Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 19:14:36
animagical
gdje ste mi ja cijeli dan bila na faxu, crkla sam ko pasce jos imala i ispit, a i juce jedan, pa jedan prekosutra...ma crkavam
samo da vam mahnem i odo vidjeti muzeka, pozeljeli se vise meni je keks misaona imenica idem ujutru vaditi krv i uzeti uputnicu (ili idu tri?) za urinokulturu? jel se nose samo radnim danom???? da ne idem sutra po uputnice, uhvatice me vikend s piskenjem i jel ja mogu kupiti u apoteci one flasice? eto pa-pa idem da legim, red je da me kogod pomazi, danas su me u guzvi cak i gurnuli seljaci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 19:28:18
idacha
Jeco, LKC jesu leukociti... otkud u urinu? animagical, mogu se flasice za urin kupiti u svakoj apoteci.. nose se samo radnim danom, a za uputnice nisam sigurna... sretno sa nalazima i trci muzeku svom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 19:32:22
Anoniman
Ma imam i leukocita i eritrocita (sto me malo zabrinjava) u urinu, samo se jos ovi moji i grupisali pa mahalaju , a vec sam pisala da mi i holesterol povisen, tako da su odlucili mm i zaova da me utove za zimnicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 21:11:44
sanela.asja
EEE da i ja pitam za zubara ako ima koja iskustva puko mi zub napola i malo supalj pa nebi da ga vadim hocu da poravim 4-ti sam mjesec mogu li ja zubaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 21:29:45
honey bunny
Naravno da smiješ :) Čak šta više, poželjno je ići zubaru što češće u trudnoći, jer se zna desiti gingivitis, a to nije nimalo dobro. Koji zub ti je puko i kada? Ako je skoro možeš to nadograditi plombom, naravno ako nije previše zuba otišlo. Imaš mogućnost da napraviš navlaku na šaraf, ako ti je ostao zdrav korijen. Eto ako imaš još nekih pitanja, bujrum, inače sam zubni-tehničar pa znam ti te stvarčice :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 21:58:32
palachinken
IZVORNA PORUKA: sanela.asja
EEE da i ja pitam za zubara ako ima koja iskustva puko mi zub napola i malo supalj pa nebi da ga vadim hocu da poravim 4-ti sam mjesec mogu li ja zubaru
Eh isto se i meni desilo nedavno. Kaže mi stomatolog, sve smiješ - i anesteziju i liječenje, samo ne rendgen. Ja sam liječila zub pa nadogradila i očistila mi je kamenac sa zuba. Slobodno to sredi!
< Poruku je uredio palachinken -- 29.3.2011 21:59:00 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:00:44
tukica
ej draga, za urinokulturu ti trebaju 3 uputnice za tri dana jer tri dana zaredom nosis urin... ja sam doktorirala na tome gledaj da zaredas tri dana, da te vikend ne uhvati, da bezze ne prekidas... flasice mozes uzeti u apoteci, mislim da je negdje 20, 30 ili 40 feninga jedna... mozes uzeti tu jednu, a kad odneses prvi urin, onda trazis od njih da ti daju oni svoje dvije epruvetice i to je to. good luck
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:02:13
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: idacha
ej, mila, kod mene su leukociti 3-5, hgb 129. kako se trombociti oznacavaju? ne mogu u sek da se snadjem
Ti mozda mislila na leukocite u mokraci, to mi je 6-8..ja pisala za ove u krvi :D Trombociti su PLT i vidim super su ti, al i ja sam zadovoljna sa svojih 148 jer su prije mjesec bili 100 :/ Prije trudnoce su bili normala...
< Poruku je uredio sweet insanity -- 29.3.2011 22:03:48 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:07:20
tukica
samo da mahnem brzinski svojim drugaricama, nema gagach, pa evo preko tebe do nje drago mi je sto sam vas upoznala, valjda cemo se podruziti bar jos po jednom, pa da idemo svi na jezero odoh kolac da pravim, malo mi kg, da jos koji nabacim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:07:44
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: tukica
ej draga, za urinokulturu ti trebaju 3 uputnice za tri dana jer tri dana zaredom nosis urin... ja sam doktorirala na tome gledaj da zaredas tri dana, da te vikend ne uhvati, da bezze ne prekidas... flasice mozes uzeti u apoteci, mislim da je negdje 20, 30 ili 40 feninga jedna... mozes uzeti tu jednu, a kad odneses prvi urin, onda trazis od njih da ti daju oni svoje dvije epruvetice i to je to. good luck
Meni su trebale dvije...negdje se nosi urin dva, a negdje tri dana, uostalom doktor opste prakse koji daje uputnicu zna kako ide u laboratoriji za koju ti daje uputnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:28:46
sarah
Hello trudnjace Ja bila na vjezbama za trudnice sa gagach i upoznale smo i tukicu i slikale smo se Nas tri lopte na loptama, mogu mislit kakva ce slika da bude Gagach nas je slikala pa cekam da vidim tu sliku. Na vjezbama je bilo korisno, malo smo ponovile disanje i slusale o dojenju... Animagical, sretno ti sa ispitima. Sta to ti studiras? Dobro sve stizes, svaka ti cast. Amam, Jelena, palachinken, lejla31, nedo, sanela.asja, stefania, idacha, belmice, entinte, sweet...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:40:34
animagical
hvala vam onda nosim pis-pis od ponedjeljka, a sutra idem da mi bocnu venu hvala na pohvali, studiram pravo, super ide polaze se lakse nego bez trudnoce dvoje, pa mi sapce, kad je odgovor c lupne me tri puta
uh, sad mi naumpade kad sam ljetos (proslo ljeto) bila u bolnici pa mi citavu sedmicu hvatali cjelodnevni urin to su bili litri i litri za dan udjem jedan dan u wc iza podne, kad prosula mi neka teta citavu flasu dzabe sam...krecila pozdravljam vas sve, a i mali lupko iz stomaka (stomacine vec)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.3.2011 22:59:10
pahuljica_25
Drage moje ....ja se bas ne javljam cesto ali uvijek sam tu bar da na brzinu pročitam o čemu pišete Mea29 i ostale nove trudnice drago mi je da ste tu jer i ja sam na početku .Za sada je sve hvala Bogu dobro,bila sam na UV vidjela mrvicu i predivno se osjećala....Ja nemam nikakve posebne simptome,hvala Bogu a već sam u 8 nedjelji.jedino sto ustajem dva puta u wc u toku noći i malooo vise jedem Idem i na posao i tesko mi pada jutarnje razbudjivanje...uhhh... Velikuuuu pusu vam saljem....
Budjenjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee , al ste se uspavale, a sve kao ne mogu spavati
Gdje su nam ove apriluse, je li se koja porodila, nije odavno ni jedna hajde otvorite sezonu
Ja ne pamtim kad sam u zivotu gore spavala, poludila sam nocas, sto me Ana budila, sto grcevi, sto wc, sto strasnja migrena...ma uglavnom bljak, kao kakav zombi sam, izadjem li na ulicu prepascu nekoga
drage trudnice hvala vam na dobrodoslici i prvim savjetima, sve uredno skupljam i pohranjujem i drago mi je sto ste spomenule da se moze ici zubaru, trebala bih ocistiti zube i dva popraviti, cini mi se da su mrvicu suplji, pitat cu svoju doktoricu u srijedu kada budem isla na pregled,kao i to da li se smijem sisati i ofarbati onim prirodnim bojama sto se mogu kupiti u apoteci.
ja sam jutros iskreno nikakva, jedva sam se probudila, jos nisam dosla sebi, sad pijem caj na poslu i ubih se od zijevanja. bolio me stomak jutros, donji dio, nekako tupo, ali sam citala da je to valjda normalno zbog rasta maternice desavalo mi se to i 6,7 sedmice, sad malo manje, ali me zato sada bole krsta :) ja bas krenula sa kukanjem
jos uvijek ne mogu nacuditi svom umoru...ja uopste ne mogu da shvatim sta mi se desava, to mi je tako cudno...sinoc sam slagala neki ves, i nakon sat vremena ja sam bila mrtva umorna, jutros sam se pije posla vratila uz stepenice do spavace sobe da uzmem nesto,sisla sam "satrana", zadihana kao da sam kopala. bas cudno :)
Mea ne bih ne daj Boze da te prepadam, ali ako te boli stomak po dnu zajedno sa krstima i jos ako ti stomak ima neki tonus, kao malo je tvrđi nego inace mogu biti i kontrakcije. Tako kad te zaboli oboje odjednom probaj malo leci na lijevi bok i odmoriti ako te prodje moguce da su kontrakcije pa malo sugerisi doktorici kad budes na pregledu.
jelenaT hvala ti na savjetu, pitat cu doktoricu jer sam ja prava neznalica...nisam znala da se kontrakcije mogu desiti na pocetku trudnoce...sad sam na poslu pa ne mogu leci, doduse stomak me malo prosao ali me krsta bole, mislim da je to od sjedenja na poslu, Ja sam 8 sati u sjedecem polozaju.
Evo mene, ja sam budna. Doduše jedva. Muž bolestan pokosila ga neka teška gripa, pa sam bila brižna ženica i tovila ga lijekovima, ništa se nisam naspavala. Evo me ko zombi a podočnjaci ko u Adnana Terzića.
Elem i moje dijete je odlučilo da počne sa intenzivnim kolobatanjem, preslatko je to, pomjera mi se stomak, ali jutros oko 5 me probudila udarcima, ja se živa istravila, onako izasna, nemam ja pojma ni kako se zovem ni da sam trudna, samo mi se utroba pomjera Ne smijem joj više dat ga gleda Ninja ratnike
Grlim vas sve!
Jutro Veliki pozz svima. Ja sam juce malo odmarala poslije posla, tako da je danas odlican dan... Bila sam se bas preforsirala, trebao mi je odmor. Moj djecak dragi redovno se javlja mami svojoj Prelijep je osjecaj kada lupka I prilicno je aktivan Bas je dobar osjecaj biti trudna Pozz
jutro drage moje, nadam se da ste dobro ja sam trebala krajem sedmice na ctg ali me je dr naručio za danas pa cu otici da to odradim. Evo nama sunca hvala Bogu nadam se da ce se zadrzati... javim vam se kad se vratim... za sve...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm