučučeći položaj što pomaže da se vaša zdjelica otvori kako bi se čedo moglo namjestiti u pravilan položaj”, piše autorica Kelly J. Towsend u knjizi “Duhovni pristup rađanju”.

Jedite ananas

Zaboravite na konzervirani ananas ili sok od ananasa, već odaberite svježi ananas koji bi vam mogao pomoći potaknuti porod. Ananas sadrži kemikaliju bromelain koja pomaže omekšati cerviks (grlo maternice) i ubrzati stvar.

Evo jos recepata:
1. caj od lista maline (2 solje dnevno)
2. caj od vrkute (2 solje dnevno)
3. caj od mjesavine vrkute i brdske hajducice (samo 1 solja dnevno)
4. hurme
5. kapusule ulja nocurka (1 dnevno)

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5120
2.4.2011 23:36:09   
gagach
dok odradim sve ovo eto ga 1.Majuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5121
2.4.2011 23:41:04   
tukica

Vodite ljubav

Jedite pikantnu hranu

Šetajte

Hopsajte na lopti

Jedite ananas

Sutra idem u prodavnicu i sve zivo kupiti user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5122
2.4.2011 23:42:13   
Anoniman
ccccc...sram te bilo draga i ljubav da kupis...hormoni te bas drmaju user posted image

Ma tukice da ti sutra prije prodavnice na zavrsis na Jezeru user posted image ... 

< Poruku je uredio jelenaT -- 2.4.2011 23:43:12 >

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 5123
2.4.2011 23:43:59   
gagach
hahhahahahaahhaha kad postignemo kontraefekat i zabetoniramo se jos vise...user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5124
2.4.2011 23:44:35   
animagical
ja brojala-d jutros oko 10 do sada 18 puta piskilauser posted image ne mogu viseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *