|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
31.3.2011 21:51:31   
ivanasa
ma ne znam jel svima rade mislim da ne..ja iako nisam nista jela opet su me klistirali..ma ruzan osjecaj brrr evo sva se jezim..ne boli..samo ti vodu ubrizgavaju a poslije trcis do wc kolko te noge nose haahahahahaa strasno

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 4951
31.3.2011 22:02:55   
animagical
zene meni opet ko i danas kap ciste krvi, malo,ali ja primjetila, malo na toalet papiru i trunka na gacicama.... sta cu??? opet ponavljam 17 sedmica tek...

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 4952
31.3.2011 22:08:17   
ivanasa
animagical,i ja sam neki dan prokrvarila i isto tako malo malo pa kapljica krvi..doduse ja sam sami pocetak...meeni je dr propisao mirovanje,utrogestan a u prvoj trudnoci sam pila gynipral jako dugo..pokusaj se smiriti i lezati na lijevoj strani i otidji sutra dr ako moze da te pregleda ginekoloski da jos gore ne napravi. otidji radi sebe cisto da se smiris..sada lezi i odmaraj i ne razmisljaj o tome,bar pokusaj iako je tesko..
velikiuser posted image

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4953
31.3.2011 22:11:06   
animagical
vec sam na utrogestanu apaurinu i ginipralu sinoc bila na jezeru rekli ako bude opet boljelo da se javim odmah...juce nisam krvarila, danas malo... sinoc me pregledali ginekoloski i uz, sad ne znam poslije pregleda mi nije krvarilo, pocelo danas oko 4 tako nesto... imala sam ranije jedan spontani. ne znam moze li 24 sata kasnije krenuti krv od ginekloskog?

(odgovor članu ivanasa)
Neposredna veza do poruke: 4954
31.3.2011 22:11:21   
honey bunny
Slažem se sa Ivanasa, otiđi sutra kod dr.i riješi dileme, sigurno nije ništa opasno, ali biće ti lakše, bar se nećeš sekirati  :)

Neposredna veza do poruke: 4955
31.3.2011 22:12:58   
honey bunny
I da, može od pregleda ići krv. Meni je zadnja 2 puta po 2 dana išla krv, doduše ne čista krv, već nekako kao sa vodom razrijeđena.

Neposredna veza do poruke: 4956
31.3.2011 22:25:11   
Amam
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Koliko vi necete indukciju toliko ja necu carski, ali kako se sve vise i vise primice izgleda da mi carski ne gine, ali dr mi je obecala da cemo sve pokusati da ne ide carski, cak ce i sa mnom kod oftalmologa.

Zene indukcija nije strasna, bar meni indukcija je bila spas user posted image i to infuziono drip, a ne gel. A gel i vaginaleta su 100puta bolji od infuziono. Ja kad pomislim na CR i sest dana lezanja u bolnici muka mi, a ne poslije na rez, poslije na probleme reza u starijim godina i ostalo...

Ja sam A rodila inducirano i to i.v.,znaci nisam bolove dobila prirodno,nego dan poslije termina i ctg pokazao kontrakcije,nije bas toliko strasno, boli da,ali boli na bilo koji nacin,meni je indukcija ukljucena ujutro u 8 i 30h,A se rodila u 14:05,ja se otvorila potpuno za to vrijeme,niti sam pukla,niti sam imala epiz. kad se beba rodila,zapravo je gestacijska dob bila 38 sedmica,to je moje prvo iskustvo...  nije ni CR bajka,meni je preporucen sad za ovaj porod,jos nista nije sigurno...

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Puno srece svim aprilušama A jel svima rade taj klistir i kak to izgleda hhh, nece doce da ih pokakimo

Hvala,sad bas sitno brojimo,klistir rade svima,naravno ako ima vremena,znaci radi se rektalno sa toplom vodom i cini mi se sapunicom,trpis dok mozes i onda na wc user posted image ma nije bas strasno
Honey b.cestitke znaci i ti ces jos malo user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4957
31.3.2011 22:28:28   
Amam
Animagical ja bih ipak provjerila,rekla si da ti Jezero nije daleko,cisto radi sebe da budes mirna,imas li bolove i dalje?

user posted image Ja pisem nije strasno a ivanasa,da jee user posted image (klistir)

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4958
31.3.2011 22:30:34   
tukica
Drage moje user posted image , hvala na savjetima, vidjecemo sta ce dr reci oko tog poroda u utorak aBd... u svakom slucaju, poroditi se treba user posted image i ja navijam da sve to krene samo od sebe... ali slabo... mislim da je opet drugacije kada vam pocnu bolovi ili pukne vodenjak, opet je to nekako krenulo, a ovako "nazivo" gdje sve stoji kako stoji, mislim da nije bas isto... pogotovo sto odmah pocnu ti najjaci bolovi i zamisli da to traje citav dan, mislim da bih molila da me zatuku gore... koliko sam se ranije bojala od prijevremenog poroda, sad evo molim Boga da se porodim... kad me malo zigucne, ja se sva ozarim... jos cu k'o blentava doci gore na Jezero ako porod kreneuser posted image
jos samo da one cucnjeve odradim koje mi je sarah predlagala i da se ukocim i to je touser posted image

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 4959
31.3.2011 22:31:55   
honey bunny
Hvala :) Još malo i eto naše user posted image aBd :)user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4960
31.3.2011 22:32:00   
sanela.asja
Animagical kupi se i ljekaru neigraj se stim svaka zena je drugacija mi mozemo tebi ovdje pricat ja ovako ili onako ti samo ljekaru ima hitna pa neka te upute na gradinu,bas mi je zaouser posted image drzim fige user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4961
31.3.2011 22:50:13   
Anoniman
Draga Animagical pisem ti na fb ali ne znam je li dobijas moje poruke... Je li imas jos bolove? ako imas i male bolove a to po malo kaplje ja bih otisla, pogotovo sto neko rece da se smiris, ali ponesi nalaze i jucasnje i od prije, jer i vaginalnom UZ sondom ti moze fino vidjeti grlic da te ne caprka vise dole jer i to moze biti kod kontrakcija bas velika kontraindikacija, meni sa kontrakcijama nisu nikad dali da me gledaju ginekoloski jer prilikom kontrakcije se napne i vodenjak koji se ginekoloski moze probiti. Jer poznajem Asotica ako je on rekao da je za bolnice to je bas za bolnice, jer on bas, bas ako je nesto hitno ostavlja u bolnici, jer jednostavno mogu reci da je takav dr koji nije panicar. Nemoj samo da te prepadnem ovim postom, ali kao sto neko rece najbolje da odes, jer jedno je sto mi pisemo a dr kad dr pregleda.

Tukice, meni nije bio pukao vodenjak, probili mi ga na stolu, nije mi ni bio skracen grlic, ma nista...znaci i kontrakcije kad dobijes ne mora znaciti da se odmah otvaras i da je krenulo...

(odgovor članu sanela.asja)
  Neposredna veza do poruke: 4962
31.3.2011 22:57:42   
tukica
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Tukice, meni nije bio pukao vodenjak, probili mi ga na stolu, nije mi ni bio skracen grlic, ma nista...znaci i kontrakcije kad dobijes ne mora znaciti da se odmah otvaras i da je krenulo...

Znamuser posted image ali u zadnje vrijeme iskustva sa takvog poroda koja sam cula su zastrasujuca... i sto sam bila psihicki spremna za sve, za to nisam i samoj bi sebi bila najgori neprijatelj jer bi se toliko uspanicila i  prepala, da bih se na startu unazadila psihicki za takav porod... mislim da toliko jaka nisam..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4963
31.3.2011 23:02:05   
Anoniman
Draga na tebi je da odlucis i na dr, ja bih voljela i zelim ti da sve samo lagano krene. Ali ako nemas nikakvih bolova a induciraju onda ti prvo daju gel, pa onda vaginaletu, to su sve lagani menstrualni bolovi, onda kad krenu veci bolovi i tek kad se otvoris preko pet prstiju sa gelom i vaginaletom ukljucuju indukciju i za dva-tri sata si max gotova.

Joj kako mrzim te sto kukaju na indukovani porod, ne mislim na te sto su tebi pricale vec uopsteno, kukaju kako je indukovan strasan, a npr rodili jedno dijete i uopste ne znaju kako je bez indukcije user posted image . Ok jeste najbolje prirodno, ali nekad je i prirodno tako bolno da je to strasno, to kazem iz vlastitog iskustva. Tukice koji te dr vodi?

(odgovor članu tukica)
  Neposredna veza do poruke: 4964
31.3.2011 23:31:05   
tukica
vodi me dr.Nikulin na Jezeru...  Ma koliko trudnih zena, toliko razlicitih poroda... Neda mi se vise brinuti, ionakoo prije utorka nista necu ni znati.... Jedino da papam hurme i ananas....Keks ne dolazi u obzir, moj muzek bjezi od mene otkako sam mu rekla da se beba spustila, trebala sam sutitiuser posted image ovako cemo postati pravi zagoriuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4965
31.3.2011 23:47:18   
RICI
sarah draga da se javnem, jos smo 2 u 1 hahha, serklaz jos stoji nalaze vadim sutra internista i skidamo serklaz i vjerovatno u ponedjeljak sekcija na jezeru. bebaca se vrti nisko je skroz konci zatezu pa imam bolove malo udara i u krsta. uglavnom sutra cu sve znati a porod je CR jer je i prvi tako zavrsio, malo me prpa hvata al sta je tu je do kraja smo dogurali hvala bogu.

emice_sa mozes li mi pojasniti tu spinalnu anesteziju jel to ona sa cjevcicom u kicmi pa ti dodaju dozu pri porodu ono kao bezbolni il dobijes jednu inekciju u guzu i oduzme ti se donji dio tijela. ja svakako idem na sekciju pa ne znam da li da predlozim anesteziologu tu spinalnu malo me nje strah ako je u kicmu i kazu glava kasnije boli uzasno. molm te daj mi vise informacija.

Drage apriluse sretno user posted image user posted image user posted image user posted image ako ostanem sutra gore javnem vam se sa mobilnog kratko na forum

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 4966
1.4.2011 7:56:09   
honey bunny
Jutro drage moje, moram vam ispričati šta sam jutros uradila :)
Pošto sam išla da vadim krv,ustala sam rano i otišla u denvnu da se spremim, a muž je još spavao u spavaćoj. Onda sam ga zovnula, kaže: "Molim"; rekoh: "vodenjak"; kaže: "ha", "pukao mi vodenjak". Ulijeće mm brzinom svjetlosti u sobu, a ja se već valjam po podu od smijeha i govorim 1.april. Pola sata sam se smijala, hahaah! Mogla sam se i porodit usput, hahahha

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 4967
1.4.2011 8:19:16   
mea29
Jutro drage trudnice...svim mamama koje ocekuje porod u aprilu zelim svu srecu i da sto manje boli.

Mene je sve zabolilo citajuci ove postove od sinoc...sva sam se isprepadala i sto vise znam sve me vise strah ali trudim se da ne mislim na to, ja sam jos na samom pocetku, tek cu na prvi pregled, ali i toga me strah samo strijepim da li ce sve biti u redu pa da uzivam u trudnoci, jos sam kao „zapeta puska“ samo osluskujem, boli stomak,krsta, pa malo nize, pa malo vise, pa sve su to neki tupi bolovi i ja se tjesim to je od razvoja maternice,mozda su me stisle carape, mozda je od sjedenja 8 sati i tako te budalastine.

@sporty mamaa i meni je lakse kad cujem da je neko isto tako umoran i pospan kao i ja i iskreno se nadam da cemo za koju sedmicu sve biti kao zmajevi.  nekako sam sama sebi dosadna sa kukanjem, mislim da bih mogla kukati bez prestanka po citav dan, te ovo mi ,te ono mi...ali niko me osim muza ne tretira tako nemam kome user posted image

@malena27 RR   jos jednom hvala na onim savjetima za ishranu ne mozes vjerovati koliko me je to plasilo, ne sad sto cu se udebljati, nego zbog mogucih komplikacija i slicno, a kako koju trudnicu pitam koliko ima kg padam u depresiju i shvatam da bih ovoliko kg trebala imati na kraju a ne na pocetku trudnoce user posted image ti si super sa tezinom u petom mjesecu, koliko ti se vidi stomo za te 2,5 kg?

< Poruku je uredio mea29 -- 1.4.2011 8:29:08 >

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 4968
1.4.2011 8:22:01   
sarah
Dobro jutro male, srednje i velike trudnice user posted image
Sretan vam 1. april, naravno onom ko slavi user posted image  user posted image  user posted image
RICI, drago mi je da si se javila, bice to sve ok aBd. Sretno ti i javi se... Mozda se i sretnemo gore user posted image
Honey bunny, pa stvarno si luda, mogu mislit kako ti je muz preblijedio user posted image
I meni su jutros padale napamet slicne ideje jer sam pred porod pa bi se sve poklopilo, ali ipak nemam srca da se salim sa tim, a mozda danas i krene porod pa se ne budem morala saliti na ta racun user posted image
Ja vam sad odoh na ctg i pregled a kasnije sa gagach i entinte na kaficu i vjerovatno nesto slatko pa se cujemo user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

Neposredna veza do poruke: 4969
1.4.2011 8:22:57   
mea29

honey bunny bas si blesava user posted image user posted image user posted image user posted image ...dobra sala, svaka cast :) mogu zamisliti lice mm user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4970
1.4.2011 8:27:47   
mea29
hajde trudnice na noge lagane,ko pije kaficu izvolite user posted image user posted image user posted image user posted image ja nisam od pocetka trudnoce popila ni jednu ne podnosim je a prije mi je najveci uzitak bio popiti dobar nessss ili kapucino...sad se jezim pri samoj pomisli user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4971
1.4.2011 8:37:45   
honey bunny
Ma krivo mi je samo što ga nisam snimila, hahah! Morala sam iskorstit priliku, kolike su šanse da opet budem trudna za 1.april :) Probajte i vi, it's so fun :)))user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 4972
1.4.2011 8:44:28   
ziki
Jutro trudnica i od mene, kako ste mi jutros. Vidim slavi se prvi april eto mi ideje kako da probudim muža jer mu treba pismena molba da usatneuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 4973
1.4.2011 9:15:05   
palachinken
Ja da se tuspasim, a javicu se kad jedem. S obzirom da sam ove sedmice bila dobra i udebljala se 100 grama, odlučila sam se počastiti chikenom s gljivama user posted image Sad čekam doručak, pa sam mnogo nervozna ovakva gladna.
Odoh pobjeći u wc, dok se nisam poklala s kolegama.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4974
1.4.2011 9:59:18   
sweet insanity
Jutro trudniceuser posted image Evo 1. april stgao  sto znaci da otpocinje i aprilska sezonauser posted image Svima zelim lagan poroduser posted image
Meni u 12 h danas trebaju biti rezultati urinokulture, tak sam nervozna....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  197 198 [199] 200 201   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *