Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
jutro ženeeee evo kafica od mene evo nam i sunca hvala Bogu divan dan
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Jutro i od nas...ja ne znam sta da radim sa ovim svojim glavoboljama, pomagajte... I nocas me uhvatila i nikako da popusti , imam osjecaj da mi je tako ogroooomna i teska glava... za poludit
jutro drage moje dok sam iscitala sve sto ste napisale prodje mi sat vremena na poslu
najprije da pozdravim @animagical bas sam se bila uspanicila kad sam citala postove ali sam iskreno sretna sto je sada sve u redu.cuvaj se puno...radujem se sto ste i sve ostale dobro, i sto ste tako vesele, luckaste....keks pa keks...ja sam imala redovan dok jos nisam ni znala da sam trudna, ali nije se nista dogodilo srecom, tada je mozda bilo i najrizicnije, sad se cuvam do pregleda pa da pitam smijem li,ali sudeci po vama velika vecina ne smije
ja opet nisam nesto poletna, opet se nisam naspavala, cini mi se da mi je sat zvonio cim sam zatvrorila oci sad me malo boli glava i krsta... bem ti sjedenje doduse boli me i stomo ,isto kao i jucer, nekako tupo ne jako. jedva cekam doktoru.
imam jos jedan problem ja sam kao mala naucila drzati stomak uvucen, uvijek sam bila bucka, a isla sam na balet pa sam to morala nauciti, takvo drzanje mi je ostalo cijeli zivot, i dalje sam bucka i uvijek imam stomak ali je uvucen, sad se ucim da pustim stomak da dise, ali ja ovaj trudnicki jos ne prepoznajem, rano je ja mislim, mozda mi je samo donji dio malo cvrsci, moze li to biti? ostatali stomak su mi zalihe od prije
Jutrooo, evo sad sam zvala za psihofizicku pripremu onu, cekaju eto da se javi jos neka pa su mi rekli da nazovem u ponedjeljak i kao iduce sedmice cemo krenuti, sada ne znam dal je mislila na ponedjeljak ili neki drugi dan. Spomenula sam da ima jos jedno-dvije zainteresovane. Pitala me je koja sam nedjelja i ja rekla ali zaboravih pitat za vas tj. od kada se ide na tu psihofizicku pripremu. Ja sam u 31. i rekla je samo "OK"
Sad vidjeh na netu da je ovo obuka trudnica 3. trimestra pa eto ko hoce neka mi se javne:) Idacho i ti si usla u 3. trimestar, hoces sa mnom ili ti ne treba posto si vec prosla kroz to?
Divan dan...Odoh danas po doznake na bolovanje, pa jedan djir, da se malo prosetam. JelenaT popij paracetamol...nista od te patnje. Mea...imala sam isti problem....i ja sam isla na balet i to mi je bio problem u prvoj trudnoci...naucit ces...samo ne misli o stomaku.
Kako nam je jutros animagical?
Ja bih zenice da vas sve lijepo pozdravim,a nadam se da ste mi sve dobro jer nemam vremena da vas citam otkako mi je mama dosla u petak samo hodamo,onda me i ove babice ganjaju svake sedmice neki pregled,onda sredjivanje stana,bebinih stvari,onda setnja mame da upozna Swedsku itd.
Novim kolacicima dobrodosle drage moje.
PUNO VAS SVE LJUBIM,PA OPET KAD UHVATIM MALO VREMENA JAVIM SE.
meni danas majstori dolaze razvaljivati kupatilo van sebe sam od bjesa i bas sam se nasikirala...nekakva je cjev riknula vertikala valjda i sada komsijama curi a kod nas nema nista pa kazu da moraju raskopati da vide jel kod nas puklo...tajming je strasan...ne mogu ni biti u kuci moram bjezat samo cu se nervirati moje divno kupatilo i moje plocice RIP
palachinken cuvaj se draga...nije bas vrijeme da se razboljevas i kupis viruse tovi se medom i limunom....
cmok cmok sviiima
animagical bas mi je drago sto ode doktrou pa se to fino regulisalo, a i sreca tvoja pa zivis blizu, bolnica je uzas psihicki dozivljaj Jelo, da te glava nije zbolila sanjajuci stojkovica , sto sam se slatko ismijala, pogotovo jednom starom postu, dok hoda sa he-menom i meni keks zabranjen, jos mi svekrva juce govori et, ja sam se malo raspitala skracen grlic ovo ono, kaze znas nema vise opa cupa, et tebi mi lakse reci ti si zena , kaze muzek ma i imeni je tata rekao , kaze sigurno mu ona rekla, bas smo se smijali kad sam dosla kuci ostale i uzivajte u dansanjem danu,a gagach nemoj da nam se porodis od nerviranja
cime se vi mazete po tijelu? ja sam kupila u dm neka ulja za masasu, dva razlicita i neki kao puter za trudnice bez dodanih hemikalija. mama me savjetuje da se mazem samo maslinovim uljem i bebi kremama.
ja se ovih dana spremam napraviti cistiku u kupatilu...imam tonu ali bukvalo tonu mlijeka za tijelo, mirisnih, sa sljokicama, razno raznih krema protiv celulita, ma svega, ali svemu tome ce isteci rok trajanja dok se ja pordim pa razmisljam da je bolje da sve bacim da mi se ne skuplja prasina bezveze. samo mi se place dala sam pravo malo bogatstvo za sve to...ja sam kao krtica to skupljala a kazu da ne valja nista sto ima hemikalija stavljati u trudnoci...
cime se vi mazete po tijelu? ja sam kupila u dm neka ulja za masasu, dva razlicita i neki kao puter za trudnice bez dodanih hemikalija. mama me savjetuje da se mazem samo maslinovim uljem i bebi kremama.
ja se ovih dana spremam napraviti cistiku u kupatilu...imam tonu ali bukvalo tonu mlijeka za tijelo, mirisnih, sa sljokicama, razno raznih krema protiv celulita, ma svega, ali svemu tome ce isteci rok trajanja dok se ja pordim pa razmisljam da je bolje da sve bacim da mi se ne skuplja prasina bezveze. samo mi se place dala sam pravo malo bogatstvo za sve to...ja sam kao krtica to skupljala a kazu da ne valja nista sto ima hemikalija stavljati u trudnoci...
ja sam se cijelu trudnocu mazala iskljucivo bademovim uljem i ponekad strietom i nisam ni jednu striju za sada dobila...i nadam se da u ovik 10 dana necu bademovo mozes kupiti u apotekama ali ako ti smeta miris onda uzmi hollyplantovo bademovo ne ostavlja masne fleke a nema mirisa....
meni danas majstori dolaze razvaljivati kupatilo van sebe sam od bjesa i bas sam se nasikirala...nekakva je cjev riknula vertikala valjda i sada komsijama curi a kod nas nema nista pa kazu da moraju raskopati da vide jel kod nas puklo...tajming je strasan...ne mogu ni biti u kuci moram bjezat samo cu se nervirati moje divno kupatilo i moje plocice RIP
palachinken cuvaj se draga...nije bas vrijeme da se razboljevas i kupis viruse tovi se medom i limunom....
cmok cmok sviiima
Sad fino kupiš neke prelude pločice jarke boje tamo gdje su ti razvalili tvoje i napraviš turbo-chic kupatilo
joj gagach blago ti se zbog strija, ja ih imam po bedrima jos od tinejđerskog doba ali na te sam i navikla i mislim da cu ih imati po grudima jer su mi ogromne a kad ispusu kuku mi se vec se naziru tanke linijice voljela bih da ih mimoidjem bar po stomaku
dobro jutro drage moje! Joj Jelena znam kako ti je, i ja sam od juce 2 lekadola popila, mm me masirao u 2 sata jutros... izludih vise od glavobolje i leđobolje
Pila paracetamol, nista ne pomaze, cini mi se cim legnem odmah pocne da boli, od sad u sjedecem polozaju spavam . Ma da sam srećka sanjala ja bih se sa osmjehom probudila, a ne sva namrgodjena, nenaspavana i sa podocnjacima do poda . Joj zene treba teta da mi stigne za ciscenje kuce, a ja sva u nekakvoj panici , ne mogu opisati, a tako neku tremu imam kao da gubim nevinost
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 10:05:16
palachinken
Joj tako sam i ja, jednom kad sam zvala tetu. Još sam, seljanka, prvo rasklonila, da se ne sramotim pred tetom koja čisti Pa joj se još počela pravdat. Baš sam balkanska snaša, sve bih se nogom u dupe šutala. Njoj je to posao, kao i meni moj i tačka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 10:05:57
ljubičica 28
Jutrooooo velike i male
Samo da vas pozdravim, mahnem vam i odoh doručkovati i do mame...
Ujutro idem na kontrolni ultrazvuk i najvjerovatnije ostajem odmah u bolnici (tako mi je dr. rekla) da mi izvade ovu malu lijenčinu koja se nije okrenula kako treba .
Ovim aprilušama (gagach, amam, entinte, tukice, sarah...) sretno na porodu, da bude sve u redu i da vam gospojice budu što više sačuvane
Ostalim veeeeeeeliki i čuvajte te male u tibama
p.s. kanite se tog keksa da vam ne bi naškodio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 10:10:59
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
Joj tako sam i ja, jednom kad sam zvala tetu. Još sam, seljanka, prvo rasklonila, da se ne sramotim pred tetom koja čisti Pa joj se još počela pravdat.
ovako sam i ja, sad sam oprala kupatilo , prace ga i ona malo posle ciscenja, ali ja sam bar ugrubo, i malo mahnula prasine i malo ovo, malo ono, aman ja raspremih, nekako me sramota
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 11:18:16
Amam
Eh ovako sabahile sam se kikotala ovim uspaljenusama od sinoc. Belmica,Jelena bas mi je zao,mene je glava boljela nekih 5 dana,od parac.malo prodje pa opet,danas je bolje. Gagach nemoj da se brines,cuvaj tog svog ,palachinken ti je dala ideju . Gemelli haha,jao sveki i svekar su ti sega. Palachinken cuvaj se,otapaj med u ustima i proplois pomaze,ako nisi alergicna,naravno. Mersiha,neka ste dobro ti i ,pa uzivaj,javi nam se opet. OStale velike i male,cuvajte se,drago mi je da ste dobro,poprilicno . Nadam se da ce nam se animagical javiti bar s nogu
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
Jutrooooo velike i male
Samo da vas pozdravim, mahnem vam i odoh doručkovati i do mame...
Ujutro idem na kontrolni ultrazvuk i najvjerovatnije ostajem odmah u bolnici (tako mi je dr. rekla) da mi izvade ovu malu lijenčinu koja se nije okrenula kako treba .
Ovim aprilušama (gagach, amam, entinte, tukice, sarah...) sretno na porodu, da bude sve u redu i da vam gospojice budu što više sačuvane
Ostalim veeeeeeeliki i čuvajte te male u tibama
p.s. kanite se tog keksa da vam ne bi naškodio
Ljubicice,sretno draga da sve prodje u najboljem redu,neka ti je Bog podari lak oporavak i zdravu aBd. Nedooo,kako si?? Apriluse drage,kako nam se samo primaklo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 12:25:09
animagical
gdje ste zenice moje ja sam bolje, lezim i sutim, poslala muzeka da odnese an gak uputnicu i da mi donese neke uputnice za nalaze i recepte, pa sam sama malo... ma lahko je meni, kako neke s kontrakcijama sto imaju malu djecu...npr sanela i jelena? cak me zvala sveki pita jel mi treba oprati prozore...jest meni do prozora sad....al nek je ona primjetila da nisu cisti nego,ko je sisa... htjedoh vam reci,ovaj moj mali glavat a sitan heh glavica bpd 38 a fl tj butna koscica 19...mrva moja. doduse ko zna kako su to oni i izmjerili... ljubim vas sviju, bas sam nekakva mirna od apaurina, trebam ja ovo inace piti idem da zovem divanovica da vidim s njim za kontrolu i sta cu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 12:32:49
Hannica
Helo zene,ja vas ne mogu citat,imam problem s migrenom i ocnim pritiskom,cim se zagledam u nesto zamuti mi se slika. Ne znam sta da radim,glava me boli stalno,ne mogu vise ovako da fumcionisem.Da li je jos neko imao problema sa migrenom? Ima li mi lijeka? Mozda mi je pritisak nizak ili visok? Ja jedva napisah post,stvarno mi se muti slika,jedna rijec ima pa dvije fale,strasno. Zakazala sam pregled kod dr. Ribica u nedjelju u 6,nadam se da ce mi pomoci nekako.
< Poruku je uredio Hannica -- 31.3.2011 12:43:15 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.3.2011 12:58:03
palachinken
A da ti prvo odeš do hitne ili do ambulante, nek ti izmjere pritisak, baš neki dan kolegica s posla otisla, mislila da joj je visok pritisak, glavobolja, mutna slika, zuji joj glava, trnu ruke, kad ono nizak pritisak i završila na infuziji. Tad joj je doktor rekao da visok pritisak rijetko ko osjeti, nema popratnih posljedica, ali nizak ide s tim nekim simptomima. Ako je nizak, nešto dobro slano ili dobro slatko jedi, pij dosta tekucine.