Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 12:59:15
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: idacha
sporty, nemoj odmah odustajati Amam, podloge za presvlacenje imas kupiti i u Fis Bingu i u Tl.. ja sam kada je Imi bio mali kontala kupiti, ali sam izdigla madrac navise i presvacila ga na njemu... to mi je bilo super, tako da nisam ni kupovala podlogu... a, sto se stavlja ulje na gospodju? nisam cula za to.. ja jedino pijem kasikicu maslinovog ulja, kazu podmaze fino dole i bude lijepa koza kod bebe... honey, to su blagodeti 9og mjeseca... ja sam tako svaki dan mislila da ce narednog dana napolje, ejr me sve zivo bolilo, a dogurala do tremina... lezi, odmaraj, danas ti je haman takav dan.. sutra ce aBd biti malko lakse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:01:15
idacha
sweet, navikni se da ce ti svako drugi pametovati i znati sta je najbolje...ti, naravno, pojma nemas uh, sto to mene nervira, boze dragi..ni 60 km nije malo, bebiju treba milion stvari, bolje ih dati na nesto sto fakat treba, ali ako je vec uzela, sta da radis.. sto kazes, trebala je pitati... ti opet razmisli, pa ces vidjeti... moj brat radi stvari po narudzbi, ima privatnu firmu..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:04:04
idacha
malena, za ulazak u 5ti.. mashallah.. sretno na UZ i mahni bebiju od nas :) sporty, nasmija me pravo... kod nas sam ja inicijator, mm je plasljiv.. pita me neki dan bil smjeli uopste.. cuj rekoh bil smjeli, pa moooooora se sanelaaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:06:56
honey bunny
I ja se nadam da je samo lažna uzbuna :) Pijem tablete za čuvanje, pa kontam da bi one trebale da spriječe kontrakcije, ali ništa. Probat ću i sa apaurinom. Jedino se bojim da se beba ne pokaki :( Čitala sam da može od stresa da se pokaki oboji plodovu vodu u zeleno i onda postaje opasno. Samo se nadam da neće biti to :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:14:23
sweet insanity
sweet, navikni se da ce ti svako drugi pametovati i znati sta je najbolje...ti, naravno, pojma nemas uh, sto to mene nervira, boze dragi..ni 60 km nije malo, bebiju treba milion stvari, bolje ih dati na nesto sto fakat treba, ali ako je vec uzela, sta da radis.. sto kazes, trebala je pitati... ti opet razmisli, pa ces vidjeti... moj brat radi stvari po narudzbi, ima privatnu firmu..
Meni su mama i tata htjeli kupit onaj narandzasti krevetic iz fisa sa komodicom za presvlacenje i ogradom koja se kasnije skida i moze se napraviti krevet..ima negdje na slikama na temi krevetici ali tetka javi da je kupila neki koji je za bebu kad odraste oko nkeih 350KM sa madracem) pa kontam sta ce mi dzaba 2...onda ona spomenu i taj krevetic za bebe oko kojeg sam tolko skepticna sada.....jutros sam joj napisala mail d apita te u IKEI za to sto sam nasla i dvoumim se da li d ajoj kazem da ga ne kupuje jer nemas pojma kako je ona teska osoba....Fakat mi dodje da je pustim da kupi, a ja da kupim sto sam naumila...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:21:38
stefania
samo da vam mahnem na brzinu...vidim nema nista novo, apriluse u komadu sve do jedne...polako, bez zurbe :) ja sam spavala kao nikad do sad ustala u 10 ljudi moji, davno zaboravljeni osjecaj...imam bruku posla, cukica mi povraca cijelo jutro, bas sam se sje la oko toga, nadam se da joj nije nista ozbiljno... ovaj magistarski me ubija ne mogu da vjerujem da ovo ovoliko traje a ne mogu ni da vjerujem da sam doskora ozbiljno razmisljala o doktoratu...haha sporty ako ti sve rekose i ja mislim da ti to nije nista, sjecam se davno davno da je i nama doktor rekao da se moze par kapi pojaviti poslije keksa...ah, lijepi prosli dani sarah super za ctg sad se opusti i uzivaj briga te za sve..btw u koliko su sati te vjezbice u skerlicevoj, ja vec ozbiljno kasnim s tim nisam jos nikad bila a samo kukam da moram ne znam ko je pitao za zube, ja nisam nikako otisla otkad sam trudna, za divno cudo nemam nikakvih problema osim sto pljujem redovno krv kad perem zube...i moze se sve raditi osim x-ray ko sto rece palachinken, a ja sam cak cula da je anestezija bolja nego bez jer sav stres od bola prodje bebi..ne znam kako al eto...opet sam ispisala svasta, uh da mi je magistarski ovako za sve i mame koje se jos po ovoj temi motaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:22:25
palachinken
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
dobar dan debelice evo i mene debelguzice kod vas... mi smo danas presli u 5. polje uh, danas na uzv u 4, nadam se da ce sve biti ok
sporty kani se zeno corava posla
Jesi li ti kontala ići na one vježbe trudničke? Ja se nešto kanim nazvati patronažnu sližbu da se raspitam, ne znam kad mi je najpametnije početi s tim. A ne znam ni kako ce mi glava firme gledati na te izostanke ali ide mi se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:24:01
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Meni su mama i tata htjeli kupit onaj narandzasti krevetic iz fisa sa komodicom za presvlacenje i ogradom koja se kasnije skida i moze se napraviti krevet..ima negdje na slikama na temi krevetici ali tetka javi da je kupila neki koji je za bebu kad odraste oko nkeih 350KM sa madracem) pa kontam sta ce mi dzaba 2...onda ona spomenu i taj krevetic za bebe oko kojeg sam tolko skepticna sada.....jutros sam joj napisala mail d apita te u IKEI za to sto sam nasla i dvoumim se da li d ajoj kazem da ga ne kupuje jer nemas pojma kako je ona teska osoba....Fakat mi dodje da je pustim da kupi, a ja da kupim sto sam naumila...
Nek kupi pa prodaj ovdje hahaha Ako joj je baš stalo, nek kupuje, nek ti bude kao rezervni krevetić, ja cu imati recimo kod mame jedan, jer ce ona aBd čuvati bebicu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:32:43
Amam
Amam, podloge za presvlacenje imas kupiti i u Fis Bingu i u Tl.. ja sam kada je Imi bio mali kontala kupiti, ali sam izdigla madrac navise i presvacila ga na njemu... to mi je bilo super, tako da nisam ni kupovala podlogu... a, sto se stavlja ulje na gospodju? nisam cula za to.. ja jedino pijem kasikicu maslinovog ulja, kazu podmaze fino dole i bude lijepa koza kod bebe...
Hvala ti draga,ja trazila u Omegi u onoj prodavnici baby opreme,imaju samo onu mekanu,onako beze kao staviti na madrac ili nesto,meni bas treba tvrdja,da je zakacim na stranice krevetica. A ulje cula sam da se pije maslinovo,a isto se moze praviti oblog od maslinovog ili kantarionovog za elasticnos medjice,pa ja da probam .
IZVORNA PORUKA: honey bunny
I ja se nadam da je samo lažna uzbuna :) Pijem tablete za čuvanje, pa kontam da bi one trebale da spriječe kontrakcije, ali ništa. Probat ću i sa apaurinom. Jedino se bojim da se beba ne pokaki :( Čitala sam da može od stresa da se pokaki oboji plodovu vodu u zeleno i onda postaje opasno. Samo se nadam da neće biti to :(
Ma nemoj da brines,sto rece idacha,to su blagodati ulaska u 9mj,panika,strah,moze ovo,moze ono,opusti se i uzivaj. Mekonij i ako je ispunio crijeva nece jos van,obicno to krene ili u toku poroda ili poslije .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:39:29
gagach
Dobre dane zelim...sunce nas je opet posjetilo i bas je divno
ja sam se danas nahodala ko konj...stvarno pretjerujem...hodala sam od vjecne vatre do alte pa onda na dobrinju autom i onda sam sutala po onom azelu 2 sata...i opeeet nema presvlake za AS u nekoj boji a da nije roza uglavnom noge su mi otekle i sve me boli...al neka....
prvo da pozdravim tukicu i sarah ... sliku sam prebacila...pa cu je objaviti na fejsu tukice ako te ima na fejsu posalji mi pp
isto tako bih zamolila ove napaljenuse od trudnjaca kojima je ustvari DOZVOLJEN sex...da se ne hvale jer cu ih izmlatiti sta se folirate ja nisam od jula pa vi vidite
animagical kako si samo vrijedna...svaka ti cas_t...ja sam u tom stadiju trudnoce bila ko slina
honey b kupi aventovu kremicu za bradavice stvarno je diiiivna i moze ti biti 100 godina...imas u DM-u
pahuljice dobro dosla i zelim ti skolskih 9 mjeseci
jelooooo znas da smo se porodile nema ni naznaka hahahahhaha ovaj moj beban lupa li lupa...okrece se, nogata itd...kaze smiri se...ahaaaaaaaaaaa
mea spavaj sada kad si toliko pospana poslije se neces moci namjestiti jer ces biti ko balon.... Sto se tice Kulenovicke ja sam cula da je dobra...bila sam kod nje par puta na uz i cinila mi se ok...ili nju ili dr.Rakic ...ostali su bezze
entite javi se kad zavrsis....nadam se da ces saznati tacan datum
nedoo i ti si mi jos 2u 1 ja aprilusa sto su se ulijenile
malena27RR joj super....uz danas!!!! javi nam se...kako sam ja iscekivala svaki ultrazvuk....
opet referat od mene
cok cmooook vaaaaaaaaaaam
< Poruku je uredio gagach -- 30.3.2011 13:41:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:44:48
palachinken
IZVORNA PORUKA: gagach
prvo da pozdravim tukicu i sarah ... sliku sam prebacila...pa cu je objaviti na fejsu tukice ako te ima na fejsu posalji mi pp
Joj izmahalah sliku, kako ste medene, ako se ja nako budem smješkala u devetom biću presretna. Eh, ona što je u sredini, ako je ona u devetom mjesecu, ja odoh da se roknem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 13:47:42
gagach
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: gagach
Joj izmahalah sliku, kako ste medene, ako se ja nako budem smješkala u devetom biću presretna. Eh, ona što je u sredini, ako je ona u devetom mjesecu, ja odoh da se roknem
to ti je nasa sarah...zena napunila 39 sedmicu ...jesi vidjela....ja je zezam da je dobila 3 kile hahahhaha samo mi bezveze nabija komplekse
< Poruku je uredio gagach -- 30.3.2011 13:48:33 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:04:51
idacha
Gift evo, trcim za ovim malim gonzalesom i spremam se za setnju sa njim... sta mi ti radis, kako si?
gagach, zeno, zar od jula?????????? moram se nasmijati ma, zezam se... hajde, bona, kad se porodis i dodjes sebi, navali do iznemoglosti... hehehehehe palachinken, kako ti? i ne mislim na keks, nego na opste stanje, ... :) ova gagcah vec pocela da prozivaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:13:57
sarah
IZVORNA PORUKA: palachinken
Eh, ona što je u sredini, ako je ona u devetom mjesecu, ja odoh da se roknem
To sam ja, nemoj da se roknes, a ni mene, nisam ja kriva I gagach, nisam dobila 3 kg vec 10,5 pa ti vidi A palachinken, bas me interesuje hocemo li se onako smijati kad odemo u porodiliste, mogu mislit nasih faca tad, to necemo slikati Amam, ja ne stavljam nikakve obloge na gospodju, ali sam cula da je pozeljno masirati medjicu uljima, pa sam pocela ali onoliko koliko mogu dohvatiti, nije lako to izvesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:14:51
sweet insanity
Imal iz Tz zenica koje bi s amnom na psihofizicku pripremu na UKC, cekaju da se oformi grupa, ja zvala pa su mi rekli da nazovem opet uskoro da mi daju detalje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:33:10
Hannica
Hello. Evo i mene opet,nisam bila dobro ovih dana,opet migrena. Nisam ni danas najbolje ali dobro je,bar mogu citati,inace nista sitnije od ekrana nisam vidjela. Nadam se da ce ove muke proci poslije prvog tromjesecja i da cu ostatak trudnoce uzivati kao i prvi put. btw ja jos uvijek nisam isla ginekologu,bas mi se ne da, a zanim me koliko sam vec presla. U kojem mjesecu se pocinje primjecivat pupi,ja zaboravila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:46:47
Gift
Imal iz Tz zenica koje bi s amnom na psihofizicku pripremu na UKC, cekaju da se oformi grupa, ja zvala pa su mi rekli da nazovem opet uskoro da mi daju detalje.
a u kojem mjesecu se obicno ide na te pripreme?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.3.2011 14:53:30
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gift
Imal iz Tz ženica koje bi s amnom na psihofizicku pripremu na UKC, cekaju da se oformi grupa, ja zvala pa su mi rekli da nazovem opet uskoro da mi daju detalje.