|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
31.3.2011 16:16:36   
mea29
malena hvala, hvala do nebabas mi je nekako lakse nakon ovih tvojih rijeci :) kao da mi je kamen pao sa srca, iskreno sve ove nase su mnogo lakse od mene i zato sam se plasila. Sad kad znam da je jos neko zatrudnio sa pribliznim kg kao ja lakse disem. Za ovih devet sedmica nikada nisam presla 80 kg, zavisno od mucnina i povecanog apetita variram  1- 2 kg dole.

Imam dvije kolegice na poslu koje su imale jedna 116 kg a duga ravno 100 kad su ostale u drugom stanju, ne znam do koliko su dogurale na kraju ali su imale su savrsene trudnoce i porod to me isto tjesi.

Hvala na savjetima za ishranu i u tome sam lajik, jer da sam bolje znala kombinirati hranu ne bi ni imala visak ali sta cu kad sam poguzija i volim kuhati ali od kad sam trudna slusam savjete i dobro se drzim, moram tako inace ce me iznjeti kroz prozor da rodim :)
jedan user posted image za podrsku

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 4926
31.3.2011 16:21:16   
malena27 RR
nema na cemu, tu sam user posted image ako mogu pomoci... ja sam ista bila na pocetku, sva preplasena, ali sad je vec bolje... muza zezam da bez stoje ne idem na porod user posted image user posted image user posted image
bitno je samo da jedes raznovrsno... ja jedem dosta salate s mesom i to sa gril tave gdje ne ide ulje... kuham i pecem sve sa maslinovim uljem godinama... ja sam kg nabila dosta zbog hormona koje sam uzimala da bih zatrudnila i tako samo u 6-7 mjeseci sa 63 dosla na 78 kg... i jos volim i pojest user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4927
31.3.2011 16:29:41   
Hannica
IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: Hannica

Moze li mi neko poracunat koliko sam trudna sedmica ako sam zadnju menstruaciju imala 17.februara? Ja racunala na netu nesto i malo mi daju,mozete li mi vise izracunat?user posted image

sorry moram upast

trudna si 6 sedmica,polako jos 2 doce i 8 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp

joj ja sam ovo obozavala kad sam bila trudna user posted image

Eh,upravo tu sam i racunala.I ja sam na toj stranici stalno vislila kad sam bila trudna s Hanom,tad jos nisam bila clan rr-a.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 4928
31.3.2011 16:34:02   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: entinte

drage moje treba mi info u vezi komisije za carski. S obzirom da pojma nemam interesuje me kako to ide. Kao što sam već napisala naručena sam u ponedjeljak u 8 na komisiju. Sta se sve tu desava user posted image  isla bih na temu o CR ali mi se ne da sad kopati po toj temi... ako neka već ima iskustva sa tim neka mi odgovori. user posted image

E ovako draga moja ja sam bila na komisiji,na jezeru,ne znam koji te doktor vodi,ali sto se tice komisije procedura je uvijek ista.U komisiji budu 3 osobe uglavnom 2 doktora i glavna sestra.Kad dodes neko ce vam pokupiti nalaze i i papire koje ste donijeli,viddim da se u tebe beba nije okrenula,pa ponesi slike sa zadnjeg ultrazvuka i nalaze od doktora,kao i uputnicu i knjizicu.Kada dode komisija prozivaju vas i uglavnom kratko traje,nije strasno,pitaju koji je razlog za carski pogledaju dokumentaciju i nekada pregledaju ginekoloski,mene su pregledali,pa budi spremna i na tu opciju.Onda ako odobre,odrede datum kad ces leci u bolnicu,obicno legnes dan prije sekcije i onda se sutra rano radi sekcija,i taj dan budes na intezivnoj gdje nemas tel,niti se ikome mozes javiti,jer stvari ne nosis sa sobom,oni ti ih donesu tek kad te prebace na odjeljenje, i eto nadam se da sam ti pomogla ako te jos sta zanima pitaj..

EEE da i ja sam bila pod spinalnom anestezijom i preporucila bih ti je jer sam viddila svoju bebicu cim se rodila,a onda je oni odnesu i vidis je tek opet sutra kad izades iz intezivne,a nisam imala problema ni sa kasljem ni sa povracanjem sto je cesto kod opste anestezije
Izvini sto ja ovako ali trudim se da nesto ne zaboravim napisatiuser posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 4929
31.3.2011 18:31:53   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Idacha bes ti taj keks (da oproste ove fine trudnice) ako ces misliti i nabrajati nas u mislima, onda bolji ovaj moj...tj nikakav... idem ja kod dr jos malo ima ja nju da pitam je li moze i kod mene do pola, kako kod sporty moze ili da odem do njenog doktora user posted image user posted image

Ako ti hoces ja te mogu narucit, mozda ti covjek odobri do polauser posted image user posted image Ili bar cetvrtinu, pa ti onda prstenom ili masnicom fino podesi kolko ti odobriuser posted image user posted image Joj necu vise o keksu, pretjerala sam i gotovouser posted image Joj zene kad kazu trudnoca je blazeno stanje, a ja imam osjecaj da se raspadam, svaki dan nesto boli... Leda rasturaju, glava, mucnina opet, uh.... Ovaj nos me vise izludi, non stop curi, oci mi krvave, proljetna alergija... Sve me spopalo, valjda bude bolje kad udemo u drugo tromjesecje. Ali lakse mi je kad vidim da nas ima jos, i umornih i pospanih, i neraspolozenih. Pa mozemo jedna drugoj popraviti danuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4930
31.3.2011 18:36:15   
Skvo RR
Saljem vam malo pozitivnih vibrica....user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4931
31.3.2011 18:37:44   
tukica
IZVORNA PORUKA: sarah

Dobar dan trudnjace user posted image
Bas nam je danas lijep i suncan dan.
Ja sutra idem opet na ctg i kontrolu a poslije bi trebala sa gagach i entinte na kaficu ako ne bude vanrednih situacija.
Danas sam isla podici nalaz za bris nosa i uredan je user posted image
Tukice, pa otkud sad da ti je beba sitna kad ti doktor nije nista govorio o tome?
Vidi ti opet s njim pa ako ti bude predlagao indukciju a ti pitaj za cr, vjerovatno se mozes dogovoriti.
Ljubicice, sretno ti sutra i da sve prodje kako treba. user posted image
Eto, izgleda da je dosao red na nas apriluse, krecemo od ljubicice.
Sta nam je sa nedom i RICI?

Ej draga, ma eto danas sam otisla kod dr.Hadziomerovica i on gledao i kao beba je velicine za 37.sedmicu, ali kao sve je ok, sve je razvijeno, nego eto ona mala sama od sebe,a na Jezero odoh opet u utorak aBd, pa cu ga bas pitati sta mi je najpametnije da radim... Pala si mi napamet sa onim promjerima glave, mojoj bebi sad 94user posted image

"Tukice, zbog čege ne želiš indukciju? U Tz i u Sa imaju gel kojim namažu grlić i time podstiču njegovo otvaranje. Moja doktorica kaže da je to puno bolje od intravenozne indukcije koju mi imamo. Možda bi bilo dobro da se još malo informišeš i pitaš svog doktora šta ti predlaže, prije nego  se definitivno odlučiš na carski. Nije svako isti, neko lakše neko teže podnosi operacije, jer je to ipak operacija. Imaj na umu da će ti rasjeći maternicu."

Honey bunny, ja bih najradije da se prirodno porodim, ali izgleda nece to bas tako ici sa mnom... a indukciju ne zelim jer sam i cula i nacitala se jaaaako losih iskustava sa indukcijom, a i meni samoj je to sok, jer mislim da je takvo vjestacko poradjanje veeelika patnja i za mene i za bebu, pa ako vec imam opcije, rado bih da ih vidim i cujem... znam da nije ni CR bajan, ali radije bih to izabrala nego indukciju.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 4932
31.3.2011 18:49:20   
animagical
samo da vam mahnem...krsta me jos razvaljujuuser posted image danas mi je na toalet papiru bilo par kapi svjeze krvi, kntam da nije od ginekoloskog sinoc?? sad nema nista, stalno pregledam...ni na gacicama nema nista,samo na papiru bilo jednom... ako bude opet do vecears sta cu?

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4933
31.3.2011 18:52:34   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: animagical

samo da vam mahnem...krsta me jos razvaljujuuser posted image danas mi je na toalet papiru bilo par kapi svjeze krvi, kntam da nije od ginekoloskog sinoc?? sad nema nista, stalno pregledam...ni na gacicama nema nista,samo na papiru bilo jednom... ako bude opet do vecears sta cu?

Ma ne brini, tebi je to isto ko kod mene, samo meni od keksa a tebi od pregledauser posted image   Mislim da je to to i da vise nece bitiuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4934
31.3.2011 18:52:35   
Skvo RR
Pa sta ti rekose????Osim dijagnoze Abortus imminensuser posted image ...imam i ja tu dijagnozu josuser posted image ...i sa umom sam je imala.user posted image ..sto su ti dali gynipral?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4935
31.3.2011 19:11:30   
Anoniman
Animagical draga boljece te par dana krsta dok ti se organizam ne navikne na terapiju, ako te posle cetiri-pet dana bude i dalje boljelo, pravac dr da mijenja terapiju. Sto vise mirovanja, lijevi bok, znaci ni kile nemoj da dignes, primiri par dana, sto manje sjedenja i sto sire stvari da nosisi, nemoj nista sto te steze. Ako se mazes necim ne dodiruj bradavice i vidi da po kuci skidas grudnjak dok ti bolovi ne prodju, rer stiskanje, dodirivanje, nadrazivanje bradavica jos vise prouzrokuje kontrakcije. Draga samo odmora i pozitivnih misli i bice to sve ok, rekla sam ti isti slucaj i kod mene sa Anom bilo, jos je bila blizanacka sa izgubljenim jednim plodom u 9-10 nedjelji. Ljubimo te i mislimo na tebe user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 4936
31.3.2011 19:31:32   
gagach
napokon sam se doguzeljala kuci i pojela sve na sto sam naisla usputuser posted image ne znam sta mi je al ja bih jela po cijeli danuser posted image

neko je spomenuo gel kao opciju za indukciju...pu pu pu nedo Bog nikome...

ovaj moj beban se danas malo primirio...tu i tamo se mrducne ali nema vise onog gibanja stomaka....mozda je samo zatisje pred buruuser posted image
sada evo jadan stuca...ne odustaje...bas mi ga zaaaaaaaaaao....

Apriluseeee sutra prvi...i dernek moze pocetiuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4937
31.3.2011 19:33:48   
entinte
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

E ovako draga moja ja sam bila na komisiji,na jezeru,ne znam koji te doktor vodi,ali sto se tice komisije procedura je uvijek ista.U komisiji budu 3 osobe uglavnom 2 doktora i glavna sestra.Kad dodes neko ce vam pokupiti nalaze i i papire koje ste donijeli,viddim da se u tebe beba nije okrenula,pa ponesi slike sa zadnjeg ultrazvuka i nalaze od doktora,kao i uputnicu i knjizicu.Kada dode komisija prozivaju vas i uglavnom kratko traje,nije strasno,pitaju koji je razlog za carski pogledaju dokumentaciju i nekada pregledaju ginekoloski,mene su pregledali,pa budi spremna i na tu opciju.Onda ako odobre,odrede datum kad ces leci u bolnicu,obicno legnes dan prije sekcije i onda se sutra rano radi sekcija,i taj dan budes na intezivnoj gdje nemas tel,niti se ikome mozes javiti,jer stvari ne nosis sa sobom,oni ti ih donesu tek kad te prebace na odjeljenje, i eto nadam se da sam ti pomogla ako te jos sta zanima pitaj..

EEE da i ja sam bila pod spinalnom anestezijom i preporucila bih ti je jer sam viddila svoju bebicu cim se rodila,a onda je oni odnesu i vidis je tek opet sutra kad izades iz intezivne,a nisam imala problema ni sa kasljem ni sa povracanjem sto je cesto kod opste anestezije
Izvini sto ja ovako ali trudim se da nesto ne zaboravim napisatiuser posted image

Ej draga hvala ti punooooo puno... haj javit cu ti se ako me jos nesto bude interesovalo a vjerovatno hoce heheheh... sad sam nakratko usla jer zurim... javim se kasnije opet...user posted image  

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 4938
31.3.2011 19:34:51   
Anoniman
Koliko vi necete indukciju toliko ja necu carski, ali kako se sve vise i vise primice izgleda da mi carski ne gine, ali dr mi je obecala da cemo sve pokusati da ne ide carski, cak ce i sa mnom kod oftalmologa.

Zene indukcija nije strasna, bar meni indukcija je bila spas user posted image i to infuziono drip, a ne gel. A gel i vaginaleta su 100puta bolji od infuziono. Ja kad pomislim na CR i sest dana lezanja u bolnici muka mi, a ne poslije na rez, poslije na probleme reza u starijim godina i ostalo...

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 4939
31.3.2011 19:38:54   
Anoniman
Da sve hocu da napisem, ali sam danas sva nekakva smetena...
Tukice isti Hadžiomerovic je isto meni rekao da ce mi biti bas malo dijete i za inkubatora, posto me je prvenstveno Rovcanin isprepadao ja odem kod ovog privatno i obojica mi kazu da nece imati vise od 2kg, ja dva dana preplakala, a hvala Bogu moje dijete se rodilo sa 3.150gr i 50 duga, po meni taman beba user posted image . Tako draga samo se opusti, ne mora znaciti uopste.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4940
31.3.2011 19:48:20   
gagach

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Koliko vi necete indukciju toliko ja necu carski, ali kako se sve vise i vise primice izgleda da mi carski ne gine, ali dr mi je obecala da cemo sve pokusati da ne ide carski, cak ce i sa mnom kod oftalmologa.

Zene indukcija nije strasna, bar meni indukcija je bila spas user posted image i to infuziono drip, a ne gel. A gel i vaginaleta su 100puta bolji od infuziono. Ja kad pomislim na CR i sest dana lezanja u bolnici muka mi, a ne poslije na rez, poslije na probleme reza u starijim godina i ostalo...

ma joj ali postoji mogucnost da se to otegne na cijeli dan jakih trudova pogotovo ako nisi otvorena pa izgubis snagu pa nastane haos...ma ne znam toliko ruznih prica o indukciji sam se naslusala zadnjih dana i to meni bliskih ljudi koji su sa indukcijom i zbog komplikacija radi iste zaglavili 10 dana u bolnici....
sve je individualno...user posted image
u svakom slucaju...najbolje je kad zena ima mogucnost da izabere nacin na koji zeli da se porodiuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4941
31.3.2011 20:07:18   
sarah
IZVORNA PORUKA: gagach

Apriluseeee sutra prvi...i dernek moze pocetiuser posted image

Jeeeesteee, sutra pocinje nas mjesec user posted image
A za dernek smo se vec dogovorile, sutra u 12 user posted image
Tukice, nemoj da se prepadas za te mjere, znaju doktori itekako pogrijesiti.
Ja sad odoh praviti palacinke sa nutelom user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4942
31.3.2011 20:07:34   
honey bunny
Mislim da je ipak indukcija sretnije rješenje. Istina, bolovi kod indukcije su neprestani, ali neće baš toliko drugo trajti otvaranje. Naravno kod prvorotki otvaranje traje i do 18h, što je sasvim normalno. Inndukcija smo ubrzava proces, nikako ga ne može usporiti. Ja sam za stav, da je bolji pretrpiti se i 2 dana ako treba, nego carski, jer duže traje oporavak, ostaje ožiljak i ne možeš odmah dojiti svoje dijete, što zbog anestezije, što zbog mlijeka, koje ne može odmah nadoći, a da ne spominjem čitav život patnju kod promjene vremena.
Ako je beba već mala, onda će porod biti lakši :) Baba u 37 sedmici je savim razvijena i spremna za život van tibe :))
Eto toliko od mene, a doktori ipak znaju najbolje :)

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 4943
31.3.2011 20:43:07   
neda 30
Veče user posted image !

Da se mene pita, ja bih da moj porod bude tipa: pukne vodenjak, bolovi nna petnaestak minuta, bolnica i još češći bolovi..aaaaaaa.....i na kraju najljepša nagrada, aBduser posted image user posted image user posted image . Al biće kako bude... samo da sve prođe s hajrom!

Držim nan figeee svima nama aprilušamaaaa!!!!!!!

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 4944
31.3.2011 20:45:32   
neda 30
I da dodam i ja bih prije indukciju nego CR, operacija je to ipak,user posted image ali treba vjerovati svom doktoru i njemu prepustiti odluku kad za to dodje vrijeme...

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 4945
31.3.2011 20:45:50   
Anoniman
Gagacha ma ja sam samo svoje misljenje rekla. Jer ja sam imala 42 sata bolove na tri minuta jer su htjeli prirodno i za 42 sata bolova otvorila se pola prsta user posted image . Ukljucili mi indukciju u 23h u 1.15 moje zlato doslo na svijet...2.15 minuta su nista naspram bolova od 42 sata na tri minuta a ne otvaras se.

samo sam rekla moje iskustvo, naravno na svakome je da odluci sta ce i kako ce.

Neposredna veza do poruke: 4946
31.3.2011 21:01:56   
ivanasa
kod mene je bio indukovani porod..u 08.15 sam otisla u drzavnu na pregled jer sam od 02.00 imala kontrakcije na 7 pa na 5 min. u 10.30 sam primljena u bolnicu,klistirali su me,probili vodenjak i priklucili drip.tad je bilo 11.30 i bila sam otvorena 4 prsta.i 16.55 sam se porodila bez ikakvih problema,beba 3700 kg teska,53 cm dug i ja niti jednog koncica nisam imala.jeste da boli malo jace kod dripa ali meni licno to nije bilo toliko strasno da nisam mogla izdrzati a i znala sam da ce brze ici. moje misljenje bolje indukcija nego CR..sto jelena rece em 5 dana u bolnici em rana poslije boli..uhhh

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4947
31.3.2011 21:41:08   
honey bunny
Ja sutra ulazim u 9-i, a nije šala :) Jupiiiiiiiiiii! user posted image user posted image

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 4948
31.3.2011 21:46:16   
sweet insanity
Puno srece svim aprilušamauser posted image A jel svima rade taj klistir i kak to izgleda hhh, nece doce da ih pokakimouser posted image

Neposredna veza do poruke: 4949
31.3.2011 21:50:08   
honey bunny
Rade, rade :) koliko sam ja skontala, stave ti neku cjevčicu i puste toplu vodu, u roku od par minuta ti sve pokakaš, hehheheh

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *