|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
2.4.2011 0:41:53   
sunce27

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

gagach, još si među trudnicama?user posted image
svako malo provirim da vidim ima li kakvih novosti....sitno brojišuser posted image

ja cekam jos gagach i sarah da nam se pridruze user posted image

I ja i ja user posted image user posted image user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5051
2.4.2011 0:48:58   
rose
IZVORNA PORUKA: gagach

IZVORNA PORUKA: rose

šta kažu doktori?
ja sam rodila dan prije termina

a ja 6 dana iza termina user posted image

ooo da rose sjecam se...i ja sam se sa tobom poradjalauser posted image

hehe i mi cemo s tobom...samo javi kad krenes user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 5052
2.4.2011 0:50:32   
rose

ja sam tada navraćala da vidim ima li šta kod rose jer nisam znala šta me snašlo sa onim glupim šavom...

e tako je to...nekad te neka iznenadi a nekad se neka prati i ceka user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 5053
2.4.2011 7:18:28   
sweet insanity
Jutrouser posted image user posted image ! Ja poranila, valjda uzbudjenje pred kontroluuser posted image Kad mi vec pade na pame, koliko ste se vi puta testirale na Toxoplazmozu u toku trudnoce?user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 5054
2.4.2011 8:31:07   
lejla31
dobro jutro user posted image
kakav divan dan za poradjanje...ko ce prvi? user posted image moja mama stize veceras, a sa prvim je bilo...,mama na vrata ja u radjaonu pa se nadam da ce i ovaj puta biti tako user posted image sedmicu prije termina...samo da ne prekoracim..........user posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 5055
2.4.2011 9:02:26   
neda 30
Jutro user posted image .

Evo mi se polako spremamo na kontrolu.
Ljubičice čestitam ti od srca, a bebiju želim dug i sretan život user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Počelo je,počelo...

Animagical drago mi je da je sve ok!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 5056
2.4.2011 9:25:13   
palachinken
Jutro drage. Pišem vam nako sva bolesna, sklepao me ova virus. Na svu sreću, nema temperature, samo sam sva začepljena, upaljeno grlo, hunjavica ,peku me oči i svi zglobovi me bole. Nisam otišla na posao nego ležim i lupam se čajevima, medom i limunom.
Ne znam da li da idem doktoru, jer ne smijem ništa lijekova svakako piti, nema mi šta pametno reći. A taman što mi gore napisaše da mi oni leukociti u nalazima znače upalu, kad ja jutros ne mogu se dići iz kreveta.
Ljubite tu djecu nerođenu i pazite se virusa.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 5057
2.4.2011 9:39:54   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Jutrouser posted image user posted image ! Ja poranila, valjda uzbudjenje pred kontroluuser posted image Kad mi vec pade na pame, koliko ste se vi puta testirale na Toxoplazmozu u toku trudnoce?user posted image user posted image

ja samo jednom. zašto su te poslali da radiš test? ja sam morala zbog psa kojeg imam u stanu.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

Neposredna veza do poruke: 5058
2.4.2011 9:49:15   
sarah
Jutro trudnjace, kako ste jutros?
Mene opet bole krsta, pogotovo kad se sagnem.
Sto kaze gagach sve mi nekako sumnjivo a opet nista konkretno.
Ljubicica nam se porodila. Prva aprilska beba sa foruma. Krenulo je krenulo...user posted image
Hej RICI, ja sam radila na Jezeru ctg i pregled ali sam se juce nacekala pravo, ispod dva sata se izgleda ne moze ostati gore. I znas sta, sad mi je sve jasno, pa ja sam te vidjela gore juce ali nisam znala da si to ti.
Dosla je jedna zena lijepo sredjena u smedjoj haljini i koznoj jakni sa muzem i trebala je da skine serklaz.
Koliko se puta to juce kroz hodnik spomenulo, mislim da su svi gore culi da ona skida serklaz user posted image . Jesi li to ti?
Lejla, nek je tebi dosla mama pa valjda ce i bebica uskoro.
Palachinken, bas mi je zao sto te spopao taj virus. Cuvaj se draga! Ako nemas temperature onda nemoj nista osim cajeva, vitamina i sl., a u suprotnom bi smjela popiti paracetamol.
Nedo, javi se kako je prosao pregled. Nadam se da si se pomjerila sa jednog prsta user posted image
Sweet, javi se i ti sa izvjestajem sa kontrole.
Rose, Mino, hvala sto pitate za mene user posted image  Brzo cemo i gagach i ja aBd. user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5059
2.4.2011 10:04:21   
palachinken

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

ja samo jednom. zašto su te poslali da radiš test? ja sam morala zbog psa kojeg imam u stanu.

Ja sam svojevoljno, čim sam oktrila trudnoću, kod nas nikog ne šalju da radi TORCH, jer imam mačku. Kad se pokazalo da nemam antitijela, muž je preuzeo brigu oko macinog pijeska.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 5060
2.4.2011 10:16:12   
ladyblue RR
hajte više vas dvije...nismo odavno imale novih mama na bebamauser posted image

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5061
2.4.2011 11:06:05   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: RICI

evo i od mene raport danas skinut serklaz uradjeni svi nalazi za sekciju sve spremno. UZ posteljica jos nije skroz zrela 1 na 2 stepena zrelosti, bebaca 3100 gr odprilike, uglavnom ako ranije ne zaboli u utorak idem leci na jezero.

sarah gdje radis ctg jel na jezeru, danas je guzva bila prava, ja sam gore provela danas vise od dva sata.

animagical bolje sad da su bubrezi i krvarenje zbog njih nego ne daj boze zboguser posted image jos ako je beba nisko cesto se zna prokrvariti iz mokracnog mjehura zaljevaj se brusnicom ne uvom.

honey bunny i ti si imala 1 aprilsu salu, ja sam takodjer mm zeznula al jos uvjerljivije od tebe hahaha, ja sam otisla u kupatilo pustila toplu vodu posula svuda po plocicama i po sebi i nogama uhvatila se za stomu i zovem ga, on je doletio izbezumljen ja kazem pukao vodenjak on uzeo mob hitnu da zove. Ali ja imam sina od 9 god koji je uletio u wc i sve vidio i istraumirao se pa mi ga bilo zao. Kad sam rekla aprililiiiii tek je onda sin pobjesnio i sad je ljut na mene. A muz hahaha zbunjoza poblijedio ne zna kud bi cuj hitna, kakva hitna valjda u auto i u bolnicu,  ne radja se tako lako.
Eh svasta nama padne na pamet........

Eh drage moje, dok ja sve pročitam, više ne znam ni ko je šta napisao, hehehh
rici, luda si 100 na sat. To je bio moj prvobitni plan, ali poslije sam skontala, ko će čistiti kupatilo, ja bih samo se izvaljala na njemu od smijeha, hahahha.
Ja nisam htjela tu aventovu, čula sam da je dobra, ali rekoh da probam Dm-ovu, jeftinija :))) Ja sam kupila baby love kremicu za gugu i puder, isto od Dm-a, pa vidjet ću valja li. Dali su mi i nekoliko njigovih pelena da isprobam :)
A danas vjerovatno idem da kupim one jumbo pelene da dobijem torbu. Trebam kupiti 4 pakla, seka će jedno, pa ne znam koju bih veličinu. Imal ko kakvih prijedloga?

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 5062
2.4.2011 11:09:29   
Selma.A.M
Evo da se javim i ja user posted image ,malac je danas super ni jedne tačkice na njemu user posted image
Bebi i ja u tibi smo dobro hvala Bogu,čekamo kontrolu sada 8 aprila...
Vidim priča se o porođaju Gagach vidim da ti imaš još jedanast dana,usitnilo prvo,ajde ako Bog da da krene uskoro...Ja sam se porodila prvi put 5 dana prije termina, termin mi bio 9,a ja se porodila 4 user posted image ...I to sam znala da je krenulo još dan ranije jer sam ustajala po 15 puta tu noć da mokrim,ali nisam mogla sjesti na šolju jer mi je bio pritisak dole ufff...A ti lažni trudovi su se javljali čak i za vrijeme hodanja, i po sekund-dvije i stane ,a sve su to pripreme....Aprilske user posted image  navijam da što prije krene i što prije se završi sa zdravom user posted image ...
Sweet, ja sam Torch radila 3 puta,prvi pšut kada sam zatrudnila tj u 9 nedelji,drugi u 18 nedelji i sad prije par dana sam radila još jedan ali mislim da sam zbog Herpesa pozitivnopg ponavljala toliko i sigurna sam da ću još par puta prije kraja to raditi...I sretno danas na kontroli....
Ajmo koilko vas još ima u aprilu ja sam zapamtila samo Nedu30,Gagach i sarah user posted image
Palachinken,vidim boriš se sa virusim user posted image  uh znam kako ti je...A mene je strah ovi sada zaušnjaka zbog malca,nedo Bog da sad i to pokupi user posted image  ,ajde ako ko zna simptome neka piše....
Ljubičice čestitam ti od srca user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5063
2.4.2011 12:43:12   
RICI
ljubicice cestitam od srca i nadam se da je sve proslo dobrouser posted image user posted image user posted image

sarah da to sam bila ja usput hvala na komplimentima nahvali ti mene smedja haljina jakna hahaha, al nisam znala sta se prica po hodniku za serklaz jer sam i ja hodala sad ekg pa internista pa ultrazvuk, ah, a skidanje serklaza nije bas ugodno ja nosim nisko bebica pritisce pa i boli. Al eto necu vise preko reda nikako dolaziti hahaha u utorak cu leci na patologiju i tamo cu imati ctg. A sad koja si ti bila od onih zenica crna plava, bilo vas je dosta...

honey bunny najbolje je kupi dva paketa do 6 kg a dva preko 6 kg, jer beba brzo raste ako vec moras 4 velika paketa uzeti. Sjecam se kad je moj sin imao oko godinu prijatelj nam iz free shopa donese paket kartonski pun pelena a cijena smjesna bila a pelene extra jes mi dobro doslo jos u pola cijene, a sad bogami paket pampersa preko 30 KM

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 5064
2.4.2011 12:48:44   
sweet insanity
Evo i mene sa kontrole. Doktorica kaze da je sve super (kuc,kuc). Trudna sam 30+4 a mjere bebe su kao da sam trudna 32 ali dr. kaze da je to sasvim normalno...malo krupnija i nista strasno,ima 2300 (mashala)user posted image

BPD je 86
femur 61
ABD 82
Femur je po mjerama 31 sedmica i to kao znaci da nece imat bas preduge none sto nije zamjerka. Pritisak dobar, 69 kila  sto je ukupno +11.
Uglavnom, kaze dr. sve je ovo superuser posted image

Sto se tice toksoplazmoze koju sma gore spominjala, to sam radila na pocetku trudnoce (nekad oko12. nedjelje) i bilo je negativno iako sam 10 godina zivjela sa mackom. To su mi radili u Austriji jer sam kratko bila gore(radili su jos za sifilis,HIV,Rubeolu) Sada vise ne zivim s mackom, jer je maca kod mame ali cisto sam htjela opet sada da se testiram da smirim svoju paranoju pa mi je dala da radim TORCH jer ovdje nema samo test na toksoplazmozu i trazila sma da uradim  HBs antigen iako kaze da ne vidi potrebu ali ako zelim da uradim OK je , pa eto hocu, da ne bi bilo ono joj mozda sma trebala bla bla....napisah se ja uhhhhhhuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5065
2.4.2011 13:46:32   
neda 30
Evo i mene sa kontroleuser posted image user posted image .

Sve je na istom i hvala Bogu sve u redu ( CTG i UZ), kontrola opet za 5 dana. Moj curetak izgleda još nemisli izlaziti, a ja je jeedva čekaaaaam user posted image .

user posted image user posted image user posted image za sve

Neposredna veza do poruke: 5066
2.4.2011 13:48:45   
lepetetka
Ćao drage moje....danas divan dan ,ja malo čitala malo pospremala i sada ću sa svojim momcima u šetnju.....Samo da vas sve pozdravim!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 5067
2.4.2011 13:48:55   
sweet insanity
Bas mi je drago da je sve OK:)

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 5068
2.4.2011 14:00:38   
animagical
cestitam ljubiciceuser posted image user posted image ostale, jeste mi dobro? ja sam hB sada ok, mislim-isto se osjecam(pi-pi krvuser posted image ),samo se ne brinem vise za bebijauser posted image ako neko zna tj ako neko ide na jezero, ako se zove onaj dr arap, krupan,a fin sav, njezan ko cura, bas me zanima, ruzno mi se potpisao,a puno mi pomogao?

Neposredna veza do poruke: 5069
2.4.2011 14:09:07   
Anica1
Nadam se da nije prerano da se i ja opet prijavim ovdje. Nakon spontanog u 7 semdici u augustu prosle godine, evo ja opet hvala Bogu ugledala user posted image
Sada smo 4+4, zvala sam dr Jadranku Dizdarevic, kaze da joj dodjem tek za 15 dana. Rekla mi je prevetivno da uzimama vaginalete Utrogestan 2x2. S obzirom na moj spontani prije, sva sam u grcu i nekako pod rucnom :( Nemam nekih tegoba, osim sto me grudi bole na dodir i imam blage grceve u stomaku. Nemam mucninu nikakao, nadam se da to nije los znak :((

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5070
2.4.2011 14:17:00   
neda 30
IZVORNA PORUKA: Anica1

Nadam se da nije prerano da se i ja opet prijavim ovdje. Nakon spontanog u 7 semdici u augustu prosle godine, evo ja opet hvala Bogu ugledala user posted image
Sada smo 4+4, zvala sam dr Jadranku Dizdarevic, kaze da joj dodjem tek za 15 dana. Rekla mi je prevetivno da uzimama vaginalete Utrogestan 2x2. S obzirom na moj spontani prije, sva sam u grcu i nekako pod rucnom :( Nemam nekih tegoba, osim sto me grudi bole na dodir i imam blage grceve u stomaku. Nemam mucninu nikakao, nadam se da to nije los znak :((

Anice user posted image user posted image user posted image , želim ti lijepu i laganu user posted image .
I ja sam kao i ti imala jedan spontani u 10 sedmici prije ove trudnoće, a evo sada očekujem svaki dan svoju bebanuuser posted image .
Još ti je rano za mučninu, a iako je ne bude nikako nije loš znak, jer ni ja je nisam imala a i još neke user posted image sad već i majke.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 5071
2.4.2011 14:20:41   
Anica1
Hvala ti Neda30 puno! Smirila si me jer sam sva u tim  mislima hoce li se ovaj put cuti otkucaji srca.
Zelim ti da ovih par dana user posted image   uzivas jer sam sigurna da jedva cekas da ugledas svoju bebicu user posted image

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 5072
2.4.2011 14:28:52   
lejla31
10.april- nadam se da ga necu docekati user posted image
ljubicice blago tebi-cestitamuser posted image

amar - 02.05. 2007.

Neposredna veza do poruke: 5073
2.4.2011 14:54:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: animagical

cestitam ljubiciceuser posted image user posted image ostale, jeste mi dobro? ja sam hB sada ok, mislim-isto se osjecam(pi-pi krvuser posted image ),samo se ne brinem vise za bebijauser posted image ako neko zna tj ako neko ide na jezero, ako se zove onaj dr arap, krupan,a fin sav, njezan ko cura, bas me zanima, ruzno mi se potpisao,a puno mi pomogao?

Muhamed Arard draga...

Ljubimo vas sve user posted image

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 5074
2.4.2011 16:40:07   
animagical
hvala Jelouser posted image bas je drag covjek...

vidim ima vas na temi a niko se ne javlja, pa hajd eto da ne budem lijena da pristavim ja jednu popodnevnu....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja upravo pijem, muzek mi je divna domacicauser posted image kako ste sve jedna po jedna?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  201 202 [203] 204 205   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *