Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 13:31:15
tukica
ljubičica 28 hvala na zeljama, i tebi sretno i da sve prodje u naaajboljem mogucem redu eh ja sam se danas nasekirala... otisla privatniku jos jednom da se malo pogledam, kad on kao sve je super, sve je spremno za porod, beba se spustila, ali je mala... ja sam trebala biti 39/40 sedmicu, a beba je velicine za 37 sedmicu dr govori nije nista strasno, samo da joj se jos i pluca razviju... pitala sam ga za inducirani porod, buduci da su mi rekli da ce me tako poroditi ako beba bude napredovala, a dr. mrtav hladan govori da je to moguce jer kao beba vise ne raste, a i plodna voda mi je oskudnija dobro znam sta znaci induciran porod i sto sam mislila da sam spremna da se porodim, sad se uzasavam od toga... zna li iko postoji li mogucnost da nekako "ugovorim" CR, ako se ne porodim sama od sebe ???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 13:48:27
gagach
evo mene uletila u kucu na satak pa pnovo doh skitati...danas sam bas luuuda... majstori su zavrsili iiiiii sreca divni ljudi neki samo unistili 4 plocice i odmah nasli gdje riknula cjev...sad malo danfa kanalizaija al rjesit ce se...malo se plasim zohara sada...da ne izmigolje dok ne zatvorim rupu jer cu pasti u nesvjest
tek sam sada procitala prethodnu stranicu i opet su ove uspaljenuse o seksu pricale...cak ste i do poza dosleeeeeeeeeee strasno....ja sam jadna u pocetku imala i snove sad vise ni to nemam..hahaha jednom sam rekla da nema vaginaleta ne bih znaa gdje mi je rupa
ljubicice nek je sa srecooooooooooom...cujemo se aBd uskoro na nekim drugim temama
Hannica ja sam i prije trudnoce i za vrijeme iste imala jake migrene i imam i dan danas....i mislim da ne postoji gora stvar...al draga ne bih te crnjacila ali nema spasa osim izdrzati i prelezati...ja sam znala popiti paracetamol medjutim on nista ne pomogne i onda mi je bezveze bilo kljukati se njima kad nema efekta... kupila sam si mentol mast i masirala glavu i onda se poklopim po ocima heljdinim malim jastucicem i trpim....znala sam 3-4 dana prelezati u strasnim bolovima da sam kosu cupala... a da ako je migrena u pitanju onda ce ti pritisak biti ok...jer kad je napad migrene pritisak sa tim nema veze....
tukice ja bih ti savjetovala CR ako imas mogucnost a svako zna da ta mogucnost postoji......Predlozi svom doktoru...ja sam odmah rekla da me NIKO nece natjerati na indukciju...ako budem u takvoj situaciji...SRETNO
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 13:54:24
sweet insanity
Mahanje Nesto me zanima sta me sve na pregledima ceka u narednim sedmicama pa do kraja trudnoce,dal postaju cesci itd... sad sam 31. (30+2) i kod privatnog sam ginekologa.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 13:57:58
tukica
gagach, ma odmah sam se sjetila one price sa vjezbi, tako dam sam i ja jaaaaako zagrijana za taj carski i vidjecu sa dr. u utorak aBd da li se to moze dogovoriti ako vec bude govora o toj indukciji... jer mislim da bi me morali drogirati da me natjeraju da to uradim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 14:14:07
sunce27
IZVORNA PORUKA: gagach
tek sam sada procitala prethodnu stranicu i opet su ove uspaljenuse o seksu pricale...cak ste i do poza dosleeeeeeeeeee strasno....ja sam jadna u pocetku imala i snove sad vise ni to nemam..hahaha jednom sam rekla da nema vaginaleta ne bih znaa gdje mi je rupa
da te utjesim nisi jedina, ali uskoro, uskoro ce i toga biti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 14:23:22
Hannica
gagach hvala na utjehi. Predpostavljala sam da nema lijeka,ali nada zadnja umire. Ja i migrena ratujemo jos od srednje skole,ali prije sam mogla trpiti,nisu se javljele tako cesto,5-10 puta godisnje,u prvoj trudnoci me uhvatila mozda 2-3 puta i poslije je bilo ok,zadnji put sam imala migrenu prvi dan ramazana. ali sad je situacija nepodnosljiva,skoro svaki dan me uhvati,a ne mogu ni lezat stalno,moram nekad Hanu pazit,nije m muz uvijek pri ruci. Evo sad mi opet vid zamaglio a procitala sam samo 2-3 posta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 14:57:12
Selma.A.M
Evo da se malo javim...Danas mi je dan fujjj,malac se sav izasuo,odveli ga doktoru kaže urtikarija ,pita jeli šta novo jeo rekoh nije sve što i do sada ,onda ima kaže sklonost tome,jer je ovo drugi put u ove 4 godine da se izasipa i to oba puta u ovo vrijeme i prošle godine evo i sad....Samo što je sada više tačkast pa je dala inekcuju da primi,duša draga baš je plakao a ja sam izašla da ne gledam suprug je osta sa njim ufff... Još kada su ga izvagali kaže puno za njegovu dob ima kila 20 kg to su kile djeteta sa 7 godine .... UF iskreno ne stignem ni misliti da sam trudna niti uživati u trudnoći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 14:58:11
sarah
Dobar dan trudnjace Bas nam je danas lijep i suncan dan. Ja sutra idem opet na ctg i kontrolu a poslije bi trebala sa gagach i entinte na kaficu ako ne bude vanrednih situacija. Danas sam isla podici nalaz za bris nosa i uredan je Tukice, pa otkud sad da ti je beba sitna kad ti doktor nije nista govorio o tome? Vidi ti opet s njim pa ako ti bude predlagao indukciju a ti pitaj za cr, vjerovatno se mozes dogovoriti. Ljubicice, sretno ti sutra i da sve prodje kako treba. Eto, izgleda da je dosao red na nas apriluse, krecemo od ljubicice. Sta nam je sa nedom i RICI?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:05:17
honey bunny
Tukice, zbog čege ne želiš indukciju? U Tz i u Sa imaju gel kojim namažu grlić i time podstiču njegovo otvaranje. Moja doktorica kaže da je to puno bolje od intravenozne indukcije koju mi imamo. Možda bi bilo dobro da se još malo informišeš i pitaš svog doktora šta ti predlaže, prije nego se definitivno odlučiš na carski. Nije svako isti, neko lakše neko teže podnosi operacije, jer je to ipak operacija. Imaj na umu da će ti rasjeći maternicu. Sweet, kada uđeš u 9-i onda ideš na pregled svake sedmice, a do tada ostaje sve kao i prije :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:12:46
ziki
Pozz trudnice, kako ste mi danas, vidim kuka se uvelike sad ću i ja Evo zvanično izjavljujem da nisam normalna. Sinoć na vrijeme legla, u 1 se probudim da izgrdim muža što još visi na netu i razbije mi se sa. Onda je pametnica ustala u 2 i počela da kontroliše predmjer i sve od 7 kad je ustao Nemirko. I evo sad mi noge ko balvani, glavu u rukama držim, jedva čekam 4 zaspaću na putu do obdaništa. Ljubičice srteno. sweet instanity sad će pregledi bit na 3 sedmice, to je oprilike kod svih isto, pa onda u 9 mj na 2
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:17:52
Hannica
Moze li mi neko poracunat koliko sam trudna sedmica ako sam zadnju menstruaciju imala 17.februara? Ja racunala na netu nesto i malo mi daju,mozete li mi vise izracunat?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:30:36
ja92
IZVORNA PORUKA: Hannica
Moze li mi neko poracunat koliko sam trudna sedmica ako sam zadnju menstruaciju imala 17.februara? Ja racunala na netu nesto i malo mi daju,mozete li mi vise izracunat?
Sada si u 7 sedmici trudnoce Neka je sa srecom i zelim ti laganu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:32:01
Hannica
IZVORNA PORUKA: ja92
Sada si u 7 sedmici trudnoce Neka je sa srecom i zelim ti laganu
Vidis,nagurat cu ja na 8. Hvala ti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:38:58
entinte
drage moje treba mi info u vezi komisije za carski. S obzirom da pojma nemam interesuje me kako to ide. Kao što sam već napisala naručena sam u ponedjeljak u 8 na komisiju. Sta se sve tu desava isla bih na temu o CR ali mi se ne da sad kopati po toj temi... ako neka već ima iskustva sa tim neka mi odgovori.
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:42:24
stefania
cao zene... i imate jos i mahanje...ja sam evo nervozna po obicaju, otisla uzela set za maticne celije, malo setala po suncu, na sabahu se posvadjala s komsinicom oko cuke fuj gadura jedna...a kao slag na tortu bezze maloprije se izderem na svog psa, zato sto je sjela i pegla da je mazim ili vodim vani, uglavnom da obratim paznju na nju..i ja se tu izderem, i ona uvrijedjeno ode u drugu sobu a ja se sad uzasno krivom osjecam, ma bas sam krava...realno jedino mi ona nista nije kriva...uh
svima pozdrav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:44:12
honey bunny
hahahah, još malo, još malo :) I meni je bilo tako u početku, nikad proći, a poslije 3 mjeseca sve ide tako brzo, da ne povjeruješ :) Javi nam šta kaže doktor :) i naravno kako si se osjećala kada si vidjela svoju tačkicu :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 15:54:28
mea29
dan drage evo mene kao i obicno pred kraj radnog vremena da se tuspasim :) i da "bacim" koju kuknjavu :)
bole me krsta....joj kupit cu onu loptu za jogu i na njoj sjediti u kancelariji he he he pa stvarno otpadose mi ledja, jos se trudim da ustajem svako malo ali opet boli...
jedva cekam doktoru, imam hiljadu pitanja, od tih bolova, do iscjetka koji mi se javlja, preko zuba i farbanja kose, sva sam izrasla, treba mi sisanje i farbanje pod hitno a ne znam smijem li? imam i par prosirenih vena pa i za to moram pitati a kad doktorica vidi da imam 80 kg na pocetku trudnoce u top ce me staviti :)
nego,kad sam vidjela one stomacice na slikama bas sam se raznjezila s jedne strane, ali i prepala, meni je to tako cudno sto se desava u nasem tijelu...taj mali zivot, plasim se poroda i da li ce beba biti dobro, sva sam preplasena, jos kad slusam ove price pred porod
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 16:00:55
mala86
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 16:05:33
mea29
IZVORNA PORUKA: mala86
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 16:07:06
malena27 RR
dan debelice...
mea, ne brini sa koliko si zatrudnila kilograma, brini sa koliko ces otici na porod ja sam zatrudnila sa 79,5 kg, sad imam 82 kg, znaci 2,5 kg sam dobila a u 5. sam mjesecu. jedi integralni hljeb, sa mesom ne jedi krompir nego drugo povrce, izbjegavaj masno i slatko, guste i gazirane sokove, puno se kreci i bice sve ok
ja sam u pocetku bila non stop gladna, dogurala na 82,5 kg, jucer kod dr. 82 kg-znaci jos kao i smrsala pola kg samo se nemoj prejedati, jedi manje a cesce obroke i ubaci dosta voca i povrca... posebno navecer umjesto vecere...
mene su ledja takodjer boljela, mozes masirati najduze 2 minute ledom krsta, pa mala pauza pa opet. nemoj pretjerivati...
a sto se tice poroda i ostalog, polako... nemoj o tome razmisljati, pa tek si na pocetku trudnoce....