|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
1.4.2011 10:01:26   
mea29
nema trudnica il spavaju il setaju...one koje rade spremaju se za pauzu :)  ja cu malo u setnju pocinju me boliti krsta sjedim vec 2,5 sata user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4976
1.4.2011 11:30:39   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: RICI

emice_sa mozes li mi pojasniti tu spinalnu anesteziju jel to ona sa cjevcicom u kicmi pa ti dodaju dozu pri porodu ono kao bezbolni il dobijes jednu inekciju u guzu i oduzme ti se donji dio tijela. ja svakako idem na sekciju pa ne znam da li da predlozim anesteziologu tu spinalnu malo me nje strah ako je u kicmu i kazu glava kasnije boli uzasno. molm te daj mi vise informacija.

Drage apriluse sretno user posted image user posted image user posted image user posted image ako ostanem sutra gore javnem vam se sa mobilnog kratko na forum

Da u kicmu se daje,ali kratko traje,oni ce tebe pitati koju ces anesteziju i ti onda potpises papir...Mene nije glava bolila,niti sam povracala,niti kasljala,tako da ne znam,to je u svijetu  praksa,a kod nas se pravo rijetko odluce valjda iz straha

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 4977
1.4.2011 11:49:38   
stefania
halo zene,
sretan 1 april svim aprilusama i sto rece sarah, ko vec slavi user posted image user posted image user posted image
gdje je ona animagical? draga, nadam se da si do sada otisla do doktora, nemoj se zezati ipak ide vikend, pa sta ces ako ne daj Boze nesto gore pocne? Vidim da su te sve forumasice vec savjetovale da ides doktoru pa se nadam da si poslusala..inace, i ja sam imala krvarenje u slicnom periodu trudnoce i hvala Bogu za sad je i dalje ok...moguce je da ti je krvarenje od pregleda ginekoloskog, ali malo mi je neobicno to sto govoris o cistoj krvi..ne znam, meni je doktor bio nagovijestio da se ne prepadnem ako bude krvi, pa ne znam zasto tebi nisu nista rekli...haj ti doktoru fino, pa nam se ako Bog da javi s lijepim vijestima...sretno..
..ostale user posted image imate user posted image od mene i ovog moguser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 4978
1.4.2011 12:03:35   
sweet insanity
Mama mi je javila (jer je ona isla po nalaze) da pise na nalazima: U URINOKULTURI 10ml NISU IZOLOVANE PATOGENE BAKTERIJEuser posted image
Za svaki slucaj planiram ponovit nalaz mozda krajem 8. il kad udjem u 9. mjesec s obzirom da sam davno imala onu e.coli.
Hugsy svimauser posted image user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 4979
1.4.2011 12:36:55   
Amam
Evo mene ko zombi,ustala oko 9h,sva cila,dan lijep,isplanirala sebi dan,kad...
Trehnu me aritmija 122/min,pritisak ok 130/70,nije strasno,ali jedva me popustilo user posted image ,ali kako mi se puls smirivao tako i pritisak opadao sad sam na 90/60 sva natecena u licu,blijeda i izmorena,kao da sam njivu kopala user posted image .
Eh pored toga dobih i nekakve bolove od sredine stomaka,ono oko pupka i spustaju se prema dolje,krsta me ne bole,nemam nikakvog iscjedka,samo malo cesce idem na wc,eh sad ni sama nisam pametna sta da radim,user posted image se uredno pomijera doduse ne tako jako,ali ono osjetim ga,bolovi takodje nisu jaki,nego onako tupi,pa daju nervozu user posted image .
Je li neko od vas imao nesto slicno ili zna nesto?

Ugodan vam dan i apriluse sretno

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4980
1.4.2011 12:41:36   
sweet insanity
Sto se tice bolova u stomau i ja ponekad imam bolove kao da cu da dobijem, a o cestim odlascima u wc da ti ne spominjem plus se tovarim tečnošću pa jos vise al nema veze, bit ce da je to normala u trudnoci. Za pritisak i aritmiju ne znam sta bih ti rekla, ako nastavi mozda da odes do dr. ako nemas kontrolu uskoro...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4981
1.4.2011 12:43:55   
Kivac
amam,
jesi li i inace oticala u trudnoci ili je ovo prvi put? dobro je da osjetis bebicu ali ako imas broj svog doktora ja bih nazvala i opisala simptome (jer po knjizi to lici na preeklampsiju).  ne bih da te prepadam ali ja bih se posavjetovala sa dr.

Nora - Jan 13, 2009
Jan - Apr 14, 2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4982
1.4.2011 12:51:25   
honey bunny
Sweet, super, drago mi je da je sve ok. Evo i ja čekam nalaze krvi i urina,nadam se da će biti dobro user posted image

< Poruku je uredio honey bunny -- 1.4.2011 12:53:19 >

Neposredna veza do poruke: 4983
1.4.2011 12:58:02   
Anoniman
Animagical draga nadamo se da je sve ok...
Poslednje sto znam o njoj je kad smo se sinoc cule da je zvala jezero i rekli joj, neko ne zna ni ona ko se javio da popije jos dva giniprala, sto je ona popilauser posted image i ako je ne prodje da sat vremena da obavezno dodje. Izgleda da je otisla dok je nema... Draga uz tebe smo i nadamo se da si nam dobro i da ces nam se brzo javiti.

Ovim aprilusama sretan ovaj 1. april i naravno mome muzeku rodjendan, joj na putu je od ponedjeljka ujutru, tek danas dolazi, taaaaako sam ga pozeljela, prvi put od kako smo zajedno da se ne vidimo ovoliko user posted image . Torta gotova pa bujrum cure moje user posted image

Joj moram vam se pohvaliti, teta mi juce bila i evo ej i danas i cisti...juce sam bila sva pogubljena sve za njom hodala, pa pola ja ocistila, sve mi glupo ona cisti, a ja sjedim, ali zato danas ja sve cetiri u vazduh user posted image , uh miline, da sam znala da je ovako dobro davno bih ja nju dovela user posted image

(odgovor članu honey bunny)
  Neposredna veza do poruke: 4984
1.4.2011 13:35:44   
enči80
Pozdrav drage mojeuser posted image

Samo da vam se kratko javim.Jutros sam stigla iz bolnice urađen mi je serklaž i to na živouser posted image user posted image valjda radi bebica nisu mi htjeli ništa davati.Terapija mi je gynipral 4x1 i apaurin 2x1 pa sad šta bude.

Odoh sad malo odspavati pa se pišemo ponovo.

JelenaT:Srećan rođendan mužuuser posted image user posted image user posted image

Animagical ne znam šta da ti kažem jedino da ti pošaljem svu svoju podršku jer te veoma dobro razumijemuser posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4985
1.4.2011 13:41:40   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Sweet, super, drago mi je da je sve ok. Evo i ja čekam nalaze krvi i urina,nadam se da će biti dobro user posted image

Nadam se i ja da ce ti biti OK, javni sta je i kako je :)

Neposredna veza do poruke: 4986
1.4.2011 13:44:42   
honey bunny
Evo stigli mi rezultati. Urin uredan, a hemoglobin 108user posted image , jupiiii! Još 2 fale :) 

Neposredna veza do poruke: 4987
1.4.2011 13:46:43   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Evo stigli mi rezultati. Urin uredan, a hemoglobin 108user posted image , jupiiii! Još 2 fale :) 

Odlično :) A Trombe jesul ti dobre?

Neposredna veza do poruke: 4988
1.4.2011 14:07:11   
Hannica
Hi.
Meni se sinoc na vesu pojavio iscjedak smedje boje,danas isto,nista me ne boli,osjecam se uobicejeno grozno,nema nikavih drugih promjena.Nadam se da nije nista ozbiljno,danas ne mogu nikako doktoru,muz mi u begradu,nemam Hanu gdje ostavit.user posted image Citala sam da se to cesto desava i da ne mora biti nista ozbiljno.user posted image Joj,samo se nadam da necu opet imati hematom na maternici i da mi nece reci da ne smijem nositi tesko,sta da radim s Hanom u tom slucaju,ona ima 15 kg,a jos uvijek je mala.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 4989
1.4.2011 14:46:00   
palachinken
Hannice, ti ono ideš Ribiću uskoro? On će najbolje znati. Mada je tebi, sve i da nemaš hematom, teret od 15kg preveć za nosatiuser posted image , pogotovo tako rano.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4990
1.4.2011 14:56:39   
Hannica
Da,u nedjelju u 6 sati imamo termin kod Ribica.Znam da mi je hanci preteska,ali sta da radim,ona je jos uvijek mala,bas nikako ne mogu izbjeci te situacije,pogotovo ka mm nije kuci,a i ona je malo razmazena,u utorak je trebala odvest svekrvi kad sam krenula na engleski i nije htjela ni jedan korak da napravi,cijelo vrijeme sam je nosila,bas se umorim,ali sta da joj radim,nije ona kriva.user posted image Nadam se da ce sve proci ok.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 4991
1.4.2011 15:03:11   
palachinken
Ma naravno da nije, lutkica mala. A znaš i sama koliko tih priča ima - nosila teško, pa prokrvarila. Baš nezahvalna situacija, ali da se predeverati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4992
1.4.2011 15:04:48   
Amam
IZVORNA PORUKA: Kivac

amam,
jesi li i inace oticala u trudnoci ili je ovo prvi put? dobro je da osjetis bebicu ali ako imas broj svog doktora ja bih nazvala i opisala simptome (jer po knjizi to lici na preeklampsiju).  ne bih da te prepadam ali ja bih se posavjetovala sa dr.

Pa sad od 9 mj,imam otok ali ne kako to zna biti,ovaj jutrosnji se vise odrazio na licu,jer me valjda izmorilo ili sta vec,bol po sredini stomaka se smirio samo jos po dnu,ako ne prodje do veceras javit cu se dr.
Pritisak mi je bolji,120/70,ali puls jos uvijek 114.
Hvala ti mnogo.
Sweety,ja se jos i nadam da sam se prehladila pa da mi je od toga .... hvala draga

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Kivac)
Neposredna veza do poruke: 4993
1.4.2011 15:06:14   
Hannica
Znam,jedna moja poznanica je tako izgubila bebu,3 mjeseca bila trudna i valjda naglo digla kcerkicu koja je tad imala 9-10 mjeseci...i spontani. Sad bi ta beba bila kao moja Hana.user posted image

Neposredna veza do poruke: 4994
1.4.2011 15:18:26   
Selma.A.M
Pozdrav i od mene ,ja još uvijek deveram sa malcem i njegovom alergijom,jučer poslije inekcije se povukli plikovi,jutros opet poiskakali user posted image ...Ne znam više šta da radim osim da ga kljukam ovim sirupom i sačekam da uzročnik alergije izađe iz tijela....Jutros sam zvala njegovu doktoricu kaže opet kupanje u hipermanganuuser posted image  ,pa dokle  više,dijete mi postaje ljubičasto user posted image ,a ako bi se pojavio kašalj ili hroptanje da ga vodim opet na inekciju.... user posted image
Animagical,mila želim ti sve naj i da prođe sve ok,javi se čim stigneš
JelenaT,sretan rođendan tvom m
A ostale trudnice veliki user posted image
I nove čalnice kluba trudnica dobro došle i što lakšu trudnoću user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4995
1.4.2011 15:18:33   
palachinken
Molim ove apriluše da se redovno javljaju, nemoj da nas maši kakva vijest!
sarah, gagach, tukica, neda, lejla, entitne, amam, rici, ljubičica
navijamo!
(ako sam koga izostavila, nek mi oprosti, otelo se u trudnoci)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4996
1.4.2011 15:54:27   
Anoniman
I ja se slazem sa palachinken, ima da nam se redovno javljate user posted image , nesto je slabo martovskih bebica bilo.

Palachinken draga user posted image , sto mi ne rece da onaj fil cim umutim nanesem na tortu, ja ostavila i oko ane kakala jer je danas nepodnosljiva, kad ja da stavim na tortu ono se stvrdnulo kao kamen user posted image , a bilo na sobnoj temperaturi, jedva ga stavih posle. Mm treba svaki tren da stigne pa ocekujem komentar na ukus torte user posted image

Neposredna veza do poruke: 4997
1.4.2011 16:27:43   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hannica

Hi.
Meni se sinoc na vesu pojavio iscjedak smedje boje,danas isto,nista me ne boli,osjecam se uobicejeno grozno,nema nikavih drugih promjena.Nadam se da nije nista ozbiljno,danas ne mogu nikako doktoru,muz mi u begradu,nemam Hanu gdje ostavit.user posted image Citala sam da se to cesto desava i da ne mora biti nista ozbiljno.user posted image Joj,samo se nadam da necu opet imati hematom na maternici i da mi nece reci da ne smijem nositi tesko,sta da radim s Hanom u tom slucaju,ona ima 15 kg,a jos uvijek je mala.user posted image user posted image

Razumijem te u potpunosti... Lako je reci doktoru i ostalima, nemoj nosati dijete, ali kako to objasniti mojoj dvogodisnjoj djevojciciuser posted image user posted image Ili recimo tvojoj?? Jos nas dvije kad muzu radi skoro cijeli dan same kuci, dode nekad neko, ali to je sat, dva i ode... Ja sam svojoj donekle objasnila da me boli stomak i ona jadna pruza ruku kad kazem da je ne smijem nositi, ali sto puta dnevno je dignem na skoljku da piski, kaka, kupam je, perem je... Jednostavno to su situacije koje ne moze izbjeci osim ako nemamo stalnu pomoc nekoga. Nadam se da ce sve biti ok...
I ja sam danas po obicaju loseg raspolozenja, bila mi prijateljica, ofarbala me, popile kavu, al opet se osjecam tako umorno i jednostavno nikakvo, fujjjj...... Jos me ova alergija ne popusta. Danas smo ja i mm pricali oko izbora imena i on eto izjavio da ce se zvati koje ime tad bude u katolickom kalendaru.... Pa kaze ti gledaj kako te zapadneuser posted image user posted image Odo uzet kalendar pa proucit malo, da znam kad cu si termin izabratuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4998
1.4.2011 17:22:05   
neda 30
IZVORNA PORUKA: palachinken

Molim ove apriluše da se redovno javljaju, nemoj da nas maši kakva vijest!
sarah, gagach, tukica, neda, lejla, entitne, amam, rici, ljubičica
navijamo!
(ako sam koga izostavila, nek mi oprosti, otelo se u trudnoci)

Evo me na raportuser posted image !
Cijeli dan sam u hodnji, ispade super lijep dan za šetanje u TZ.
Moj curetak i ja se super osjećamo kao da imamo još 90 a ne 9 dana do terminauser posted image . Kasnije opet idemo do grada da se vidimo sa prijateljimauser posted image user posted image .
Sutra smo na kontroli kod doktorice, pa ćemo da li smo se pomjerili sa jednog prstauser posted image .

Amam redovno mjeri pritisak, i prati otoke, posebno u licu i na rukama i nogama, bilo šta neuobičajeno odmah se javljaj doktoru.

Animagical držimo fige da je sve okuser posted image

Hajmo apriluše sledećaa.....

Neposredna veza do poruke: 4999
1.4.2011 17:59:27   
Amam
Amam redovno mjeri pritisak, i prati otoke, posebno u licu i na rukama i nogama, bilo šta neuobičajeno odmah se javljaj doktoru.
IZVORNA PORUKA: neda 30

Tu sam jos 2 u 1,pritisak i puls su sad sasvim ok,otoka nemam puno na nogama i rukama u licu onako malo,vise mi lici na iznemoglost i umor user posted image ... i dobila sam proljev,pa sad kontam da mi je mozda od toga,odoh leci piti caj user posted image .Hvala ti draga
Koliko uspjeh vidjeti animagical se nije javljala ? Nadam se da je sve ok.

Svim user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 5000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  198 199 [200] 201 202   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *